X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty super,ze juz jest ok:))

Złota, chrzesniaki to fajna sprawa, ja mam dwoch chlopcow i dziewczynke:))

u mnie chlodno, rzesko i troche kapie ale co tam jest CHLODNO:)))

dzisiaj jedziemy do Rodzinki takze bede sie slabiej odzywac... milego weekendu:)))

Misty87 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Złota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już weekend... a tu jeszcze piątek!

Z. lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa Napisalam na nasze fasolki . Zajrzyj tam :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cioteczki moje drogie :):)

my z samego rana byliśmy robić bete i progesteron :D
    zobaczymy co nam tam wyjdzie :D

poza tym cieplooooooo jak cholera!!!

Anaaa:), Natka098 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anaaa:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty współczuję Ci takich sytuacji. My też mamy czasami takie dni, że nie wiadomo o co chodzi. Faceci mają dziwne zachowania.. niestety.
    A mówią, że to nas ciężko zrozumieć. Cieszę się, że już wszystko dobrze :)

Another piękne pazurki <3

Monia cena tego leku jest kosmiczna!!

Lena u mnie też dzisiaj chłodniej. W końcu jest czym oddychać :D
    Powodzenia na dzisiejszej wizycie <3

Laura super, że do nas zajrzałaś :) brakuje tu Ciebie

Rudasek to już formalność :D <3
    Pewnie piękne wyniki będą :)

Tak w ogóle to witam Was Kochane ;*
    Mnie upały wykańczają. Nogi puchną, ciężko się chodzi i w ogóle, zmęczona jestem. Dzisiaj na szczęście troszkę chłodniej. Noce mam nieprzespane. Synuś tak się wierci, że nie mogę sobie miejsca znaleźć. Wstaję "połamana" ale jest ok :D
    Za nie całe 2 tyg wizyta u gina. Już się nie możemy doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:31

Misty87, Laura lubią tę wiadomość

zrz6j44jhnppf5gr.png
    1usa9vvj2jvtgwts.png
    relg6iyeuekhqu9b.png
    0d1y3e3k5pu39jw1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. U mnie dzisiaj chłodniej. Dzięki Bogu! Od kilku dni mierzę tempkę tylko po to, żeby w razie czego wiedzieć, że pęcherzyki pękły, ale lipa, wg temperatury owulki nie ma :( Aż boję się jutro iść do gina i zobaczyć te torbiele... A wczoraj podczas <3 myślałam że umrę. Przy głębszej penetracji czułam tak mocny ból, że musieliśmy zmieniać ciągle pozycje. Nie wiem skąd to...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..wiecie co ta służba zdrowia mnie przeraża :) Chodze do zespołu CENTERMED...niby wszystko super extra ale chyba tylko na ich stronce internetowej...tak jak pisałam Wam wczoraj, mam swoja GIn ale nie do konca mnie przekonuje , wiec poszperałam w sieci i wynalazłam podobno fajnego goscia z super opiniami itd i na stronce przychodni ze na NFZ, sobie mysle, wyłudze troche badan!
    ide tam dzis, pytam o CHłopa a baba mi mówi ze tylko prywatnie!! no szlak by to wziął....na ogromna przychodnie ktora przyjmuje pół miasta, ma u siebie chyba z 8 ginekologów tylko jeden przyjmuje na NFZ!
    i znów szukam w sieci..no i dupa....duzo opini pozytywnych ale i duzo negatów :(
    Niby sie zarejestrowałam na 18go , moze pojde ale chyba tylko po skierowania na badania bo chyba ciązy sobie nie pozwole prowadzić, no chyba ze facet mnie pozytywnie zaskoczy!!

rece i cycki opadaja!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas dziś pada, ale tylko dzień ma być takiego załamania pogody, potem ładnie ale chłodniej niż było.

Chrześniaki fajna sprawa, byle nie za dużo.. Mój właśnie niedługo zostanie chrzestnym 3 raz - u mojej kuzynki, ja przypuszczalnie na jesieni zostanę chrzestną po raz drugi, drugi raz będziemy mieć oboje chrześniaków w jednym roku, a potem strzel sobie w łeb przy komuniach :) Już wiemy, że nasze chrześnice za parę lat będą mieć komunie w jednym dniu i mój M. będzie na komunii w swojej rodzinie,a ja u siebie, ale jak w tym roku jego brat mnie weźmie na chrzestną, to za parę lat mój będzie na komunii w mojej rodzinie (i to u kuzynostwa), a ja u niego :) W ogóle nie wiem czy już na wesela nie zbierać, bo potem nie wyrobimy ;) Ale słodkie jak ci chrześnica mówi, że jesteś najlepszą mamą chrzestną na świecie..

Z. lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę tylko żoną chrzestnego ojca, ale mam zamiar być ukochaną ciocią :D

olka30, Natka098, Malenq, Z. lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam! u nas też chłodnawo, ale oby nie padało, bo wczoraj małż umył okna w pokoiku, a ja ogarnęłam taras :) w pozostałych pokojach myłam w maju, więc do września trzeba przecierpieć.
    poza tym, jak zwykle u mnie dzień lenia. Mimo iż już pracuję. Ale szef jest na Mazurach, więc siedzę tylko na e-mailu i telefonie :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia.
    Zamówiłam ten profertil na allegro 488 zł . masakra.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jezusie....można sie załamać ceną leków, zresztą ceną wizyt też :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale nie mamy wyjścia... inseminacja wyszłaby drożej.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceny niektórych leków przerażają, ale cóż... jak trzeba to nic nie poradzimy!
    ja na szczęście skróciłam dzięki ciąży listę przyjmowanych leków więc i koszty ich spadły, ale doszły koszty badań - życie... jak nie urok to przyjęcie towaru...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Melula....ja nie miałam dogich leków no ale teraz koszt badań mnie przeraza :D no ale trzeba zeby dzidzius był zdrowy :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i do tego jeszcze doszła cea testosteronu i antybiotyki dlas męza 50 zł , badanie nasienia 30 wizyty u urologa 150 zł, ja ide do gina w przyszłym tyg 80 zł , biore cyclodynon 40 zł (starcza na 2 tyg) i jak zacznie mnie stymulować - oby ! t dojdą koszty stymulacji.. no i mąz ten lek 488. fajna kwota. No ale cel najważniejszy :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do ginki na NFZ, więc większość badań robię za darmo. Tylko do endo chodzę prywatnie (na prywatne ubezpieczenie), więc za niektóre badania muszę płacić (TSH mam za darmo, ale płacę za FT4). Płaciłam też za pierwsze USG, bo na NFZ nie było wolnych terminów, ale za to teraz zapisałam się na zaś, nawet na połówkowe :)
    Wiadomo, czasami robię jakieś dodatkowe badania to płacę, ale staram się namówić na nie moją ginkę :) Z leków to tylko euthyrox muszę brać. Kwas foliowy zakupiłam w mega pace, witaminy dla ciężarnych dostałam od mamy w prezencie na dwa trymestry :) Dostałam Jod, ale mam jeszcze z poprzedniego leczenia, a termin do 2015, więc git! Pozostają tylko zachcianki, ale to inna historia :) he he he

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    służba zdrowia mnie przeraża :) Ka chodze do zespołu CENTERMED...niby wszystko super extra ale chyba tylko na ich stronce internetowej...tak jak pisałam Wam wczoraj, mam swoja GIn ( priv) ale nie do konca mnie przekonuje , wiec poszperałam w sieci i wynalazłam podobno fajnego goscia z super opiniami itd i na stronce przychodni ze na NFZ, sobie mysle, wyłudze troche badan!
    ide tam dzis, pytam o CHłopa a baba mi mówi ze tylko prywatnie!! no szlak by to wziął....na ogromna przychodnie ktora przyjmuje pół miasta, ma u siebie chyba z 8 ginekologów tylko jeden przyjmuje na NFZ!
    i znów szukam w sieci..no i dupa....duzo opini pozytywnych ale i duzo negatów :(
    Niby sie zarejestrowałam na 18go , moze pojde ale chyba tylko po skierowania na badania bo chyba ciązy sobie nie pozwole prowadzić, no chyba ze facet mnie pozytywnie zaskoczy!!

rece i cycki opadaja!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam... masakra z tymi lekarzami i przychodniami...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie ma za darmo, na nfz ciężko z terminami, terminy na już tylko prywatnie, a i prywatnie można więcej wymagać w końcu się płaci i ma lekarz poświęcić czas a nie 5 minut i do widzenia, następny oby szybciej bo czasu nie mają, bo nfz liczy im czas...

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ