Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    A jak Twoje plamienie, rozkręciło się w okres?

Nie 🥲

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zapisuję wg Twojego życzenia, ale myślę, że jutro już będą II :D
    Też tak myślę że u Pati jutro już cień ładny będzie:)

elektro96, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    U mnie się najlepiej sprawdziły te z Domowego Laboratorium :)
    Domowe laboratorium ok ale u mnie się nie sprawdziły bo jednego cyklu miałam pik przez prawie tydzień. Zrobiłam w drugim cyklu eksperyment i robiłam z dr Max które polecam i z domowe laboratorium. I domowe lab pokazało pik 3 dni przed pikiem z dr max i jak dr Max po 2 dniach już bladł to domowe laboratorium dalej pokazywało późniejszą testową od kontrolnej.

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, poproszę o testowanie 11 marca :)

Pozdrawiam wszystkie:)

CoffeeDream, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie 🥲
    Jejku 🤐

• luśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Noo u nas posokowiec bo mąż myśliwy 😜 także pies polujący. Polecam serio simparice, moja mama dla Maltańczyka też używa i jest zadowolona 😃

Moja sunia też na simparice, polecamy! Chociaż u nas najlepiej sprawdza się to że pies jest biały, bo od razu wszystko na niej widać 😂 Jak się ubłoci na spacerze to chodzę jak opętana i ściągam z niej każdą kropkę bo wygląda mi na kleszcza

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Joll213 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)
    Ten cykl niby odpuściłam żadnego pomiaru temperatury, monitorinu, stymulacji.. zrobiłam dwa testy owulacyjne 13dc i bum wylapałam pik, ❤️❤️ były.. zobaczymy..
    Wpiszcie mnie na 6 marca, dziś niby 7dpo zatestuje 13dpo .. testów w szafce 25 sztuk ale przyrzekłam sobie że nie będę jak szalona testować od 9 dpo.. zobaczymy czy dotrzymam złożonego sobie słowa 🤣🤣

Poza tym 25 marca wracam do mojego kochanego biura.. jakoś taki smutek czuje że muszę Franka zostawiać.. no ale będzie z babcią i tata... No nic trzeba to przeżyć jakoś .. wycaluje i przytulę go po powrocie z pracy jak tylko mocno potrafię.

Trzymam za każdą testująca w tym miesiącu kciuki.. pewnie znow nie będę się udzielała ale czasem Was podczytuje więc wiedzcie że jest w tym internetowym świecie taka Joll która cieszy się z każdych dwóch kreseczek i ściska za kazda okropna biel..

Całuje, ściskam Joll 💙

elektro96, JoKoKoJo, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa, Platynova55 lubią tę wiadomość

Ona 28
    On 31
    Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇

23.06 ||
    21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙

Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.

24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
    25.04. beta 27,89
    27.04 beta 61,34 💙💙
    7.05 poronienie samoistne 😭

05.06 udana kwalifikacja do invitro
    09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
    27.06 transfer 💜💜
    06.07 beta >0.10 😭
    .....
    20.07 transfer 5.1.1
    24.07 || 😱
    25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
    27.07 102,800 😱😱🥹🥹
    29.07 409,400 💜🔥
    31.07 986,400 💜
    08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
    16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️

❄️❄️ Czekają na swoją kolej..
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejo dziewczynki 🤗❤️
    Dopiero teraz nadrabiam☺️, musiałam szybko brac wolny dzień w pracy (...)
    Już myślałam, że wzięłaś, żeby nadrobić te wiadomości 😅

elektro96, Gregorka, Pati2804, Sosenka93 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Co do Fertistimu, ja piję dwie saszetki na raz i mi smak pasuje, nie pije za karę 😅

W ogóle pochwalę się Wam, ale dziś z mężem zapisaliśmy się do dietetyczki, ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży (jakość ciała i brak jędrności i sylwetki sprzed to inny temat 😂) ale mojemu lubemu się sporo przytyło i myślę, że ma dobre 20kg do zrzucenia, liczę, że nowa dieta, ćwiczenia też pomogą nam w staraniach 🤞
    Super! Na pewno dieta wyjdzie Wam na dobre. Nam by się też przydała. Szczególnie że u mnie ostatnio mega ciężki czas i codziennie coś słodkiego wjeżdża 😵

Olo323 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to mój niestety nie. On musi sam poczytać, posprawdzać co to, na co i wtedy dopiero podejmuje decyzję czy coś będzie brał czy nie. Chciałabym, żeby brał jeszcze kilka rzeczy, ale no nic na siłę, on zna swój organizm najlepiej :)
    Podoba mi się to podejście. I jego i Twoje :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Tak też tak mam.. niestety 🥺 ogólnie ostatnio mam jakiś kryzys i mam wrażenie że już się nie uda.. ale jakieś resztki nadzieji się tlą

Proszę, nie mów tak... 🥹 Ja też jak dziś zobaczyłam biel, to mocno się podłamałam, ale jeszcze gdzieś ta iskierka nadziei się tli... Widzę, że obie staramy się od grudnia. Oby marzec był dla nas łaskawy 🫶

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Mojemu z kolei tak posmakował fertistim że nie dał odsprzedać i nie chce słuchać że już nie potrzebny, mówi że wypije do końca 😂

Sama żałuję że nie mogę już pić swojego, bo smakuje jak taka zdrowsza Fanta

Eej, to ja chyba kupię z czystej ciekawości 😄 i jeśli faktycznie mojemu posmakuje to może nie będzie miał problemu z zapominalstwem. 😅

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Domowe laboratorium ok ale u mnie się nie sprawdziły bo jednego cyklu miałam pik przez prawie tydzień. Zrobiłam w drugim cyklu eksperyment i robiłam z dr Max które polecam i z domowe laboratorium. I domowe lab pokazało pik 3 dni przed pikiem z dr max i jak dr Max po 2 dniach już bladł to domowe laboratorium dalej pokazywało późniejszą testową od kontrolnej.

To ciekawe... 🤔 To ja miałam podobna sytuacje z testeo. 4 dni tam samej się wybarwialy i nie było znaczącego pika, a później już były bladsze.

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, 13 stron 😂😂😂

Fertistim to ja mam trudny związek, raz lepiej, raz gorzej. Ostatnio mi smakuje. Pije rano i wieczorem.

Zapiszcie mnie na wolnego strzelca w marcu; bo nie chce mi się liczyć 🫣 zreszta @ jeszcze nie mam, chyba za dwa dni powinna być, przed chwila test negatywny, a ja o dziwo nie mam plamien. Zawsze już tak 27 dnia cyklu występują. No ale gdyby miało coś byc, to dziś by raczej było. (11-12dpo).

Powodzenia nam w marcu życzę 🥰

CoffeeDream, JoKoKoJo, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dwa pytania...
    1. Jaki macie śluz zaraz przed okresem? Tak zaraz przed ze 4 dni? Ja mam taki biały żółtawy zazwyczwj i sporo. Jutro lub po jutrze przyjdzie okres zaczynają mnie ćmić jajniki.. ale śluz mam dziwny bo taki zbity mocno klejący.

2. Powiedzcie mi jakie wymazy zrobić u gin? Ureaplazma i co jeszcze tam było za jednym zamachem? Ile płaciłyście? Bede w kwietniu w pl to zrobię prywatnie. ...

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Oj, plany planami, a życie życiem 😝😅 Szczególnie jak znajdzie się promocję na testy 🤭😅
    Najważniejsze aby był ten jeden szczęśliwy ❤️🥹
    No staraczka z człowieka chyba nigdy nie wyjdzie. Zaczęłam wspominać swoje poprzednie starania i czasem kusi, żeby więcej potestować (kiedyś wolałam od jakiegoś tam 8dpo, jakiś tak się zdążyłam oswoić z tą bielą potem i mniej bolała), ale teraz no nie mam czasu i głowy do tego, bo przecież wtedy było jeszcze oglądanie tych testów z każdej strony, a może pod światło? A może tak, a może inaczej. I wyciąganie z kosza się zdarzyło 🙄 no myślę, że każda z Was zna temat, jak nie z autopsji, to chociaż tutaj o tym czytała 😅 teraz to już inaczej.
    A promka na testy to wiadomo, lepiej wziąć niż nie wziąć, a jak już brać, to przecież nie jeden 😁

(Ja to w ogóle tak już pokochałam to sikanie, że jak niedawno, mając już dziecko na świecie, ale jeszcze jak mi płodność nie wróciła i znalazłam jakieś dwa stare owulaki, chyba nawet po terminie, to sobie siknęłam 🤦🏼‍♀️)

Chmurka21, Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejka!

Dzień dobry w marcowym wątku 😍

@Prezesoowa, powodzenia, na pewno będziesz tak świetną prowadzącą, jak Marynka ♥️ Widać już po pierwszym poście! I fakt, okienka OvuFriend są mikroskopijne 😅

To piękny miesiąc, dokładnie 5 lat temu zaszłam w ciążę 🥺 Pokładam duże nadzieje w powtórce z rozrywki 🤭

Widzę trochę nowych twarzy, witam się, witam 😊

Wszystkim i każdej z osobna życzę, żeby spełniły się nasze marzenia ♥️ Abyśmy za kilka tygodni rzygały z wdzięcznością 🤭💪✊

Nadrobiłam, chociaż to już 9 stron, szaleństwo!

@Pati, widziałam na wątku lutowym, że rozbierałaś test 💪 Także jutro czekamy na powtórkę ♥️✊

U mnie 4 dc i 3 cs, więc wychodzę z założenia, że do trzech razy sztuka i kropka, będzie Kropek! Niedługo startuję z testami owulacyjnymi.

@Prezesoowa, Kochana, możesz mnie wpisać na testowanie na 26.03. Według Flo to pierwszy dzień 🐒 o w tym cyklu się nie ugnę! Chyba 😉 Zobaczymy, kiedy będzie owulacja.
    Kochana , ja też mówiłam że w tym cyklu nie testu szybciej niż po terminie 🐒 a wyszło jak zawsze 🤣 tak, rozbierałam test pierwszy raz 🤪 jutro powtórka 🙂😘

Monk@, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    O popatrz, tych nie znam. Ale testowałam kilka marek i te z DL najładniej wybarwiały. Ja testowałam wg teorii, że testuje się do pierwszego piku. I choć zwykle też dłużej robiłam testy, to po prostu brałam pod uwagę pierwszy pik. Podobno tak to działa, ale aż tak mocno się w temat nie zagłębiałam ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Oj, plany planami, a życie życiem 😝😅 Szczególnie jak znajdzie się promocję na testy 🤭😅
    Najważniejsze aby był ten jeden szczęśliwy ❤️🥹
    Kochana , czy Ty nadal zwyciężasz w kwestii swojego zapasu ?🤪😅 A moze Cię przegoniłam🤔😁 u mnie na stanie było 12 a jest 11 😅

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy dziewczyny ❤️

ultramaryna_, Prezesoowa, Mikea lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ