Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova55 tu może znajdziesz odpowiedź na pytanie :)
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/temperatura-w-cyklu-nietypowe-sytuacje,33.html

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Monk@ a wiesz, że kojarzę! 😁
    Dla mnie tamten marcowy był tym szczęśliwym 🥹🥰
    Mam nadzieję, że nasze spotkanie znów w marcu to dobry i szczęśliwy znak 😁❤️🤞

Dobrze rozumiem po stopce, też masz synka? 😊
    Pamiętam, pamiętam, bo podczytywałam Was regularnie na marcowym, jak już byłyście w ciąży 😁
    Tak, jest synek z czerwcowego 🥰

Olo323 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    piję od trzech dni. suple działają po czasie, u mnie chyba wjechało niezle placebo bo dzień po wypiciu miałam high w teście owu, dziś pik więc zawdzięczam mu owulację chociaż wiem że to mało możliwe😂 długo czytałam na temat tego i bardzo dużo pozytywnych opini. pokładam w nim nadzieję i piję systematycznie plus jest smaczny😁
    mam też cichą nadzieję że skróci moje super długie cykle.
    do tego biorę omega 3+k2+d3

U mnie zaraz będzie miesiąc jak biorę witaminy i piję fertistim także coś się zaczyna już zmieniać i dziać widzę. Dokładnie mi też smakuje i pokładam w nim nadzieję. Czytałam że w wielu przypadkach pomógł 🙏🏻

kopytko lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie zaraz będzie miesiąc jak biorę witaminy i piję fertistim także coś się zaczyna już zmieniać i dziać widzę. Dokładnie mi też smakuje i pokładam w nim nadzieję. Czytałam że w wielu przypadkach pomógł 🙏🏻

Dobrze wiedzieć, że smakuje, bo już kilka opinii czytałam, że nie podchodzi niektórym osobom 😛

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dobrze wiedzieć, że smakuje, bo już kilka opinii czytałam, że nie podchodzi niektórym osobom 😛
    Ja też właśnie i zastanawiałam się czy jest jakiś inny smak albo inny rodzaj bo przecież mój jest zajefajny 😅😃😃

• Noheart93 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam.
    Mąż w koncu poszedł na badanie nasienia.
    Wyniki są chyba bardzo słabe, jak ktoś się orientuje to mogę podać (wrzuciłam tez do męskich spraw w interpretacji)
    Muszę napisać żalpost.

ZWĄTPIŁAM! Jakby wyrok ...nie mozemy mieć juz dziecka?
    na in vitro się nie zdecydujemy.
    JAk mam się z tym pogodzić?
    Sama jestem na stymulacji, zastrzyku..ale jakoś zaczełam ok funkcjonować. Płodność wróciła.
    Miałam iść na droznosć, ale z tymi wynikami mężą chyba się nie zakwalifikuje...

Syn z 3 cyklu. - 07.21 <3

2021 rok:
    10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo

2022 rok:
    07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅

2023 rok:
    02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
    03.23 Drożność jajowodów, ok✅
    20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
    22.04 beta 160
    24.04 beta 327 (przyrost 104%)
    27.04 - koncentracja 1.4mln
    06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
    24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....

15.10.2024 Anielka 29+4tc
    Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
    preg.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noheart93 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam.
    Mąż w koncu poszedł na badanie nasienia.
    Wyniki są chyba bardzo słabe, jak ktoś się orientuje to mogę podać (wrzuciłam tez do męskich spraw w interpretacji)
    Muszę napisać żalpost.

ZWĄTPIŁAM! Jakby wyrok ...nie mozemy mieć juz dziecka?
    na in vitro się nie zdecydujemy.
    JAk mam się z tym pogodzić?
    Sama jestem na stymulacji, zastrzyku..ale jakoś zaczełam ok funkcjonować. Płodność wróciła.
    Miałam iść na droznosć, ale z tymi wynikami mężą chyba się nie zakwalifikuje...
    Podeslij wyniki, zerkniemy 🙂 nie zalamuj sie, pamietaj ze wystarczy jeden a dobry żołnierz 🙂

ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Dzień dobry w marcowym wątku 😍

@Prezesoowa, powodzenia, na pewno będziesz tak świetną prowadzącą, jak Marynka ♥️ Widać już po pierwszym poście! I fakt, okienka OvuFriend są mikroskopijne 😅

To piękny miesiąc, dokładnie 5 lat temu zaszłam w ciążę 🥺 Pokładam duże nadzieje w powtórce z rozrywki 🤭

Widzę trochę nowych twarzy, witam się, witam 😊

Wszystkim i każdej z osobna życzę, żeby spełniły się nasze marzenia ♥️ Abyśmy za kilka tygodni rzygały z wdzięcznością 🤭💪✊

Nadrobiłam, chociaż to już 9 stron, szaleństwo!

@Pati, widziałam na wątku lutowym, że rozbierałaś test 💪 Także jutro czekamy na powtórkę ♥️✊

U mnie 4 dc i 3 cs, więc wychodzę z założenia, że do trzech razy sztuka i kropka, będzie Kropek! Niedługo startuję z testami owulacyjnymi.

@Prezesoowa, Kochana, możesz mnie wpisać na testowanie na 26.03. Według Flo to pierwszy dzień 🐒 o w tym cyklu się nie ugnę! Chyba 😉 Zobaczymy, kiedy będzie owulacja.

elektro96, ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323, JoKoKoJo, Pati2804, Zbuntowana, Malamia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanie :) Robiłyście przed staraniami badania krwi na toksoplazmoze, różyczkę, cytomegalie, kiłe i hiv? Poprosiłam o to moją ginekolog na teleporadzie i dziś odbieram skierowanie a tam tylko toksoplazmoza i różyczka :/

• Noheart93 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Podeslij wyniki, zerkniemy 🙂 nie zalamuj sie, pamietaj ze wystarczy jeden a dobry żołnierz 🙂
    https://zapodaj.net/plik-ISvkZFnpvT

2021 rok:

2022 rok:

2023 rok:
    22.04 beta 160
    25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny a mam takie pytanie :) Robiłyście przed staraniami badania krwi na toksoplazmoze, różyczkę, cytomegalie, kiłe i hiv? Poprosiłam o to moją ginekolog na teleporadzie i dziś odbieram skierowanie a tam tylko toksoplazmoza i różyczka :/
    Ja nie robiłam, ani w pierwszej ciąży. W pierwszej to ja w ogóle nic nie robiłam, nawet nie wiedziałam że od razu zajdę w ciążę, nie robiłam żadnej bety po pozytywnym teście, żadnego proga, jeden strzał i zaszłam, nawet znam dokładną datę kiedy to się stało 😜 a teraz takie cyrki…

Vienna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noheart93 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-ISvkZFnpvT
    pH jest lekko wysokie, co moze swiadczyc o stanie zapalnym. Robiliscie posiew na bakterie tlenowe i beztlenowe? Usg jader czy nie za zylaków powrozka?

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:

💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
  • Noheart93 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiewu nie zrobiliśmy, gdyż Pani odwiodła męża od tego pomysłu,
    USG jąder właśnie go zapisałam, ale dopiero za 25 dni

2021 rok:

2022 rok:

2023 rok:
    22.04 beta 160

preg.png
  • luśka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się i życzę nam wszystkim żebyśmy wszystkie w marcu ujrzały upragnione dwie kreski ❤️

Poproszę o wpisanie mnie na 5.03! Będę 10dpo, Dłużej na pewno nie wytrzymam 😜 Najwyżej będę dosikiwać! 😂

ultramaryna_, Prezesoowa, Malinowysorbet, Olo323, JoKoKoJo, Sosenka93, Pati2804, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja nie robiłam, ani w pierwszej ciąży. W pierwszej to ja w ogóle nic nie robiłam, nawet nie wiedziałam że od razu zajdę w ciążę, nie robiłam żadnej bety po pozytywnym teście, żadnego proga, jeden strzał i zaszłam, nawet znam dokładną datę kiedy to się stało 😜 a teraz takie cyrki…

Dzięki za odpowiedź :) tak właśnie mi się wydaje że nie jest to rutynowo badane. Przynajmniej żadna z moich koleżanek przed ciążą nie badała. Ale lekarz rodzinny mi polecił żebym zrobiła więc już myślałam że trzeba :D

• aśś Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noheart93 wrote:
    Posiewu nie zrobiliśmy, gdyż Pani odwiodła męża od tego pomysłu,
    USG jąder właśnie go zapisałam, ale dopiero za 25 dni
    Przepraszam za wyrażenie, ale lekarz idiota. Z takimi wynikami od razu sie robi posiewy bo ewidentnie coś jest nie tak. Beztlenowe, tlenowe a ja bym dolozyla tez chlamydia, mycoplasma, ureoplasma od razu dla meza i dla Ciebie, bo tam moze byc sedno problemu.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Trombofilia:

💁‍♂️
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Jak ja mam za Wami nadążyć, jak tu po kilku godzinach jest 9 stron. 🤭🤭🤭

Witam wszystkie nowe osóbki i te powracające. 🥰 Znowu będzie solidna ekipa. 🤩

CoffeeDream, ultramaryna_, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, Olo323, Pati2804, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Przepraszam za wyrażenie, ale lekarz idiota. Z takimi wynikami od razu sie robi posiewy bo ewidentnie coś jest nie tak. Beztlenowe, tlenowe a ja bym dolozyla tez chlamydia, mycoplasma, ureoplasma od razu dla meza i dla Ciebie, bo tam moze byc sedno problemu.

Zgodzę się. Nie znam się w sumie na wynikach mocno, ale jak można nie zlecić badania nasienia...

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Ja z wymienionych miałam badane toksoplazmoze i różyczkę. Gin mi przepisał jak powiedziałam, że planujemy się starać. :)

Vienna lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi jest ciężko nadążyć, dziś ostatni dzień lutego a my już mamy prawie 10 stron 😅😂

Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ