Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo jak dobrze Cię widziec <3 jak Wasze plany podróży?

@Prezesoowa - Ciebie również kochana :) Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    @Prezesoowa - Ciebie również kochana :) Plany urlopowe się przesunęły przez okres, który przyszedł 3 dni później niż miał być. Polecimy w kwietniu, przynajmniej tak planujemy. Ale ja już muszę wyjechać, bo oszaleję z przepracowania i przez te wszystkie staraniowe perypetie. A Ty coś planujesz wyjazdowego?

Mam nadzieję, że się Wam uda :) my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli :) ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.

CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam nadzieję, że się Wam uda :) my tak niby planujemy, bo mąż zaczyna coś kręcić nosem, mam jeszcze nadzieję, ze jak odbierzemy paszporty to się namyśli :) ale nie ukrywam, że marzę, żeby spędzić z nim kilka dni chociaż w oderwaniu od rzeczywistości. W domu jest dobrze, ale jednak ciągle jakieś obowiązki, rodzice, praca w tyle głowy itp.

Wypoczynek Ci się przyda - oby wyjazd wypalił, żebyście mieli chociaż kilka dni w oderwaniu od wszystkiego :)

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek 🤩 u nas zapowiada się kolejny ciężki dzień 😓 wpadłam życzyć Wam pięknego piątku i Dnia Kobiet ❤️👑👠👠
    Widziałam, że jakieś bety były robione, kciuki dziewczyny!

U mnie zgaga ostatnio po wszystkim, aż kupiłam wczoraj test i zrobiłam, bo w poprzedniej ciazy od początku mnie strasznie męczyła - niestety biało. Nic, czekamy na 🐒, planowo ma być jutro.

Udanego dnia kochane 🤩

Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, Putka2022, Pati2804, Anonim1992, pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹

Gregorka, Fermina, Pati2804, Anonim1992, kopytko, LaBellePerle, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny te szczęśliwe historie związkowe to miód na moje serce 🥰 naprawdę cudownie się to czyta. Ja wiem, że nawet jeśli są jakieś kryzysy ale granice nie zostały przekroczone, człowiek chce coś zmienić i naprawić i OBOJE tego chcą to można wszystko 🥹

Ja wychodzę z założenia, że można wszystko, ale nie zawsze warto :)

elektro96, Leśneintro, Fermina, Anonim1992, pp2018, LaBellePerle, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
    Życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 06:49

elektro96, Prezesoowa, san95, Putka2022, Pati2804, Fermina, Anonim1992, CoffeeDream, Leśneintro, LaBellePerle lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejo!

Miłego dzionka, Kochane 🥰 No i wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ♥️💐 Życzę nam bezproblemowych ciąży i zdrowych dzidziusiów🤰♥️👶🍼

Ja dziś mam luźny dzień, wybieram się na zakupy 😍 Planuję lubić sobie coś extra, żeby porządnie poświętować Dzień Kobiet, bo tak się składa, że oczekuję piku na testach owu 🤭🔥

@Gregorka, też miałam plamienia po histero. Myślę, że ból powinien na dniach odpuścić, u mnie nie bolało bardziej niż okres. No i super, że możecie się tak szybko starać ♥️ Mój gin mówił, że, gdybym jednak w grudniu musiała iść, to trzy cykle, ale widzę, że większość lekarzy właśnie daje zielone światło po zakończonym plamieniu lub po pierwszej miesiączce od histero 🙂 Nie ma co czekać, po zabiegu podobno łatwiej o zagnieżdżenie.

@san, przytulam z powodu problemów z partnerem 🫂♥️ Wiem, jakie to trudne, my też mamy za sobą parę kryzysów, a przy ostatnim pojawiały się nawet myśli o rozwodzie. Na szczęście wyszliśmy na prostą i to o wiele bardziej silniejsi. Jesteśmy teraz bliżej niż kiedykolwiek. Tego i Wam życzę ♥️💪

@Prezesoowa, doskonale rozumiem te rozterki finansowe. Czasy mamy średnie i choć my nie jesteśmy na własnych działalnościach (w moim przypadku to raczej jeszcze nie), to jednak widać, jak firmy walczą z kryzysem na różne sposoby. W mojej branży dochodzi jeszcze czynnik AI, także też róż je bywa. Ale wakajki są potrzebne, nawet w wersji SPA 🥰 Na pewno odpoczniecie i tu, i tu 🙂

@Putka, przytulam z powodu takiej smutnej refleksji 🫂♥️ Pamiętaj, że wszystko w każdej chwili może się odmienić 💪 Być może za rok złożysz tu życzenia już z bobasem pod pachą ✊♥️ A raczej przy piersi 😅

@magdalena, bardzo współczuję Ci, że musiałam doświadczyć takich okropnych rzeczy w małżeństwie 😔 Nie ma słów, który tłumaczą takie rzeczy 😡 Każdemu może nie wyjść w związku, ale nikt nie ma prawa traktować drugiej osoby w ten sposób! Silna z Ciebie babka i cudowna, pamiętaj o tym ♥️

@NiedoszlaWielodzietna 🫂🫂🫂🫂

@kopytko, brawa dla narzeczonego! Super, że widzi, co tak naprawdę pogarsza Twoje samopoczucie (i wiemy, że to nie jesteśmy my 🤭, tylko być może ta staraniowa atmosfera). Naprawdę niewielu facetów potrafi efekryenie pocieszyć 😁 Także zaglądaj do nas z przyczajki, ale wiesz - wtedy, kiedy czujesz, że to dla Ciebie dobre ♥️

Kciuki za testujące i za bety, nawet te z zaskoczenia, aby okazały się wspaniałą niespodzianką ✊♥️
    Dokładnie co lekarz to opinie 😊❤️
    Uuuu 🤭w takim razie koniecznie daj znać jak coś upolujesz 🤩🤗

MummyYummy lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 wpadam złożyć życzenia z okazji naszego święta 🌼 Życzę nam wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tego na które tak bardzo czekamy ❤️ ale przede wszystkim dużo miłości. Miłość do drugiej osoby jest jak podarowanie komuś cząstki siebie. Trzeba mieć w sobie dużo odwagi, żeby tak się przed kimś otworzyć i ufać że ta druga osoba to odwzajemni ❤️🌼
    Co do związków, to mam za sobą związek z przemocowcem (głównie przemoc psychiczna🙁) Na szczęście nie trwało to długo, bo mimo że było mi bardzo ciężko to zakończyłam to. Najlepsze, że w trakcie trwania związku nikomu nie mówiłam jak momentami jest mi z nim źle, uważałam że powinniśmy rozwiązywać swoje problemy we dwoje. Dopiero jak byłam już na skraju załamania i zaczęła kiełkować we mnie myśl o zakończeniu tego to powiedziałam rodzinie i przyjaciołom że chcę się rozstać. Niestety mimo tłumaczenia dlaczego chcę to zrobić nie wszyscy mnie w tym wsparli. Wiele osób z mojego otoczenia uważało, że koleś jest bogaty i będę ustawiona do końca życia, a że miłości w tym za bardzo nie było to już drugorzędna sprawa 🤣 A ja czułam, że straciłam przez niego całą pewność siebie, czułam się jak g*wno za przeproszeniem 😓 Wiedziałam, że jeśli nie wyrwę się z tego od razu to po ślubie będzie jeszcze gorzej. Poszłam za głosem serca, mimo "dobrych" rad znajomych i rodziny. Pół roku później poznałam mojego obecnego męża. Nigdy nie wierzyłam w istnienie drugiej połówki do póki nie poznałam jego. Jest moim najlepszym przyjacielem. Często sobie mówimy, że mamy połączenie dusz ❤️😍🥰.
    Dlatego życzę nam wszystkim, żebyśmy szły za głosem swojego serca. Same znamy siebie i nasze związki najlepiej i wiemy co będzie dla nas najlepsze 🥰

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.

Testy owulacyjne Facelle kupiłam już na najbliższy cykl :)

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, melduję @. Wczoraj wieczorem pierwsze krwawienie poza plamieniem, dziś już @ normalnie. Liczę nowy cykl od wczoraj.

Tulę 🫂 trzymam kciuki za nowy cykl ✊🍀

pp2018 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, czytałam wczoraj, że masz straszny zapierd*ol w pracy 🙈 kurcze, ale skoro oni o tym wiedzą, to mam nadzieję, że dają Ci trochę odetchnąć? Nie możesz się nam tak przepracowywać 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 11:49

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 marca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dokładnie! My jesteśmy totalnie wykończeni po przeprowadzce i remoncie. Dodatkowo mąż ma pełno wyjazdów. Czasami zastanawiam się czy to aby nie stres i zmęczenie utrudnia nam starania.

Jest to bardzo możliwe niestety, stres wpływa w zasadzie na wszystko w naszym organizmie :(

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Przytulam Cię kochana :* mam nadzieję, ze to ta ostatnia w tym roku

pp2018 lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mam znajomą, której stres blokuje owulację. Jest po wszystkich możliwych badaniach i to jest ostateczna "diagnoza". W bardziej stresujących okresach życia potrafi mieć 50 - 60 dniowe cykle. Niestety, zwłaszcza długotrwały stres potrafi nieźle napsuć w organizmie.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Tulę. Oby owulka w nowym cyklu była tą szczęśliwą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 12:22

pp2018 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ja w ogóle mam dziwną sytuację w tym cyklu. Ogólnie mam raczej ładne cykle. Na podstawie śluzu, libido i bólu w jajnikach jestem w stanie określić mniej więcej kiedy mam owulacje. W tym cyklu w 10dc zaczął się ładny płodny śluz i trwał do 14dc (wtorek). Na ten dzień apka wyznaczyła mi owulacje i sama też tak czułam. Później środa i czwartek śluz już lepki, a dzisiaj znowu piękny rozciągliwy płodny śluz 🤣 Przyznam że ostatnie 3 dni miałam baaardzo dużo stresu, więc nie wiem czy owulacja jednak się nie przesunęła. Miałyście tak może, że płodny śluz przez parę dni, potem lepki a potem znowu płodny? 🤔

Miałam tak w poprzednim cyklu, ale owulację czułam w tym "późniejszym" terminie :) myślę, ze owu była tam, gdzie miałaś więcej objawów niż tylko śluz :)

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem tego wytłumaczyć. Jestem świeżo po miesiaczce i czuję w tym cyklu jakiś taki ogromny spokój w głowie… Nie pamiętam, kiedy ostatnio w tych staraniach miałam taki wolny umysł 😁 Kompletnie nie wiem dlaczego. Być może zmieni mi się po owulacji 🤣

Monk@, Fermina, Leśneintro, Prezesoowa, LaBellePerle, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ