X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z.! Nie martw się, bo sobie zaszkodzisz, będzie co ma być, myśl pozytywnie! :)

Z. lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Witaj w klubie Dołus Gigantus...

Oj tak, jesienna melancholia bierze górą !

Bursztynko jeszcze troszkę i Ty będziesz na tapecie :D

Bursztynka lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie laska przypieniła:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/zagubiona-i-zamieszana-prosze-o-rade,4585.html

Grrr! Nienawidzę takich bab!

Lena87, olka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Ale mnie laska przypieniła:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/zagubiona-i-zamieszana-prosze-o-rade,4585.html

Grrr! Nienawidzę takich bab!

Faktycznie dobijający post, trafiła na nieodpowiednie forum :)

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złota - spokojnine - no rzeczywiście żle trafiła dziewczyna...ale weź ty spokojna bądź - no różni sa ludzie...coż zrobisz

Złota lubi tę wiadomość

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisieńka wrote:
    złota - spokojnine - no rzeczywiście żle trafiła dziewczyna...ale weź ty spokojna bądź - no różni sa ludzie...coż zrobisz

Kisieńko, no właśnie ostatnio taka podminowana chodzę, ze strach.
    I jak widzę coś takiego, to mnie trafia. Weszłam na ten wątek, bo pomyślałam, ze coś się złego dzieje, a tu zołza po pijaku się boi, ze sobie dziecko strzeliła. No zabić to mało!

olka30, Kisieńka, Lena87 lubią tę wiadomość

• Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota - kochana :) oddychaj :) pamietaj o oddychaniu. No mi też tak głupio jak czasem gdzies takie pytania znajduję, ale wiesz - to my mamy problem i wszędzie go widzimy przez to że tyle się myśłi o tym - trzeba jakoś się rozluźnic i nie mysleć o tych durnych babach - no są takie...i co - i nic
    oddychaj-pamiętaj spokój

5ckczlo8xuk7m6f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać który kod suwaczka kopiuje się i gdzie się go wstawia ?? Przepraszam że pytam właśnie w tym miejscu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Chciałam zapytać który kod suwaczka kopiuje się i gdzie się go wstawia ?? Przepraszam że pytam właśnie w tym miejscu :)

Kliknij w suwaczek który Ci się podoba i przekieruje Cię na daną stronkę ..
    A dodajesz Go później do ustawień, tak jak zrobiłaś z Wpisem już 7 cykl ..:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa Synuś Śliczny, taki " czorny " i kudłaty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:45

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm nie udało się

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    hm nie udało się

Zły Kod skopiowałaś .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się udało :) właśnie nie widziałam który kod ale już wiem , dziękuję LENA :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    i się udało :) właśnie nie widziałam który kod ale już wiem , dziękuję LENA :)

Nie ma Za Co :)

• Z. Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny co brać na skurcze łydek?? Magnez w dawce końskiej nie pomaga, noce mnie wykańczają :(

Potas, pomidory, soki pomidorowe?
    Tak mi się wydaje, ale doczytaj jeszcze żebym niechcący nie wprowadziła w błąd ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Złota Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo potasu zawierają: pieczone ziemniaki, melony, awokado, gotowane buraki ćwikłowe, suszone brzoskwinie, morele i śliwki, a także sok pomidorowy i świeży sok pomarańczowy, fasola, pestki dyni, banany, migdały, gotowany szpinak, ryby (łosoś, śledź, makrela). Sporo magnezu znajdziesz w zielonych warzywach, kaszach, orzechach, mięsie, nabiale i rybach.
    Duże ilości wapnia znajdują się w żółtym serze, mleku, jogurcie, makreli, łososiu, sardynkach z puszki (jedzonych z ośćmi), suszonych figach, serku sojowym tofu, ziarnach soi, gotowanej rzepie i jarmużu, gotowanych brokułach. Uważaj natomiast na produkty obfitujące w fosfor (m.in. ryby, drób, orzechy). Nie eliminuj ich ze swojego menu, bo fosfor potrzebny jest m.in. po to, by dobrze funkcjonowały serce i nerki, a kości i zęby były mocne, ale zachowaj umiar w ich jedzeniu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/Skurcze-lydek-w-ciazy-skad-sie-biora-i-jak-sobie-z-nimi-radzic_35864.html

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potas zażyłam, bo sama stwierdziłam, ze coś mi się wieczorem z sercem działo i może to właśnie potas za niski?? Zobaczymy.. Z pomidorami to jest problem, bo nie ma opcji żebym się chwyciła :) Nic, najwyżej porobię jakieś badania elektrolitów..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ale się dzieje!
    Santoocha męczy mnie ciągle ta sprawa z Twoją pracą... tak sobie myślę czy nie mogłabyś np.umawiać się na godziny i terminy takie jak będzie tylko ten znajomy? Po prostu przez jakiś czas krócej otwarty gabinet? No nie wiem sama już...

Misty cieszę się że chłopcy rosną i mimo wszystko jesteś też z nami :)

Anulka moja Anaaa gratuluję!! Śliczny ten Twój chłopczyk! Wracajcie do siebie i do nas!:)

Z. wrote:
    Nadzwyczaj dobrze, przez 3 dni męczyły mnie mdłości, z jednej strony fajnie bo objaw, z drugiej strony nie fajne uczucie jakbym nonstop pływała na statku tudzież jechała autokarem po serpentynach w górach, a wczoraj przestało i dziś też nie ma więc z kolei zamartwiam się czy wszystko okej. Poza tym odkryłam, że kropek na zdjęciu USG jest 5 dni młodszy w stosunku do ostatniej miesiączki, ale tłumaczę sobie to, że owu była 17 dc a nie książkowo 14 dc, a 2 dni to już takiej dużej różnicy nie robi?
    Staram się nie zamartwiać i myśleć pozytywnie bo i tak nie mam na nic wpływu. Będzie co ma być ;)

A jak Twój nastrój?

Z. co do mdłości, ja miałam dokładnie od 24.06 do końca sierpnia, pół lipca leżałam w szpitalu, nie mogłam jeść, pić ,chodzić, funkcjonować... gdy tylko dzień jest lżejszy ciesz się tym, uwierz że wiem co mówię :) podobno jak są mdłości to ciąża jest silna, nasze takie są :)
    co do rozmiarów to u mnie to samo było, tu chodzi o mm, więc wystarczy źle zmierzyć i już wychodzi coś nie tak, ale moja też była taka malusia (ze względu na późniejszą owu) i dalej mam 2 dni do tyłu :) jak wszystko jest w normie to znaczy że jest ok :)
    na wizycie miałam 4,7mm a w szpitalu tydzień później 5mm, wyobrażasz sobie mój "zawał"? Że tak mało itp. a okazało się że sprzęty inne i dlatego...
    nie ma się co nakręcać i stresować, bo to nikomu nie pomaga, ciesz się kropkiem i zobaczysz niedługo jak czas leci :)

Z., Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Wy Anyy synka widziecie i czemu ja GO nie widze!!!

ja też chceeeeeeeeee!!!!!!!!!11

Misty87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia,

Widzę że dziś żywo na wątku z rana :D

Anaa gratulacje !

Monia bardzo mocno zaciskam kciuki, może betke sobie strzel? :D

Ja mogę się podłączyć pod humor Leny i Złotej. :D

Lena87, Anaaa:) lubią tę wiadomość

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ