X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wiem że to śmieszne, ale od owulacji <od niedzieli bodajże> jestem wzdęta i mam wrażenie jakbym w podbrzuszu miała kamienie.. ;> cóż to takiego ?? :)

• Another Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to po prostu wzdęcia?

Złota, Z. lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    Moj test z godz 12-stej.Czy widzicie to co ja????

http://zapodaj.net/9d5493dbdd114.jpg.html
    http://zapodaj.net/1790171a4274c.jpg.html

Ja niestety nie widzę, ale to nie znaczy, ze tam jej nie ma :)

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Złota....może Pan Dr nie widział dobrze :D:D:D

Może nie widział :D

• santoocha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    Jestem po usg- jest Ludzik 11mm, serce bije, zdjęcie dostanę na wizycie 14 kwietnia. Sprzęt przedpotopowy, usg trwało minutkę. Opowiedziałam o plamieniach, torecanie, zapchanych zatokach.
    Powiedział że nic się nie odkleja, jeśli pojawi się krwawienie koloru czerwonego, lub skrzepy krwi, to mam się zgłosić do szpitala. Torecan mogę brać (a raczej wsadzać sobie) doraźnie, na zatoki tylko woda morska, nic innego w pierwszym trymestrze, żadnego sinupretu, paracetamolu, nic.
    No i pobrali mi krew.
    Pójdę jszcze tego 14 kwietnia na wizytę na NFZ, potem już prywatnie.

Laura, Macierzanka:), AnusiaM, sara_nar, dżona, Ania07, Agrafka lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, to świetnie, ze wszystko w porządku:) :) :) :)
    Niech Wasz Groszek rośnie zdrowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Może to po prostu wzdęcia?
    ale to takie ciągnięcie od jajników

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo wstałam dziewczyny dopiero po porannych emocjach. Obiadu dziś nie ma :P chyba, że coś mnie najdzie :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamów pizze :)

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Zamów pizze :)
    chyba chinola zamówię ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj dzieweczki :P
    Zaraz Was nadrobie jak nakarmie meza :D
    Od rana sie z kumpela szlajalysmy od flohmarkt, przez reala po 2h spacer z malym :) chyba ze 30st do slonca! Upal!

Zapraszam na schaba w sosie maslakowo-smietanowym z ziemniaczkami :D

Ania07 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapraszam na rosół i klopsiki w sosie koperkowym :)

sara_nar, Ania07 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podeślijcie trocheeeeeee :)
    u nas pusto...chyba skończy sie na MD :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam!
    Laura kapitalne wiesci! Wiadomo,ze tylko zagranica taka opieka :) trzymam kciuki!

Mala Mi ja tam tez nie widze i podziwiam,ze umiecie tak dopatrywac sie cienia w cieniu :D ale moze moze. Powodzenia! :)

Santoocha ciesze sie,ze wszystko jest w porzadku z fasolka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 16:45

Laura lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja również nic nie widzę, a porównałam do moich testów i jest różnica w cień cieniu :( Zrób jeszcze jeden. Ja jak zobaczyłam jasną drugą to z 5 testów zrobiłam jeden dziennie :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    słuchajcie on od poronienia nie chce ze mną :( pomimo,że prosiłam i w ogóle woli bro wypić bo wie, że ja nienawidzę tego zapachu więc nie będę chciała wówczas...

po prostu mam dosyć!
    Moze on wlasnie w ten sposob odreagowuje strate...moze jeszcze nie jest gotowy...faceci przezywaja wszytko inaczej niz my...my sie wyplaczemy wygadamy kolezankom mamie itd a oni to dusza w sobie...moze daj mu czas kochana on pewnie tez sie boi tego wszytkiego...pewnie sie obwinia itp..
    Lena87 wrote:
    Dokładnie ..
    Chociaż jedna monitoring chce zrobić i zobaczyć czy coś rośnie czy też nie ..
    To trzymam kciuki Lena moze w koncu bedzie jakas bardziej ogarnieta
    Another wrote:
    Dobre by to było :D Moje auto jest starsze pewnie od niektórych forumowiczek :D

Ja dzisiaj dalej plamienie, liczę, że w nocy przyjdzie @ bo chcę już nooowy cykl! Aaaaa.
    Another ja dzisiaj tez juz plamie i tez czekam na @ i jakby co zaczynamy razem:D
    Macierzanka:) wrote:
    AnusiaM, dobrze że juz po 23ej :D
    jakie foty ;)
    oooo widze ze cos mnie ominelo....
    Another wrote:
    A i zapomniałam dodać, że
    SEN JEST DLA MIĘCZAKÓW k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,016_br_orig.gif
    Aj tam aj tam od razu mieczakow :D w nocy sie spi albo dzieci robi hehe :D ale jak kto lubi
    Mloda.Mama wrote:
    Emotka super. Męcząco. Pierw spałam do południa, mąż odprowadził Młodego do szkoły, potem wrócił na obiad i sam go zrobił jeszcze mi do łóżka podał. Potem pracowałam, potem odebrałam Młodego ze szkoły, zawiozłam na boks, potem byliśmy z moją mamą na koktajlu owocowym i bitej śmietanie z lodami. Młody wybrał sobie już jaki prezent ma mu przyszywana babcia kupić na zająca. Potem ja znów pracowałam, a on grał na takiej hali w piłkę z moim wspólnikiem, mieli bramki z worków z ubraniami zrobione, a piłkę z kartek papieru, sreberka śniadaniowego i taśmy klejącej. Potem poszliśmy po mojego ślubnego do pracy i do LiroyMerlin, młody odrabiał lekcje w kebabowni, potem tam zjedliśmy, zrobiliśmy zakupy w LiroyMerlin i wróciliśmy do domu :)

A twój wtorek?

O kurcze ale referat hehehe to sie nazywa odpowiedz na pytanie co slychac ehehe
    Magdas wrote:
    Cześć
    Pomarudze wam troche...uff mi to wrażenie opuchniecia przeszło @ nadal brak :/ jak sie na niego czeka to nie chce przyleźć na test nie mam narazie odwagi w sumie i tak na 90procent bedzie jedna krecha wiec cierpliwie czekam dalej a dzis umyje okna :)
    Trzymam kciuki kochana za test pozytywny hmmmm a ty masz 10dpo takze n testwanie troszke za wczesnie poczekaj jeszcze 2-3dni i rob:D sciskam za pozytyw:)
    simcat86 wrote:
    Jeszcze ten cykl wytrzymam, ale w następnym to już pójdę do gin po jakieś wspomagacze, albo zmienię na innego! nawet nie dał mi skierowania na żadne badania :-(
    kochana ja rozumiem ze ty juz masz parcie na dziszie itd ale 4 cykl to jeszcze nie tak dlugo...spokojnie...poobserwuj sie jeszcze 2 msc bez myslenia i stresowania sie badaniami itd i spokojnie a napewno sie uda :D
    Złota wrote:
    Cześć kochane, jestem zmordowana. Nie mam siły czytać tego, coście naprodukowały.
    Wymiotowałam o 4 rano,a teraz wciąż mi niedobrze. Siedzę w pracy jak zombie.
    Brzuch mnie boli małpiasto, głowa też - chyba idzie migrena. Pasowałaby do tych wymiotów.
    ho ho ho ktos tu ma objawy ciazowe:D iiiiii trzymam mocno kciuki!!!
    Malinowa Panienka wrote:
    Magdas a czy Twój mąż po dotknięciu Cię poszedł umyć ręce?
    Malinowa a nie przesadzasz?? przepraszam moze faktycznie cos ci sie wydawalo...teraz jestes na niego zla i moze wszytko wyolbrzymiasz...daj sobie i jemu czas...
    Melula wrote:
    Malinowa, nie chcę cię pocieszać, bo chyba to i tak nic nie da, ale powiem ci tak. Ja takie zachowanie, jak teraz twój partner, mam na co dzień. Mój małż nie okazuje uczuć w ogóle. Nie przytula mnie od tak, nie łapie za rękę na spacerze, nie całuje bez przyczyny. Robi to tylko jak ja podejmę inicjatywę, a i tak zapyta "czego chcesz"...
    Mam taki przypadek i muszę z tym żyć, bo tak go wychowała mama i niczego nie zmienię. Ten typ tak ma.
    Myślę, że on przeżywa tę sytuację i chyba woli to "olać", żeby nie dać znać, że jest mu źle.
    hehehe mam to samo...
    Lena87 wrote:
    Nigdy nie ma kolorowo tak jak byśmy chcieli ..

Mój mąż nie czuje potrzeby przytulania się czy całowania ..

To ja wykorzystuję każdą sytuację która się nadarzy aby skradnąć buziaka czy przytulić się ..
    I nie interesuje Mnie to że On nie ma czasu czy też ochoty, cisnę się na chwilkę aby poczuć, że w ogóle jest .. :)

Bo na dłuższą chwilę będzie warczeć po Mnie, że mu jest za ciepło bądź nie ma czasu ..
    hahahah ja mam to samo w domu:D
    Malinowa Panienka wrote:
    Złota nie było. Dopiero teraz tak się dzieje. Gdyby nie to, że stało się jak się stało, że to mój organizm nie podźwignął ciąży to byłoby normalnie...
    Malinowa to tym bardziej widac ze jego to tez meczy a moze nie ma sily o tym gadac moze musi sie z tym uporac sam...jak to facet, oni duszac to w sobie wiecej czasu potrzebuja dlatego daj mu czas i nie pisz czarnych scenariuszy...tylko spokoj teraz wam potrzebny...
    Laura wrote:
    Witam kochane siostry ;)
    Jutro mam insemiancje :) HAPPY :):):)
    OOOOO prosze kochana trzymamy kciuki oooo jak ja ci tego zycze :D
    Maniuś wrote:
    Hej kochane,ja mam tez dzis jakiegos dolka,ale musze to jakos przezyc,nie chce sie uzalac nad soba...moze to tylko taki dzien....
    Laura 3mam kciuki&&&&&&
    Milego dnia siostrzyczki:*
    oj Manius tulam tulam glowka do gory wiesz ze jak chcesz pogadac wygadac sie to my tu jestesmy dla ciebie:D
    Laura wrote:
    Pan doktor powiedział że jeśli się nie uda w tym miesiącu, to na następny miesiąc wystymulują mnie hormonami i kolejna inseminacja :) i tak może z 2 lub 3 miesiące spróbujemy inseminacją. Na koniec powiedział że on wie że długo czekamy i bardzo chce nam pomóc aby szybko się udało :):):)
    Mam nadzieję, że się uda :)
    Az wiara wraca w lekarzy...szkoda ze niema takich w Polsce...
    Mała Mi86 wrote:
    Moj test z godz 12-stej.Czy widzicie to co ja????

http://zapodaj.net/9d5493dbdd114.jpg.html
    http://zapodaj.net/1790171a4274c.jpg.html
    Niestety kochana ja nie widze 2ch kreseczek... kochanie spokojnie...jak chcesz miec pewnosc to zrob bete bedziesz pewna
    santoocha wrote:
    Hej Wam!
    Jestem po usg- jest Ludzik 11mm, serce bije, zdjęcie dostanę na wizycie 14 kwietnia. Sprzęt przedpotopowy, usg trwało minutkę. Opowiedziałam o plamieniach, torecanie, zapchanych zatokach.
    Powiedział że nic się nie odkleja, jeśli pojawi się krwawienie koloru czerwonego, lub skrzepy krwi, to mam się zgłosić do szpitala. Torecan mogę brać (a raczej wsadzać sobie) doraźnie, na zatoki tylko woda morska, nic innego w pierwszym trymestrze, żadnego sinupretu, paracetamolu, nic.
    No i pobrali mi krew.
    Pójdę jszcze tego 14 kwietnia na wizytę na NFZ, potem już prywatnie.
    No to super!!!! bardzo sie ciesze:D
    Złota wrote:
    A ja zapraszam na rosół i klopsiki w sosie koperkowym :)
    A ja na spagetti-ossstre bo moj maz robil i pol lyzeczki chili wsypal bo nie wiedzial ze to takie ostre heheheheh

Laura, Another lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    No tu posiadówka w nocy niezła była :)
    Ja też jestem nocnym markiem, ale siła wyższa mnie pogoniła, wczesna pobudka...

Malinowa, ja zrozumiałam o co ci chodziło bardzo dobrze. Może w nim też coś pękło, ale daje sobie z tym radę inaczej... Mężczyźni nie są wylewni wręcz maskują uczucia, a my kobiety mamy skłonności do nadinterpretacji!
    Oni często wolą zaprzeczyc pewnym faktom niz się głośno przyznać do czegoś.
    Daj mu trochę czasu... on ochłonie, to i sam do Ciebie przyjdzie...

Laura, cudowne wieści! <3 powodzenia!
    Będę trzymać kciuki napewno

Maniuś, dawaj ten dołek tutaj! zakopiemy go! <3

Mała Mi ja coś tam widzę chyba na tym drugim zdjęciu...
    Ja proponuje pójść na betę

Złota, ja też proponuję żebyś poczekała jeszcze <3

Magdas a Ty jeszcze poczekaj parę dni i też zrób! Trzymam żeby sie udało!

CLOnówka, po owula <3cji u kobiety zazwyczaj zatrzymuje się woda w organizmie i ma uczucie pełnośći. A jeśli ciągnięcie jajników, to może ciałko żółte podjęło pracę?

Santoocha, gratuluję, ogromny maluch :D i serduszko <3 pięknie!

Witam w ogóle wszystkie Was!
    Zawitała w końcu po południu @ do kompletu z moją trupią tempką...
    Ja juz nie wiem co mnie dzisiaj bardziej boli :/ ale teraz serce chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 17:57

Laura, Z. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja Cię podziwiam za takie streszczenia, ja tak nie umie....bardzo fajnie czyta się takich wypowiedzi :), lekko na serduszku człowiekowi się robi <3

Macierzanko ciebie też podziwiam :) i w ogóle wszystkie dziewczyny które potrafią tak streszczać :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 17:56

dżona lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kasiu! :)
    Ale wymiotłaś posta! :D

Kaśka28 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tulam Was wszystkie które smutają <3

Z. lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ