Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Zaczynam mieć jakieś schizy w tym cyklu. Zrobiłam rekordową ilość testów, 2 pokazały cień kuzyna cienia, a dzisiajszy pink już totalną biel. Na okres się nie zapowiada, ma przyjść niedziela/poniedziałek.
    Macie jakieś sposoby żeby przetrwać weekend bez wmawiania sobie że jednak może sie udało? Dzisiaj 11 dpo (bez pomyłki bo był monitoring) Nie chcę spać z wysoka jak nadejdzie @ a głowa trzyma sie nadzieji. Jak bym mogła wylałabym na siebie kubeł zimnej wody i podeszła na spokojnie ale zaczynam świrować z tymi testami już.

Może zrób jutro betę jak dziewczyny dzisiaj?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu piątek, ciężki tydzień za mną, a przede mną ciężkie 4 tygodnie, ale nie będę miała przynajmniej czasu na myślenie o niepotrzebnych rzeczach. @ nadchodzi, zaczyna się ból brzucha. Jutro tempka pewnie spadnie i już. Zrobił mi się zajad i potwornie mnie to irytuje. Ostatni czas to jakaś paranoja. Czekam na tą @ niech już przyjdzie, przeciora mnie przez tydzień i sobie pójdzie. Mam nadzieję, że dla was dzień kobiet był udany ❤️

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam do rodziców, żeby sama nie siedzieć. Wypiłam lampkę wina z okazji dnia kobiet. A na dodatek w poniedziałek wzięłam wolne. Pora chilloutu 🩷

Leśneintro, LaBellePerle, Fermina, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804, Monk@, Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, Paima, Anka32 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja pojechałam do rodziców, żeby sama nie siedzieć. Wypiłam lampkę wina z okazji dnia kobiet. A na dodatek w poniedziałek wzięłam wolne. Pora chilloutu 🩷
    Super taki dłuższy weekend, udanego czilowanka 😉

Suzie lubi tę wiadomość

• Miminka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    W końcu piątek, ciężki tydzień za mną, a przede mną ciężkie 4 tygodnie, ale nie będę miała przynajmniej czasu na myślenie o niepotrzebnych rzeczach. @ nadchodzi, zaczyna się ból brzucha. Jutro tempka pewnie spadnie i już. Zrobił mi się zajad i potwornie mnie to irytuje. Ostatni czas to jakaś paranoja. Czekam na tą @ niech już przyjdzie, przeciora mnie przez tydzień i sobie pójdzie. Mam nadzieję, że dla was dzień kobiet był udany ❤️

San95, pamiętam Cie z wcześniejszych wątków, widziałam, że na jakiś czas zniknęłaś i wróciłaś... Kurcze, miałam nadzieję, że u Ciebie juz wszystko okej, że po tych wszystkich przejściach jakos się jednak zebraliście do kupy, ale widzę, że znowu przeboje 😔 Bardzo mi przykro. Dzis dzień kobiet... Stawiaj na siebie i myśl o sobie! ❤️

san95 lubi tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    San95, pamiętam Cie z wcześniejszych wątków, widziałam, że na jakiś czas zniknęłaś i wróciłaś... Kurcze, miałam nadzieję, że u Ciebie juz wszystko okej, że po tych wszystkich przejściach jakos się jednak zebraliście do kupy, ale widzę, że znowu przeboje 😔 Bardzo mi przykro. Dzis dzień kobiet... Stawiaj na siebie i myśl o sobie! ❤️
    Cześć kochana, ja też miałam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze.. ale no chyba jednak czas i życie weryfikuje wszystko. Czeka nas poważna rozmowa na temat naszej przyszłości. No, ale jeśli ma być tak jak teraz to ja jej po prostu już nie widzę. Miłość to nie wszystko jak dla mnie. Stawiam na siebie w 100% ❤️ widzę, że Ty już na końcówce ❤️ jak się czujesz? 🥰

Monk@, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

Kurcze strasznie mi przykro, naprawdę... Szczegolnie jak napisałaś, że on nie widzi swoich błędów :( to ja dodam coś, czego nie dodałam wcześniej. Moje dwie poronione ciąże były z moim poprzednim facetem, byliśmy zaręczeni, nie byliśmy małżeństwem. Było między nami różnie naprawdę, ale dziś z perspektywy czasu widzę, że ja tylko chciałam w nim widzieć dobre cechy za wszelką cenę a tych złych było dużo, dużo więcej... Zostawił mnie jakoś niecale dwa miesiące po drugim poronieniu. I wiecie co? Okazało się, że cały ten czas cały nasz związek, siedział na portalach randkowych a raczej seks randkowych. Raczej się z nikim nie spotykał, ale bym uzależniony od wysyłania zdjęć, walenia konia. Nawet jak się zaręczylimy jedna dziewczyna z jego okolicy zareagowała emotka wow na wydarzenie na fejsie. Spytałam go o to to stwierdził, że może niechcący. Prawda jest taka, że później zobaczyłam jak uprawiał z nią cyber seks na snapie. Dziewczyna chyba po prostu była w szoku, że kogoś ma. Ludzie, świat mi się zawalił, kiedy się to stało... A dziś jestem dosłownie wdzięczna Bogu, że to się skończyło. Że jestem teraz tu gdzie jestem i z kim jestem. Traktuje to dosłownie jako opatrzność Boża, że on mnie zostawił.
    Teraz jest z inną kobietą, mają dziecko i wiem, że jej też już ładne podobne swiństewko odwalił. A ja jestem z kim innym i mam blogi spokój...

Fermina, Leśneintro, Pati2804, Prezesoowa, Vienna, Platynova55 lubią tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pożalić 😭 Zamiast się zrelaksować na zakupach, to znalazłam kolejny powód do stresu. No cholera jasna, w mocnym świetle w przymierzalni zobaczyłam na czubku głowy 4, słownie: CZTERY siwe włosy... Normalnie bielutkie. Ja nie mam nawet trzydziestki!!! Jest mi cholernie źle, bo już mam dorobioną ideologię, że się starzeje, a chora strona mojego umysłu już podsuwa mi myśli o menopauzie (wiem, nienormalne). W dodatku naprawdę lubię swoje włosy, a jakiś czas temu zdecydowałam się na powrót do naturalnego koloru. Oczywiście już się naczytałam, że nadmierny stres, zła dieta i niedobory witamin. Mocno stresujące momenty mam już za sobą, ale może dopiero wychodzą mi bokiem. Dietę trzymam, jem dużo owoców i warzyw. Wiele źródeł podaje, że to może być niedobór kwasu foliowego, tylko ja łykam go od roku... W przyszłym tygodniu umawiam się do lekarza i robię badania. Ja wiem, że dla wielu osób może to zabrzmieć histerycznie, ale ja naprawdę jakoś spoko podchodzę do tego, że nie mam już nastu lat, że jakieś tam zmarszczki doświadczenia się pojawiają. Tylko to mnie po prostu zmiotło. Nie znam nikogo, kto miał taki problem przed trzydziestką. Czynniki genetyczne mogę wykluczyć.

Przepraszam za ten żal post przy piątku, ale musiałam to z siebie wylać.

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziewczyny, muszę się pożalić 😭 Zamiast się zrelaksować na zakupach, to znalazłam kolejny powód do stresu. No cholera jasna, w mocnym świetle w przymierzalni zobaczyłam na czubku głowy 4, słownie: CZTERY siwe włosy... Normalnie bielutkie. Ja nie mam nawet trzydziestki!!! Jest mi cholernie źle, bo już mam dorobioną ideologię, że się starzeje, a chora strona mojego umysłu już podsuwa mi myśli o menopauzie (wiem, nienormalne). W dodatku naprawdę lubię swoje włosy, a jakiś czas temu zdecydowałam się na powrót do naturalnego koloru. Oczywiście już się naczytałam, że nadmierny stres, zła dieta i niedobory witamin. Mocno stresujące momenty mam już za sobą, ale może dopiero wychodzą mi bokiem. Dietę trzymam, jem dużo owoców i warzyw. Wiele źródeł podaje, że to może być niedobór kwasu foliowego, tylko ja łykam go od roku... W przyszłym tygodniu umawiam się do lekarza i robię badania. Ja wiem, że dla wielu osób może to zabrzmieć histerycznie, ale ja naprawdę jakoś spoko podchodzę do tego, że nie mam już nastu lat, że jakieś tam zmarszczki doświadczenia się pojawiają. Tylko to mnie po prostu zmiotło. Nie znam nikogo, kto miał taki problem przed trzydziestką. Czynniki genetyczne mogę wykluczyć.

Jeśli Cię pocieszę w jakikolwiek sposób to pierwsze siwe włosy zobaczyłam na swojej głowie w wieku 27 lat 🙈 teraz staram się je ignorować choć to ciężkie, bo włosy mam ciemne, a farbuję je raz do roku na taki kolor jak mam naturalnie 🙈 takie mamy czasy, wiele czynników ma wpływ na nasz stres niestety.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Pati, czytałam wczoraj, że masz straszny zapierd*ol w pracy 🙈 kurcze, ale skoro oni o tym wiedzą, to mam nadzieję, że dają Ci trochę odetchnąć? Nie możesz się nam tak przepracowywać 🙁
    Kochana ja od dzisiaj mam l4 po wizycie u lekarza także odpoczywam i mogę Was w końcu znowu czytac i wspierać 😘🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

A jesteś pewna, że to nie kwestia światła i serio są siwe?
    Ale nawet gdyby były, to w bliskim otoczeniu mam 3 osoby, które nie mają 30 i mają siwe włosy i to nie kilka a całe pasemka. To chyba kwestia genów

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nie umiem tego wytłumaczyć. Jestem świeżo po miesiaczce i czuję w tym cyklu jakiś taki ogromny spokój w głowie… Nie pamiętam, kiedy ostatnio w tych staraniach miałam taki wolny umysł 😁 Kompletnie nie wiem dlaczego. Być może zmieni mi się po owulacji 🤣
    Oby tak zostało do końca ❤

elektro96 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Ja pierwsze siwe włosy zobaczyłam w wieku 25 lat 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro, życzę Ci, żeby ten spokój Cię nie opuszczał ♥️

@Rachelka, pracuję w marketingu ☺️

@Putka, ale super 😍 Tak czułam, że będzie zaskoczenie 🤭♥️

@Fermina, przykro mi, Kochana ♥️🫂 Ale 10 dpo to naprawdę bardzo wcześnie, mogło jeszcze nawet nie dojść do zagnieżdżenia. Także nadal trzymam ✊✊✊

@LaBellePerle, co za szokująca historia! Ja to się zawsze zastanawiam, jak osoby, które zdradzają, no dla mnie to jest zdrada, dają radę tak to ukrywać. Dobrze, że teraz masz przy sobie kogoś, przy kim czujesz się szczeliwa ♥️

LaBellePerle, Rachelka23 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    IMG-20240308-203434.jpg

Co o tym sądzicie? Nigdy się nie spotkałam z czymś taki
    Nie jestem znawczynią tematu, ale faktycznie dziwnie wygląda

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Putka2022 wrote:
    Mam wyniki

Beta 9,73 mIU/ml
    Progesteron 18,42 ng/ml

Nie wiem co o tym sądzić. Niska ta beta jak na 32dc.
    Trzymam kciuki za przyrost ✊🍀😘 może owu była później i dlatego taka niska albo zagnieżdżenie też mogło być później

pp2018 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Znam bardzo dużo osób z siwymi włosami po 20 r.z. Mi się zaczynają w wieku 38 lat i jak patrzę na znajome, to to jest późno, bo inne juz dawno muszą farbować.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Jeśli Cię pocieszę w jakikolwiek sposób to pierwsze siwe włosy zobaczyłam na swojej głowie w wieku 27 lat 🙈 teraz staram się je ignorować choć to ciężkie, bo włosy mam ciemne, a farbuję je raz do roku na taki kolor jak mam naturalnie 🙈 takie mamy czasy, wiele czynników ma wpływ na nasz stres niestety.

Jeju... I od tego czasu ten proces nie postępuje? Jeśli farbujesz raz do roku, to naprawdę mnie pocieszyłaś 🙂 Ja też nie mam jasnych włosów i już oczyma wyobraźni widziałam się je za dwa miesiące z siwymi odrostami, a nie pojedynczymi włosami 😏

preg.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognitka wrote:
    IMG-20240308-203434.jpg

Co o tym sądzicie? Nigdy się nie spotkałam z czymś taki

Wydaje mi się, że on jest zalany. Powtórz może jutro?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    A jesteś pewna, że to nie kwestia światła i serio są siwe?
    Ale nawet gdyby były, to w bliskim otoczeniu mam 3 osoby, które nie mają 30 i mają siwe włosy i to nie kilka a całe pasemka. To chyba kwestia genów

Niestety tak, zamiast mierzyć ubrania, to chyba z kwadrans dokładnie oglądałam swój łeb. Nawet udało mi się wyłowić te włosy, były długości grzywki i totalnie bez pigmentu.

No właśnie dla mnie to szok, bo w moim otoczeniu nie spotkałam się z takim przypadkiem wśród kobiet. Wręcz przeciwnie - większość kobiet po 50 nadal ma naturalny kolor włosów.

preg.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ