Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Piszecie o pracy to się wtrącę. Ja marzę o tym, że zaciążyć i iść na l4. Marzę. Ostatnio po prostu nienawidzę tego miejsca i tych ludzi. Coś strasznego. Ogólnie złapała mnie taka deprecha dziś, że nawet nie miałam siły tu pisać. Czuję, że się nie udało i tak mnie to mocno dobija, że odechciewa mi się całkiem starań. Ze starym się kłócę od wczoraj. Ogólnie jakbym mogła to bym się spakowała i wyjechała w daleką podróż na rok. Strasznie mnie ten cykl rozwalił… autentycznie mam na ten moment mocno dość 😞
    Kochana przykro mi ze tak się czujesz 🥺🫂 każdy ma czasem gorszy czas niestety pod względem psychicznym.. masz prawo się tak czuć i jeśli chcesz odpocząć to wyjedź gdzieś na kilka dni . Ale nie wyjeżdżaj pokłócona bo to raczej nie poprawi Waszej sytuacji 🥺
    Jeśli chodzi o kłótnie z mężem, nie wiem z jakiego powodu się kłócicie, ale wiem ze spokojna rozmowa pomaga , może uda Wam się dzięki temu zrozumieć Wasze poglądy na konkretne rzeczy, właśnie dzięki temu.
    Bardzo kibicuje Tobie jak i reszcie dziewczyn tutaj , wierzę że ten lepszy czas jest już blisko Was ❤ tylko nie poddawaj się kochana ! Odpocznij, przemyśl sprawy i działaj dalej 😘🍀

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej dziewczyny 💗 ja również Was cały czas podglądam i śledzę co tam u Was słychać, ale ciężko mi zostać przy temacie, bo nie mam czasu siedzieć w telefonie 😟. W pracy to totalnie nie, a jak już wracam to jestem zajęta domem, mam czas na chwilę wejść poczytać, ale trzymam kciuki za wszystkie staraczki , mi się już kończy 🐒, mam aktualnie 4 dzień, myślę, że w ciągu 2 dni się skoczy i działamy 😁
    A jutro jedziemy na badanie nasienia 🤞
    Będę trzymać kciuki ✊ daj znać koniecznie jak wyniki 😘

Majlen, Zbuntowana, Chochlik12 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Piszecie o pracy to się wtrącę. Ja marzę o tym, że zaciążyć i iść na l4. Marzę. Ostatnio po prostu nienawidzę tego miejsca i tych ludzi. Coś strasznego. Ogólnie złapała mnie taka deprecha dziś, że nawet nie miałam siły tu pisać. Czuję, że się nie udało i tak mnie to mocno dobija, że odechciewa mi się całkiem starań. Ze starym się kłócę od wczoraj. Ogólnie jakbym mogła to bym się spakowała i wyjechała w daleką podróż na rok. Strasznie mnie ten cykl rozwalił… autentycznie mam na ten moment mocno dość 😞
    Mam nadzieję, że niedługo i Tobie się uda. Który to cykl starań?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    @Pati, teraz nie pracuje fizycznie ale jak zaszłam w ciążę z córką te parę lat temu to pracowałam fizycznie ostro 😁 Oczywiście, że wtedy dla dobra bejbika poszłam na L4. Mi bardziej chodzi o uczucie zasiedzenia w domu niż o sam fakt pracy takiej czy innej. Obojętne. To też pewnie zależy od tego czy się właśnie swoją pracę lubi i jakim typem osoby się jest. Ja jestem mega ekstrawertykiem i bez ludzi umieram (nawet jak mnie mocno denerwują - ładnie mówiąc) 😁 no miałam z tym mega problem po pierwszym porodzie.
    Odpoczywaj ♥️ Mówiłaś już komuś o ciąży ze znajomych/rodziny?
    Odnośnie mówienia o ciąży to tak , w pracy wiedzą, teściowie i najbliżsi też wiedzą, bo nawet jeśli coś złego się wydarzy to i tak się dowiedzą więc stwierdziliśmy ze nie ma sensu tego ukrywać przed tymi z którymi widzimy się prawie codziennie i którzy są nam bardzo bliscy 😉 wiadomo że dalsza rodzina się dowie bardzo późno . W poprzedniej ciąży ukrywaliśmy się z tym ale to i tak nic nie dało 🤷‍♀️ skończyło się jak skończyło a finalnie i tak nie byłam w stanie udawać że wszystko jest dobrze jak nie było i nie płakać.. nie było mnie w pracy , pytali się o mnie i domyślali się i tak

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o pracy, ja mam do niej absolutnie skandaliczne (zdaniem niektórych) podejście. :D Dla mnie praca jest tylko po to, żeby dawać kasę, bo bez kasy trudno żyć, nic więcej. Gdyby mi płacili co miesiąc z jakiegoś tajemniczego funduszu tak po prostu, bo siedzę w domu to dobrowolnie nigdzie bym nie poszła i jestem pewna, że znalazłabym sobie tyle zajęć, że nie nudziłabym się ani przez moment. :D Co nie znaczy, że się w pracy nie staram albo że wykonuję ją po łebkach ale obok mojego sensu życia nawet nie stała. Tak mi się życie ułożyło, że akurat nie pracuję, jestem w trakcie przebranżowienia się i mi nie brakuje stałego zatrudnienia ani ciut ciut.

Eniana, Pati2804, elektro96, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana, LaBellePerle, damrade, Rachelka23 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Piszecie o pracy, ja mam do niej absolutnie skandaliczne (zdaniem niektórych) podejście. :D Dla mnie praca jest tylko po to, żeby dawać kasę, bo bez kasy trudno żyć, nic więcej. Gdyby mi płacili co miesiąc z jakiegoś tajemniczego funduszu tak po prostu, bo siedzę w domu to dobrowolnie nigdzie bym nie poszła i jestem pewna, że znalazłabym sobie tyle zajęć, że nie nudziłabym się ani przez moment. :D Co nie znaczy, że się w pracy nie staram albo że wykonuję ją po łebkach ale obok mojego sensu życia nawet nie stała. Tak mi się życie ułożyło, że akurat nie pracuję, jestem w trakcie przebranżowienia się i mi nie brakuje stałego zatrudnienia ani ciut ciut.

Ja powiem szczerze że jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym na córkę autystkę i to na 8 lat je dostaliśmy. Walczyłam o to 3 lata. Oczywiście cieszę się że je mam bo córkę muszę wyszykować do szkoły, po szkole odebrać i poświęcić jej czas i opiekę bo nie mam jej z kim zostawić. Pół roku jestem w domu i już dostaje na głowę… Jedyna atrakcja to wyjść do sklepu po zakupy. Czasem ktoś do mnie wpadnie np. mama z ciotką lub kuzynką. Fakt że mam co robić w domu bo nie mówię że nie ale codziennie jeden schemat: córka do szkoły, śniadanie kawa, odkurzanie/prasowanie/pranie/mycie podłóg, obiad, ogarnięcie zadań z córką, przygotowanie do szkoły, kąpiel, spanie 😒 byłam przyzwyczajona do pracy wcześniej i to nawet na 1,5 etatu (dwie prace) i moja mama z córką mi zostawała jak akurat był weekend a teraz jestem w totalnej du…ie 😥

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ciekawa zachcianka ciążowa 😅
    Ja chrupałam rzodkiewki...
    Oj codziennie musiałam mieć w lodówce pęczek świeżej rzodkiewki 😅😅
    Jutro mam spotkanko z koleżankami, dlatego trochę poszaleję. 😜
    Ja miałam zachciankę na fante, całą ciążę tylko o fancie myślałam. A ja ogólnie nie lubię fanty. Nigdy wcześniej ani później nie pilam. Tzn jak byłam dzieckiem to kilka razy ale nie smakowała mi

Zbuntowana, Paima lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Rozumiem, że to byłaby wyczekiwana płeć? :D
    Ja pierwszego mam chlopca bardzo bym chciała teraz dziewczynkę ale przyjmie wszystko co Bóg da...żeby tylko chciał...

Gregorka, Pati2804, damrade, Rachelka23 lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, kiedyś mi endo powiedziała, że do starań do ciąży to tsh musi być poniżej 2, ja mam 2,94 uIU/ml (zakres 0,27-4,2), ale lekarka nic nie powiedziała o tym.

Jakie macie wyniki tsh?
    U mnie 1.44... I też lekarka twierdzi że musi być poniżej 2...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja powiem szczerze że jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym na córkę autystkę i to na 8 lat je dostaliśmy. Walczyłam o to 3 lata. Oczywiście cieszę się że je mam bo córkę muszę wyszykować do szkoły, po szkole odebrać i poświęcić jej czas i opiekę bo nie mam jej z kim zostawić. Pół roku jestem w domu i już dostaje na głowę… Jedyna atrakcja to wyjść do sklepu po zakupy. Czasem ktoś do mnie wpadnie np. mama z ciotką lub kuzynką. Fakt że mam co robić w domu bo nie mówię że nie ale codziennie jeden schemat: córka do szkoły, śniadanie kawa, odkurzanie/prasowanie/pranie/mycie podłóg, obiad, ogarnięcie zadań z córką, przygotowanie do szkoły, kąpiel, spanie 😒 byłam przyzwyczajona do pracy wcześniej i to nawet na 1,5 etatu (dwie prace) i moja mama z córką mi zostawała jak akurat był weekend a teraz jestem w totalnej du…ie 😥

Rozumiem to uczucie.

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Też jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym, więc w sumie płaci mi tajemniczy fundusz ;) ale wolałabym nie mieć takich przywilejów. I nadal mam zdanie, jak powyżej, ciągle mi się wydaje, że mam za mało czasu na życie a 8 godzin w pracy, ma, w moich kategoriach, bardzo mało z prawdziwym życiem wspólnego. Tylko to, co piszę, jest o mnie, ja mam takie podejście. Nie próbuję tu być do nikogo w kontrze, po prostu ludzie i ich potrzeby się różnią, czasem bardzo i to jest ok.

Edit: Wiesz, że wg nowych przepisów mogłabyś pracować na świadczeniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 20:14

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Tulę za biele i 🐒 🫂♥️

@Prezesoowa, plażing to najlepszy odpoczynek 😉 A mąż ma wątpliwości co do wyjazdu czy kierunku?

@Monka, z tą apką to jest plan! 🤭

@Maj.a, mówi się, że dopóki 🐒 nie ma to jest nadzieja i ja się tego trzymam. W drugiej ciąży test wyszedł mi dość późno, w po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży. Mojej kuzynkce miesiączka spóźniała się tydzień i każdego dnia robiła test - nic. Dopiero ósmego dnia wyszedł cień.

@Malinowysorbet, bardzo się cieszę, że dobrze zniosłaś całą sytuację. Twoje dobre samopoczucie jest motywujące 💪♥️

@Paima, witaj 🙂 Powodzenia w staraniach ✊

@Leśneintro, @san95, zdrówka!

@LaBellePerle, cudownie ogląda się takie testy 🥺♥️ Zapoczątkowałaś ciekawy temat - genialny pomysł na przekazanie mężowi cudowne wieści 😍

@Chochliku, współczuję sytuacji zawodowej... Wiem, że to trudne. Z drugiej strony spójrz na to w tej sposób, że wiesz o tym wcześniej. Ja, jak w zeszłym roku dostałam wypowiedzenie, to poczułam się tak, jakby mnie ktoś strzelił w ryło 🙄 Nic nie zwiastowało takich radykalnych decyzji w tamtym momencie. Mimo wszystko współczuję sytuacji, bo jednak taka świadomość też pewnie wzbudza presję. Trzymam kciuki, żebyś szybciutko mogła im uciec 🤰♥️✊

@Gregorka, super, że już po zabiegu ✊ I co mówią lekarze? Kiedy możecie wznowić starania?

@Pati, świetnie, że już po wizycie ♥️♥️♥️ I to dobre wieści! Myślę, że zwolnienie też dobrze Ci zrobi, bo z tego, co wspominałaś, to też z atmosferą różnie. Odpoczywaj!

Jeśli chodzi o pracę, to ja wiem, że w kolejnej ciąży będę pracować do końca. Tylko że moja praca jest zdalna, przy komputerze, bardzo ją lubię, a w dodatku nie mam ściśle określonych godzin i rzadko kiedy moje obowiązki zajmują mi tyle, ile etat. Odkąd zmieniłam firmę, z którą współpracuję, to już w ogóle nie mam żadnych stresujących sytuacji, także nie obawiam się o to, że nerwy jakoś negatywnie wpłyną na maluszka. Tylko wiecie, z drugiej strony ja mogłabym być kurą domową ♥️😍🤭 Ale kasa się jednak przydaje 😅

LaBellePerle, Pati2804, Gregorka, Chochlik12, Prezesoowa, Paima lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Chochlik12 nie przejmuj się ja kończę wychowawczy i wiem że nie mam do czego wracać więc decyzja padła że albo teraz drugie albo nigdy i tak o to starania się przeciągają, frustracja rośnie i zmeczenie dopada albo szukanie nowej pracy przy dziecku przedszkolnym które zapewne będzie więcej czasu spędzać w domu niż w przedszkolu to napewno nie znajdę 😔tak więc trzymam kciuki oby Ciebie ominelo i żeby ,,misja bejbi,, została wykonana.

Sorki muszę ponadrabiac bo strasznie lecicie w tematach 😅
    Oo to widzę że mamy.pidobnie ja mojego synka 5.2021 rodziłam... I też chcę drugie żeby jeszcze trochę a tu masz nic nie idzie

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Też jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym, więc w sumie płaci mi tajemniczy fundusz ;) ale wolałabym nie mieć takich przywilejów. I nadal mam zdanie, jak powyżej, ciągle mi się wydaje, że mam za mało czasu na życie a 8 godzin w pracy, ma, w moich kategoriach, bardzo mało z prawdziwym życiem wspólnego. Tylko to, co piszę, jest o mnie, ja mam takie podejście. Nie próbuję tu być do nikogo w kontrze, po prostu ludzie i ich potrzeby się różnią, czasem bardzo i to jest ok.

Edit: Wiesz, że wg nowych przepisów mogłabyś pracować na świadczeniu?

Rozumiem Cię też doskonale. Ja właśnie też wolałabym nie mieć tego przywileju tylko dziecko całkowicie zdrowe ale cóż…

Wiem wiem, myślałam o tym ale obawiam się czy jeśli ponownie złożę wniosek o komisję itd to czy mi tego nie zabiorą i zostanie mi zasiłek, w końcu tyle czasu walczyłam o to. A z drugiej strony tak jak mówiłam jakbym pracowała gdzieś na popołudniówki czy 12h to nie mam z kim córki zostawić poza godzinami jej lekcji 😟 może jak się uda to coś na tzw. „czarno” z doskoku się znajdzie żebym całkiem nie zwariowała w domu 🧐

Fermina lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Rozumiem Cię też doskonale. Ja właśnie też wolałabym nie mieć tego przywileju tylko dziecko całkowicie zdrowe ale cóż…

Wiem wiem, myślałam o tym ale obawiam się czy jeśli ponownie złożę wniosek o komisję itd to czy mi tego nie zabiorą i zostanie mi zasiłek, w końcu tyle czasu walczyłam o to. A z drugiej strony tak jak mówiłam jakbym pracowała gdzieś na popołudniówki czy 12h to nie mam z kim córki zostawić poza godzinami jej lekcji 😟 może jak się uda to coś na tzw. „czarno” z doskoku się znajdzie żebym całkiem nie zwariowała w domu 🧐

Wiesz co, musiałabyś się przejść do GOPsu lub MOPsu i zapytać, u mnie babki mówią, że nie ma ponownego rozpatrywania zasadności przyznania zasiłku więc zostaje na taki sam okres i w takiej samej kwocie i że mam przyjść dopiero jak juz będę miała umowę o pracę i wtedy złożyć wniosek o rozliczanie wg nowych zasad.

Edit: ja będę szukać czegoś ale na max pół etatu, więcej nie dam rady ogarnąć, bo też nie mamy żadnej pomocy niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 20:32

magdalena321 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Rozumiem ja odmawiałam l4(głupia)🤣🤣
    Je też odmawiałam L4 ale po 2 MC i bardzo intensywnym dniu moja gin wycofała mnie bo mogłabym nie donosić...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A ja Wam powiem, że ten dzisiejszy dzień to mnie normalnie dojechał. Ciągle chodzę myślę czy jest ta kreska czy nie ma bo na żywo to naprawdę prawie jej nie widać. W dodatku średnia córka ma taki jeczacy dzień, że aż para mi uszami idzie już... Najstarsza dziś się przejadła i zarzygała pół pokoju, tyle sprzątania, że masakra... A niedługo później któraś stlukla drzwi balkonowe... 😪😪😪

Przepraszam ale te akcje to mnie 'rozśmieszyły' - bo mam to samo tylko z dwójką dzieci...
    Wchodzę do pokoju od nich a Lena mówi mamo no buldel (burdel) mamy.... ale za to narysowałam Ci chase'a .... stłukli lustro... nowe figurki mają powyrywane nogi... biurko białe obrysowane kredkami mazakami... i naklejki wszędzie..
    Chyba musimy sie zakumplować i wspólnie opowiadać co odwaliły nasze dzieci 🤯

Zbuntowana, Anonim1992, Pati2804, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja już po wizycie 😘 lekarka po wynikach stwierdziła że przepisze mi duphaston i acard .
    Mam zwolnienie do 12.03 .
    Boję się bardzo tej ciąży, ale staram się myśleć pozytywnie .
    Buziaki 😘
    Kochana trzymaj się i wierz s ta ciaze a teraz odpoczywaj

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja myślałam ze jak pójdę na l4 teraz drugi raz to kierownicy będą na mnie źli ale oni mają to gdzieś, znaleźli osobę na zastępstwo szybko i tyle, a ja się stresowałam tym jak głupia.. także Ja uważam że warto myśleć o sobie a nie o pracy bo i tak nikt nie będzie pamiętał za rok czy dwa czy pracowaliśmy do końca czy poszliśmy na l4 od razu 🤷‍♀️
    Dokładnie Pati...

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wiesz co, musiałabyś się przejść do GOPsu lub MOPsu i zapytać, u mnie babki mówią, że nie ma ponownego rozpatrywania zasadności przyznania zasiłku więc zostaje na taki sam okres i w takiej samej kwocie i że mam przyjść dopiero jak juz będę miała umowę o pracę i wtedy złożyć wniosek o rozliczanie wg nowych zasad.

Edit: ja będę szukać czegoś ale na max pół etatu, więcej nie dam rady ogarnąć, bo też nie mamy żadnej pomocy niestety.

Ja też właśnie gdyby coś to na pół etatu max

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ