My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Katja trzymam kcciuki!!! daj znac jak bedziesz miala wynikino i powodzenia na egzaminie
cymcia tempka zmierzona, niestety jajca nie zostaly zaplodnione
dzis rano sobie jeszcze raz test zrobilam, tak dla pewnosci z porannego moczu. i kichajakos w poprzednich miesiacach tak bardziej an luzie podchodzilam. wiadomo - smutno bylo, poplakalam i dalej do boju. a teraz...ehh.
w kazdym razie dziewczyny chcialam sie Was o cos radzic, z gory przepraszam za marudzenie. jak wiecie mieszkam w No a w tym kraju trzeba sie dwa lata starac, by zaczeli robic jakiekolwiek badania. do PL jedziemy po 20.07 wiec juz bedzie po ovu (mam nadz.). tak przeanalizowalam swoje wykresy i wqydaje mi sie, ze mam za malo progesteronu. od 3 cykli mam plamienia przed @, bole z krzyza - no w tym cyklu byly b.silne. no i ten dosc plaski wykres w tym cyklu. tempki tez jakies wysokie nei sa (zazwyczaj skakly mi do powyzej 37).
rok temu badalam progesteron, to lekarka pow.,ze ciut nizszy ale nie mam sie martwic. poszukam zaraz wynik i wam napisze ile to tam bylo.
mam w domu dwa opakowania luteiny i zastanawiam sie czy wziac od nowego cyklu? jak sadzicie? -
beszka wrote:Dzien dobry
Katja trzymam kcciuki!!! daj znac jak bedziesz miala wynikino i powodzenia na egzaminie
cymcia tempka zmierzona, niestety jajca nie zostaly zaplodnione
dzis rano sobie jeszcze raz test zrobilam, tak dla pewnosci z porannego moczu. i kichajakos w poprzednich miesiacach tak bardziej an luzie podchodzilam. wiadomo - smutno bylo, poplakalam i dalej do boju. a teraz...ehh.
w kazdym razie dziewczyny chcialam sie Was o cos radzic, z gory przepraszam za marudzenie. jak wiecie mieszkam w No a w tym kraju trzeba sie dwa lata starac, by zaczeli robic jakiekolwiek badania. do PL jedziemy po 20.07 wiec juz bedzie po ovu (mam nadz.). tak przeanalizowalam swoje wykresy i wqydaje mi sie, ze mam za malo progesteronu. od 3 cykli mam plamienia przed @, bole z krzyza - no w tym cyklu byly b.silne. no i ten dosc plaski wykres w tym cyklu. tempki tez jakies wysokie nei sa (zazwyczaj skakly mi do powyzej 37). Witaj kochana...co do testu to, ptzytulam...mowilas juz lekarzowi ile sie staracie? Bo jak nie to poprostu sciemnij i powiedz ze np 2,5 , olej to ile mozna czekac...co do luteiny...to sa hormony chyba wiec ja bym nie brala bez lekarza bo mozesz tym namieszac niezle, ja bym sie skonsultowala chyba...
-
znalazlam!ale widze ze wynik do niczego mi sie nie przyda, bo robiony w 18 dc! (wiec nie wime czy bylam po ovu bo jeszcze siebie nie obserwowalam, tzn nie mierzylam temp.). patrzac na dl fl to moglam byc w trakcie ovu lub jeden dzien po. a wynik to 4,57 ijesli to faza owulacyjna, no to bylo w normie, a jesli fl to ciut za nisko. lekarka porownywala do norm z fl i pow.,ze ciut za nisko....ale to bylo rok temu....kurcze sama juz nei wiem czy brac te luteine czy sie jeszcze wstrzymac...
-
Asha moja lekarka niestety wie ile sie staramy, bo przed staraniami bylam u niej zrobic podstawowe badania krwi i takie tam. musze spr. jedna klinike w Bergen. moze tam robia to bad. bez skierowania. wiece jaka tu paranoja. np. na usg piersi nawet prywatnie nie mozna pojsc bez skeirowania
musialm czekac ponad 2 mies. w kolejce. ale fakt, ze jak juz byla moja kolej, to bad kompleksowe. usg, mammo i chirurg za jednym zamachem!
-
Witajcie dziewczynki, ja już niestety po długim weekendzie właśnie zasiadłam w pracy....
Ale sie naprodukowałyście
Jak tam, zapłodnione?
Ja sobie pohulałam i dzis tez zamierzam kontynuować :>
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeszka, ja myślę, że absolutnie nie powinnaś brać luteiny bez konsultacji z lekarzem. Myślę, że możesz mieć za niski progesteron (ale ja tak gdybam), ale nie miałabym odwagi brać tak sama z siebue lekarstw. Skonsultuj się z lekarzem, jeśli możesz. Chociażby prywatnie. Jedna wizyta chociaż, Beszko.
-
beszka wrote:znalazlam!ale widze ze wynik do niczego mi sie nie przyda, bo robiony w 18 dc! (wiec nie wime czy bylam po ovu bo jeszcze siebie nie obserwowalam, tzn nie mierzylam temp.). patrzac na dl fl to moglam byc w trakcie ovu lub jeden dzien po. a wynik to 4,57 ijesli to faza owulacyjna, no to bylo w normie, a jesli fl to ciut za nisko. lekarka porownywala do norm z fl i pow.,ze ciut za nisko....ale to bylo rok temu....kurcze sama juz nei wiem czy brac te luteine czy sie jeszcze wstrzymac...
-
kasiarzyna wrote:Witajcie dziewczynki, ja już niestety po długim weekendzie właśnie zasiadłam w pracy....
Jak tam, zapłodnione?
Ja sobie pohulałam i dzis tez zamierzam kontynuować :> -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej laseczki. Nie mogłam wstać dzisiaj.... Boszzzz jak ja pojadę do pracy.... Chyba sobie odpuszczę dalekie podróże i szybko wrócę do domku. Beszka ja też bym się bała brać lutki bez lekarza... Takie mam od rana żaby w brzuchu, że mój małż śmieje się że zamiast jajeczka to ja chyba jakiś skrzek wyowuluję
Asha lubi tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:Witajcie dziewczynki, ja już niestety po długim weekendzie właśnie zasiadłam w pracy....
Jak tam, zapłodnione?
Ja sobie pohulałam i dzis tez zamierzam kontynuować :>Ja wczoraj miałam monitoring i mam pęcherzyk 17mm i cała rodzina kibicuje żeby się uwolnił i popłynął w stronę czekających plemniorów
A tak serio to u mnie jeszcze ze dwa dni do owu więc będę trochę opóźniona w stosunku do Ciebie
-
nick nieaktualny