Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Ooo jak dobrze Cię widziec jak Wasze plany podróży?
@Prezesoowa - Ciebie również kochana Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:@Prezesoowa - Ciebie również kochana Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?
Mam nadzieję, że się Wam uda my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że się Wam uda my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.
Wypoczynek Ci się przyda - oby wyjazd wypalił, żebyście mieli chociaż kilka dni w oderwaniu od wszystkiegoPrezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzień dobry w piątek 🤩 u nas zapowiada się kolejny ciężki dzień 😓 wpadłam życzyć Wam pięknego piątku i Dnia Kobiet ❤️👑👠👠
Widziałam, że jakieś bety były robione, kciuki dziewczyny!
U mnie zgaga ostatnio po wszystkim, aż kupiłam wczoraj test i zrobiłam, bo w poprzedniej ciazy od początku mnie strasznie męczyła - niestety biało. Nic, czekamy na 🐒, planowo ma być jutro.
Udanego dnia kochane 🤩Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Putka2022, Pati2804, Anonim1992, pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹
Gregorka, Fermina, Pati2804, Anonim1992, kopytko, LaBellePerle, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹
Ja wychodzę z założenia, że można wszystko, ale nie zawsze wartoelektro96, Leśneintro, Fermina, Anonim1992, pp2018, LaBellePerle, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
Życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 06:49
elektro96, Prezesoowa, san95, Putka2022, Pati2804, Fermina, Anonim1992, CoffeeDream, Leśneintro, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hejo!
Miłego dzionka, Kochane 🥰 No i wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ♥️💐 Życzę nam bezproblemowych ciąży i zdrowych dzidziusiów🤰♥️👶🍼
Ja dziś mam luźny dzień, wybieram się na zakupy 😍 Planuję lubić sobie coś extra, żeby porządnie poświętować Dzień Kobiet, bo tak się składa, że oczekuję piku na testach owu 🤭🔥
@Gregorka, też miałam plamienia po histero. Myślę, że ból powinien na dniach odpuścić, u mnie nie bolało bardziej niż okres. No i super, że możecie się tak szybko starać ♥️ Mój gin mówił, że, gdybym jednak w grudniu musiała iść, to trzy cykle, ale widzę, że większość lekarzy właśnie daje zielone światło po zakończonym plamieniu lub po pierwszej miesiączce od histero 🙂 Nie ma co czekać, po zabiegu podobno łatwiej o zagnieżdżenie.
@san, przytulam z powodu problemów z partnerem 🫂♥️ Wiem, jakie to trudne, my też mamy za sobą parę kryzysów, a przy ostatnim pojawiały się nawet myśli o rozwodzie. Na szczęście wyszliśmy na prostą i to o wiele bardziej silniejsi. Jesteśmy teraz bliżej niż kiedykolwiek. Tego i Wam życzę ♥️💪
@Prezesoowa, doskonale rozumiem te rozterki finansowe. Czasy mamy średnie i choć my nie jesteśmy na własnych działalnościach (w moim przypadku to raczej jeszcze nie), to jednak widać, jak firmy walczą z kryzysem na różne sposoby. W mojej branży dochodzi jeszcze czynnik AI, także też róż je bywa. Ale wakajki są potrzebne, nawet w wersji SPA 🥰 Na pewno odpoczniecie i tu, i tu 🙂
@Putka, przytulam z powodu takiej smutnej refleksji 🫂♥️ Pamiętaj, że wszystko w każdej chwili może się odmienić 💪 Być może za rok złożysz tu życzenia już z bobasem pod pachą ✊♥️ A raczej przy piersi 😅
@magdalena, bardzo współczuję Ci, że musiałam doświadczyć takich okropnych rzeczy w małżeństwie 😔 Nie ma słów, który tłumaczą takie rzeczy 😡 Każdemu może nie wyjść w związku, ale nikt nie ma prawa traktować drugiej osoby w ten sposób! Silna z Ciebie babka i cudowna, pamiętaj o tym ♥️
@NiedoszlaWielodzietna 🫂🫂🫂🫂
@kopytko, brawa dla narzeczonego! Super, że widzi, co tak naprawdę pogarsza Twoje samopoczucie (i wiemy, że to nie jesteśmy my 🤭, tylko być może ta staraniowa atmosfera). Naprawdę niewielu facetów potrafi efekryenie pocieszyć 😁 Także zaglądaj do nas z przyczajki, ale wiesz - wtedy, kiedy czujesz, że to dla Ciebie dobre ♥️
Kciuki za testujące i za bety, nawet te z zaskoczenia, aby okazały się wspaniałą niespodzianką ✊♥️
Uuuu 🤭w takim razie koniecznie daj znać jak coś upolujesz 🤩🤗MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że się Wam uda my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.
Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania. -
Vienna wrote:Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
Co do związków, to mam za sobą związek z przemocowcem (głównie przemoc psychiczna🙁) Na szczęście nie trwało to długo, bo mimo że było mi bardzo ciężko to zakończyłam to. Najlepsze, że w trakcie trwania związku nikomu nie mówiłam jak momentami jest mi z nim źle, uważałam że powinniśmy rozwiązywać swoje problemy we dwoje. Dopiero jak byłam już na skraju załamania i zaczęła kiełkować we mnie myśl o zakończeniu tego to powiedziałam rodzinie i przyjaciołom że chcę się rozstać. Niestety mimo tłumaczenia dlaczego chcę to zrobić nie wszyscy mnie w tym wsparli. Wiele osób z mojego otoczenia uważało, że koleś jest bogaty i będę ustawiona do końca życia, a że miłości w tym za bardzo nie było to już drugorzędna sprawa 🤣 A ja czułam, że straciłam przez niego całą pewność siebie, czułam się jak g*wno za przeproszeniem 😓 Wiedziałam, że jeśli nie wyrwę się z tego od razu to po ślubie będzie jeszcze gorzej. Poszłam za głosem serca, mimo "dobrych" rad znajomych i rodziny. Pół roku później poznałam mojego obecnego męża. Nigdy nie wierzyłam w istnienie drugiej połówki do póki nie poznałam jego. Jest moim najlepszym przyjacielem. Często sobie mówimy, że mamy połączenie dusz ❤️😍🥰.
Dlatego życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰 -
Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.
Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cykl38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.
Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cyklpp2018 lubi tę wiadomość
-
Pati, czytałam wczoraj, że masz straszny zapierd*ol w pracy 🙈 kurcze, ale skoro oni o tym wiedzą, to mam nadzieję, że dają Ci trochę odetchnąć? Nie możesz się nam tak przepracowywać 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 11:49
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔
-
CoffeeDream wrote:Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.
Jest to bardzo możliwe niestety, stres wpływa w zasadzie na wszystko w naszym organizmieCoffeeDream lubi tę wiadomość
pp2018 wrote:Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.
Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cykl
Przytulam Cię kochana :* mam nadzieję, ze to ta ostatnia w tym rokupp2018 lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.
Mam znajomą, której stres blokuje owulację. Jest po wszystkich możliwych badaniach i to jest ostateczna "diagnoza". W bardziej stresujących okresach życia potrafi mieć 50 - 60 dniowe cykle. Niestety, zwłaszcza długotrwały stres potrafi nieźle napsuć w organizmie. -
Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cykl
Tulę. Oby owulka w nowym cyklu była tą szczęśliwą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 12:22
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔
Miałam tak w poprzednim cyklu, ale owulację czułam w tym "późniejszym" terminie myślę, ze owu była tam, gdzie miałaś więcej objawów niż tylko śluzVienna lubi tę wiadomość
Nie umiem tego wytłumaczyć. Jestem świeżo po miesiaczce i czuję w tym cyklu jakiś taki ogromny spokój w głowie… Nie pamiętam, kiedy ostatnio w tych staraniach miałam taki wolny umysł 😁 Kompletnie nie wiem dlaczego. Być może zmieni mi się po owulacji 🤣
Monk@, Fermina, Leśneintro, Prezesoowa, LaBellePerle, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺