X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    oj chciałabym te 20kg. Nie mam ubezpieczenia w Polsce, a tutaj od 12ty już biorą się za ciażę. Zostało mi 10dni do wizyty w szpitalu
    Driada Kochana! Ja dużo słyszałam o opiece w UK od znajomych, ale żeby aż tak?! Ja się na to nie godzę! Żeby Ci to jakoś nie zaszkodziło!
    A nie myślałaś o polskim lekarzu tam? Ja widziałam kilka portali z takimi informacjami.

Z. Tobie oczywiście też dorzucę moje zbędne kilogramy... które powoli spadają, jeżeli bardzo chcesz :)

No i tak właśnie śpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 00:04

Z. lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mało. Szczerze to wygladam jak anorektyczka, moj kregoslup jest na wierzchu, nie moge patrzec na sb w lusttrze, skora sie pogorszyla, ogolnie tragedia. Licze że bedzie dobrze po 12tyg. Chodze do Polskiego prywatnie, ale nic mi nie poradzil tylko jesc

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

mojej @ nadal niet a tempka w górę :D już się śmieję, że u mnie zawsze inaczej i jak będę miała wszystkie możliwe objawy (poza cycochami bo te mnie bolały dopiero w 7 tc) to ona mnie odwiedzi :D

mam pół kuchni złożone bo tż z ojcem składają po pracy czyli po 18 :) więc będę dziś ustawiać już część rzeczy w wiszących szafkach. Dokupimy jeszcze 3 szafki i na drugą stronę blat sam albo blat z szafką - ze stołu w kuchni nie korzystamy w ogóle - poza miejscem odstawiania butelek wszelakich :D

no i najzabawniejsza rzecz czyli moje plecy po masażu bańką chińską - mam jeden wielki siniak składający się z malutkich wybroczyn :D wyglądam jakby mnie ktoś otłukł porządnie albo jakbym ze schodów spadła... taką mam sórę ehhh

Fidelissa lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    bardzo mało. Szczerze to wygladam jak anorektyczka, moj kregoslup jest na wierzchu, nie moge patrzec na sb w lusttrze, skora sie pogorszyla, ogolnie tragedia. Licze że bedzie dobrze po 12tyg. Chodze do Polskiego prywatnie, ale nic mi nie poradzil tylko jesc

To jest jakaś tragedia to leczenie w UK. Nieodpowiedzialne z ich strony! Dotrwaj do tego 12 tyg i niech się za Ciebie wezmą. Normalnie miałabym ochotę nawrzeszczeć na tych lekarzy u których byłaś O.o bo mi się w głowie to nie mieści.
    I jedz dziewczyno, wiem, że łatwo nie jest jak się 3/4 zwraca spowrotem... Ale musisz się zmuszać.
    Wspieram <3

Wpadłam tylko powiedzieć dzień dobry wszystkim i życzyć miłego dnia :)

PS. Ania odezwij się do nas! i Sara, odwyk od forum robisz? :> a Laura? Tez ostatnio nam tu ucichlas!

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:03

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Driada mam nadzieje ze tam w koncu sie wezma za Ciebie porzadnie to nie do pomyslenia,zebys tak sie meczyla...
    Ja juz po jednym spotkaniu czekam na drugie.
    Jeju od jutra mam szkolenia od 7 do 15...i tak do świąt...potem po weekendzie majowym ruszamy z projektem troche sie boje ale chyba dam rade.
    Dzis na szczescie nic nie boli. Troche z lewej str mnie ciagnie ale nie dokuczliwe.za to kawa mi smakowala plynem do naczyn ;) chyba mi @ jednak sie czai za rogiem bo takie jazdy czasem mam przed nia
    Milego dnia Wam zycze i jak ktoras ma slonce to niech przesle troszke ♡

Z., Malinowa Panienka, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Driada mam nadzieję, że jakoś wytrwasz te kilka dni o.O 35 kg to strasznie malutko :(

Magdas miałaś iść na betę co tu jeszcze robisz :O !!

Witam resztę dziewczyn i Życzę Miłego Dnia ;)

bo u Mnie ponuro strasznie, dziennie wieczorem obiecuję sobie że dziś zacznę ćwiczyć a gdy przychodzi ranek te chęci uciekają w las :(
    a waga przeraża Mnie :(

Cześć Z. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:19

Z. lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja dzis nie dam rady bo mam spotkanie w bylej/przyszlej pracy i musze czekac na jakiegos pana,ktory ma ze mna przeprowadzic rozmowe a nie wiadomo o ktorej on bedzie wogle o ile nie wysepie, ze sie spoznie jutro to nie dam rady zrobic jej przed swietami :/

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dzień Dobry ;)

Driada mam nadzieję, że jakoś wytrwasz te kilka dni o.O 35 kg to strasznie malutko :(

Magdas miałaś iść na betę co tu jeszcze robisz :O !!

Witam resztę dziewczyn i Życzę Miłego Dnia ;)

bo u Mnie ponuro strasznie, dziennie wieczorem obiecuję sobie że dziś zacznę ćwiczyć a gdy przychodzi ranek te chęci uciekają w las :(
    a waga przeraża Mnie :(

Cześć Z. :)

Oj Lena zacznij nawet teraz jak możesz to uda się :) albo zacznij spacerem iść 2-3 przystanki albo jak możesz tovrowerem jeździj do pracy itp :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    u mnie słońce świeci więc przesyłam też i do Was :-)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Cześć dziewczyny!!!
    u mnie słońce świeci więc przesyłam też i do Was :-)
    u mnie jest, ale zimno :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze też zimno, ale mam nadzieję że będzie cieplej, bo święta na wsi mnie czekają więc można by się było troszkę opalić :-)

Anutka lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simcat a gdzie Ty mieszkasz? bo u mnie zimno jak nie wiem!!!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kujawsko pomorskim :-) a Ty Malinowa gdzie że aż tak zimno?!
    A nie korci Cię żeby teściora zrobić? bo ja to nie wiem czy do soboty wytrzymam, zresztą miałam mieć termin @ w sobotę a ovu mi przesuwa na jutro! o co mu chodzi?

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    A nie korci Cię żeby teściora zrobić? bo ja to nie wiem czy do soboty wytrzymam, zresztą miałam mieć termin @ w sobotę a ovu mi przesuwa na jutro! o co mu chodzi?
    temp ładna i 12 dpo - zrób :*

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem temp i ogólnie jeszcze się na tym nie znam :-) może jutro rano zrobię :-)

Anutka lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 4 stopnie i lodowaty wiatr brrrrrrrrrrrrrrr

kto chce? chetnie odeślę:)

Driada to moze spróbuj sobie robić soczki wyciskane z marchewki i jablka, pomaranczy, burakow i selera.

Poza tym kaszki dla niemowlakow jak chcesz smakowe a jak nie to owsianke i manne.

jogurty pij i kefiry jak wolisz maslanke.

mozesz jesc jajecznice taka mocno scieta i buleczke z maslem.

moze jakis zestaw Ci podpasuje?
    o banany sa dobre, tez kakałko z mleczkiem?

musisz jeść dla dzidzi
    małe porcje ale musisz
    ja jem 5 posiłków dziennie i wyobrazcie sobie schudlam dwa kilko a jem

musisz trafic na cos co przelkniesz
    mnie tez odrzuca od miesa, wedlin, czasami chleba
    ale soki pije chetnie i wode

trzymaj sie Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:54

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ja przy wzroście 165 mam 80 319241rhcu4ls8np.gif
    jesteście jedyne, które o tym wiecie. Na moje szczęście nie widać tego aż tak "gołym okiem". Dzięki wahaniom hormonków w ciągu roku poszło ponad 10 kilo do przodu... a dzięki wahaniom cukru w obecności czekolady, a zwłaszcza kiedy zbliżała się @ wyglądam mniej więcej tak: 1074606bxn0ln4w82.gif
    Na szczęście od pewnego czasu nad tym panuję :) A na wagę stanę jak spodnie zrobią się luźne :P

Dobranoc Kochane, ja też spadam!
    Macierzanka:))

ale sie usmiałam z Twojego pożerania króliczka wielkanocnego z czekolady:))

ja tez tak mam normalnie
    teraz do slodyczy ciagnie mnie slabo...na szczescie:))
    cos tam czasem z przyzwyczajenia zjem...........ale jest duża różnica

ja sie nie bede chwalic ale przy wzroscie 179 waze ponad 90 kg kiedys 65 wazylam i myslalam ze jestem gruba:))
    tez chetnie oddam z 15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:04

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Oj Lena zacznij nawet teraz jak możesz to uda się :) albo zacznij spacerem iść 2-3 przystanki albo jak możesz tovrowerem jeździj do pracy itp :)

Idę ciasto przygotować na chlebek i chyba jednak się wezmę za ćwiczenia ..
    Ciężko tu jest cokolwiek robić .. Biegać nie bardzo bo z jednej strony mam drogę z drugiej strony las - sama do lasu nie wejdę bo się boję :O

Na rower jest troszkę za zimno o.O

Jestem strasznie strachliwa :/ gdybym tak w nocy miała zostać sama w tym domu to bym raczej całą noc nie spała :O drugie wyjście pojechała bym do mamy ;)

Malinowa Panienka, Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Stolyca - wczoraj po południu było ładnie - przyjdzie do Was :P nie korci bo ja wiem, że tam wyjdzie jedna krecha :D nabijam się już z tego czekania na @ :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ