X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    My też "jakoś" znosimy, ale wcale nie jest to takie piękne. Stan mało błogosławiony według mnie...

Wczoraj miałam mega zgagę, a w nocy napiłam się wody, potem zasnęłam i obudziło mnie uczucie że tonę- cała wypita woda ulała mi się ustami i nosem. Fu, kwasy żołądkowe paliły mnie w nosie. Coś okropnego!
    Zaopatrzyłam się w rennie i jakoś ciągnę.

Lena, w 10 dpo mój Szymek też się jeszcze nie objawił na teście ;)

Dobrej nocy laski!

Zdaję sobie sprawę, że łatwo nie jest, bo to ciężej, kręgosłup inaczej się układa, uciska i boli. Ja mam czasem zgage jak napije się gazowanego pepsi i z tego palenia nic nie mogę robić :/ dlatego unikam, a jak już się przytrafi i nie mam tabletek to bułką za jeść muszę albo pije mleko.

Olka30 gin kazała odstawić luteiną?

Miłego dnis

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gin mi kazał brać po owulacji przez 10 dni po 2 tabl., ale że troszkę plamiłam w terminie @ to brałam jeszcze po jednej tabl. dla swojego świętego spokoju. Niestety paskudnie się czuję po luteinie, po nocach spać nie mogłam, serce wariowało i wczoraj już nie wzięłam. W końcu spałam normalnie :) A w badaniu progesteron miałam bardzo wysoki, więc myślę że nie ma potrzeby się truć.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Zdaję sobie sprawę, że łatwo nie jest, bo to ciężej, kręgosłup inaczej się układa, uciska i boli. Ja mam czasem zgage jak napije się gazowanego pepsi i z tego palenia nic nie mogę robić :/ dlatego unikam, a jak już się przytrafi i nie mam tabletek to bułką za jeść muszę albo pije mleko.

Olka30 gin kazała odstawić luteiną?

Miłego dnis
    Teraz najbardziej dokucza mi bol kregoslupa, sennosc i bole glowy :-). Oslabienie, robilam dzis morfologie, oby anemia sie nie przyplatala, od poczatku ciazy schudlam 3 kg, nastepna wizyta i wazenue we wtorek :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Another pikna beta :)

hej kochane :) my dopiero weszlismy do domu :)
    caly dzien na nogch ;) ale dorwalismy zlecenie ;) fkt na moja firme :D ale misio moze mi pomagac ;) wiec 1300 zl wpadnie za m-c
    niestety chyba dofinansowania nici.. bo jescze jest pomysl za malo innowacyjny chcielismy zalozyc ekologiczny sklep.. tzn meble wlasnie z palet, skrzynek i tp ;) na same palety nie przeszlo ale sa jeszcze sznase zeby cos wymyslec ;)
    jutro mamy wizyte u psychologa/psychoterapeuty - wiec bedze diagnoza czy nadajemy sie do odizolowania :P przechodzilismy kolofryzjera ..a moj mezu mowi tak..wiesz co przydaloby sie zebys sie podciela .. poki moge to choc fundne ci :P a moze gdzies w czwaretek pomaluje kupilam taka farbe :D

p78_1.jpg
    wiec bedzie rudo :D

Aneczko....kolor fajny ale farba niestety nietrwała, bo tygodniu już nic z niej nie bedzie. pierwszy efekt piorunujący, oczywiscie wszystko zalezy od włosa, u mnie złapała super-byl ognisty rudy a u siostry nie :(
    ale niestety na ta cene zła jakość, bardzo krótko sie trzyma, recznik bedziesz mieć pomarańczowy :(
    próboj farbe z Joanny "płomienna iskra"..kolor identyczny a efekt zdecydowanie dłuzszy, cena ok 10 zł! ":")

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Melduję, że się w końcu WYSPAŁAM! :D paracetamol pomógł. Dzisiaj nawet mi nic nie dokucza. Mam nadzieję, że teraz już jakoś wytrwam :D
    Dla maleństwa wszystko zniosę, ale na prawdę jest ciężko czasami. Jeszcze te duszności, szybkie męczenie się, zgaga już zaczyna się pojawiać. No ale nic, już bliżej niż dalej :) troszkę szkoda, że badania końcowe mi się przesunęły w czasie. Miałam nadzieję zobaczyć szkraba. Z drugiej strony w 30tc będziemy mieć prawdopodobnie zdjęcia i badanie na płycie w 3d <3

Ania_84 kolor rewelacja! Ale popieram Rudaska - jest nietrwały. Ja kiedyś też robiłam z Joanny i jak na moje blond to długo się trzymał :)
    W ogóle to mi podpasowała bardzo linia z Syoss Mixing Color. Odrosty na pół głowy a kolor dalej się trzyma xD Jedna wada: nie da się jej pokryć innym kolorem bo zawiera silikon.

Anutka te osłabienia to normalne. Ja do dzisiaj tak mam. Na szczęście anemia się nie przyplątała. Ciśnienie moje z wczoraj to 84/55.

Santoocha współczuję zgagi :/

Olka, piękna beta! <3

Monia, nie stresuj się! Głowa do góry, cycki do przodu i myślimy pozytywnie! Jesteśmy z Tobą :)

Misty, dobrze że ten furaginum Ci pomaga. Trzymajcie się tam <3
    Tyle wytrzymałaś, więc powinno być dobrze :) czas szybko zleci i niedługo chłopaki będą na świecie <3

Natka, życzę Ci abyś szybko dołączyła do zielonych kropek i doświadczyła tych wszystkich objawów :D :*

Ania_84, olka30, santoocha, Misty87, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziei dziewcynki za info ..choc u mnei akurat ladnie sie ta farba trzyma, bo juz kiedys nia afarbowalam :)
    ale nawet jesli sie dlugo nie utrzyma to i tak luz chce sobei odswiezyc kolorek bo i tak pod koniec wrzesnia ide farbowac do fryzjera :)
    wiec to jest tak na troche ;)

Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki :)
    ja sie melduję po usg...
    wszystko w porzdku, Mały ma 8 cm, wszystko na swoim miejscu i sprzeat miedzy nogami :)
    Chlop jak dąb :)

a tu foto :)

http://wrzucaj.net/images/2014/08/05/104721738131056287236162052118864n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:26

Lena87, Anaaa:), santoocha, olka30, Anutka, Misty87 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lena :*

Rudasku, a więc powiększyłaś forumowe grono mężczyzn :D
    Gratuluję Synka, niech rośnie zdrowo :)

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    wszystko w porzdku, Mały ma 8 m, wszystko na swoim miejscu i sprzeat miedzy nogami :)
    Chlop jak dąb :)
    Wow, jak Ty go urodzisz??? ;D

Gratuluje synka! Chłopaki są fajne :)
    U mnie w rodzinie póki co rodzą się sami chłopcy, więc coś jest na rzeczy :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Santoocha nie zauważyłam :)już sie poprawiłam..no jakbym 8m urodziła to nie wiem :D
    buahhahah :)

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku super chlop :)

Anaaa dobrze, ze sie wyspalas! Ja niestety noce mam ciezkie, zasypiam po 1, co 1,5h do wc i takie spanie :) za to w dzien staram sie uciac drzemke!

O 19:30 wizyta...Dziewczyny panicznie sie boje :( juz mnie zoladek meczy :( :(
    Tak bardzo nie chce isc do szpitala jeszcze :( ale wole sie nastawic na najgorsze...

Trzymajcie kciuki, prosze!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty trzymamy moooocnoooo <3

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty daj znać jak po wizycie ;)

Ja się staram nie nakręcać .. ale słabo Mi to wychodzi o.O
    Przy jajnikach coś Mnie kłuje, ciągnie .. wszystko naraz :O a zapewne i tak tam fasolki nie ma ..

Anutka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena trzeba czekać, to Twoja pierwsza owulacja? Ile czasu się staracie?

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Misty daj znać jak po wizycie ;)

Ja się staram nie nakręcać .. ale słabo Mi to wychodzi o.O
    Przy jajnikach coś Mnie kłuje, ciągnie .. wszystko naraz :O a zapewne i tak tam fasolki nie ma ..
    Mnie kluly i ciagnely jajniki i podbrzusze, bylo inaczej niz wzykle :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    lena trzeba czekać, to Twoja pierwsza owulacja? Ile czasu się staracie?

Natka, pierwsza owulacja od X czasu, a staramy się ładnych parę lat . ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może pierwsza i owocna :)
    ja bym też chciała owulkę !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe jak moja jutrzejsza wizyta u ginki. Mam nadzieje, że dostanę bromka i będe mogła od nastenego cyklu te clo włączyć w końcu :)

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ