Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:O to wcześnie jeszcze 😀 ale widzę, że 6.03 to 14 dc i ostateczność ? 😀
-
ultramaryna_ wrote:Tak, tak, to miałam na myśli, że Ty wracasz po drugie szczęście, a San po dłuższej przerwie - ale wciąż kontynuujecie swoją drogę na forum 😉❤️
ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:@Suzie @Leśneintro @MummyYummy @Maniaaa. @Malamia
kochane, usunęłabyście post z pierwszej strony lutowego wątku, aby Zaczarowan wyżej wskoczyła? 🙏😘 Dziękuję Wam!
Tak, już idę to zrobić.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Wróciłam z pierwszego treningu squasha. Pośladki mnie bolą, męża też 😂
Prezesoowa, MummyYummy, Fermina, CoffeeDream, Majuna, elektro96, Gregorka, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
ultramaryna_ wrote:Mój doktorek mi wszystko zlecił, jeszcze parwowirus był. Dobrze wiedzieć, bo mogą powodować problemy z utrzymaniem ciąży lub rozwojem dziecka.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny które piją Fertistim 🙏🏻
Powiedzcie jakie zmiany w cyklu zauważyłyście po nim? Lub po jakim suplemencie czy witaminach zauważyłyście coś innego w cyklu?
Ja tak jak wspomniałam widzę zmianę w tym cyklu ale biorę trochę supli i witamin i w sumie nie wiem po czym jest ta „inność” 😅 nie wiem też czy to dobrze że mniej/łagodniej niż zwykle czuję owulkę? Nowość to u mnie ten lepki, przezroczysty śluz, jednego dnia było go nawet dużo 😳
To wszystko zależy z czym masz "problem" albo które parametry do podciągnięcia. Nie istnieje suplement na nieuświadomione dolegliwości. Wszystkie suple jakie się zażywa trzeba wiedzieć po co i co one robią, z czym działają, a z czym nie, bo można sobie zrobić większą szkodę niż może to przynieść pożytku.
U mnie na pewno wpłynął w połączeniu z dietą i ruchem na unormowanie gospodarki glukozowo-insulinowej, cholesterolu. Dzięki niemu łatwiej mi ograniczyć podjadanie między posiłkami i mam więcej energii. A w pakiecie z pozostałymi preparatami wpłynął w zasadzie na całokształt poprawionych wyników badańWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Trzymam mocno kciukasy!! Niech posypią się marcowe brzuszki ❤️ 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Prezesoowa, Leśneintro, Fermina, Malinowysorbet, kasia97, Majuna, Smerfetkaa, Olo323, elektro96, Gregorka, ultramaryna_, JoKoKoJo, Sosenka93, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
san95 wrote:Hej dziewczyny, wracam do was po dłuuuugiej przerwie. Cześć z was pewnie mnie nie kojarzy, bo starania przerwałam jakoś w czerwcu zeszłego roku przez rozstanie. No, ale wracam.. 🙈 oby tym razem się udało. Coś o mnie mam 28 lat, a starania trwały od września do czerwca. Mam swoje owulacje, wyniki badań do tej pory wszystkie były jak najbardziej okej. W tym miesiącu podobno już po owulacji, nie monitorowałam, robiłam tylko testy. Temperatury jeszcze nie mierzę, bo nie chce się nakręcać. Wcześniej kiedy się starałam bardzo mocno fisiowałam. Nie liczyło się nic innego… Dlatego teraz podchodzę do tego mocno na luzie. Czekam na małpę, która ma przyjść 08.03. Jutro mam szybki monit żeby zobaczyć czy owulacja była. Może został po niej jakiś ślad 🙈 czy będę testować.. nie wiem. Chyba nie, raczej grzecznie poczekam do małpy. W tym cyklu dziwnym trafem od teoretycznej „owulacji” bardzo mocno boli mnie prawy jajnik i sutki zrobiły się mega wrażliwe jakoś tak szybko. Jestem podobno 3dpo. W poniedziałek może skoczę na proga, zależy co jutro powie mi gin. Trzymam mocno kciuki za każdą z was w tym marcowym wątku! Niech się zazieleni ✊🏼✊🏼🍀🍀
Hej hej fajnie, że do nas dołączyłaś ) zapisać Cię na jakiś konkretny dzień na testowanie?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hejo dziewczynki 🤗❤️
Dopiero teraz nadrabiam☺️, musiałam szybko brac wolny dzień w pracy, bo zmienili mi termin histero i drożności na wtorek. Przy moich polipach koniecznie muszę mieć ze znieczuleniem ogólnym. Proszę @prezesoowa na wpisanie na wolnego strzelca 🥰 Bardzo dziękujemy Ci kochana za przywództwo w tym pięknym miesiącu❤️💛🩷💜 oby worek ⏸️ wysypał się jak w lutowym wątku,a Ciebie klatwa prowadzącej dorwała na 9miesiecy🤰🥰🩷
P.S. a Tobie Aduś piękniedziękujemy za kierowanie Walentynkowym miesiącem 🥰💜🩷💛
Przesyłam Wam wirtualne kwiatuszki w podziekowaniu🌻💐🌼🌸🌷🪷🪻🌹🥀🌺
Prezesoowa, Olo323, Majuna, elektro96, ultramaryna_, CoffeeDream, JoKoKoJo, Pati2804, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅
W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞
Prezesoowa, Gregorka, ultramaryna_, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Suzie wrote:Wróciłam z pierwszego treningu squasha. Pośladki mnie bolą, męża też 😂
Bardzo lubię badmintona🤩, ostatnio koledzy się tak wkręcili,że już w zawodach amatorskich co niektórzy startują -
Olo323 wrote:Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅
W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅
W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞
My z mężem też na diecie i liczę, że to nam pomoże w staraniach trzymam mocno kciuki!elektro96, Gregorka, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:My z mężem też na diecie i liczę, że to nam pomoże w staraniach trzymam mocno kciuki!
Prezesoowa lubi tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
Do mnie już przyszły moje paczuszki z suplami, udało się idealnie na 1dc siedzimy z mężem i zaczęłam robić notatki, jakie suple z czym połączyć, jaki odstęp zachować, co najlepiej o jakiej porze - układanka lepsza niż sudoku i 1000 puzzli razem wziętych. Mąż tak patrzy na mnie i pyta: czy ja już muszę się o Ciebie martwić? Nie za dużo tego masz? Za dużo o tym czytasz. Może się jeszcze przebranżowisz? musiałam mu po kolei tłumaczyć, co jest po co i na co, na co może pomóc itp. Przyjął do wiadomości
Przychodzi pora zażycia suplementów i daję mu omegę - no jest dość spora - patrzy na mnie z przerażeniem i pyta: a to się aplikuje doodbytniczo, że takie wielkie? 😂 😂 😂Malinowysorbet, notsobadd, ultramaryna_, Leśneintro, CoffeeDream, KejtKa, Monk@, Sosenka93, Pati2804, Zbuntowana, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Mandzia1995 wrote:Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post ale proszę o wpisanie na testowanie 08.03
wybacz, przegapiłam w tym gąszczu wiadomości, ale już się poprawiłamMandzia1995 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".