Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:A jak Twoje plamienie, rozkręciło się w okres?
Nie 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Monk@ wrote:U mnie się najlepiej sprawdziły te z Domowego Laboratorium
-
magdalena321 wrote:Noo u nas posokowiec bo mąż myśliwy 😜 także pies polujący. Polecam serio simparice, moja mama dla Maltańczyka też używa i jest zadowolona 😃
Moja sunia też na simparice, polecamy! Chociaż u nas najlepiej sprawdza się to że pies jest biały, bo od razu wszystko na niej widać 😂 Jak się ubłoci na spacerze to chodzę jak opętana i ściągam z niej każdą kropkę bo wygląda mi na kleszcza -
Hejo
Ten cykl niby odpuściłam żadnego pomiaru temperatury, monitorinu, stymulacji.. zrobiłam dwa testy owulacyjne 13dc i bum wylapałam pik, ❤️❤️ były.. zobaczymy..
Wpiszcie mnie na 6 marca, dziś niby 7dpo zatestuje 13dpo .. testów w szafce 25 sztuk ale przyrzekłam sobie że nie będę jak szalona testować od 9 dpo.. zobaczymy czy dotrzymam złożonego sobie słowa 🤣🤣
Poza tym 25 marca wracam do mojego kochanego biura.. jakoś taki smutek czuje że muszę Franka zostawiać.. no ale będzie z babcią i tata... No nic trzeba to przeżyć jakoś .. wycaluje i przytulę go po powrocie z pracy jak tylko mocno potrafię.
Trzymam za każdą testująca w tym miesiącu kciuki.. pewnie znow nie będę się udzielała ale czasem Was podczytuje więc wiedzcie że jest w tym internetowym świecie taka Joll która cieszy się z każdych dwóch kreseczek i ściska za kazda okropna biel..
Całuje, ściskam Joll 💙elektro96, JoKoKoJo, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa, Platynova55 lubią tę wiadomość
Ona 28
On 31
Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇
23.06 ||
21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙
Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.
24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
25.04. beta 27,89
27.04 beta 61,34 💙💙
7.05 poronienie samoistne 😭
05.06 udana kwalifikacja do invitro
09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
27.06 transfer 💜💜
06.07 beta >0.10 😭
.....
20.07 transfer 5.1.1
24.07 || 😱
25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
27.07 102,800 😱😱🥹🥹
29.07 409,400 💜🔥
31.07 986,400 💜
08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️
❄️❄️ Czekają na swoją kolej.. -
Gregorka wrote:Hejo dziewczynki 🤗❤️
Dopiero teraz nadrabiam☺️, musiałam szybko brac wolny dzień w pracy (...)elektro96, Gregorka, Pati2804, Sosenka93 lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅
W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞Olo323 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A to mój niestety nie. On musi sam poczytać, posprawdzać co to, na co i wtedy dopiero podejmuje decyzję czy coś będzie brał czy nie. Chciałabym, żeby brał jeszcze kilka rzeczy, ale no nic na siłę, on zna swój organizm najlepiej
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Tak też tak mam.. niestety 🥺 ogólnie ostatnio mam jakiś kryzys i mam wrażenie że już się nie uda.. ale jakieś resztki nadzieji się tlą
Proszę, nie mów tak... 🥹 Ja też jak dziś zobaczyłam biel, to mocno się podłamałam, ale jeszcze gdzieś ta iskierka nadziei się tli... Widzę, że obie staramy się od grudnia. Oby marzec był dla nas łaskawy 🫶
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
damrade wrote:Mojemu z kolei tak posmakował fertistim że nie dał odsprzedać i nie chce słuchać że już nie potrzebny, mówi że wypije do końca 😂
Sama żałuję że nie mogę już pić swojego, bo smakuje jak taka zdrowsza Fanta
Eej, to ja chyba kupię z czystej ciekawości 😄 i jeśli faktycznie mojemu posmakuje to może nie będzie miał problemu z zapominalstwem. 😅🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Zimozielona wrote:Domowe laboratorium ok ale u mnie się nie sprawdziły bo jednego cyklu miałam pik przez prawie tydzień. Zrobiłam w drugim cyklu eksperyment i robiłam z dr Max które polecam i z domowe laboratorium. I domowe lab pokazało pik 3 dni przed pikiem z dr max i jak dr Max po 2 dniach już bladł to domowe laboratorium dalej pokazywało późniejszą testową od kontrolnej.
To ciekawe... 🤔 To ja miałam podobna sytuacje z testeo. 4 dni tam samej się wybarwialy i nie było znaczącego pika, a później już były bladsze.🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
O matko, 13 stron 😂😂😂
Fertistim to ja mam trudny związek, raz lepiej, raz gorzej. Ostatnio mi smakuje. Pije rano i wieczorem.
Zapiszcie mnie na wolnego strzelca w marcu; bo nie chce mi się liczyć 🫣 zreszta @ jeszcze nie mam, chyba za dwa dni powinna być, przed chwila test negatywny, a ja o dziwo nie mam plamien. Zawsze już tak 27 dnia cyklu występują. No ale gdyby miało coś byc, to dziś by raczej było. (11-12dpo).
Powodzenia nam w marcu życzę 🥰CoffeeDream, JoKoKoJo, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dziewczyny mam dwa pytania...
1. Jaki macie śluz zaraz przed okresem? Tak zaraz przed ze 4 dni? Ja mam taki biały żółtawy zazwyczwj i sporo. Jutro lub po jutrze przyjdzie okres zaczynają mnie ćmić jajniki.. ale śluz mam dziwny bo taki zbity mocno klejący.
2. Powiedzcie mi jakie wymazy zrobić u gin? Ureaplazma i co jeszcze tam było za jednym zamachem? Ile płaciłyście? Bede w kwietniu w pl to zrobię prywatnie. ...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
ultramaryna_ wrote:Oj, plany planami, a życie życiem 😝😅 Szczególnie jak znajdzie się promocję na testy 🤭😅
Najważniejsze aby był ten jeden szczęśliwy ❤️🥹
A promka na testy to wiadomo, lepiej wziąć niż nie wziąć, a jak już brać, to przecież nie jeden 😁
(Ja to w ogóle tak już pokochałam to sikanie, że jak niedawno, mając już dziecko na świecie, ale jeszcze jak mi płodność nie wróciła i znalazłam jakieś dwa stare owulaki, chyba nawet po terminie, to sobie siknęłam 🤦🏼♀️)Chmurka21, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hejka!
Dzień dobry w marcowym wątku 😍
@Prezesoowa, powodzenia, na pewno będziesz tak świetną prowadzącą, jak Marynka ♥️ Widać już po pierwszym poście! I fakt, okienka OvuFriend są mikroskopijne 😅
To piękny miesiąc, dokładnie 5 lat temu zaszłam w ciążę 🥺 Pokładam duże nadzieje w powtórce z rozrywki 🤭
Widzę trochę nowych twarzy, witam się, witam 😊
Wszystkim i każdej z osobna życzę, żeby spełniły się nasze marzenia ♥️ Abyśmy za kilka tygodni rzygały z wdzięcznością 🤭💪✊
Nadrobiłam, chociaż to już 9 stron, szaleństwo!
@Pati, widziałam na wątku lutowym, że rozbierałaś test 💪 Także jutro czekamy na powtórkę ♥️✊
U mnie 4 dc i 3 cs, więc wychodzę z założenia, że do trzech razy sztuka i kropka, będzie Kropek! Niedługo startuję z testami owulacyjnymi.
@Prezesoowa, Kochana, możesz mnie wpisać na testowanie na 26.03. Według Flo to pierwszy dzień 🐒 o w tym cyklu się nie ugnę! Chyba 😉 Zobaczymy, kiedy będzie owulacja.Monk@, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Domowe laboratorium ok ale u mnie się nie sprawdziły bo jednego cyklu miałam pik przez prawie tydzień. Zrobiłam w drugim cyklu eksperyment i robiłam z dr Max które polecam i z domowe laboratorium. I domowe lab pokazało pik 3 dni przed pikiem z dr max i jak dr Max po 2 dniach już bladł to domowe laboratorium dalej pokazywało późniejszą testową od kontrolnej.
-
ultramaryna_ wrote:Oj, plany planami, a życie życiem 😝😅 Szczególnie jak znajdzie się promocję na testy 🤭😅
Najważniejsze aby był ten jeden szczęśliwy ❤️🥹ultramaryna_ lubi tę wiadomość