X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo jak dobrze Cię widziec <3 jak Wasze plany podróży?

@Prezesoowa - Ciebie również kochana :) Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    @Prezesoowa - Ciebie również kochana :) Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?

Mam nadzieję, że się Wam uda :) my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli :) ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.

CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam nadzieję, że się Wam uda :) my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli :) ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.

Wypoczynek Ci się przyda - oby wyjazd wypalił, żebyście mieli chociaż kilka dni w oderwaniu od wszystkiego :)

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek 🤩 u nas zapowiada się kolejny ciężki dzień 😓 wpadłam życzyć Wam pięknego piątku i Dnia Kobiet ❤️👑👠👠
    Widziałam, że jakieś bety były robione, kciuki dziewczyny!

U mnie zgaga ostatnio po wszystkim, aż kupiłam wczoraj test i zrobiłam, bo w poprzedniej ciazy od początku mnie strasznie męczyła - niestety biało. Nic, czekamy na 🐒, planowo ma być jutro.

Udanego dnia kochane 🤩

Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Putka2022, Pati2804, Anonim1992, pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹

Gregorka, Fermina, Pati2804, Anonim1992, kopytko, LaBellePerle, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹

Ja wychodzę z założenia, że można wszystko, ale nie zawsze warto :)

elektro96, Leśneintro, Fermina, Anonim1992, pp2018, LaBellePerle, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
    Życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 06:49

elektro96, Prezesoowa, san95, Putka2022, Pati2804, Fermina, Anonim1992, CoffeeDream, Leśneintro, LaBellePerle lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejo!

Miłego dzionka, Kochane 🥰 No i wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ♥️💐 Życzę nam bezproblemowych ciąży i zdrowych dzidziusiów🤰♥️👶🍼

Ja dziś mam luźny dzień, wybieram się na zakupy 😍 Planuję lubić sobie coś extra, żeby porządnie poświętować Dzień Kobiet, bo tak się składa, że oczekuję piku na testach owu 🤭🔥

@Gregorka, też miałam plamienia po histero. Myślę, że ból powinien na dniach odpuścić, u mnie nie bolało bardziej niż okres. No i super, że możecie się tak szybko starać ♥️ Mój gin mówił, że, gdybym jednak w grudniu musiała iść, to trzy cykle, ale widzę, że większość lekarzy właśnie daje zielone światło po zakończonym plamieniu lub po pierwszej miesiączce od histero 🙂 Nie ma co czekać, po zabiegu podobno łatwiej o zagnieżdżenie.

@san, przytulam z powodu problemów z partnerem 🫂♥️ Wiem, jakie to trudne, my też mamy za sobą parę kryzysów, a przy ostatnim pojawiały się nawet myśli o rozwodzie. Na szczęście wyszliśmy na prostą i to o wiele bardziej silniejsi. Jesteśmy teraz bliżej niż kiedykolwiek. Tego i Wam życzę ♥️💪

@Prezesoowa, doskonale rozumiem te rozterki finansowe. Czasy mamy średnie i choć my nie jesteśmy na własnych działalnościach (w moim przypadku to raczej jeszcze nie), to jednak widać, jak firmy walczą z kryzysem na różne sposoby. W mojej branży dochodzi jeszcze czynnik AI, także też róż je bywa. Ale wakajki są potrzebne, nawet w wersji SPA 🥰 Na pewno odpoczniecie i tu, i tu 🙂

@Putka, przytulam z powodu takiej smutnej refleksji 🫂♥️ Pamiętaj, że wszystko w każdej chwili może się odmienić 💪 Być może za rok złożysz tu życzenia już z bobasem pod pachą ✊♥️ A raczej przy piersi 😅

@magdalena, bardzo współczuję Ci, że musiałam doświadczyć takich okropnych rzeczy w małżeństwie 😔 Nie ma słów, który tłumaczą takie rzeczy 😡 Każdemu może nie wyjść w związku, ale nikt nie ma prawa traktować drugiej osoby w ten sposób! Silna z Ciebie babka i cudowna, pamiętaj o tym ♥️

@NiedoszlaWielodzietna 🫂🫂🫂🫂

@kopytko, brawa dla narzeczonego! Super, że widzi, co tak naprawdę pogarsza Twoje samopoczucie (i wiemy, że to nie jesteśmy my 🤭, tylko być może ta staraniowa atmosfera). Naprawdę niewielu facetów potrafi efekryenie pocieszyć 😁 Także zaglądaj do nas z przyczajki, ale wiesz - wtedy, kiedy czujesz, że to dla Ciebie dobre ♥️

Kciuki za testujące i za bety, nawet te z zaskoczenia, aby okazały się wspaniałą niespodzianką ✊♥️
    Dokładnie co lekarz to opinie 😊❤️
    Uuuu 🤭w takim razie koniecznie daj znać jak coś upolujesz 🤩🤗

MummyYummy lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
    Co do związków, to mam za sobą związek z przemocowcem (głównie przemoc psychiczna🙁) Na szczęście nie trwało to długo, bo mimo że było mi bardzo ciężko to zakończyłam to. Najlepsze, że w trakcie trwania związku nikomu nie mówiłam jak momentami jest mi z nim źle, uważałam że powinniśmy rozwiązywać swoje problemy we dwoje. Dopiero jak byłam już na skraju załamania i zaczęła kiełkować we mnie myśl o zakończeniu tego to powiedziałam rodzinie i przyjaciołom że chcę się rozstać. Niestety mimo tłumaczenia dlaczego chcę to zrobić nie wszyscy mnie w tym wsparli. Wiele osób z mojego otoczenia uważało, że koleś jest bogaty i będę ustawiona do końca życia, a że miłości w tym za bardzo nie było to już drugorzędna sprawa 🤣 A ja czułam, że straciłam przez niego całą pewność siebie, czułam się jak g*wno za przeproszeniem 😓 Wiedziałam, że jeśli nie wyrwę się z tego od razu to po ślubie będzie jeszcze gorzej. Poszłam za głosem serca, mimo "dobrych" rad znajomych i rodziny. Pół roku później poznałam mojego obecnego męża. Nigdy nie wierzyłam w istnienie drugiej połówki do póki nie poznałam jego. Jest moim najlepszym przyjacielem. Często sobie mówimy, że mamy połączenie dusz ❤️😍🥰.
    Dlatego życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.

Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cykl :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.

Tulę 🫂 trzymam kciuki za nowy cykl ✊🍀

pp2018 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, czytałam wczoraj, że masz straszny zapierd*ol w pracy 🙈 kurcze, ale skoro oni o tym wiedzą, to mam nadzieję, że dają Ci trochę odetchnąć? Nie możesz się nam tak przepracowywać 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 11:49

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.

Jest to bardzo możliwe niestety, stres wpływa w zasadzie na wszystko w naszym organizmie :(

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Przytulam Cię kochana :* mam nadzieję, ze to ta ostatnia w tym roku

pp2018 lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mam znajomą, której stres blokuje owulację. Jest po wszystkich możliwych badaniach i to jest ostateczna "diagnoza". W bardziej stresujących okresach życia potrafi mieć 50 - 60 dniowe cykle. Niestety, zwłaszcza długotrwały stres potrafi nieźle napsuć w organizmie.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Tulę. Oby owulka w nowym cyklu była tą szczęśliwą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 12:22

pp2018 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔

Miałam tak w poprzednim cyklu, ale owulację czułam w tym "późniejszym" terminie :) myślę, ze owu była tam, gdzie miałaś więcej objawów niż tylko śluz :)

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem tego wytłumaczyć. Jestem świeżo po miesiaczce i czuję w tym cyklu jakiś taki ogromny spokój w głowie… Nie pamiętam, kiedy ostatnio w tych staraniach miałam taki wolny umysł 😁 Kompletnie nie wiem dlaczego. Być może zmieni mi się po owulacji 🤣

Monk@, Fermina, Leśneintro, Prezesoowa, LaBellePerle, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ