Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Szczerze oowiedziawsz, ja z każdym rokiem rzeczywiście czuję się coraz lepiej 🤭 Wiadomo, że to już nie jest dojrzewanie, tylko starzenie, ale z wiekiem po prostu czuję się bardziej pewna siebie, dumna ze swojego doświadczenia i nawet z jakichś drobnych zmarszczek, bo wiem, z czego wynikają 😉

Tylko ja widok tych włosów ogarnęła mnie jakaś panika - być może dlatego, że to takie moje pieszczoszki ☺️ Kocham o nie dbać, szukać coraz lepszych kosmetyków naturalnych, układać plan pielęgnacyjny, olejować i tak dalej. Na macierzyńskim mocno wkręciłam się we włosing i tak mi już zostało. A tu o, wychuchane, suszone chłodnym powietrzem, zabezpieczone przed słońcem i temperaturą, zimą schowane pod czapką, na upałach zasłonięte, nawet śpią te moje kłaki na jedwabnej powłoczce i siwieć im się zachciało! 😅

Też jestem taka krejzi na punkcie włosów to moja wizytówka haha, nawet dysona kupiłam, żeby o nie lepiej dbać 🤣 czego to się nie robi dla swojej miłości 🤣❤️

pp2018, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Miminka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Cześć kochana, ja też miałam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze.. ale no chyba jednak czas i życie weryfikuje wszystko. Czeka nas poważna rozmowa na temat naszej przyszłości. No, ale jeśli ma być tak jak teraz to ja jej po prostu już nie widzę. Miłość to nie wszystko jak dla mnie. Stawiam na siebie w 100% ❤️ widzę, że Ty już na końcówce ❤️ jak się czujesz? 🥰

Słusznie, patrz na to, co dla CIEBIE będzie dobre 😘 Trzymam kciuki, niech sytuacja rozwiąże się po Twojej myśli 🫶

Dziękuję, bardzo dobrze się czuje, z resztą jak cala ciaze 😊 Czekam na ta słynna "ciezka końcówkę ciazy" ale nie nadchodzi 🙈 Odliczam dni do spotkania z Bobaskiem ❤️

san95 lubi tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A wiesz może, czy to kwestia stresu lub genów, czy tak po prostu?

Siwienie może być odwracalne. Posłuchajcie Liliany Owczar na IG, jeden z jej ostatnich postów.

MummyYummy lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps u mnie siwienie to geny, moja mamuśka zaczęła szybko siwieć, a teraz w wieku 46 lat farbuje włosy co 2,5 tygodnia, bo u niej to już dosłownie siwy odrost 🙈

• san95 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Słusznie, patrz na to, co dla CIEBIE będzie dobre 😘 Trzymam kciuki, niech sytuacja rozwiąże się po Twojej myśli 🫶

Dziękuję, bardzo dobrze się czuje, z resztą jak cala ciaze 😊 Czekam na ta słynna "ciezka końcówkę ciazy" ale nie nadchodzi 🙈 Odliczam dni do spotkania z Bobaskiem ❤️
    Dlatego planuje prawko na nowo, bo to zajmie mi głowę 😘 oczywiście, że będzie po mojej myśli nie widzę innej opcji tym razem 🤭

Świetnie, cieszy mnie to bardzo, a tak straszą 🙈❤️ Jeszcze chwila jeszcze moment i będziesz tuliła go w ramionach ❤️ ahh ten zapach noworodków, pamiętam jak rodziła się moja chrześnica, nie mogłam się nia nacieszyć, a teraz już tylko wyczekuję swojego czasu.. w końcu nadejdzie ❤️

Miminka lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A wiesz może, czy to kwestia stresu lub genów, czy tak po prostu?

Genów, mój tata pierwsze siwe włosy miał mniej więcej w moim wieku. Na szczęście w moim, i w jego przypadku było/jest mało.

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Dlatego planuje prawko na nowo, bo to zajmie mi głowę 😘 oczywiście, że będzie po mojej myśli nie widzę innej opcji tym razem 🤭

Świetnie, cieszy mnie to bardzo, a tak straszą 🙈❤️ Jeszcze chwila jeszcze moment i będziesz tuliła go w ramionach ❤️ ahh ten zapach noworodków, pamiętam jak rodziła się moja chrześnica, nie mogłam się nia nacieszyć, a teraz już tylko wyczekuję swojego czasu.. w końcu nadejdzie ❤️

Nadejdzie Kochana, na wszystko nadchodzi czas 🥰 Prawko- super plan 😊 Powodzenia i trzymam kciuki 🤞😘

Olo323 lubi tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy, ja mam 27 lat i też mam już pojedyncze siwe włosy na głowie. Wg mnie pojawiły się po silnym stresie, kiedy zachorowała i zmarła moja babcia.
    Mam ciemne włosy, więc od jakiegoś czasu nakładam na włosy szampon koloryzujący i starcza mi to na jakieś dwa miesiące 😁

Prezesoowa, MummyYummy, Olo323 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym siwe włosy potrafią być niesamowicie hot 🔥🔥🔥

Prezesoowa, MummyYummy, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 8 marca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze bmi? Waga wzrost? Ja przez ostatnie 1.5 roku strasznie przytyłam... po dwoch ciążach wróciłam do wagi 63 kg to i tak sporo ale wahania były 60-63 kg. No i te z 1.5 roku temu się zaczęła jazda. Zaczęłam tyć z niczego. Obecnie ważę ok 75-78 kg (waga mi się zepsuła). Mam nadwagę. Chce to zrzucić ale nijak sie nie udaje. Wiem ze to może być z mojej tarczycy czy io ale tarczyce mam wyregulowaną od dawien dawna.... teraz w kwietniu brde miala znowu wizyte i badania. Tak samo zmierze insuline bo moze wzrosła znowu... insuline na czczo mialam 11.3. Myślałam ze diabetolog da mi skierowanie na krzywą ale mnnie olała wariatka ze nie ma czegoś takiego iak io...
    Srednio z wykupieniem diety bo mam straszną wybiórczość pokarmową...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Miś Autorytet

Wysłany: 8 marca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przy staraniach bierze Dostinex? Ja biorę 1/2tab raz w tygodniu ale mam obawy czy kolejna dawkę przyjąć, jeśli hipotetycznie byłabym teraz w ciąży. Ginekolog powiedział że gdybym zaszła w ciążę to żeby odstawić. No ale zanim się o tym dowiem to jednak ten lek będzie działać.
    Gdybym teraz tej dawki nie przyjęła to myślicie że to niekorzystnie wpłynie na ewentualne utrzymanie ciąży? Że nagle mi prolaktyna skoczy?
    Boję się że mogę bardziej zaszkodzić niż pomoc biorąc ten lek.

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 marca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Czy któraś z Was przy staraniach bierze Dostinex? Ja biorę 1/2tab raz w tygodniu ale mam obawy czy kolejna dawkę przyjąć, jeśli hipotetycznie byłabym teraz w ciąży. Ginekolog powiedział że gdybym zaszła w ciążę to żeby odstawić. No ale zanim się o tym dowiem to jednak ten lek będzie działać.
    Gdybym teraz tej dawki nie przyjęła to myślicie że to niekorzystnie wpłynie na ewentualne utrzymanie ciąży? Że nagle mi prolaktyna skoczy?
    Ja biorę dostinex i usłyszałam dokładnie to samo co Ty-jak będzie pozytywny test ciążowy, to przestać brać i tego będę się trzymała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 23:38

Miś lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 marca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Polecam przeczytać hipotetyczna hanie i się nie stresować.

Monk@, Miś lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy pierwsze siwe włosy zobaczyłam jak miałam 18 lat 😜 tutaj głównie geny mają chyba znaczenie 🙃

Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 9 marca, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana ja od dzisiaj mam l4 po wizycie u lekarza także odpoczywam i mogę Was w końcu znowu czytac i wspierać 😘🍀

Na długo dostałaś? Czy to już do końca? 🙂

• Miś Autorytet

Wysłany: 9 marca, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Polecam przeczytać hipotetyczna hanie i się nie stresować.

Hipotetyczna Hania mówi:
    'Wyjątek od tej reguły stanowi część leków, których nie wolno brać już w trakcie starań o ciążę, ponieważ kumulują się w organizmie i działają na zarodek nawet gdy zostaną odstawione.'

A ulotka:
    'Uwaga: ważne jest, aby przed terapią Dostinex wykluczyć ewentualną ciążę. Dodatkowo wskazane jest podjęcie działań zapobiegających zajściu w ciążę minimum przez 30 dni od zakończenia leczenia preparatem.'

Wiem że lekarze przypisują ten lek, ale wieczorową porą naszły mnie wątpliwości.

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Miś Autorytet

Wysłany: 9 marca, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja biorę dostinex i usłyszałam dokładnie to samo co Ty-jak będzie pozytywny test ciążowy, to przestać brać i tego będę się trzymała :)

A lekarz przepisał Ci ten lek na jakiś określony czas? Ja biorę 2 miesiące i w sumie nie powiedział mi jak długo mam go przyjmować.

starania od 8/2023

Olej lniany
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 marca, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    A lekarz przepisał Ci ten lek na jakiś określony czas? Ja biorę 2 miesiące i w sumie nie powiedział mi jak długo mam go przyjmować.
    Tak, do wizyty kontrolnej, czyli na 3 miesiące. Moja lekarka powiedziała, że Dostinex trzeba odstawić po pozytywnym teście nie dlatego, że jest jakiś bardzo szkodliwy, ale dlatego że w ciąży prolaktyna i tak rośnie (i jest to dobre zjawisko) więc bez sensu jest przyjmowanie tego leku i walczenie z nia

Miś, Monk@ lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 9 marca, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Dziewczyny jak wasze bmi? Waga wzrost? Ja przez ostatnie 1.5 roku strasznie przytyłam... po dwoch ciążach wróciłam do wagi 63 kg to i tak sporo ale wahania były 60-63 kg. No i te z 1.5 roku temu się zaczęła jazda. Zaczęłam tyć z niczego. Obecnie ważę ok 75-78 kg (waga mi się zepsuła). Mam nadwagę. Chce to zrzucić ale nijak sie nie udaje. Wiem ze to może być z mojej tarczycy czy io ale tarczyce mam wyregulowaną od dawien dawna.... teraz w kwietniu brde miala znowu wizyte i badania. Tak samo zmierze insuline bo moze wzrosła znowu... insuline na czczo mialam 11.3. Myślałam ze diabetolog da mi skierowanie na krzywą ale mnnie olała wariatka ze nie ma czegoś takiego iak io...
    Srednio z wykupieniem diety bo mam straszną wybiórczość pokarmową...

IO bardzo utrudnią zrzucenie wagi, chyba nawet bardziej niż tarczyca. Insulina na czczo powinna być jednocyfrowa, 11 to już za dużo a krzywą to mega istotne badanie bo tam się mogą dziać niedobre rzeczy, których nie wychwyci samo badanie na czczo. Jakie masz homa?

Ja mam io na granicy, nie mogłam zrzucić 10 kg od ponad roku, chociaż BMI miałam w normie to daleko było mi do ulubionej wagi, w listopadzie dostałam jakiegoś przypływu determinacji i 6 kg już za mną. Chudnę sobie wolno ale stabilnie.

Edit: jesteś na diecie z niskim ig? Ruszasz się regularnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 07:01

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 marca, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie będzie niespodzianki na nasze święto.
    13 dpo test biały jak śnieg ⚪. Przykro mi bardzo, bo byłam dobrej myśli- spadło mi TSH, z temperatury i testów widać, że była owulacja, objadalam się suplami, intensywnie się staraliśmy (a przy moim niskim libido to wyczyn). Ale niestety. Drugi cykl starań, drugie rozczarowanie.

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ