X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie reaguje alergicznie na małe dzieci, wręcz przeciwnie, jak widzę niemowlaka to jestem mega szczęśliwa i mam ochotę wykrzyczeć jego rodzicom jak wielkie mają szczęście. Z jednym wyjątkiem synka mojej przyjaciółki :-/
    Ok. rok od momentu naszych starań moja przyjaciółka powiedziała mi że już jest gotowa na drugie i super by było jakbyśmy razem zaszły, później się okazało że ona już wtedy była w ciąży, a że miała bardzo stresujący czas w pracy to lekkie krwawienie wzieła za okres. Urodziła synka 2 dni przed 30 urodzinami męża. Ehhh żebyście widziały jak ten mały uwielbia mojego męża z wzajemnością, mój miał być chrzestnym (tzn. przyjaciele chcieli, nie wpadli na to że inna religia go dyskwalifikuje). Mały jest taki słodki, normalnie sam cukier, śmieje się do mojej przyjaciółki że gdyby miała kolejne to już słoik miodu by urodziła. No i właśnie zbliżają się drugie urodziny szkrabika a ja wcale nie chcę tam iść. Serce mi się kroi ile razy go widzę :-(

**********************Gang 18+***********************
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona to też masz ciekawie :-)

Caly czas teściowa gapi się na mnie. Podtyka alkohol i sprawdza czy piję czy nie. Szpieguje czy jestem w ciąży czy nie. Własnej mamie nic nie mówie, to tym bardziej teściowa się niczego nie dowie. To jakiś osobny gatunek człowieka.

Kiedyś jak mąż coś napisał siostrze, że nam nie wychodzi to taką awanturę odemnie dostał, że się mu nie opłaciło.

Aaaa i jeszcze jedno w niedziele powiedziała teściowa. Że ma 2 wnuków (Krzysiek to kosmita, bo jego nie policzyła), ale babcią to będzie jak urodzi się wnuczka - i wzrok na mnie. Ja mam pstryknąć palcami, zajść w ciąże i to z dziewczynką, bo ona tak chce...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • ara Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże laski makabra :( ogromnie Wam współczuję takich przejść, to samo w sobie jest trudne a tu człowiek jeszcze się musi użerać z rodziną, smutne :/

Wie któraś może jak to jest z badaniem na wrogość śluzu - jak to się odbywa, gdzie, za ile itp? Tak się zaczęłam nad tym zastanawiać bo jeszcze tego testu nie robiliśmy...

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooziuniu, co za babska wstretne :/ mega wspolczuje tych bezmozgich tesciowych. kuzwa, one chca babciami zostac, a Wy mamami to nie?! tak sobie mysle, ze trzeba byc jakims cholernym chamem, zeby pytac albo chociaz rzucac jakiekolwiek aluzje odnosnie tak intymnych spraw. kuzwa, no w zamian niech otzymaja pytanie, czy sie z tesciem jeszcze bzykaja i czy mu brzydko mowiac staje!! bo to dokladnie takie samo pytanie! ja ostatnio na dzien babci i dziadka zrobilam odcisk dloni Malego na kartce i zapakowalam w koperte, a tesciowa niby w zartach "ooo, czy to USG z kolejnym wnukiem"? :/ no ekhem, troche mnie zatkalo. jasna dupa. a pokazywanie zdjec noworodkow w takiej sytuacji jak u Was dziewczyny to juz szczyt chamstwa! Tak mi przykro, ze tych nienarodzonych wnuczkow w ogole nie pamietaja, a to przeciez tak dla Was wazne, zeby i o nich pamietac. nosz, wzburzylam sie jak jasna cholera!!

Asiunia- pij kochana i placz ile wlezie. nie bede pocieszac, bo sama wiesz. sytuacja bardzo ciezka, ale nie beznadziejna. Dobrze, ze masz wsparcie w rodzicach i mezu. przytulam.

Jeszcze odnosnie wrednych tesciowych. Moja ma hopla na punkcie zdrowej zywnosci i wczoraj skomentowala stan mojej lodowki. Mam taki sok do wody z herbapolu, jakis taki z malina. A ona do mnie- prooosze cie, przeciez ta na pierwszym miejscu cukier!! nie pij tego! i widzialam, ze Malemu tez dajesz. Macie tyle sokow od babci, a takie swinstwo mu zapodajesz. Ty- stomatolog." Uuu, az sie zagotowalam. Sok mam od moich rodzicow, ktorzy od zawsze go kupuja i zostal on kupiony tylko z dobrej woli, bo moi rodzice wierza, ze jest zdrowy, bo z malina. Wiem o tym, ze niekoniecznie jest zdrowy, ale nie wywale go, bo nie! A pijam od wielkiego dzwonu w minimalnych ilosciach i Frankowi tez dodaje odrobinke zaledwie, bo inaczej nie bedzie pil NIC. kuzwa, przeboleje rozne komentarze, ale trucie wlasnego dziecka?? Nosz kurwica mnie strzelila. Powiedzialam jej grzecznie, ze daje go malutko, a od czasu do czasu nie sprawi to, ze moje dziecko w przeciagu paru dni umrze. szit!! co za baba! no wkurwa mam na nia od wczoraj.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Asiula przytulam <3 nawal się dzisiaj, a co...

Zostawiam wam pączka na poprawę humoru
    CvUlLfZy00z84.gif

WróżkaZielona, choco, Izoleccc lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maris coś szybko znika, chyba za mało go dla całego gangu!!! ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara- no akurat do Poznania nie mam tak daleko, wiec leceee!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Tak, rodzina potrafi sprawiać ból, właśnie takimi tekstami i nie braniem pod uwagę dziecka które umarło, to jest strasznie ciężkie, ja jestem mamą dwójki dzieci i nic tego nie zmieni, a jak ktoś z rodziny sie pyta kiedy drugie, to wiadomo, przecież wie... ah życie

Asiulka tulę mocno

Też już czekam na czwartek żeby sie nażreć porządnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:48

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski ja z nowu nie w temat ale chciałam powiedzieć że udało nam się zostać w programie rządowym. Podchodzimy drugi raz, ale jak znowu nie będzie żadnego zarodka to odpuszczamy.

Ania_84, Mona_M, Izoleccc, nowatorka, marissith, konwalianka, zizia_a, Myszk@, Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco super wiadomość, będę mocno zaciskać za was

choco lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Hej Laski ja z nowu nie w temat ale chciałam powiedzieć że udało nam się zostać w programie rządowym. Podchodzimy drugi raz, ale jak znowu nie będzie żadnego zarodka to odpuszczamy.
    super :D bedzie bedzie kochana :)

choco lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco super wiadomość :-) to kiedy zaczynasz stymulacje?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak tam Leoś ? :) mój mąż dalej obstaje przy Leonie :D

yy nooo i pacze i oczom nie wierze.. mój mezulek owszem kupil wszytso na sniadanko .. pieczywo, wedlinke serek .. o czym zapomniał o masełku ..no i jak ja mam zjesc :O

justta lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Justa jak tam Leoś ? :) mój mąż dalej obstaje przy Leonie :D

yy nooo i pacze i oczom nie wierze.. mój mezulek owszem kupil wszytso na sniadanko .. pieczywo, wedlinke serek .. o czym zapomniał o masełku ..no i jak ja mam zjesc :O
    No dietetycznie - bez masełka :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    No dietetycznie - bez masełka :-)
    nie no co jak co ale ja masełko musze miec :D

cóz zjem sama wedline przyjdzie to nie bedzie miał nic wedliny :P

kurde wykastrowałabym tego weta co robił sterylizacje mojej kotce ,.. ma własnie rójke znowu hormony jej sie obujdzily i tkanka jajnikowa :?

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco super wieści :D

A ja z nerwów zlamałam swoją dietę, ale tak mnie złość telepała, ze musiałam sobie pomóc. I zjadłąm pączka bo przyszedl mój ulubiony zakonnik i przyniósł całą pakę pączków.

Ania masło jest niezdrowe.

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka <3

Przepraszam że nie odzywam się Ale oprócz nawalu pracy podupada moje zdrowie :(

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, świetnie!!!

choco lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test ciążowy... Ale chyba mi się na wzrok rzuca... Bo to 11 dpo
    Powyżej zaznaczylam gdzie widzę cień...
    1zguerr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:44

Ania_84, choco lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja co sie dzieje ??

Mona szczerze juz mi to wisi co zdrowe a co nie .. na zdrowe zarcie poki co mnie nie stac a prawda taka ze zdrowe to bylo wtedy kiedy ludzie mieli swoje warzywa owoce bez opryskow , mleko malslo od krowy smietana z mleka , ser wlasnej roboty .

Margaryna jest gorsza , ja staram sie kupowac masła nie mixy , i jakos moje wyniki sa ok :) a tez niejjem go tonami :D

Mona_M lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 4626 4627 4628 4629 4630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ