X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja też muszę mieć dzień :) Nie próbowałam ziółek, na razie brałam tylko donga i wcześniej trochę lukrecję, międzyczasie podczas @ krwawnik i pokrzywę. Choć nie wykluczam, że i ziółka o.Sroki zawitają u mnie :) Lubię ziółka i w nie wierzę :)

widze na wykresach że dużo dziewczyn zachodzi na CLO
    może to za mało jak ja byłam tylko na 2 cyklach ale później mąż wyjechał to już nie było sensu a teraz nie chce prosic gina o clo bo dzisiaj przyszły do mnie ziółka a mam swoja naturalną owu i ziółka + clo to mogłabym przestymulowac
    jak sądzicie????

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziółka wg. mnie co najwyżej wyrównają Ci ładnie cykl, i mogą pomóc przy hodowaniu zdrowego jajeczka, a czy przestymulują z clo, wątpię, a po clo miałaś też jeden pęcherzyk czy więcej?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jednym USG było widać że są 2 jeden za drugim albo jeden dwukomorowy czy jakoś tak

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaneim przy clo trezba chyba jednak miec te monitoringi albo chociaz byc pod opieka lekarza co? tak samemu sie bierze clo laczac z roznymi ziolkami i innymi spcyfikami to nie wiem czy to nie namiesza...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie Monia podziala? nie mowiac o reszcie macierzanka?

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no samemu to nie, oczywiście z monitoringiem, a ziółka Sroki same w sobie nie wywołają owulacji tylko mogą pomóc. Ale natomiast już Dong ma właściwości takie że u niektórych owulacja występuje, nazwy się go nawet ziołowym stymulatorem owulacji :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    moim zdaneim przy clo trezba chyba jednak miec te monitoringi albo chociaz byc pod opieka lekarza co? tak samemu sie bierze clo laczac z roznymi ziolkami i innymi spcyfikami to nie wiem czy to nie namiesza...

ja miałam 1 cykl cały monitorowany a w drugim pojechałam , zobaczyłam że owu bedzie 1 raz z lewego jajnika i gin nie widział potrzeby przyjeżdżac sprawdzac czy pekł bo zawsze pekały, nie wiem czy gin bedzie chciał mnie monitorowac bo już miałam wiele cykli monitorowanych i zawsze było ok a nie przyznam mu się że do clo jeszcze ziółka :P
    a i tak zaczne pić jak mąż wróci żeby stosować przez 3 mc
    wczoraj ziółka przyszły :) poczekaja 3 tyg

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Nie no samemu to nie, oczywiście z monitoringiem, a ziółka Sroki same w sobie nie wywołają owulacji tylko mogą pomóc. Ale natomiast już Dong ma właściwości takie że u niektórych owulacja występuje, nazwy się go nawet ziołowym stymulatorem owulacji :)
    ale jeśli mam owu co miesiąć naturalnie to lepiej nie łączyc ziółke z clo
    hmmm???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A gdzie sie Monia podziala? nie mowiac o reszcie macierzanka?

Może Monia ostro działa przed jutrzejszym monitem, pomaga pęknąć pęcherzykowi? :)

Monia where are you? :)

ania14, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ale jeśli mam owu co miesiąć naturalnie to lepiej nie łączyc ziółke z clo
    hmmm???

Jak masz własne owulacje to ja bym już zaczęła pić ziółka, im dłużej się pije tym lepiej, a clo sobie darowała na razie, jakie miałaś endo po clo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:22

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jak masz ovu to poco ci clo?

Anutka lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Jak masz własne owulacje to ja bym już zaczęła pić ziółka, im dłużej się pije tym lepiej, a clo sobie darowała na razie, jakie miałaś endo po clo?
    Kaśka28 wrote:
    Ania to jak masz ovu to poco ci clo?

ale w 2 cyklu z clo lewy jajnik wziął się do roboty
    hsg wykazało że prawy jajowód został udrożniony podczas badania może żebym zaszła owu musi byc z lewego, prawie przez rok byłam monitorowana i zawsze prawy
    ale to jak mąż wróci to bede już miała 1 mc picia za soba a chciałabym pić 3 i 3 działać :)
    jak byłam na ostatnim monit to pecherzyk dominujacy z lewego miał 13,7mm a endo 10,8 mm
    to było 27 czerwca
    mam zdjecia na pamiatke :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij od razu, bo tak szybko mogą nie zadziałać ziółka, trochę może to trwać.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to tym bardziej nie faszerowalabym sie clo...skoro hsg udroznilo jajowod i juz pracuje a po clo mozesz sie torbielki dorobic a poco ci to skoro ovulacja jest...takie moje zdanie ale decyzja twoja ok ja mykam kochane jutro wczesnie wstaje hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ania to tym bardziej nie faszerowalabym sie clo...skoro hsg udroznilo jajowod i juz pracuje a po clo mozesz sie torbielki dorobic a poco ci to skoro ovulacja jest...takie moje zdanie ale decyzja twoja ok ja mykam kochane jutro wczesnie wstaje hehe

mogl byc udrozniony tylko 3 miesiace po hsg a później zrosty mogły sie odnowić dla porówania
    pecherzyk dominujacy z lewego miał 13,7mm a endo 10,8 mm - to było 27 czerwca wiec endo do owu pewnie by jeszcze urosło

30 maja pecherzyk dominujacy z prawego miał 23,6mm a endo tylko 6,68 mm
    31 maja pecherzyka już nie było a endo 8,9 mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zrobisz jak uważasz, są mieszanki ziół które udrażniają jajowody, a także okłady borowinowe pomagają, może to sobie zaaplikuj jak męża nie będzie, to nie będzie się pytał co wyprawiasz :D

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ania zrobisz jak uważasz, są mieszanki ziół które udrażniają jajowody, a także okłady borowinowe pomagają, może to sobie zaaplikuj jak męża nie będzie, to nie będzie się pytał co wyprawiasz :D
    jak maz wroci to idziemy do mojego gina i bedzie nas kierował do specjalisty
    nie chce czekac bo po co... trzeba coś robic
    namówiłyście mnie, zalałam ziólka, pół godz pod przykryciem wypijemy i spać
    a teraz jutrzejszy oscinek PM

dobranoc :*

• Laura Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)

Jakie Natka są mieszanki ziół które udrożniają jajowody??

Ania 14 czy to TY Ausia M??

Pozdrawiam Wszystkie Was dziewczynki :)

Ja wyczekuję tą cholerę @ znowu się spóźnia....NORMAL :P

Natka098, Z., Fidelissa, ania14 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream pisała, że jej pomogło, miała hsg były niedrożne potem laparo i okazało się że drożne

"kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
    ziele skrzypu - 20 g,
    liść pokrzywy - 10 g,
    korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
    Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju między posiłkami.Nie należy pić ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości ."

plus do tego używała plastrów borowinowych(okłady), możesz do niej napisać.

Z., dżona lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    My dream pisała, że jej pomogło, miała hsg były niedrożne potem laparo i okazało się że drożne

"kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
    ziele skrzypu - 20 g,
    liść pokrzywy - 10 g,
    korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
    Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju między posiłkami.Nie należy pić ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości ."

plus do tego używała plastrów borowinowych(okłady), możesz do niej napisać.
    Dziękuję Natka :)
    Dzień dobry wszystkim :D

Natka098, Z. lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ