WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka jakbym znala date to bym byla happy ..zresza jakos juz mam dosc ych wszytskich wynikow czekania czlowieksobie zaplanuje leczenie a tu dupa ;/
    nie wiem moze w poniedzialek mial do konsultacji przed nami 6 par wiec moze po porstu nie zdazyl w tym czasie inny pacjenci ;/

Anutka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż szerokiej drogi już czas...
    Pa , do sklikania :) <3

Natka098 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jest tu ktos? Monia udanego urlopu:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie i upalnie :) Miłego dzionka dla Was kobietki :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puuuustki :)

Milej niedzieli wszystkim zycze! <3

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem i ja ale tez na sekundke:) bo pogoda tak piekna ze ide z niej korzystac:)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko na chwilkę :) w końcu się ochłodziło i jest czym oddychać! Wstałam bez bólu krzyża i czuję się świetnie :D idę korzystać z pogody.
    Miłej niedzieli Kochane :)

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Mielna :D
    pogoda super a lokalizacja bomba !!!!!!!!!!!!!

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wczasuj się i odpoczywaj ;) Odizoluj się troszkę od forum :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane po urlopie:))

polskie morze jest piękne ale zimne ...14 stop miała woda brrrrrr

Odpoczęłam trochę, tam jest wiatr i dużo chłodniej.... Długie spacerki:)
    Na Śląsku straszne upały....
    Dzisiaj o 7.15 byłam na badaniu krwi i moczu.
    Całe 4 dni wizyty lekarskie...ufff
    Od piątku, jeśli do pątku wytrzymam idę na L4. Mam dość.

Dzieć fika radośnie niezależnie od tego jaka to pora dnia, najczęściej w nocy.....

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że pojawiły się przez te dwa tygodnie nowe zielone kropy:)))
    Rozsyłam wiruski i informuję, że u nas minął termin przeżywalności dzidzi:)))

Pozdrawiam Was serdecznie
    Fidelissa
    Ps: dziękuję za pamięć Tym które odezwały sie na priva i pod wykresem:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:39

Lena87, Anaaa:), olka30 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane Fideliss fajnie ze nie zapomnialas o nas:D buziaki dla tych co wczasuja:D

Moj maz w szpitalu...pusto tak bez niego w domu...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny troche sie niepokoje... Kluje mbie lewa strona brzucha, okolice pepka i pachwin... :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka ja ci nie pomoge ale moze sie rozciaga ci tam wszytko co? jak sie niepokoisz to zadzwon do swojego gin powinien podpowiedziec...
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam ze ten endo-gin u ktorego sie leczylismy zachorowal prawdopodobnie na raka i predko do pracy nie wroci....ajjjj jak nie urok to straczka co prawda narazie mamy strzymane starania do odwolania ale kurcze myslalam ze jak sie tylko oawel wyleczy to wrocimy z nwymi silami do staran z dobrym lekarzem a teraz co?? nie dosc ze mamy takie problemy to jeszcze lekarz nam sie rozchorowal...wiecznie wiatr w oczy no nic widocznie nie jest nam pisane zostanie biologicznymi rodzicami...troszke to boli ale z drugiej strony jest tyle dzieci ktore potzrebuja milosci...tylko szkoda ze nie poczuje ruchow nie uslysze bicia serduszka i calej tej reszty...no nic trezba sie z tym pogodzic i zyc dalej:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Anutka ja ci nie pomoge ale moze sie rozciaga ci tam wszytko co? jak sie niepokoisz to zadzwon do swojego gin powinien podpowiedziec...
    A ja sie dzisiaj dowiedzialam ze ten endo-gin u ktorego sie leczylismy zachorowal prawdopodobnie na raka i predko do pracy nie wroci....ajjjj jak nie urok to straczka co prawda narazie mamy strzymane starania do odwolania ale kurcze myslalam ze jak sie tylko oawel wyleczy to wrocimy z nwymi silami do staran z dobrym lekarzem a teraz co?? nie dosc ze mamy takie problemy to jeszcze lekarz nam sie rozchorowal...wiecznie wiatr w oczy no nic widocznie nie jest nam pisane zostanie biologicznymi rodzicami...troszke to boli ale z drugiej strony jest tyle dzieci ktore potzrebuja milosci...tylko szkoda ze nie poczuje ruchow nie uslysze bicia serduszka i calej tej reszty...no nic trezba sie z tym pogodzic i zyc dalej:D
    Moj gin na nfz, nie rozdaje nr do siebie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to nie wiem...a boli jeszze? moze inne mamuski ci odpowiedza czy cos podobnego mialy...ja takich boli nie czulam takze niestety nie pomoge

Anutka lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, rzeczywiście pusto tu nawet po weekndzie nie miałam zbytnio co nadrabiać.

Anutka nie mam pojęcia co Ci jest, może rzeczywiście rozciąganie.

Kasiu ja myślę że jak bardzo się chce to nic nie przeszkodzi w tym żeby mieć dziecko, wiadomo że nie zawsze się uda naturalnie, a Wy jakąś tam szanse zawsze macie, jak nie naturalnie całkowicie to może inseminacja. Będzie dobrze, głowa do góry.

Natomiast mnie wkurza moja tempka, wiem że owulacji nie było, a tempkę układa tak lek z progesteronem, a mimo wszystko daje mi głupią nadzieję, chyba niepotrzebnie ją mierzyłam :/ teraz żałuje, ale bez sensu przestawać bo chce zobaczyć spadek po odstawieniu, jak szybko wyjdę z tej tempki.

Pozdrowionka dziewczynki

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, ja też nie pomogę .. Musisz czekać na Nasze Mamuśki, może One coś więcej Ci powiedzą ;)

Kasia, potęsknicie troszkę za sobą i od nowa docenicie to co macie ;) <3

Natka, lepiej mieć wszystko pod kontrolą i wiedzieć kiedy jaka temperatura występuje .. Ja jeden cykl olałam a później żałowałam ;)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka nie mialam takuch boli, owszem raz czy dwa klulo mnie kolo jajnikow, ale to normalny objaw rozciagania sie macicy, wiezadel itp. Ja to w ogole malo boli mialam od poczatku.

Kasiu musisz jakos wytrwac, wszystko jest po cos :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, pewnie to tylko rozciąganie, mnie nadal codziennie coś boli, ciągnie, nie mocno, ale jakiś tam ból jest.
    Śmiało możesz wziąć no-spę 3xdz po 1 tabl., tak w razie jakby to były jakieś niepotrzebne skurcze macicy.

My po weselu, było fanie, tylko za gorąco. Potańczyłam trochę, ale mimo klimy na sali po jednym tańcu lał się ze mnie pot. Wytrzymałam do 4, więc znacznie dłużej niż zamierzałam. Wkurzały mnie tylko ciotki i mało znane mi osoby, łapali mnie za brzuch jakby to że jestem w ciąży uprawniało ich do macania mojego ciała :/
    Niezbyt przyjemne to było. Aż chciałam w rewanżu jedną grubszą ciotkę złapać za sadło i powiedzieć: Ale się cioci przytyło! ;)
    Nawet moja siostra jak chciała poczuć kopniaki, zawsze najpierw zapytała, czy może przyłożyć rękę, a te stare kwoki macały mnie jak warzywa na straganie!

Kierowałam całą drogę powrotną (330km) i jak na złość 30km przed domem zdybała mnie policja za prędkość :/ Zero taryfy ulgowej dla ciężarnej, jeszcze próbował mi wmówić, że mam jeździć bez pasów. To go oświeciłam, że nie utrzymam dziecka przy życiu jak wylecę przez przednią szybę, i nie będzie mu bezpieczniej nigdzie indziej niż w brzuchu bezpiecznej mamy.

Jestem dziś strasznie zmęczona, brakuje mi niedzieli. W pracy znów dużo ludzi, nie było kiedy odpocząć po tych wojażach.

Lecę spać, udanej nocy Kochane <3

Maniuś, Anutka, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saantocha. Trzeba było złapać ciotkę :-) ciężarnym wszystko wolno. A co do policjantów to dziwne z tymi pasami. Prędzej mógłby ci adapter polecić. To oni nie oglądają crashtestow? Kobieta w ciąży tak samo jak człowiek bez ciąży w razie wypadku bez pasów wyleci przez szybę. Dziwne podejście. Współczuję mandatu...

Anutka, klucie chwilowe może być. Ale jak ci się to w godziny przedłuża to chyba nie dobrze.

Anutka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ