Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    O to wcześnie jeszcze 😀 ale widzę, że 6.03 to 14 dc i ostateczność ? 😀
    Dokładnie tak , ostateczność 😅🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Tak, tak, to miałam na myśli, że Ty wracasz po drugie szczęście, a San po dłuższej przerwie - ale wciąż kontynuujecie swoją drogę na forum 😉❤️
    A to tak. No powiem Ci, że postanowiłam sobie teraz na luzie, tym bardziej, że kp, to może być różnie, więc nie chciałam się spinać. Nawet bez testów i forum. Ale jednak wpadłam i już poczułam ten deszczyk emocji i atmosferę i przepadałam 😂 ale chociaż tego się będę trzymać, że już nie będę testować przez tydzień i to po kilka testów dziennie 😂 mam dwa na cykl i więcej robić nie będę 🙈

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Suzie @Leśneintro @MummyYummy @Maniaaa. @Malamia
    kochane, usunęłabyście post z pierwszej strony lutowego wątku, aby Zaczarowan wyżej wskoczyła? 🙏😘 Dziękuję Wam!

Tak, już idę to zrobić. :D

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    kochane, usunęłabyście post z pierwszej strony lutowego wątku, aby Zaczarowan wyżej wskoczyła? 🙏😘 Dziękuję Wam!
    Usunięty :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pierwszego treningu squasha. Pośladki mnie bolą, męża też 😂

Prezesoowa, MummyYummy, Fermina, CoffeeDream, Majuna, elektro96, Gregorka, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Zrobione 😘

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A jak Twoje plamienie, rozkręciło się w okres?

• Vienna Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Mój doktorek mi wszystko zlecił, jeszcze parwowirus był. Dobrze wiedzieć, bo mogą powodować problemy z utrzymaniem ciąży lub rozwojem dziecka.
    O dobrze wiedzieć, że mogą to zlecać na nfz. Spróbuję u innego lekarza w takim razie, a jak nie to machnę prywatnie :D

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny które piją Fertistim 🙏🏻
    Powiedzcie jakie zmiany w cyklu zauważyłyście po nim? Lub po jakim suplemencie czy witaminach zauważyłyście coś innego w cyklu?
    Ja tak jak wspomniałam widzę zmianę w tym cyklu ale biorę trochę supli i witamin i w sumie nie wiem po czym jest ta „inność” 😅 nie wiem też czy to dobrze że mniej/łagodniej niż zwykle czuję owulkę? Nowość to u mnie ten lepki, przezroczysty śluz, jednego dnia było go nawet dużo 😳

To wszystko zależy z czym masz "problem" albo które parametry do podciągnięcia. Nie istnieje suplement na nieuświadomione dolegliwości. Wszystkie suple jakie się zażywa trzeba wiedzieć po co i co one robią, z czym działają, a z czym nie, bo można sobie zrobić większą szkodę niż może to przynieść pożytku.

U mnie na pewno wpłynął w połączeniu z dietą i ruchem na unormowanie gospodarki glukozowo-insulinowej, cholesterolu. Dzięki niemu łatwiej mi ograniczyć podjadanie między posiłkami i mam więcej energii. A w pakiecie z pozostałymi preparatami wpłynął w zasadzie na całokształt poprawionych wyników badań :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciukasy!! Niech posypią się marcowe brzuszki ❤️ 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Prezesoowa, Leśneintro, Fermina, Malinowysorbet, kasia97, Majuna, Smerfetkaa, Olo323, elektro96, Gregorka, ultramaryna_, JoKoKoJo, Sosenka93, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny, wracam do was po dłuuuugiej przerwie. Cześć z was pewnie mnie nie kojarzy, bo starania przerwałam jakoś w czerwcu zeszłego roku przez rozstanie. No, ale wracam.. 🙈 oby tym razem się udało. Coś o mnie mam 28 lat, a starania trwały od września do czerwca. Mam swoje owulacje, wyniki badań do tej pory wszystkie były jak najbardziej okej. W tym miesiącu podobno już po owulacji, nie monitorowałam, robiłam tylko testy. Temperatury jeszcze nie mierzę, bo nie chce się nakręcać. Wcześniej kiedy się starałam bardzo mocno fisiowałam. Nie liczyło się nic innego… Dlatego teraz podchodzę do tego mocno na luzie. Czekam na małpę, która ma przyjść 08.03. Jutro mam szybki monit żeby zobaczyć czy owulacja była. Może został po niej jakiś ślad 🙈 czy będę testować.. nie wiem. Chyba nie, raczej grzecznie poczekam do małpy. W tym cyklu dziwnym trafem od teoretycznej „owulacji” bardzo mocno boli mnie prawy jajnik i sutki zrobiły się mega wrażliwe jakoś tak szybko. Jestem podobno 3dpo. W poniedziałek może skoczę na proga, zależy co jutro powie mi gin. Trzymam mocno kciuki za każdą z was w tym marcowym wątku! Niech się zazieleni ✊🏼✊🏼🍀🍀

Hej hej :) fajnie, że do nas dołączyłaś :)) zapisać Cię na jakiś konkretny dzień na testowanie?

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczynki 🤗❤️
    Dopiero teraz nadrabiam☺️, musiałam szybko brac wolny dzień w pracy, bo zmienili mi termin histero i drożności na wtorek. Przy moich polipach koniecznie muszę mieć ze znieczuleniem ogólnym. Proszę @prezesoowa na wpisanie na wolnego strzelca 🥰 Bardzo dziękujemy Ci kochana za przywództwo w tym pięknym miesiącu❤️💛🩷💜 oby worek ⏸️ wysypał się jak w lutowym wątku,a Ciebie klatwa prowadzącej dorwała na 9miesiecy🤰🥰🩷
    P.S. a Tobie Aduś piękniedziękujemy za kierowanie Walentynkowym miesiącem 🥰💜🩷💛
    Przesyłam Wam wirtualne kwiatuszki w podziekowaniu🌻💐🌼🌸🌷🪷🪻🌹🥀🌺

Prezesoowa, Olo323, Majuna, elektro96, ultramaryna_, CoffeeDream, JoKoKoJo, Pati2804, Chochlik12 lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅

W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞

Prezesoowa, Gregorka, ultramaryna_, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Extra! I jak wrażenia?Ja mojego G namawiam,bo chodzi regularnie żeby ze mną się zmierzył😂,ale nie chce się dać namówić 🤭🙈
    Bardzo lubię badmintona🤩, ostatnio koledzy się tak wkręcili,że już w zawodach amatorskich co niektórzy startują

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅

W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞
    Super, trzymam kciuki za realizację celu ☺️🧡🥰

Olo323 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

My z mężem też na diecie i liczę, że to nam pomoże w staraniach :) trzymam mocno kciuki!

elektro96, Gregorka, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 29 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    My z mężem też na diecie i liczę, że to nam pomoże w staraniach :) trzymam mocno kciuki!
    Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post ale proszę o wpisanie na testowanie 08.03 :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

luty 2024 wznowienie starań
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o fertistim to mogę pić cały czas 🤩🧡 natomiast mój małż pił jak za karę, ale jak dałam mu na spróbowanie moich ziółek zmienił zdanie😂, chociaż dziurawca mógłby pić codziennie 🤭☺️

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie już przyszły moje paczuszki z suplami, udało się idealnie na 1dc :D siedzimy z mężem i zaczęłam robić notatki, jakie suple z czym połączyć, jaki odstęp zachować, co najlepiej o jakiej porze - układanka lepsza niż sudoku i 1000 puzzli razem wziętych. Mąż tak patrzy na mnie i pyta: czy ja już muszę się o Ciebie martwić? Nie za dużo tego masz? Za dużo o tym czytasz. Może się jeszcze przebranżowisz? :P musiałam mu po kolei tłumaczyć, co jest po co i na co, na co może pomóc itp. Przyjął do wiadomości ;)

Przychodzi pora zażycia suplementów i daję mu omegę - no jest dość spora :D - patrzy na mnie z przerażeniem i pyta: a to się aplikuje doodbytniczo, że takie wielkie? 😂 😂 😂

Malinowysorbet, notsobadd, ultramaryna_, Leśneintro, CoffeeDream, KejtKa, Monk@, Sosenka93, Pati2804, Zbuntowana, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandzia1995 wrote:
    Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post ale proszę o wpisanie na testowanie 08.03 :)

wybacz, przegapiłam w tym gąszczu wiadomości, ale już się poprawiłam ;)

Mandzia1995 lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ