Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hello ,
i byłam dziś u swojego lekarza prowadzącego, powiedziałam o delikatnych plamieniach, powiedział aby się nie forsować a druga sprawa organizm się zmienia więc może się zdarzyć, że jakieś naczynko pęknie.
Ciąża się rozwija prawidłowo, skarbkowi Naszemu serduszko już pika, rośnie zdrowo, skierowanie na badania moczu, morfologii, toksoplazmy, no i na L4 przeszłam na razie na dwa tygodnie a później 15.01 następna wizyta z wynikami, założenie karty i już zwolnienie na miesiąc. Czyli zaczynam swój najdłuższy urlop w życiu...
Uf. Tylko szczęśliwym byćManiuś, olka30 lubią tę wiadomość
-
Melula, Anutka trzymam kciukasy!!
Obowiązkowo po narodzinach foty dzieciątek!! Taki jest REGULAMIN wewnetrzny tego watku jakby ktos nie wiedzial
My dzis znowu po lekarzach sie bujalismy...mam dosc;/
Alergia coraz gorsza, chlopcom tak schodzi skora z glowek i buziek ze szok. Kuba ma dodatkowo liszaje na udach. Skaza bialkowa jak w pysk strzelil. Mleko (NAN HA), ktore rzekomo wg lekarki moglam podawac przy skazie, nie sprawdzilo sie (bo nie jest to mleko na skaze!!).
Wprowadzam Humane sojowa (wyczytalam na necie). Lekarka potwierdzila wiec mam recepte. Wyjdzie tanio, bo okolo 5zl za 650g a nie jak do tej pory za 400g 30zl...
Oby im spasowalo, bo ostatnio mamy przeboje z nimi. Nie chca jesc, placza, bo w brzuchach sie przelewa, bola ich...
Ktos powie, ze macierzynstwo to bajka hehe ...
Musze sie pochwalic wyczynami moich synow!
Potrafia sie juz przewrocic, male cwaniaczki, z brzuszka na plecki, glosno gaworza skladajac sylaby, ogladaja sobie raczki,wsadzaja paluchy i powoli lapia zabawki do raczek (wszystko to wg Bebilonu jest na 3 miesiac zycia, wiec mamy tylko miesiac do tylu a nie dwa, jakby to wynikalo z urodzenia )
Kuba wazy 6,8kg! A Kamis 6,2kg klocki moje slodkie!!Lena87, Maniuś, Anutka, Pomarańczka, Rudasek, Anaaa:), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie nie było..
Na początek życzę Wam kochane wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :*
U nas końcówka urlopu. Nawet nie wiem kiedy to zleciało..
Praktycznie spędziliśmy każdy dzień na wizytach i jeżdżeniu po lekarzach.
Synek ma refluks żołądka. Mieszamy jego dotychczasowe mleko z bebilonem HR przeciw ulewaniu. Wg pediatry te bezdechy i zatkany nosek jest przez wysoki refluks. Dostaliśmy krople i maść do noska. Dodatkowo zrobiliśmy wymaz i czekamy na wynik. Jest też podejrzenie złego odśluzowania i bakterii.
Co do oczka okazało się, że ma zatkany kanalik. Udało się go udrożnić bez nakłuwania. Walczymy jeszcze z ropą i łzawieniem. Zakrapiamy i czekamy aż przejdzie. Jest już lepiej ogólnie jeśli chodzi o ulewanie. Odbija się pięknie, ale zdarza mu się jeszcze ulać od czasu do czasu. Ostatnio ma okropne kolki i ciężkie dni. Nie śpi w ogóle w dzień, wieczorami płacze i krzyczy, nie można go uspokoić. W nocy jak spał do rana tak teraz co 2-3h wstaje z płaczem. Jestem wykończona..
Pozdrawiam Was wszystkie życzę dużo zdrówka dla waszych pociech, a staraczkom aby wreszcie doczekały II upragnionych kresek :*olka30 lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej dziewczyny nie lubie jak tu tak cicho
Co u Was?Ja wrocilam od lekarza,kolejne 2 tygodnie chorobowego
Jak tam Melua i Anutka?Maniuś, Misty87, Lena87, olka30, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Anaaa jak nie jedno, to drugie!! Wspolczuje! Wiem co przechodzisz...
Ja juz kolejne mleko wprowadzam, sojowe bo ciagle aleria. Chcialam zrobic testy i pojechalam po skierowanie 15km do osrodka to powiedziala, ze nie trzeba robic bo ewidentnie skaza bialkowa. Troszke sobie zawalilam, bo od 2 dni daje niewielkie ilosci jablka i dzis Kamilek czerwone plamki na buzce i oczko spuchniete lzawiace...masakra...Jablko ponoc tez uczula, ale teraz nie wiem czy soja czy jablko
Powiem Wam, przekichane!
Anutka czekamy!!
Manius uwazaj na siebieManiuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisty, Anutka .. jednym słowem współczucia ..
Dobrze, że te gaworzenie i uśmiechy Wam sprawiają przyjemność i radość
Maniuś, cóż zrobić wątek Nam troszkę umiera ja udzielam się jeszcze na wątku Przedszkolanki
Maniuś, olka30, Misty87 lubią tę wiadomość
-
hej DZiewczynki
ja mialam tragiczną noc....nie mogłam zasnąc do 1..a jak juz mi sie dobrze robiło to sasiad idiota wrócił z kolezkami z imprezy na miescie i zrobili kontynuację w mieszkaniu. Muzyka na full, spiewy itd...Nie pomagało nasze stukanie w rure itd, wiec ok godziny 3 zadzwonilam na policje...troszke sie uciszylo po ich interwencji. Zasnełam nad ranem jak R wstawał do pracy, hmmm ciezko nazwać wstawał...tzn wstawał z łożka, nie spał ani godziny, rano oczy czerwone itd! nie wiem jak on dziś zyje...
ja teraz troche pospałam, zobaczymy jak bedzie w dzien!
U mnie masakra w brzuchu, boli mnie wszystko, o prawym boku nie wspomne. Zaczynam miec dość ciązy, chce juz rodzić...Jeszcze w nocy dostałam takie solidne dwa skurcze ze sobie myśle : o cholera- zaczyna sie czy co" heheheh no ale poki co nic wiecej..wiec czekamy -
czeeeść
no widzę,że przysypało chyba wszystkie śniegiem albo jakiś sen zimowy ;> a może działają wszystkie "cztery razy po dwa razy..." ?
Anaa i Misty, ciągle coś biedne macie z chłopcami, najgorsze że oni się tak męczą... ale jesteście silnymi i dzielnymi mamusiami
Melula pora już na Ciebie szybkiego rozwiązania!
A co u reszty? Bo już dawno nie widziałam Santoochy, Z., Żabki, Macierzanki i całej dużej reszty..
pozdrawiam cieplutkoolka30, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość