Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha, dziękuję Anius za informacje. No ja narazie nie wiem jak jest bo krótko go biorę, wizyta kontrolna w maju. Ale nie rozregulował mi cyklu, cały czas jest taki sam, choć pewnie dlatego, że cały czas łykam też bromergon i metforminę.
Na każdej wizycie mnie doktorek waży, więc się niedługo dowiem w którą stronę mi poszłoNajlepiej by było żeby poszło tylko w cycki, chociaż tam też mam niemało od pewnego czasu i przez nie nie mieszczę się w niektóre bluzki
Ania_84, Z. lubią tę wiadomość
-
Ja też zaczęłam żyć w przekonaniu, że to ma jakiś cel, no bo jak nie ma żadnego to już nie wiem. Ale ja tez jestem zdania, że nic się nie dzieje bez powodu.
Wszystko co się w naszym życiu dzieje, czemuś służy, ale im trudniej tym może lepsza nagroda!?dżona, Z. lubią tę wiadomość
-
Macierzanka:) wrote:Ja też zaczęłam żyć w przekonaniu, że to ma jakiś cel, no bo jak nie ma żadnego to już nie wiem. Ale ja tez jestem zdania, że nic się nie dzieje bez powodu.
Wszystko co się w naszym życiu dzieje, czemuś służy, ale im trudniej tym może lepsza nagroda!? -
Nam juz teraz dało sporo
a raczje dało naszemu zwiazkowi.. docenilismy bardzo to ze mamy siebeii ze umiemy razem przejsc przez trudnosci
To bardzo dobrze ze wazy cie..bo moja enod opierala sie tylko na przepisaniiu lekow i co pol roku bada mi tarczyce.. ;/dżona, Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
a człowiek sie tu szykuje bo najpierw ślub, potem mieszkaie urządzić , dom , potem dziecko bo niby będzie miało wszystko... i nie ma.. czasem myśle po co mi to wszystko , to dbanie o dom, obejście .. po co... mąż nawet przyspieszył wymianę płotu bo powiedział ze chce ze mna więcej czasu spędzic jak będe w ciązy i z naszym małym... przecież to wszystko bez sensu ..
-
Monia robicie przede wszytskim wszystko dla siebie .. tzeba miec cos oprocz dziecka..bo niestet zycie plata rozne figle ..my postanowilismy ze zadbamy o nas, o dom..bo nawet jelsi zdecydujemy sie na adopcje to przeciez jak przyjda do zasyfionego domu to nam dziecka nedadza.. jak bedziemy rozbici psychicznie tez nie.. jak nie bedziemy mieli pracy tez nie
wiec w czesie kiedy walczymy..dbamy o reszte zeby jak cos pozniej miec wszytsko gotowe..moj nawet jak robi remont w domu to mowi dobra zrobie to inaczej bo jakby bylo dziekco to juz bedzie gotowe
Z., Macierzanka:), dżona, Laura, Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Dacie rade.. zawsze po burzy wychodzi słonce
a Wy po zlym czasie odbijecie sie i bedzie tylko lepiej
dżona lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:no ale to czemu innym sie udaje zaraz.. a te smarkule z pierwszego razu a pierwszej radce i to z byle kim i bachhh.. nie umiem tego pojąć.
Monia, bo tam na górze gdzieś jest zapisany niezrozumiały dla nas teraz jakiś plan, dopiero jak przeżyjemy trochę tego naszego zycia, to dopiero wtedy zrozumiemy jego sens, przynajmniej tak mi się wydaje i myślę, ze taki plan i takie życie czemuś służy.
Teraz przeżywamy chwile rozpaczy i buntu, a później to się odwróci i będziemy zadowolone i szczęśliwe, ale właśnie trzeba mieć przede wszystkim z kim i gdzie przeżywać te wszystkie chwile, czy złe czy dobre, bo to właśnie jest życie, w tym momencie, w tym czasie, w tej chwili niesprawiedliwe, a życie jest przemijające i trzeba wierzyć że to co przykre i złe też przeminie.
Trzeba też pomyśleć o tych dziewczynach, co wpadły, o tych które zostały same z brzuchem, bo facet ich olał, o tych co nie chciały a mają, one zapewne też nie mają lekko i zastanawiają się właśnie dlaczego one, dlaczego właśnie je to spotkało, dlaczego ten jeden raz właśnie tak a nie inaczej dla nich się skończył? Przecież niejedna nie ma ustabilizowanego życia, kochającego partnera, a chciała by mieć wszystko poukładane, one tez w pewien sposób są podłamane, cierpią i doszukują się sensu całej tej sytuacji...
Widocznie nie nam jest oceniać dlaczego właśnie życie takie jest.
Ania_84, Little Frog, Macierzanka:), santoocha, Laura, Z., Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Tak naprawdę każdemu w życiu czegoś brakuje. Trzeba się nauczyć patrzeć z wdzięcznośią na to co się ma, choć nie mówię, że to łatwe.
Są ludzie, którzy mają dzieci, a nie mają przy tym kompana do życia i też jest im ciężko, a są też ludzie, którzy mają, dom, rodzinę, dzieci, pracę... ale tracą zdrowie...
My mamy swoich mężczyzn, ale nie mamy dzieci...
Ale nie oznacza to, że tego mieć nie będziemy...
Nie wszystko jest jasne i zrozumiałe w życiu
Mnie nasze problemy zbliżyły do męża (choć wcześniej faktycznie oddaliły), zmieniły mnie mentalnie, a ja nabrałam większej dojrzałości emocjonalnej...Ania_84, dżona, Little Frog, Laura, Z., Fidelissa lubią tę wiadomość
-
my tezprzechodzilismy kryzys..zanim dowiedzielismy sie o wynikach .. jednak pozniej po pierwsze maz.."wydoroslal" i wiem ze jesli sie uda w tym momencie bedzie najcudowniejszym tata na swiecie..
dżona, Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość
-
swoja droga.. cos mnie strzela bo od dwoch dni mam uczucie jakby miala pelno krwi w buzi taki posmak.. patrze ale nie leci ...;/ myslalam ze moze dziasla mi krwawia ale nic ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 14:10
-
dokłądnie ja nie raz tak podjede do mojego przytule go i mowie jak dobrze ze cie mam
jego wzrok wtedy jest bezcenyMacierzanka:), dżona lubią tę wiadomość