Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam iść na drinka a jednak nic z tego bo przyjaciółka się rozchorowała. Ehh

Także jutro też zatestuje na wszelki wypadek bo zamierzam sobie lampkę wina wypić z okazji dnia kobiet z mężem :) nie spodziewam się zbyt wiele bo osikancu, jednak dziś biel była ale wolę dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 20:59

Leśneintro, Pati2804, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was Kochane nasuwa mi się pytanie czy macie jakieś sprawdzone te prace zdalne... bo bardzo chętnie pracowałbym z domu mój mlody jest taki absorbujacy czasem... a te pomysły...ostatnio zdziwiony bo u mich rodziców zaczal zczolgiwac suw że schodów tyłem.. I nogi mu pid barierka wysy a on dsldn a jak zobaczyłam to biegiem ba gorebo już od pasa wisial i mu się podobało.. a ja zawał prawie... wszystko na szczęście zdążyłam...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Oo to widzę że mamy.pidobnie ja mojego synka 5.2021 rodziłam... I też chcę drugie żeby jeszcze trochę a tu masz nic nie idzie

U nas też słabiutko od jutra clo, 10-12dc mam przyjść obejrzeć jajeczka i zapewne ostatni raz ovi bo więcej poprostu nie dam rady psychicznie tak mnie wykończył ten cykl. Ale jak to mówią do 3x sztuka. Zobaczymy a czy któraś z was zazywa ovarin lub inofolic?

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Nadrobiłam was Kochane nasuwa mi się pytanie czy macie jakieś sprawdzone te prace zdalne... bo bardzo chętnie pracowałbym z domu mój mlody jest taki absorbujacy czasem... a te pomysły...ostatnio zdziwiony bo u mich rodziców zaczal zczolgiwac suw że schodów tyłem.. I nogi mu pid barierka wysy a on dsldn a jak zobaczyłam to biegiem ba gorebo już od pasa wisial i mu się podobało.. a ja zawał prawie... wszystko na szczęście zdążyłam...
    Jesteś pewna, że z takim absorbującym młodym będziesz w stanie wykonywać pracę zdalnie? Praca zdalna zasadniczo nie różni się od zwykłej, tyle tylko, że wykonujesz ja w domu, więc łączenie jej z opieką nad dzieckiem raczej nie jest możliwe

Monk@, Suzie, KejtKa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę częściowo zdalnie i jednak mimo że wykonuje tyle samo pracy w dni zdalne co nie to w te dni z domu jestem dużo bardziej zrelaksowana.

Z dziećmi zdalnie nie da się pracować - jak dzieci chore biorę zwolnienie.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

4 x 💔

• san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam nadzieję, że niedługo i Tobie się uda. Który to cykl starań?
    Po 7 msc przerwy jest to pierwszy cykl, a łącznie jest 13.. i naprawdę zaczynam się poddawać. Ja miałam przeboje z partnerem i to duże i obiecałam sobie, że jeśli jeszcze raz zacznie chociaż w małym stopniu robić to co robił przed rozstaniem to po prostu odejdę. No i wczoraj się mocno pokłóciliśmy o pewną rzecz. A ja od razu mam czerwoną flagę… i tak mnie to wszystko mega mocno przytłoczyło. W pracy beznadzieja, w związku na ten czas słabo.. aż się odechciewa..

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pytań do tsh zauważyłam że wiele zależy od lekarza jeden mi powiedział jak tsh 2,5 że mogę zachodzic natomiast prof do której chodzilam tłumaczyła mi że to jest norma dla zdrowych a przy chorobach typu hashii niedoczynność to tsh powinno wynosić około 1. Ale wiadomo ile ludzi tyle opini

damrade, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Po 7 msc przerwy jest to pierwszy cykl, a łącznie jest 13.. i naprawdę zaczynam się poddawać. Ja miałam przeboje z partnerem i to duże i obiecałam sobie, że jeśli jeszcze raz zacznie chociaż w małym stopniu robić to co robił przed rozstaniem to po prostu odejdę. No i wczoraj się mocno pokłóciliśmy o pewną rzecz. A ja od razu mam czerwoną flagę… i tak mnie to wszystko mega mocno przytłoczyło. W pracy beznadzieja, w związku na ten czas słabo.. aż się odechciewa..

🫂🫂🫂 niestety z reguły tak jest jak się wali to wszystko na raz 😔 tule żeby było już z górki

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

A on widzi swoje błędy? Jest świadomy tego, że dla Ciebie pewne sprawy są nie do zaakceptowania? Kurcze jestem w lekkim szoku, że było tak źle, że aż się rozstaliście... U mnie też dwa razy się zdarzyło, że mój wyprowadził się z chaty na ponad tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 21:23

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nie było mnie kilka dni ale byłam tak strasznie zła przez ten okres że nie dotykałam telefonu. Wam moge napisać bo mąż oczywiście ma to w dupie.
    Oficjalnie to był nasz 1 cykl starań ale.. poprzedni cykl tez nie wyszedł. Od sierpnia byłam na tabletkach anty ktore brałam w kratkę i myślicie że zaszłam? Nie. Mogłam ich nie brać bo to by nic nie zmieniło... w grudniu bliska koleżanka ogłosiła że jest w drugiej ciąży. I w sumie zaraz po tym mąż stwierdzil ze juz czas na kolejne... po czym. Z tydzień przed okresem jego najlepszy kumpel z pracy oświadczył że zostanie tatą. A wczoraj? Wczoraj wzielam telefon do ręki i męża szefowa ogłasza że też w ciąży.... to wszyscy bliscy znajomi... będziemy sie widywac w każde święta itp... ah ale mi przykro i smutno. Nie liczę do starań też tych cykli co byłam w Polsce a mąż tutaj... i przyjeżdżał rzadko... ale trafiła sie chyba 3 razy tak ze była owulacja i też nie wyszło...
    Boję się po prostu ze znowu będzie tak samo jak z walką o pierwsze dziecko.. nie chce tego. Po prostu nie chce...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LaBellePerle gratuluję. Będzie super 🥰🥰🥰🥰

LaBellePerle, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A on widzi swoje błędy? Jest świadomy tego, że dla Ciebie pewne sprawy są nie do zaakceptowania? Kurcze jestem w lekkim szoku, że było tak źle, że aż się rozstaliście... U mnie też dwa razy się zdarzyło, że mój wyprowadził się z chaty na ponad tydzień...
    Nie, nie widzi. On jest był i będzie bezbłędny. No, ale ja już tego tolerować nie będę. Powiedziałam mu, że to jest ostatnia szansa i było super, ale no.. jak widać zmiana była chwilowa. Było bardzo bardzo źle. No i jak mamy do tego wrócić to ja nie chce.

Wysłany: 7 marca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulaG rozumiem co czujesz, mam tak samo. Ja dziś w pracy dowiedziałam się o ciąży żony bliskiego kolegi, szefowa w ciąży i rodzi wtedy kiedy ja rodziłabym gdybym nie poroniła, żona brata w ciąży… ciężko to się znosi

PaulaG lubi tę wiadomość

4 x 💔

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Jedyne co mogę powiedzieć to że przykro mi 🥺🫂 mam nadzieję że mimo wszystko ułoży się u Ciebie w życiu

san95 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Sorki nie było mnie kilka dni ale byłam tak strasznie zła przez ten okres że nie dotykałam telefonu. Wam moge napisać bo mąż oczywiście ma to w dupie.
    Oficjalnie to był nasz 1 cykl starań ale.. poprzedni cykl tez nie wyszedł. Od sierpnia byłam na tabletkach anty ktore brałam w kratkę i myślicie że zaszłam? Nie. Mogłam ich nie brać bo to by nic nie zmieniło... w grudniu bliska koleżanka ogłosiła że jest w drugiej ciąży. I w sumie zaraz po tym mąż stwierdzil ze juz czas na kolejne... po czym. Z tydzień przed okresem jego najlepszy kumpel z pracy oświadczył że zostanie tatą. A wczoraj? Wczoraj wzielam telefon do ręki i męża szefowa ogłasza że też w ciąży.... to wszyscy bliscy znajomi... będziemy sie widywac w każde święta itp... ah ale mi przykro i smutno. Nie liczę do starań też tych cykli co byłam w Polsce a mąż tutaj... i przyjeżdżał rzadko... ale trafiła sie chyba 3 razy tak ze była owulacja i też nie wyszło...
    Boję się po prostu ze znowu będzie tak samo jak z walką o pierwsze dziecko.. nie chce tego. Po prostu nie chce...
    Ta ciągła walka o dziecko jest ciężka, a jeszcze jak się nie udaje a wokół wszyscy w ciąży ... 😔 ehhh
    🫂 mam nadzieję ze odmieni się to wreszcie

PaulaG lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jedyne co mogę powiedzieć to że przykro mi 🥺🫂 mam nadzieję że mimo wszystko ułoży się u Ciebie w życiu
    🫂❤️ raz na wozie raz pod wozem, takie życie chyba..

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

Tulę za biele i 🐒 🫂♥️

@Prezesoowa, plażing to najlepszy odpoczynek 😉 A mąż ma wątpliwości co do wyjazdu czy kierunku?

@Monka, z tą apką to jest plan! 🤭

@Maj.a, mówi się, że dopóki 🐒 nie ma to jest nadzieja i ja się tego trzymam. W drugiej ciąży test wyszedł mi dość późno, w po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży. Mojej kuzynkce miesiączka spóźniała się tydzień i każdego dnia robiła test - nic. Dopiero ósmego dnia wyszedł cień.

@Malinowysorbet, bardzo się cieszę, że dobrze zniosłaś całą sytuację. Twoje dobre samopoczucie jest motywujące 💪♥️

@Paima, witaj 🙂 Powodzenia w staraniach ✊

@Leśneintro, @san95, zdrówka!

@LaBellePerle, cudownie ogląda się takie testy 🥺♥️ Zapoczątkowałaś ciekawy temat - genialny pomysł na przekazanie mężowi cudowne wieści 😍

@Chochliku, współczuję sytuacji zawodowej... Wiem, że to trudne. Z drugiej strony spójrz na to w tej sposób, że wiesz o tym wcześniej. Ja, jak w zeszłym roku dostałam wypowiedzenie, to poczułam się tak, jakby mnie ktoś strzelił w ryło 🙄 Nic nie zwiastowało takich radykalnych decyzji w tamtym momencie. Mimo wszystko współczuję sytuacji, bo jednak taka świadomość też pewnie wzbudza presję. Trzymam kciuki, żebyś szybciutko mogła im uciec 🤰♥️✊

@Gregorka, super, że już po zabiegu ✊ I co mówią lekarze? Kiedy możecie wznowić starania?

@Pati, świetnie, że już po wizycie ♥️♥️♥️ I to dobre wieści! Myślę, że zwolnienie też dobrze Ci zrobi, bo z tego, co wspominałaś, to też z atmosferą różnie. Odpoczywaj!

Jeśli chodzi o pracę, to ja wiem, że w kolejnej ciąży będę pracować do końca. Tylko że moja praca jest zdalna, przy komputerze, bardzo ją lubię, a w dodatku nie mam ściśle określonych godzin i rzadko kiedy moje obowiązki zajmują mi tyle, ile etat. Odkąd zmieniłam firmę, z którą współpracuję, to już w ogóle nie mam żadnych stresujących sytuacji, także nie obawiam się o to, że nerwy jakoś negatywnie wpłyną na maluszka. Tylko wiecie, z drugiej strony ja mogłabym być kurą domową ♥️😍🤭 Ale kasa się jednak przydaje 😅
    Dziękuję, że pytasz ❤️ jak skończą się plamienia, a od nastepnego stymulacja 😊✊️dziś sporo boli i skurczy miałam, pewnie wszystko się wciąż oczyszcza po zabiegu✊️

Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    🫂❤️ raz na wozie raz pod wozem, takie życie chyba..
    To jest strasznie smutne i przykre że Ci którzy mają wszystko w dupie i nie doceniają niczego , że wszystko przychodzi im łatwo, tak od pstryknięcia palcem.. ☹ a Ci którzy się starają to zawsze mają pod górkę.. to jest strasznie popierd*lone 😟

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Niezłego stracha narobił synek 🙈 dobrze,że piorunem interweniowalas ❤️✊️#supermama🦸‍♀️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San95 tule mocno 🫂 nie myśleliście o tym, żeby zawiesić starania dopóki się nie dogadacie, nie wyjaśnicie i nie przepracujecie pewnych kwestii?
    Może uda Wam się dogadać, trzymam za to kciuki ✊🏻

Pati, dobrze, że jesteś! Bardzo dużo godzin jak na 1,5 tyg wow! Dobrze, że poszłaś na L4, dziecko i zdrowie najważniejsze ❤️

A dziewczyny kiedyś czytałam, że jeśli jest się w ciąży i nie można wykonywać pewnych obowiązków w pracy to oni zwalniają ze świadczenia pracy ale normalnie płacą wynagrodzenie jeśli nie mogą dostosować stanowiska pracy. Czy serio tak jest?

Pati2804, Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ