Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do piersi to ja wyczytała, że progesteron odpowiada na ból piersi między innymi, faktycznie u mnie mogło tak być, bo w zeszłym cyklu mój progesteron był poniżej normy, praktycznie go nie było i piersi mnie nawet nie zakuły, ani sutki nic kompletnie. W tym cyklu zanim zaczęłam brac luteine dwa dni wcześniej zaczely mnie pobolewaac a jak wzielam luteinę to już był kosmos
Anutka lubi tę wiadomość
-
Nati89 wrote:Co do piersi to ja wyczytała, że progesteron odpowiada na ból piersi między innymi, faktycznie u mnie mogło tak być, bo w zeszłym cyklu mój progesteron był poniżej normy, praktycznie go nie było i piersi mnie nawet nie zakuły, ani sutki nic kompletnie. W tym cyklu zanim zaczęłam brac luteine dwa dni wcześniej zaczely mnie pobolewaac a jak wzielam luteinę to już był kosmos
powiedziała ze zacznie dopiero jak wyniki nasienia męża sie poprawią bo teraz to szkoda mnie faszerować... -
No chyba ma racje, nie potrzebne Cie teraz faszerować, wiesz poprawią się wyniki i może w ogole nie bedzie potrzeby Ciebie stymulować czego Ci życzę
no ja mam luteinę brać od 18 do 25 dnia cyklu, pożniej clo jak dostane teraz @ i jakies na endometrium. Też chciała bym mieć 30 dniowe cykle, ale ja zawsze tak miałam nawet przed anty 35 dni jakoś tak. Podobno luteina tez skraca cykl no zobaczymy, czy dostane wcześniej czy w terminie czy może w ogóle mi się wydłuży, ale mam nadzieję, ze dłuższy już nie bedzie
Ogólnie ostatnio zastanwiałam się nad sobą i doszłam do wniosku, że sama siebie zadreczam, myślami, pilnowaniem dni, itp i własnie tak jak widac w tym cyklu za duzo razy nie serduszkowaliśmy bo mialam serdecznie dosyć
-
Nati89 wrote:No niestety wszystko siedzi w psychice ... jak same sobie z tym nie poradzimy to nikt nam nie pomoze..
będe chyba musiała miec urlop od mierzenia ale też niestety od ovu.. ale nie wiem jak z tym drugim dam rade.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:35
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Zrobiłam badania (LH, FSH, TSH, FT3, FT4, Estradiol, Progesteron, Testosteron) wszystko w 14 dc, i powiedzcie co o nich myslicie bo ja sie kompletnie na tym nie znam:/
- LH - 13,02
faza folikularna 2,4-12,6
faza owularna 14,0-95,6
faza lutealna 1,0-11,4
- FSH - 6,34
faza folikularna 3,5-12,5
faza owulacyjna 4,7-21,5
faza lutealna 1,7-7,7
- TSH - 1,930 norma 0,27-4,20
- FT3 - 4,91 norma 3,10-6-80
- FT4 - 13,27 norma 12,00-22,00
- Estradiol - 98,37
faza folikularna(1-6) 12,5-166
faza folikularna(7-12) 12-250
faza owulacyjna 85-498
faza lutealna 43,8-211
-Progesteron - 4,33 (
faza folikularna 0,2-1,5
faza owularna 0,8-3,0
faza lutealna 1,7-27,0)
- Testosteron 0,51 norma 0,08-0,48 -
TSH może być - najlepiej 0,5-1,5 dla starających się
FT3 FT4 2 połowa normy powinna być
reszty niestety nie wiem[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.
U ciebie ten stosunek wskazuje na policystyczne jajniki.
Z pozostałych wyników można wnioskować, że byłaś w fazie owulacyjnej, a progesteron wskazuje na odbytą owulację albo bliską (ale to moja interpretacja).
Troszkę za wysoki testosteron, ale może on też wskazywać na fazę owulacyjną (tekst poniżej)
Poziom androgenów jest względnie stały w cyklu za wyjątkiem okresu okołoowulacyjnego, kiedy ich stężenia wzrastają. Mamy w związku z tym dość dużą dowolność jeśli chodzi o wybór dnia cyklu odpowiedniego do badania.
Malenq, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:u mnie 4 stopnie i lodowaty wiatr brrrrrrrrrrrrrrr
kto chce? chetnie odeślę
Driada to moze spróbuj sobie robić soczki wyciskane z marchewki i jablka, pomaranczy, burakow i selera.
Poza tym kaszki dla niemowlakow jak chcesz smakowe a jak nie to owsianke i manne.
jogurty pij i kefiry jak wolisz maslanke.
mozesz jesc jajecznice taka mocno scieta i buleczke z maslem.
moze jakis zestaw Ci podpasuje?
o banany sa dobre, tez kakałko z mleczkiem?
musisz jeść dla dzidzi
małe porcje ale musisz
ja jem 5 posiłków dziennie i wyobrazcie sobie schudlam dwa kilko a jem
musisz trafic na cos co przelkniesz
mnie tez odrzuca od miesa, wedlin, czasami chleba
ale soki pije chetnie i wode
trzymaj sie Kochana
Wszystko to co napisałaś jem
soczek codziennie świeży wyciskany + imbir do tego. Już mi trochę lepiej jak jem co godz po trochu. Już drugi dzien nie wymiotuje, ale niezapeszac.
Jestem dobrej myśliZ., Macierzanka:) lubią tę wiadomość