Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra przykro mi. :(

Anuśka czemu nie wiesz czy coś z tego będzie? Rośnie pęcherzyk. Daj znać dzisiaj.

Mikka ja to chyba ze dwie sałatki zrobię na poniedziałek a tak to nic nie szykuję bo idziemy do moich rodziców. Tam zawsze jest mój ukochany barszcz biały :) (nie żurek).
    Wiesz w naszym kraju gdzie większość deklaruje że jest wierząca to nie jest dziwne pytanie. :)

Wesołych świąt Wam życzę. :)

Ps. Tooney trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 06:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka moje przygotowania do Swiat, to 53h w tym tygodniu w pracy :D prowadze swoja dzialalnosc i przed Swietami jest urwanie glowy (nawet teraz tam jade i jestem do poludnia). Jedziemy na gotowe najpierw do tesciow a pozniej do mojej rodziny :) i tak nie dalabym rady nic sama przygotowac, bo kiedy.

Dziewczyny dziekuje bardzo za zyczenia :) Dla Was rowniez smacznego jajeczka, MILEJ rodzinnej atmosfery i niech zmartwychwstaly Jezus przyniesie nam To, o czym wszystkie tutaj marzymy :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Mikka ja to chyba ze dwie sałatki zrobię na poniedziałek a tak to nic nie szykuję bo idziemy do moich rodziców. Tam zawsze jest mój ukochany barszcz biały :) (nie żurek).
    Wiesz w naszym kraju gdzie większość deklaruje że jest wierząca to nie jest dziwne pytanie. :)

Wesołych świąt Wam życzę. :)

No własnie ja mam taką sytuację że mam wokoł siebie tzn. sąsiadów którzy są Świadkami Jehowy (więc nawet nie mam pojecia jak u nich ze świętami) oraz prawosławnych (oni akurat mają podobnie jak my, czasem w czasie sie różnią) i tak czasem nie wiadomo czy pytac o te przygotowania, a człowiek tak odruchowo zakłada z góry ze ten drugi tez jest tego wyznania co większośc.

Ech, dziewczyny cóż ja mogę Wam zyczyć, pewnie tego o czym każda z nas marzy czyli zdrowej, bezproblemowej ciąży, zdrowego malucha i żeby wszystko w naszym zyciu się układało tak jak trzeba! Zdrowia i jeszcze raz zdrowia!

Selina, Krokodylica lubią tę wiadomość

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka jak po monitoringu?

My byłyśmy dzisiaj z koszyczkami poświęcić, potem sprzątanie w domu a potem spacer do moich rodziców.
    Teraz Zuzia ogląda wieczorynke i zaraz idziemy się kąpać.
    Gardło mnie boli 3 dzień i kaszlę co jakiś czas. :/

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus zmartwychwstał! Prawdziwie zmartwychwstał! Alleluja

Selina, kornflake, Krokodylica, ara lubią tę wiadomość

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Anuśka jak po monitoringu?

No jednak mimo leniwego wzrostu pęcherzyka coś się wykluło :) Tak że u nas wielka sobota z wielką owulacją ;) Okazało się nawet, że trafiliśmy z <3 w samą owulkę a to się jeszcze nigdy nie zdarzyło :D Trzymajcie kciuki ;D

Mokrego dyngusa dziewczyny i nie zapomnijcie pomalować jajek w te Święta ;)

Ania_84, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska mialam to samo :D Wczoraj o 16 bol prawego jajnika kilkanascie min. i przeszlo, to na bank owu, bo to moj 17dc a zwykle tak miewam. Pozniej bylo <3 i tez chyba 1szy raz zrobilismy to tego samego dnia co owu ;) Mimo, ze nie licze jakos na ten cykl, to jednal nadzieja sie tli.
    Trzymam kciuki za Ciebie!

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt
    Mokrego dyngusa

Ania, Selina czyli w chłopaka celujecie. Trzymam kciuki za wasze jajeczka wielkanocne.

Selina, Krokodylica lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to kciuki zaciskam :) Niech Wam się uda :)

Choco co Ty :) Jakie celowanie w chłopaka :) Ja marzę o tym, żeby było i tyle :) No i żebym dała radę donosić bo czwartego poronienia bym już nie przeżyła...

Na szczęście właśnie mamy stare słowiańskie Święta płodności, więc mam nadzieję, że mój organizm weźmie to pod uwagę ;D

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie celuje ;) tzn celujemy jedynie w jajko :D aby tylko pykło!

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym celowaniem w chłopaka to był żarcik. Jasne, że najważniejsze to wcelować w owulacje w ogóle.
    Mam nadzieję, że Isthar wam w tym pomoże, no ostatecznie może być mąż.

Anuśka, Selina lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • mikka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak po Świetach ja dopiero dotarłam do domu i siadlam, pije kawe i wpierniczam zdrowe (taaaaaa :D) ,czekoladowe ciasto jaglane :D
    Mam nadzieje ze w @ przyjdzie w terminie bo wcisnełam sie jakos na usg do mojego gin a potem jedzie na dlugii weekend majowy i bedzie dupa i bym musiala czekac znow na nstepny cykl, wiec trzymajcie kciuki ;-)

PS. za wszystkich "strzelających" w owulke trzymam kciuki, oby sie udalo :)

Anuśka, Selina, Sarrrra lubią tę wiadomość

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane wpadam rozsiac wam wiruski :)

Jakby któraś potrzebowała mam opakowanie luteiny podjezykowej 50mg a ja juz nie musze brac :)

mikka, Selina, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Anuśka jak pykło. :)
    Trzymam kciuki i za Ciebie Selina też. :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No widzisz Anuśka jak pykło. :)
    Trzymam kciuki i za Ciebie Selina też. :)
    Kroko a jak tam u Ciebie? Pamiętam, że Ty też walczyłaś o owulację...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę wciąż :)
    Ale nikt nie pyta to nie piszę. :P

Cóż 20 cykli od porodu bez zabezpieczania się i nic...
    W tym dwa cykle z Clo kiedyś tam.
    Potem laparoskopia, wycinanie dwóch torbieli z lewego jajnika.
    W pierwszym cyklu po laparoskopii nic.
    Teraz mam drugi cykl po laparo, ale z Clo.
    Dzisiaj byłam u gina, potwierdził owulację (którą doskonale wiedziałam że mam bo zwijałam się z bólu, nospa max i apap ekstra pomogły po jakimś czasie dopiero).
    Tylko nie wiem czy z serduchami trafiłam bo dzień przed owulką było i wieczorem dopiero po owulce, więc ciężko stwierdzić.
    Koło 5 maja mam zrobić betę.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę 20 cykli to sporo o.O Kurczę wycinanie torbieli nie brzmi fajnie :/ A ten jajnik, z którego je wycinali to pracuje teraz jakoś czy niekoniecznie? Ale teraz po laparo i z CLO to już na pewno się uda :)
    No to masz tak mniej więcej jak ja :) W piątek było <3, w sobotę jakoś świtem owulka i kolejne <3 dopiero wieczorem. Mam nadzieję, że nam obu się uda :) Nie wytrzymałabym z betą aż do 5tego :) 3 rano już bym sikała :)
    Ja idę na betę w przyszłą środę, bo też nie wytrzymam :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to że mam naturalną antykoncepcję. ;)
    Laparoskopia sama w sobie nie była taka straszna, bardziej rozłąka z Torpedą na 3 doby, gdzie ona jest "mamusiowa". No ale dałyśmy radę.
    Nie wiem czy będę czekać do 5tego, może mnie wcześniej krew zaleje. ;)
    W weekend majowy bety nie zrobię, a następny tydzień mam tak zawalony że chyba nie będę o tym myśleć. Zresztą zobaczymy.
    A jajnik po wycięciu torbieli ponoć wygląda super, aczkolwiek owulka była z tego drugiego.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko współczuję rozłąki z córą... Ja jak byłam w szpitalu po ostatnim poronieniu to też 3dni nie widziałam nikogo i było makabrycznie...

Nie wierzę, że nie będziesz myślała o becie :) Ja bym nie dała rady. Choćbym miała nie wiem ile na głowie to i tak gdzieś tam z tyłu by mi beta dziurę we łbie wierciła ;)
    Mi już wierci :D

Selina a jak tam u Ciebie? Jak samopoczucie?

Jejku ja się nie mogę jakoś ogarnąć. Nie mogę spać w nocy, a jak już usnę to mam tak głupie sny, że tragedia. Za to w dzień przespałabym całe popołudnie :) I chodzę jakaś taka przytrzaśnięta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska dziękuję, czuję się zupełnie normalnie :) Niczego się nie poszukuje mam tylko trochę piersi napięte i lekko bolesne, ale pewnie prog trochę skoczył. Czekam zatem na info jak beta :) ja się już chyba nie dam nabrać i będę czekała grzecznie jeszcze tydzień czy się @ pojawi. W przyszłą niedzielę wyjeżdżamy na weekend majowy że znajomymi, więc jak do soboty nie dostanę, to po pracy pobiegne na betę ;)

Mężu w końcu podzwonil i idzie we wtorek na usg a w maju na wizytę do andrologia. Musimy mieć pewność, że nic się powaznego nie dzieje u niego skoro 2x wyszła słaba predkosc w seminogramie

‹‹ 4889 4890 4891 4892 4893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ