X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    My też "jakoś" znosimy, ale wcale nie jest to takie piękne. Stan mało błogosławiony według mnie...

Wczoraj miałam mega zgagę, a w nocy napiłam się wody, potem zasnęłam i obudziło mnie uczucie że tonę- cała wypita woda ulała mi się ustami i nosem. Fu, kwasy żołądkowe paliły mnie w nosie. Coś okropnego!
    Zaopatrzyłam się w rennie i jakoś ciągnę.

Lena, w 10 dpo mój Szymek też się jeszcze nie objawił na teście ;)

Dobrej nocy laski!

Zdaję sobie sprawę, że łatwo nie jest, bo to ciężej, kręgosłup inaczej się układa, uciska i boli. Ja mam czasem zgage jak napije się gazowanego pepsi i z tego palenia nic nie mogę robić :/ dlatego unikam, a jak już się przytrafi i nie mam tabletek to bułką za jeść muszę albo pije mleko.

Olka30 gin kazała odstawić luteiną?

Miłego dnis

• olka30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gin mi kazał brać po owulacji przez 10 dni po 2 tabl., ale że troszkę plamiłam w terminie @ to brałam jeszcze po jednej tabl. dla swojego świętego spokoju. Niestety paskudnie się czuję po luteinie, po nocach spać nie mogłam, serce wariowało i wczoraj już nie wzięłam. W końcu spałam normalnie :) A w badaniu progesteron miałam bardzo wysoki, więc myślę że nie ma potrzeby się truć.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Zdaję sobie sprawę, że łatwo nie jest, bo to ciężej, kręgosłup inaczej się układa, uciska i boli. Ja mam czasem zgage jak napije się gazowanego pepsi i z tego palenia nic nie mogę robić :/ dlatego unikam, a jak już się przytrafi i nie mam tabletek to bułką za jeść muszę albo pije mleko.

Olka30 gin kazała odstawić luteiną?

Miłego dnis
    Teraz najbardziej dokucza mi bol kregoslupa, sennosc i bole glowy :-). Oslabienie, robilam dzis morfologie, oby anemia sie nie przyplatala, od poczatku ciazy schudlam 3 kg, nastepna wizyta i wazenue we wtorek :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Another pikna beta :)

hej kochane :) my dopiero weszlismy do domu :)
    caly dzien na nogch ;) ale dorwalismy zlecenie ;) fkt na moja firme :D ale misio moze mi pomagac ;) wiec 1300 zl wpadnie za m-c
    niestety chyba dofinansowania nici.. bo jescze jest pomysl za malo innowacyjny chcielismy zalozyc ekologiczny sklep.. tzn meble wlasnie z palet, skrzynek i tp ;) na same palety nie przeszlo ale sa jeszcze sznase zeby cos wymyslec ;)
    jutro mamy wizyte u psychologa/psychoterapeuty - wiec bedze diagnoza czy nadajemy sie do odizolowania :P przechodzilismy kolofryzjera ..a moj mezu mowi tak..wiesz co przydaloby sie zebys sie podciela .. poki moge to choc fundne ci :P a moze gdzies w czwaretek pomaluje kupilam taka farbe :D

p78_1.jpg
    wiec bedzie rudo :D

Aneczko....kolor fajny ale farba niestety nietrwała, bo tygodniu już nic z niej nie bedzie. pierwszy efekt piorunujący, oczywiscie wszystko zalezy od włosa, u mnie złapała super-byl ognisty rudy a u siostry nie :(
    ale niestety na ta cene zła jakość, bardzo krótko sie trzyma, recznik bedziesz mieć pomarańczowy :(
    próboj farbe z Joanny "płomienna iskra"..kolor identyczny a efekt zdecydowanie dłuzszy, cena ok 10 zł! ":")

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Melduję, że się w końcu WYSPAŁAM! :D paracetamol pomógł. Dzisiaj nawet mi nic nie dokucza. Mam nadzieję, że teraz już jakoś wytrwam :D
    Dla maleństwa wszystko zniosę, ale na prawdę jest ciężko czasami. Jeszcze te duszności, szybkie męczenie się, zgaga już zaczyna się pojawiać. No ale nic, już bliżej niż dalej :) troszkę szkoda, że badania końcowe mi się przesunęły w czasie. Miałam nadzieję zobaczyć szkraba. Z drugiej strony w 30tc będziemy mieć prawdopodobnie zdjęcia i badanie na płycie w 3d <3

Ania_84 kolor rewelacja! Ale popieram Rudaska - jest nietrwały. Ja kiedyś też robiłam z Joanny i jak na moje blond to długo się trzymał :)
    W ogóle to mi podpasowała bardzo linia z Syoss Mixing Color. Odrosty na pół głowy a kolor dalej się trzyma xD Jedna wada: nie da się jej pokryć innym kolorem bo zawiera silikon.

Anutka te osłabienia to normalne. Ja do dzisiaj tak mam. Na szczęście anemia się nie przyplątała. Ciśnienie moje z wczoraj to 84/55.

Santoocha współczuję zgagi :/

Olka, piękna beta! <3

Monia, nie stresuj się! Głowa do góry, cycki do przodu i myślimy pozytywnie! Jesteśmy z Tobą :)

Misty, dobrze że ten furaginum Ci pomaga. Trzymajcie się tam <3
    Tyle wytrzymałaś, więc powinno być dobrze :) czas szybko zleci i niedługo chłopaki będą na świecie <3

Natka, życzę Ci abyś szybko dołączyła do zielonych kropek i doświadczyła tych wszystkich objawów :D :*

Ania_84, olka30, santoocha, Misty87, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziei dziewcynki za info ..choc u mnei akurat ladnie sie ta farba trzyma, bo juz kiedys nia afarbowalam :)
    ale nawet jesli sie dlugo nie utrzyma to i tak luz chce sobei odswiezyc kolorek bo i tak pod koniec wrzesnia ide farbowac do fryzjera :)
    wiec to jest tak na troche ;)

Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki :)
    ja sie melduję po usg...
    wszystko w porzdku, Mały ma 8 cm, wszystko na swoim miejscu i sprzeat miedzy nogami :)
    Chlop jak dąb :)

a tu foto :)

http://wrzucaj.net/images/2014/08/05/104721738131056287236162052118864n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:26

Lena87, Anaaa:), santoocha, olka30, Anutka, Misty87 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lena :*

Rudasku, a więc powiększyłaś forumowe grono mężczyzn :D
    Gratuluję Synka, niech rośnie zdrowo :)

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    wszystko w porzdku, Mały ma 8 m, wszystko na swoim miejscu i sprzeat miedzy nogami :)
    Chlop jak dąb :)
    Wow, jak Ty go urodzisz??? ;D

Gratuluje synka! Chłopaki są fajne :)
    U mnie w rodzinie póki co rodzą się sami chłopcy, więc coś jest na rzeczy :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Santoocha nie zauważyłam :)już sie poprawiłam..no jakbym 8m urodziła to nie wiem :D
    buahhahah :)

olka30, Anaaa:) lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku super chlop :)

Anaaa dobrze, ze sie wyspalas! Ja niestety noce mam ciezkie, zasypiam po 1, co 1,5h do wc i takie spanie :) za to w dzien staram sie uciac drzemke!

O 19:30 wizyta...Dziewczyny panicznie sie boje :( juz mnie zoladek meczy :( :(
    Tak bardzo nie chce isc do szpitala jeszcze :( ale wole sie nastawic na najgorsze...

Trzymajcie kciuki, prosze!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty trzymamy moooocnoooo <3

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty daj znać jak po wizycie ;)

Ja się staram nie nakręcać .. ale słabo Mi to wychodzi o.O
    Przy jajnikach coś Mnie kłuje, ciągnie .. wszystko naraz :O a zapewne i tak tam fasolki nie ma ..

Anutka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena trzeba czekać, to Twoja pierwsza owulacja? Ile czasu się staracie?

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Misty daj znać jak po wizycie ;)

Ja się staram nie nakręcać .. ale słabo Mi to wychodzi o.O
    Przy jajnikach coś Mnie kłuje, ciągnie .. wszystko naraz :O a zapewne i tak tam fasolki nie ma ..
    Mnie kluly i ciagnely jajniki i podbrzusze, bylo inaczej niz wzykle :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    lena trzeba czekać, to Twoja pierwsza owulacja? Ile czasu się staracie?

Natka, pierwsza owulacja od X czasu, a staramy się ładnych parę lat . ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może pierwsza i owocna :)
    ja bym też chciała owulkę !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe jak moja jutrzejsza wizyta u ginki. Mam nadzieje, że dostanę bromka i będe mogła od nastenego cyklu te clo włączyć w końcu :)

przedszkolanka:), Lena87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ