X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.! Nie martw się, bo sobie zaszkodzisz, będzie co ma być, myśl pozytywnie! :)

Z. lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Witaj w klubie Dołus Gigantus...

Oj tak, jesienna melancholia bierze górą !

Bursztynko jeszcze troszkę i Ty będziesz na tapecie :D

Bursztynka lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie laska przypieniła:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/zagubiona-i-zamieszana-prosze-o-rade,4585.html

Grrr! Nienawidzę takich bab!

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Ale mnie laska przypieniła:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/zagubiona-i-zamieszana-prosze-o-rade,4585.html

Grrr! Nienawidzę takich bab!

Faktycznie dobijający post, trafiła na nieodpowiednie forum :)

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złota - spokojnine - no rzeczywiście żle trafiła dziewczyna...ale weź ty spokojna bądź - no różni sa ludzie...coż zrobisz

Złota lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka wrote:
    złota - spokojnine - no rzeczywiście żle trafiła dziewczyna...ale weź ty spokojna bądź - no różni sa ludzie...coż zrobisz

Kisieńko, no właśnie ostatnio taka podminowana chodzę, ze strach.
    I jak widzę coś takiego, to mnie trafia. Weszłam na ten wątek, bo pomyślałam, ze coś się złego dzieje, a tu zołza po pijaku się boi, ze sobie dziecko strzeliła. No zabić to mało!

olka30, Kisieńka, Lena87 lubią tę wiadomość

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota - kochana :) oddychaj :) pamietaj o oddychaniu. No mi też tak głupio jak czasem gdzies takie pytania znajduję, ale wiesz - to my mamy problem i wszędzie go widzimy przez to że tyle się myśłi o tym - trzeba jakoś się rozluźnic i nie mysleć o tych durnych babach - no są takie...i co - i nic
    oddychaj-pamiętaj spokój

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać który kod suwaczka kopiuje się i gdzie się go wstawia ?? Przepraszam że pytam właśnie w tym miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Chciałam zapytać który kod suwaczka kopiuje się i gdzie się go wstawia ?? Przepraszam że pytam właśnie w tym miejscu :)

Kliknij w suwaczek który Ci się podoba i przekieruje Cię na daną stronkę ..
    A dodajesz Go później do ustawień, tak jak zrobiłaś z Wpisem już 7 cykl ..:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa Synuś Śliczny, taki " czorny " i kudłaty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:45

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm nie udało się

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    hm nie udało się

Zły Kod skopiowałaś .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się udało :) właśnie nie widziałam który kod ale już wiem , dziękuję LENA :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    i się udało :) właśnie nie widziałam który kod ale już wiem , dziękuję LENA :)

Nie ma Za Co :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny co brać na skurcze łydek?? Magnez w dawce końskiej nie pomaga, noce mnie wykańczają :(

Potas, pomidory, soki pomidorowe?
    Tak mi się wydaje, ale doczytaj jeszcze żebym niechcący nie wprowadziła w błąd ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo potasu zawierają: pieczone ziemniaki, melony, awokado, gotowane buraki ćwikłowe, suszone brzoskwinie, morele i śliwki, a także sok pomidorowy i świeży sok pomarańczowy, fasola, pestki dyni, banany, migdały, gotowany szpinak, ryby (łosoś, śledź, makrela). Sporo magnezu znajdziesz w zielonych warzywach, kaszach, orzechach, mięsie, nabiale i rybach.
    Duże ilości wapnia znajdują się w żółtym serze, mleku, jogurcie, makreli, łososiu, sardynkach z puszki (jedzonych z ośćmi), suszonych figach, serku sojowym tofu, ziarnach soi, gotowanej rzepie i jarmużu, gotowanych brokułach. Uważaj natomiast na produkty obfitujące w fosfor (m.in. ryby, drób, orzechy). Nie eliminuj ich ze swojego menu, bo fosfor potrzebny jest m.in. po to, by dobrze funkcjonowały serce i nerki, a kości i zęby były mocne, ale zachowaj umiar w ich jedzeniu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/Skurcze-lydek-w-ciazy-skad-sie-biora-i-jak-sobie-z-nimi-radzic_35864.html

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potas zażyłam, bo sama stwierdziłam, ze coś mi się wieczorem z sercem działo i może to właśnie potas za niski?? Zobaczymy.. Z pomidorami to jest problem, bo nie ma opcji żebym się chwyciła :) Nic, najwyżej porobię jakieś badania elektrolitów..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ale się dzieje!
    Santoocha męczy mnie ciągle ta sprawa z Twoją pracą... tak sobie myślę czy nie mogłabyś np.umawiać się na godziny i terminy takie jak będzie tylko ten znajomy? Po prostu przez jakiś czas krócej otwarty gabinet? No nie wiem sama już...

Misty cieszę się że chłopcy rosną i mimo wszystko jesteś też z nami :)

Anulka moja Anaaa gratuluję!! Śliczny ten Twój chłopczyk! Wracajcie do siebie i do nas!:)

Z. wrote:
    Nadzwyczaj dobrze, przez 3 dni męczyły mnie mdłości, z jednej strony fajnie bo objaw, z drugiej strony nie fajne uczucie jakbym nonstop pływała na statku tudzież jechała autokarem po serpentynach w górach, a wczoraj przestało i dziś też nie ma więc z kolei zamartwiam się czy wszystko okej. Poza tym odkryłam, że kropek na zdjęciu USG jest 5 dni młodszy w stosunku do ostatniej miesiączki, ale tłumaczę sobie to, że owu była 17 dc a nie książkowo 14 dc, a 2 dni to już takiej dużej różnicy nie robi?
    Staram się nie zamartwiać i myśleć pozytywnie bo i tak nie mam na nic wpływu. Będzie co ma być ;)

A jak Twój nastrój?

Z. co do mdłości, ja miałam dokładnie od 24.06 do końca sierpnia, pół lipca leżałam w szpitalu, nie mogłam jeść, pić ,chodzić, funkcjonować... gdy tylko dzień jest lżejszy ciesz się tym, uwierz że wiem co mówię :) podobno jak są mdłości to ciąża jest silna, nasze takie są :)
    co do rozmiarów to u mnie to samo było, tu chodzi o mm, więc wystarczy źle zmierzyć i już wychodzi coś nie tak, ale moja też była taka malusia (ze względu na późniejszą owu) i dalej mam 2 dni do tyłu :) jak wszystko jest w normie to znaczy że jest ok :)
    na wizycie miałam 4,7mm a w szpitalu tydzień później 5mm, wyobrażasz sobie mój "zawał"? Że tak mało itp. a okazało się że sprzęty inne i dlatego...
    nie ma się co nakręcać i stresować, bo to nikomu nie pomaga, ciesz się kropkiem i zobaczysz niedługo jak czas leci :)

Z., Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Wy Anyy synka widziecie i czemu ja GO nie widze!!!

ja też chceeeeeeeeee!!!!!!!!!11

Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia,

Widzę że dziś żywo na wątku z rana :D

Anaa gratulacje !

Monia bardzo mocno zaciskam kciuki, może betke sobie strzel? :D

Ja mogę się podłączyć pod humor Leny i Złotej. :D

Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ