Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    To jest strasznie smutne i przykre że Ci którzy mają wszystko w dupie i nie doceniają niczego , że wszystko przychodzi im łatwo, tak od pstryknięcia palcem.. ☹ a Ci którzy się starają to zawsze mają pod górkę.. to jest strasznie popierd*lone 😟
    Tak to jest bardzo przykre i bardzo niesprawiedliwe.. No, ale niestety tak właśnie jest i tego nie zmienimy..

• san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    San95 tule mocno 🫂 nie myśleliście o tym, żeby zawiesić starania dopóki się nie dogadacie, nie wyjaśnicie i nie przepracujecie pewnych kwestii?
    Może uda Wam się dogadać, trzymam za to kciuki ✊🏻

Pati, dobrze, że jesteś! Bardzo dużo godzin jak na 1,5 tyg wow! Dobrze, że poszłaś na L4, dziecko i zdrowie najważniejsze ❤️

A dziewczyny kiedyś czytałam, że jeśli jest się w ciąży i nie można wykonywać pewnych obowiązków w pracy to oni zwalniają ze świadczenia pracy ale normalnie płacą wynagrodzenie jeśli nie mogą dostosować stanowiska pracy. Czy serio tak jest?

Kochana my je zawiesiliśmy na długo i trochę po zejściu się też się wstrzymaliśmy. Myślałam, ze wszystko wyjaśnione i idziemy w tym samym kierunku, że się kochamy i tego chcemy. Teraz ich nie zawiesimy. Teraz to z nich co najwyżej zrezygnuje. Jeśli ktoś po czasie przejawia w sobie te same cechy przez które poprzednio się rozstaliśmy to no niestety widocznie nie potrafi inaczej, a mi szkoda czasu. Nie będę się z nim szarpać.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    San95 tule mocno 🫂 nie myśleliście o tym, żeby zawiesić starania dopóki się nie dogadacie, nie wyjaśnicie i nie przepracujecie pewnych kwestii?
    Może uda Wam się dogadać, trzymam za to kciuki ✊🏻

Pati, dobrze, że jesteś! Bardzo dużo godzin jak na 1,5 tyg wow! Dobrze, że poszłaś na L4, dziecko i zdrowie najważniejsze ❤️

A dziewczyny kiedyś czytałam, że jeśli jest się w ciąży i nie można wykonywać pewnych obowiązków w pracy to oni zwalniają ze świadczenia pracy ale normalnie płacą wynagrodzenie jeśli nie mogą dostosować stanowiska pracy. Czy serio tak jest?
    Też się cieszę ze jestem tutaj bo tęskniłam 🥺😘
    Nie wiem jak jest ze zwolnieniem ze świadczenia pracy bo nigdy o tym nie słyszałam, ale myślę że każdy ginekolog powinien dać l4 jeśli widzi jaką fizyczną pracę wykonuje kobieta .

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Kochana my je zawiesiliśmy na długo i trochę po zejściu się też się wstrzymaliśmy. Myślałam, ze wszystko wyjaśnione i idziemy w tym samym kierunku, że się kochamy i tego chcemy. Teraz ich nie zawiesimy. Teraz to z nich co najwyżej zrezygnuje. Jeśli ktoś po czasie przejawia w sobie te same cechy przez które poprzednio się rozstaliśmy to no niestety widocznie nie potrafi inaczej, a mi szkoda czasu. Nie będę się z nim szarpać.

Przykro mi, San że musisz się z tym mierzyć jeszcze dodatkowo w tym momencie. Ja bym poczekała aż emocje ochłoną i pogadała jeszcze z partnerem a przede wszystkim powiedziala szczerze, ze pewne jego zachowania/cechy nie są dla Ciebie akceptowalne może terapia byłaby dla Was rozwiązaniem?

Z własnego doświadczenia Ci powiem, że z byłym schodziłam się 2x i ciągle było jak wcześniej, za trzecim razem odeszłam na dobre i już nie wróciłam, mimo próśb z jego strony i cieszę się z tej decyzji nadal, bo poznałam mojego męża i teraz mi się słabo robi jak myślę jak toksyczny związek mogłabym mieć zamiast zdrowego. Czasem serio śnią mi się koszmary, że zostałam z byłym i się budzę przerażona. A kochałam go wtedy okropnie, przynajmniej tak mi się wydawało. Oczywiscie tak nie musi być u Was, bo to moja historia ale też nie da się zmienić trwałe relacji, jeżeli tylko jedna osoba się stara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 22:03

Pati2804, san95, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Niestety ale muszę się zgodzić z Tobą..
    Sama byłam kiedyś w podobnej sytuacji , tylko że wtedy był problem z uzależnieniem u partnera w moim przypadku i mimo zapewnień i chwilowych zmian "na lepsze" wcale nie było lepiej a tylko gorzej.. wszyscy wkoło mi mówili że mam go zostawić bo on nie jest tego wart , ale ja dalej wierzyłam że się zmieni.
    Któregoś dnia po prostu wstałam rano , spakowałam się i wyjechałam do innego miasta zacząć nowe życie 😏 Ale musiałam sama dojść do tego wniosku.
    Nie żałuję tej decyzji bo teraz mam cudownego męża dzięki tej wyprowadzce ❤🥺 i nie wiem gdzie bym teraz była gdybym z nim wtedy została.. pewnie już na dnie.

Pamiętajcie dziewczyny że nikt nam nie może mówić co mamy robić i jak żyć, to my o tym decydujemy, to nasze życie i przeżyjmy je najlepiej jak tylko się da ❤ dbajmy o siebie i swoje potrzeby , o swoje zdrowie także te psychiczne 😘

Fermina, san95, Chochlik12, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• san95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina @Pati2804
    Macie 100% racji dziewczyny. U nas było bardzo bardzo źle. No, ale po 7 miesiącach rozłąki wyszło na to, że oboje nadal się kochamy. Zmieniliśmy wiele, przerobiliśmy wiele i był naprawdę spokój było miło. Tylko ja teraz troszkę inaczej na to patrzę. Wiem na co nie pozwolę i jeśli ktoś na nowo próbuje przekroczyć moje granice i zachowuje się w stosunku do mnie nieodpowiednio to przez wzgląd na to jak było wiem, że będę się dystansować. Podobno ludzie się nie zmieniają.. A ja uwierzyłam w zmianę. Może za szybko. Prawda i tak wyjdzie z człowieka. Weekend spędzamy osobno. Będzie czas na przemyślenia i zobaczymy co dalej. Nie chcę teraz podejmować pochopnej decyzji. Terapia nie wchodzi w grę, on się na nią nie zgadza. 😶

LaBellePerle, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas bardzo ciężki dzień dziś, wpadłam tylko się przywitać, nie jestem w stanie nadrobić.

LaBellePerle, gratulacje! 🤩 Oby kropeczek pięknie i zdrowo rósł 🥰

San95, przytulam mocno 🫂 mam nadzieję, że podejmiesz dobrą decyzję. Ja jestem team #nicnasiłę, choć nie rozstanie przy każdej kłótni. Walczyć o związek warto, ale trzeba też wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość. Ty na pewno wiesz najlepiej ❤️
    Pati2804 wrote:
    Też się cieszę ze jestem tutaj bo tęskniłam 🥺😘
    Nie wiem jak jest ze zwolnieniem ze świadczenia pracy bo nigdy o tym nie słyszałam, ale myślę że każdy ginekolog powinien dać l4 jeśli widzi jaką fizyczną pracę wykonuje kobieta .
    No właśnie nie powinien tego robić, w teorii jest tak, jak pisze Liyss. Zwolnienie jest wyłącznie na niezdolność do pracy, a nie jeśli masz ciężkie warunki pracy. W takiej sytuacji pracodawca powinien dostosować stanowisko/obowiązki, a jeśli nie może, to właśnie zwolnić z wykonywania pracy i płacić wynagrodzenie. Tyle z teorii, w praktyce pracodawcy nie chcą tego robić, bo im się to nie opłaca i często namawiają ciężarne na L4.

Pati2804, san95, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, elektro96, Eniana lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Hej dziewczyny, u nas bardzo ciężki dzień dziś, wpadłam tylko się przywitać, nie jestem w stanie nadrobić.

LaBellePerle, gratulacje! 🤩 Oby kropeczek pięknie i zdrowo rósł 🥰

San95, przytulam mocno 🫂 mam nadzieję, że podejmiesz dobrą decyzję. Ja jestem team #nicnasiłę, choć nie rozstanie przy każdej kłótni. Walczyć o związek warto, ale trzeba też wiedzieć, kiedy powiedzieć sobie dość. Ty na pewno wiesz najlepiej ❤️

No właśnie nie powinien tego robić, w teorii jest tak, jak pisze Liyss. Zwolnienie jest wyłącznie na niezdolność do pracy, a nie jeśli masz ciężkie warunki pracy. W takiej sytuacji pracodawca powinien dostosować stanowisko/obowiązki, a jeśli nie może, to właśnie zwolnić z wykonywania pracy i płacić wynagrodzenie. Tyle z teorii, w praktyce pracodawcy nie chcą tego robić, bo im się to nie opłaca i często namawiają ciężarne na L4.
    Nie znam się na tych przepisach niestety, to było moje zdanie tylko , widocznie mojemu pracodawcy tak jak mówisz jest na rękę że idę na l4 , dla mnie nie robi to różnicy 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    @Fermina @Pati2804
    Macie 100% racji dziewczyny. U nas było bardzo bardzo źle. No, ale po 7 miesiącach rozłąki wyszło na to, że oboje nadal się kochamy. Zmieniliśmy wiele, przerobiliśmy wiele i był naprawdę spokój było miło. Tylko ja teraz troszkę inaczej na to patrzę. Wiem na co nie pozwolę i jeśli ktoś na nowo próbuje przekroczyć moje granice i zachowuje się w stosunku do mnie nieodpowiednio to przez wzgląd na to jak było wiem, że będę się dystansować. Podobno ludzie się nie zmieniają.. A ja uwierzyłam w zmianę. Może za szybko. Prawda i tak wyjdzie z człowieka. Weekend spędzamy osobno. Będzie czas na przemyślenia i zobaczymy co dalej. Nie chcę teraz podejmować pochopnej decyzji. Terapia nie wchodzi w grę, on się na nią nie zgadza. 😶
    Cokolwiek postanowisz ważne żeby to była Twoja decyzja przemyślana, trzymam kciuki 😘✊

san95, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San, tak tylko dorzucę od siebie. Dziecko to ogromna próba dla związku, bardzo często nie jest usłana różami. Zwłaszcza jeśli to jest pierwsze dziecko to szok jak to wygląda naprawdę może być duży. Sama to przerabiałam 😉 i o dziwo poradziłam sobie gorzej niż mój mąż. A rzeczywistość przygniotła nas mocno.
    Gdyby kiedykolwiek przyszło Ci do głowy, że jak urodzi się dziecko to on się zmieni - szybko wyrzuć to z głowy.
    Trzymam kciuki, żeby sytuacja szybko się wyjaśniła. To bardzo męczące bo uczucie z Twojej strony na pewno jest ogromne jeśli potrafiłaś już raz wybaczyć ♥️

Leśneintro, Prezesoowa, damrade, Liyss🧚🏻, Putka2022, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, agentka93, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Piszecie o pracy to się wtrącę. Ja marzę o tym, że zaciążyć i iść na l4. Marzę. Ostatnio po prostu nienawidzę tego miejsca i tych ludzi. Coś strasznego. Ogólnie złapała mnie taka deprecha dziś, że nawet nie miałam siły tu pisać. Czuję, że się nie udało i tak mnie to mocno dobija, że odechciewa mi się całkiem starań. Ze starym się kłócę od wczoraj. Ogólnie jakbym mogła to bym się spakowała i wyjechała w daleką podróż na rok. Strasznie mnie ten cykl rozwalił… autentycznie mam na ten moment mocno dość 😞

Przytulam i wierzę, że niedługo to się wydarzy w Twoim życiu! 🙌🏻☺️

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla jutrzejszych testujących ⏸️ ☀️🌻

Nigdy nie zdążę życzyć powodzenia rano, więc chyba zmienię taktykę…
    zdecydowanie wstaje za późno albo po prostu rano nie znajduje chwili, żeby tu wbić 🤣🤍

Sosenka93, Prezesoowa, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę powodzenia, foty osikańców mile widziane 😁

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • damrade Autorytet

Wysłany: 8 marca, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, dołączam do czekania pod kibelkiem 😂🤞🏼🤞🏼

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet! Niech się spełnią Wasze marzenia 🩵

Kciuki za testujące! 🤞🏻🤞🏻

Suzie, elektro96, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

Trzymam kciuki żebyś podjęła dobrą decyzję. Szkoda, że wspólna terapia nie wchodzi w grę tam naprawdę wiele można przepracować. Może indywidualna? Ja chodziłam dłuższy czas i dużo mi to dało i rozjaśniło.
    Tak jak dziewczyny mówiły, dziecko to duża próba dla związku. Tule mocno i kciuki San ✊🏻

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jakieś wahania nastroju mam, złość wczoraj mnie dopadła, więc poszłam spać.

Wszystkiego pięknego z okazji dnia kobiet! Kwiaty dla pięknych pań 💐💐💐💐💐.

Ja z tej okazji kupiłam sobie bezę z owocami w piekarni, bo dzisiaj były. :D

Liyss🧚🏻, Leśneintro, Daga121222, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia dziewczyny 🫂❤️
    W dniu naszego święta życzę wszystkiego co najlepsze❤️

Pytanie z innej beczki wyczytałam gdzieś kiedyś , że jak się mierzy temp nie o tej godzinie co zwykle to odpowiednio ile wcześniej tyle dodaje się kresek..
    i teraz tak: mierzyłam o 4:15 bo się obudziłam i była 36.73, zasnęłam może po 5 na godzinę i o 6:30 była 36,83 więc pytanie czy do temp z 4:15 dodaje 2 kreski? Czy uznać tą z 06:30 po 1,5 godziny snu? 🙈

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, Pati Chyba większość z nas miało jakieś przeboje z ex. U nas też były powroty i szczerze nic to nie dało, nic nie zmieniło a w sumie zmieniło moje podejście do niego, po powrocie już go nie kochałam a on błagał o wybaczenie.. ale tak nie można tak nie dało się żyć, w życiu nie myślałam z nim o wspólnym mieszkaniu, ślubie, dziecku ani życiu - człowiek młody, trochę naiwny i myślał, że to była miłość 🤪

Rozstanie dla mnie było najlepszy momentem i takim przełomowym w moim życiu. Byłam tak szczęśliwa jak nigdy wcześniej. Poznałam mojego męża, wspaniały człowiek i wiem, że to największa nagroda od życia. Z nim chciałabym się zestarzeć i wszystko! Mieć wspólne dziecko bo jest wspaniałym człowiekiem 😍 Zdrowy związek to inny wymiar życia.. naprawdę! Oczywiście z mężem jestem przekonana na milion procent na dziecko bo tak mu ufam. Wcześniej przy żadnym partnerze nie czułam potrzeby dziecka- wiedząc, że wszystko byłoby na mojej głowie.

Pati odnośnie L4 to nie chodziło mi o to, że źle, że je masz tylko właśnie o to, że ta druga opcja jest korzystniejsza a pracodawcy umywają ręce 😪 najważniejsze, że jeśli potrzebujesz tego L4 to je masz. Ja też bym od razu poszła jeśli miałabym taki charakter pracy jak Ty masz. Buzi 😘

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia dziewczyny 🫂❤️
    W dniu naszego święta życzę wszystkiego co najlepsze❤️

Pytanie z innej beczki wyczytałam gdzieś kiedyś , że jak się mierzy temp nie o tej godzinie co zwykle to odpowiednio ile wcześniej tyle dodaje się kresek..
    i teraz tak: mierzyłam o 4:15 bo się obudziłam i była 36.73, zasnęłam może po 5 na godzinę i o 6:30 była 36,83 więc pytanie czy do temp z 4:15 dodaje 2 kreski? Czy uznać tą z 06:30 po 1,5 godziny snu? 🙈
    A między ta 4:15 lezalas czy byłaś na chodzie?

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ