X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej!

Driada gratuluje! :* foooootkeee! :)

Rudasku, ja na podobnych warunkach lezalam sobie na patologii ciazy w Krk :)

Manius :*

Zlota :*

Anutka, brzuchy sa rozniaste. Ja kilka kobiet w Krk widzialam z przeogromnymi brzuchami! Az nienaturalnie...

Sara uwazaj na siebie! Odpoczywaj!

Anaaa pewnie tak pochlonieta malenstwem...
    Albo nadal czeka...

Martusia trzymam kciuki :*

Ja dzis caly dzien rece pelne roboty. Przesadzalam wszystkie storczyki do nowej ziemi,teraz je mocze. Pranie pranie pranie. Wymyslilam,ze popiore wszystkie ubranka jakiem mam,tzn te wieksze od 62 w gore,poki jeszcze na zewnatrz jako tako i w miare wyschnie na swiezym powietrzu.

Chlopcy pojedzeni, spia. Niestety moj Mis Kamis chyba ma kolki...tzn problem u niego jest od szpitala,ale tam uslyszalam,ze to normalne,iz dzieci sie preza,napinaja. Dupa jas...dziecko mi sie meczy strasznie! Caly spiety nonstop! Jeszcze brakuje,zeby zaczal plakac :( ja przy tym jego cierpieniu spac nie moge,bo mi go tak szkoda. Od 5 rano wzielam sobie go do lozka poprzytulac,to zasnal. Zmienilam wczoraj mleko, zobaczymy czy bedzie lepiej...Kuba natomiast ma wyrabane na wszystko, spi jak zabity :)

Macierzanka:), Maniuś, martusia1986, Z., olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Zostalam dzis TK (tajemniczym klientem) pizerii Dominium :D bede za darmo szamac na Krupowkach, Gubalowce i Kasprowym. W dodatku zwroca mi koszty wyjazdu kolejkami :D

Macierzanka:), Anutka, martusia1986, Lena87, Z., olka30 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Driada, witam i ja Twojego Aleksandra na świecie <3
    A dopiero wrzucałaś zdjęcie brzuszka :) i zaintrygowało mnie na nim coś - mianowicie profil za Tobą... ciekawe kto to ;)
    I do Olka, Olusia można się przyzwyczaić :) Ja uważam te zdrobnienia są fajne. Z wszystkim można się osłuchać.

A wiadomo coś o Anie?
    Anula, czekam z niecierpliowścią na jakieś wiadomości! Trzymam bardzo mocno kciuki!
    Martwię się...

Przedszkolanko, Anutka, brzucholki piękne. Do wyboru, do koloru :) Każdy inny, każdy wyjątkowy :) Czekam teraz tylko na rozpakowanie tych brzuszków.
    A mnie brzuch Anutki nie dziwi :) Przyznam szczerze, że takie widywałam częściej w ciążach znajomych i w rodzinie, niż te mniejsze :) A poza tym już Ci tak bardzo teraz nie urośnie. Każda kobieta inaczej przybiera i zatrzymuje wodę.

Magda, gdzieś mi mignął Twój awatar :) Co tam u Ciebie zapracowany człowieku?

Maniusiu, a czy Ty masz zdiagnozowany PMS? Bo cycochy i od tego bolą przed @. Mi je zazwyczaj rozsadza... i mnie też rozsadza z nerwów... i potrzebuję węglowodanów, które jak Boga kocham staram się omijać :P Tulam mocno!

Santoocha, jak się czujesz?
    A nadrabiając już miałam nadzieję, że się udało wszystko...

Ja szanowałam zawsze każdą pracę, pracodawcę i miejsce pracy i nie lubię olewactwa, ale nie ubliżając nikomu, jak młodzi ludzie, świeżo wykształceni idą na rozmowę i stawiają wielkie wymagania, zwłaszcza odnośnie wypłaty, bo im się należy, nie mając doświadczenia, a pracować to już nie ma komu, to czego się spodziewać? Małe zaangażowanie, wielkie oczekiwania i brak pokory. Niestety takie czasy...

Trzymam kciuki. Mnie też czasami w najmniej oczekiwanym momencie zaskakiwało wyjście z danej sytuacji :) I Wam się też uda!

Alka, jak u Was?

Lena, a co to za eksperymenty Ty tutaj praktykujesz? :D

Sana, a może na test jeszcze za wcześnie? Nie zawsze test wychodzi odrazu pozytywnie. Każda kobieta ma inne tempo wzrostu bety. Może jak nie przyjdzie to powtórz jeszcze. A który to dzień cyklu?

Monia, a może poproś lekarza o bromergon? On jest tani i szybko zbija PRL.
    A TSH powinno być poniżej 2 czyli jest dobrze :)

Natka, święte słowa, cierpliowść i pokora... tu się nie da nic "przewinąć" wprzód :)

Sara, pozdrawiam.
    Trzymaj się tam dzielnie i wypoczywaj. Mam nadzieję, że o Ciebie dbają!

Złota, kochana oszczędzaj swój organizm. A zdarzały Ci się wcześniej omdlenia? Ja tak miałam za młodu, na tle nerwowym... ale badania nie zaszkodzą

Z. gratuluję Tobie raz jeszcze tego cudu <3 ...
    Tak mi się skojarzyło...44 :) to może Adaś będzie ;)

Nati, fajnie Cię widzieć! :) Pozdrawiam Ciebie i Gabrysia :)
    Fajny brzuś :)

Martuś, trzymam kciuki za Was!

Co do zwierzaczków, to mój pies miał raka... płakałam tydzień po nim, jak głupia, ale czy lepiej ich nie mieć? Ciężko powiedzieć. Człowiek z człowiekiem też by się mógł nie wiązać z tego samego powodu... żeby kiedyś nie cierpieć...

Misty - smacznego ;)
    a siostrzeńcy przesłodcy są <3 Jak tam sobie radzicie? Dają Wam trochę spać z nocy? :)

Kogo pominęłam, albo przeoczyłam pozdrawiam, czyli Kasia, Żaba, Rudasek, Olka, ... no i właśnie gdzie Bursztynka? oraz pozdrawiam Dżonę, kasię_czarną i całą resztę :)
    Ale muszę już wstać od kompa bo mnie plecy rozbolały! :D

Little Frog, martusia1986, santoocha, Natka098, przedszkolanka:), dżona, Anutka, Z., olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki :)
    my po wizycie :) nam troche zeszło, jak to na miescie :)
    no wiec tak: Mały uparciuch odwrócił sie dupa i ni hu hu nie dał sobie spbaczyc buzki, wiec zdjęc zero :)
    waży 590gram :)
    a ja przybrałam 7 kg :) jezusieeeeee :):)
    poza tym wszystko oki, szyjka oki, brzuchol oki :) pan Dr kazał mi brac asmag czy cosik takiego i wszystko jest git :)
    dał skierowanie na glukoze, mocz i krew i wypisał zaswiadczenie do szkoły rodzenia :)

Little Frog, santoocha, Z., Fidelissa, olka30, sara_nar lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Wpadłam tylko szybko napisać, że Aleksander jest już z nami :)
    Urodził się wczoraj ;)
    waży 2920g i szybciutko poszło bo w 4h :)
    Pozdrawiamy :*

Gratulacje !! :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane odebralismy wyniki meza z hormonów :)

testosteron skok ze 174 na 396 :D mega poprawa po 7 tyg :D

TSH tez ladnie ruszylo w gore bo bylo 0,34 teraz jest 0,84 wiec tarczyca zaczyna nadrabiac :)

jednoco to FSH wzroslo z 32 na 56 ;/
    a im wyzszy tym wiekszy defekt jader ;/
    juz sie wytraszylam oczywiscie ale dziewczny z naszegobociana mnie uspokoily ze to normalna reakcja pozniej odstawia sie leki i po miesiacu okolo jest zabieg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:56

Little Frog, Lena87, santoocha, Maniuś, olka30, martusia1986 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, dopisuję się do próśb, żeby się dziewczynki raz na jakiś czas odzywały, żebyśmy się nie musiały martwic.

"Urodziła podczas pijackiej libacji" to słowa, które przed chwilą usłyszeliśmy w TV. Mąż chyba przechodzi lekkie załamanie....

W sumie ja nie wiem co to by było jakbyśmy się nie wspierali, bo ostatnio nic dobrego się nie dzieje - wręcz przeciwnie. Złota pozwolę sobie dołączyć do Twojego klubu...

Chyba gdzieś tam przez ostatni czas zbierały się negatywne emocje i najwyższy czas dać im upust.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba wypuszczac zle emocje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Another Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Po 71 dniach pojawiło się plamienie... Może się coś unormuje w końcu. Mam już dość :/

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, to ja trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do porządku! Miło Cię widzieć!

Another lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ja Ci chętnie oddam moją nadchodzącą @ chcesz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ważne że chociaż plamienia masz, to już zapowiada że @ idzie wielkimi krokami.

• Another Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niekoniecznie Natka :( To mnie przeraża. W każdym razie nawet jak plamienie nie przerodzi się w @ to i tak wezmę clo licząc od jutra w 5 dc, bo innego wyjścia nie widzę. Jeśli żadne tabl nie wywołują, a gin nie widzi powodu to po prostu muszę wywołać owulkę clo i wtedy przyjdzie. Strasznie to pogmatwane wszystko. O ile prościej by było gdyby tamta ciąża była w odpowiedni miejscu, a nie na jajniku :(
    Ale jak to mówią co nas nie zabije...

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh i tak źle i tak nie dobrze, ale clo wywoła owulkę to i @ się pojawi jeśli nie będzie ciąży.

• Another Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dlatego nie mam innego wyjścia.

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżance gin tak wywoływał okres, wywołując owulkę bo lutka nie zadziałała.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another trzymam kciuki za nowy, zielony cykl :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saro, mam nadzieję że szybko wypuszczą Cię ze szpitala i takich przypadków już nie będzie .. :)

Another, oby ta Twoja walka długo nie trwała !!
    Życzę Ci jak Najlepiej :*

Dobranoc Dziewczyny :)

sara_nar lubi tę wiadomość

• Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że Synuś jest z Nami od 11.10.
    Dzisiaj nas wypisali <3
    Dużo by pisać a czasu brak bo maluch nie je z cyca i trzeba odciągać pokarm co 2h. Jestem wykończona ale i przeszczęśliwa <3. Nie da się opisać. Wszystko jest w porządku. Pozdrawiamy i odezwiemy się mam nadzieję niebawem :)

Maniuś, Another, Misty87, Macierzanka:), Lena87, Little Frog, Little Frog, Bursztynka, zizia_a, santoocha, Z., Fidelissa, olka30, przedszkolanka:), Natka098, sara_nar, Nati89, Ania_84, Anutka, martusia1986, Kaśka28 lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz mamy 3 rozpakowane mamusie :) i 4 kawalerow do wziecia :) Anaa i Driada gratuluje!!!Teraz kolej na nastepne,ktora najblizej terminu???

Pozdrawiam dobrej nocki :)

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ