X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    oj chciałabym te 20kg. Nie mam ubezpieczenia w Polsce, a tutaj od 12ty już biorą się za ciażę. Zostało mi 10dni do wizyty w szpitalu
    Driada Kochana! Ja dużo słyszałam o opiece w UK od znajomych, ale żeby aż tak?! Ja się na to nie godzę! Żeby Ci to jakoś nie zaszkodziło!
    A nie myślałaś o polskim lekarzu tam? Ja widziałam kilka portali z takimi informacjami.

Z. Tobie oczywiście też dorzucę moje zbędne kilogramy... które powoli spadają, jeżeli bardzo chcesz :)

No i tak właśnie śpię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 00:04

Z. lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mało. Szczerze to wygladam jak anorektyczka, moj kregoslup jest na wierzchu, nie moge patrzec na sb w lusttrze, skora sie pogorszyla, ogolnie tragedia. Licze że bedzie dobrze po 12tyg. Chodze do Polskiego prywatnie, ale nic mi nie poradzil tylko jesc

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

mojej @ nadal niet a tempka w górę :D już się śmieję, że u mnie zawsze inaczej i jak będę miała wszystkie możliwe objawy (poza cycochami bo te mnie bolały dopiero w 7 tc) to ona mnie odwiedzi :D

mam pół kuchni złożone bo tż z ojcem składają po pracy czyli po 18 :) więc będę dziś ustawiać już część rzeczy w wiszących szafkach. Dokupimy jeszcze 3 szafki i na drugą stronę blat sam albo blat z szafką - ze stołu w kuchni nie korzystamy w ogóle - poza miejscem odstawiania butelek wszelakich :D

no i najzabawniejsza rzecz czyli moje plecy po masażu bańką chińską - mam jeden wielki siniak składający się z malutkich wybroczyn :D wyglądam jakby mnie ktoś otłukł porządnie albo jakbym ze schodów spadła... taką mam sórę ehhh

Fidelissa lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    bardzo mało. Szczerze to wygladam jak anorektyczka, moj kregoslup jest na wierzchu, nie moge patrzec na sb w lusttrze, skora sie pogorszyla, ogolnie tragedia. Licze że bedzie dobrze po 12tyg. Chodze do Polskiego prywatnie, ale nic mi nie poradzil tylko jesc

To jest jakaś tragedia to leczenie w UK. Nieodpowiedzialne z ich strony! Dotrwaj do tego 12 tyg i niech się za Ciebie wezmą. Normalnie miałabym ochotę nawrzeszczeć na tych lekarzy u których byłaś O.o bo mi się w głowie to nie mieści.
    I jedz dziewczyno, wiem, że łatwo nie jest jak się 3/4 zwraca spowrotem... Ale musisz się zmuszać.
    Wspieram <3

Wpadłam tylko powiedzieć dzień dobry wszystkim i życzyć miłego dnia :)

PS. Ania odezwij się do nas! i Sara, odwyk od forum robisz? :> a Laura? Tez ostatnio nam tu ucichlas!

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:03

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Driada mam nadzieje ze tam w koncu sie wezma za Ciebie porzadnie to nie do pomyslenia,zebys tak sie meczyla...
    Ja juz po jednym spotkaniu czekam na drugie.
    Jeju od jutra mam szkolenia od 7 do 15...i tak do świąt...potem po weekendzie majowym ruszamy z projektem troche sie boje ale chyba dam rade.
    Dzis na szczescie nic nie boli. Troche z lewej str mnie ciagnie ale nie dokuczliwe.za to kawa mi smakowala plynem do naczyn ;) chyba mi @ jednak sie czai za rogiem bo takie jazdy czasem mam przed nia
    Milego dnia Wam zycze i jak ktoras ma slonce to niech przesle troszke ♡

Z., Malinowa Panienka, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Driada mam nadzieję, że jakoś wytrwasz te kilka dni o.O 35 kg to strasznie malutko :(

Magdas miałaś iść na betę co tu jeszcze robisz :O !!

Witam resztę dziewczyn i Życzę Miłego Dnia ;)

bo u Mnie ponuro strasznie, dziennie wieczorem obiecuję sobie że dziś zacznę ćwiczyć a gdy przychodzi ranek te chęci uciekają w las :(
    a waga przeraża Mnie :(

Cześć Z. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:19

Z. lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja dzis nie dam rady bo mam spotkanie w bylej/przyszlej pracy i musze czekac na jakiegos pana,ktory ma ze mna przeprowadzic rozmowe a nie wiadomo o ktorej on bedzie wogle o ile nie wysepie, ze sie spoznie jutro to nie dam rady zrobic jej przed swietami :/

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :D

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dzień Dobry ;)

Driada mam nadzieję, że jakoś wytrwasz te kilka dni o.O 35 kg to strasznie malutko :(

Magdas miałaś iść na betę co tu jeszcze robisz :O !!

Witam resztę dziewczyn i Życzę Miłego Dnia ;)

bo u Mnie ponuro strasznie, dziennie wieczorem obiecuję sobie że dziś zacznę ćwiczyć a gdy przychodzi ranek te chęci uciekają w las :(
    a waga przeraża Mnie :(

Cześć Z. :)

Oj Lena zacznij nawet teraz jak możesz to uda się :) albo zacznij spacerem iść 2-3 przystanki albo jak możesz tovrowerem jeździj do pracy itp :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    u mnie słońce świeci więc przesyłam też i do Was :-)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Cześć dziewczyny!!!
    u mnie słońce świeci więc przesyłam też i do Was :-)
    u mnie jest, ale zimno :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze też zimno, ale mam nadzieję że będzie cieplej, bo święta na wsi mnie czekają więc można by się było troszkę opalić :-)

Anutka lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simcat a gdzie Ty mieszkasz? bo u mnie zimno jak nie wiem!!!

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kujawsko pomorskim :-) a Ty Malinowa gdzie że aż tak zimno?!
    A nie korci Cię żeby teściora zrobić? bo ja to nie wiem czy do soboty wytrzymam, zresztą miałam mieć termin @ w sobotę a ovu mi przesuwa na jutro! o co mu chodzi?

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    A nie korci Cię żeby teściora zrobić? bo ja to nie wiem czy do soboty wytrzymam, zresztą miałam mieć termin @ w sobotę a ovu mi przesuwa na jutro! o co mu chodzi?
    temp ładna i 12 dpo - zrób :*

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem temp i ogólnie jeszcze się na tym nie znam :-) może jutro rano zrobię :-)

Anutka lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 4 stopnie i lodowaty wiatr brrrrrrrrrrrrrrr

kto chce? chetnie odeślę:)

Driada to moze spróbuj sobie robić soczki wyciskane z marchewki i jablka, pomaranczy, burakow i selera.

Poza tym kaszki dla niemowlakow jak chcesz smakowe a jak nie to owsianke i manne.

jogurty pij i kefiry jak wolisz maslanke.

mozesz jesc jajecznice taka mocno scieta i buleczke z maslem.

moze jakis zestaw Ci podpasuje?
    o banany sa dobre, tez kakałko z mleczkiem?

musisz jeść dla dzidzi
    małe porcje ale musisz
    ja jem 5 posiłków dziennie i wyobrazcie sobie schudlam dwa kilko a jem

musisz trafic na cos co przelkniesz
    mnie tez odrzuca od miesa, wedlin, czasami chleba
    ale soki pije chetnie i wode

trzymaj sie Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:54

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ja przy wzroście 165 mam 80 319241rhcu4ls8np.gif
    jesteście jedyne, które o tym wiecie. Na moje szczęście nie widać tego aż tak "gołym okiem". Dzięki wahaniom hormonków w ciągu roku poszło ponad 10 kilo do przodu... a dzięki wahaniom cukru w obecności czekolady, a zwłaszcza kiedy zbliżała się @ wyglądam mniej więcej tak: 1074606bxn0ln4w82.gif
    Na szczęście od pewnego czasu nad tym panuję :) A na wagę stanę jak spodnie zrobią się luźne :P

Dobranoc Kochane, ja też spadam!
    Macierzanka:))

ale sie usmiałam z Twojego pożerania króliczka wielkanocnego z czekolady:))

ja tez tak mam normalnie
    teraz do slodyczy ciagnie mnie slabo...na szczescie:))
    cos tam czasem z przyzwyczajenia zjem...........ale jest duża różnica

ja sie nie bede chwalic ale przy wzroscie 179 waze ponad 90 kg kiedys 65 wazylam i myslalam ze jestem gruba:))
    tez chetnie oddam z 15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:04

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Oj Lena zacznij nawet teraz jak możesz to uda się :) albo zacznij spacerem iść 2-3 przystanki albo jak możesz tovrowerem jeździj do pracy itp :)

Idę ciasto przygotować na chlebek i chyba jednak się wezmę za ćwiczenia ..
    Ciężko tu jest cokolwiek robić .. Biegać nie bardzo bo z jednej strony mam drogę z drugiej strony las - sama do lasu nie wejdę bo się boję :O

Na rower jest troszkę za zimno o.O

Jestem strasznie strachliwa :/ gdybym tak w nocy miała zostać sama w tym domu to bym raczej całą noc nie spała :O drugie wyjście pojechała bym do mamy ;)

Malinowa Panienka, Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simcat86 wrote:
    Stolyca - wczoraj po południu było ładnie - przyjdzie do Was :P nie korci bo ja wiem, że tam wyjdzie jedna krecha :D nabijam się już z tego czekania na @ :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ