Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Pati, mierzysz codziennie o tej samej godzinie?
    Tak ja mierze o 7.30 codziennie, w dni wolne mam budzik i wstaje tylko na mierzenie i śpię dalej 😴

elektro96, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja pracuję 3 zmianowo. To jak w takiej sytuacji mierzyć?
    Muszę co tydzień o innej godzinie. Będzie to wiarygodne?
    Kurcze to nie wiem jak mierzyć w takiej sytuacji żeby było jak najbardziej wiarygodnie. Może któraś z dziewczyn zna się na tym lepiej i coś podpowie 😉

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • aśś Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny, wracam do was po dłuuuugiej przerwie. Cześć z was pewnie mnie nie kojarzy, bo starania przerwałam jakoś w czerwcu zeszłego roku przez rozstanie. No, ale wracam.. 🙈 oby tym razem się udało. Coś o mnie mam 28 lat, a starania trwały od września do czerwca. Mam swoje owulacje, wyniki badań do tej pory wszystkie były jak najbardziej okej. W tym miesiącu podobno już po owulacji, nie monitorowałam, robiłam tylko testy. Temperatury jeszcze nie mierzę, bo nie chce się nakręcać. Wcześniej kiedy się starałam bardzo mocno fisiowałam. Nie liczyło się nic innego… Dlatego teraz podchodzę do tego mocno na luzie. Czekam na małpę, która ma przyjść 08.03. Jutro mam szybki monit żeby zobaczyć czy owulacja była. Może został po niej jakiś ślad 🙈 czy będę testować.. nie wiem. Chyba nie, raczej grzecznie poczekam do małpy. W tym cyklu dziwnym trafem od teoretycznej „owulacji” bardzo mocno boli mnie prawy jajnik i sutki zrobiły się mega wrażliwe jakoś tak szybko. Jestem podobno 3dpo. W poniedziałek może skoczę na proga, zależy co jutro powie mi gin. Trzymam mocno kciuki za każdą z was w tym marcowym wątku! Niech się zazieleni ✊🏼✊🏼🍀🍀
    San, ja Cie kojarze bo jestem juz dinozaurem na forum 🙂 fajnie Cie widziec z nowa energią i chyba dojrzałościa sądząc po wypowiedzi 🙂 trzymam kciuko nieustannie🤞

san95 lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny, wracam do was po dłuuuugiej przerwie. Cześć z was pewnie mnie nie kojarzy, bo starania przerwałam jakoś w czerwcu zeszłego roku przez rozstanie. No, ale wracam.. 🙈 oby tym razem się udało. Coś o mnie mam 28 lat, a starania trwały od września do czerwca. Mam swoje owulacje, wyniki badań do tej pory wszystkie były jak najbardziej okej. W tym miesiącu podobno już po owulacji, nie monitorowałam, robiłam tylko testy. Temperatury jeszcze nie mierzę, bo nie chce się nakręcać. Wcześniej kiedy się starałam bardzo mocno fisiowałam. Nie liczyło się nic innego… Dlatego teraz podchodzę do tego mocno na luzie. Czekam na małpę, która ma przyjść 08.03. Jutro mam szybki monit żeby zobaczyć czy owulacja była. Może został po niej jakiś ślad 🙈 czy będę testować.. nie wiem. Chyba nie, raczej grzecznie poczekam do małpy. W tym cyklu dziwnym trafem od teoretycznej „owulacji” bardzo mocno boli mnie prawy jajnik i sutki zrobiły się mega wrażliwe jakoś tak szybko. Jestem podobno 3dpo. W poniedziałek może skoczę na proga, zależy co jutro powie mi gin. Trzymam mocno kciuki za każdą z was w tym marcowym wątku! Niech się zazieleni ✊🏼✊🏼🍀🍀

Hejka, co prawda nie udzielam się na miesięcznych, ale pozwolę sobie tu odpisać, w końcu na miesięcznych się poznaliśmy 😁
    Super, że wracasz ❤️ Czy z partnerem sytuacja jest już całkowicie ok?
    Ogromnie trzymam kciuki abyś szybko zobaczyła kreseczki ❤️❤️❤️

san95 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Kurcze to nie wiem jak mierzyć w takiej sytuacji żeby było jak najbardziej wiarygodnie. Może któraś z dziewczyn zna się na tym lepiej i coś podpowie 😉
    Chyba to ważne, aby były przespane minimum te 4h, tak gdzieś w internecie przeczytałam

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • san95 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    San, ja Cie kojarze bo jestem juz dinozaurem na forum 🙂 fajnie Cie widziec z nowa energią i chyba dojrzałościa sądząc po wypowiedzi 🙂 trzymam kciuko nieustannie🤞

Miło zobaczyć nick, który tak dobrze kojarzę 🥰
    Poprzedni rok bardzo mnie zmęczył więc mocno musiałam zmienić myślenie i nastawienie. Teraz idę po swoje, ale już na spokojnie. Ja za Ciebie również ✊🏼

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A w sumie mam pytanie co do AH, bo mnie coś zastanawia. Mijają niecałe dwa miesiące od porodu, pierwszego okresu jeszcze nie było, a lekarz przepisuje młodej mamie antykoncepcje i że ma nie czekać na okres tylko od razu brać. Czy to jest w ogóle bezpieczne? Nie powinno się poczekać do pierwszego krwawienia po porodzie?

W ulotce limeticu było coś takiego jak leczenie ah przed pierwszym okresem po porodzie. Można. Ja tak zaczęłam po porodzie przed okresem właśnie.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • damrade Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny które piją Fertistim 🙏🏻
    Powiedzcie jakie zmiany w cyklu zauważyłyście po nim? Lub po jakim suplemencie czy witaminach zauważyłyście coś innego w cyklu?
    Ja tak jak wspomniałam widzę zmianę w tym cyklu ale biorę trochę supli i witamin i w sumie nie wiem po czym jest ta „inność” 😅 nie wiem też czy to dobrze że mniej/łagodniej niż zwykle czuję owulkę? Nowość to u mnie ten lepki, przezroczysty śluz, jednego dnia było go nawet dużo 😳
    Zalewający śluz i okropnie bolesna owulka - z ostatnim byłam na granicy żeby łykać przeciwbólowe a mam wysoki próg bólu. Ale opłacił się ten ból😌

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Hejka, co prawda nie udzielam się na miesięcznych, ale pozwolę sobie tu odpisać, w końcu na miesięcznych się poznaliśmy 😁
    Super, że wracasz ❤️ Czy z partnerem sytuacja jest już całkowicie ok?
    Ogromnie trzymam kciuki abyś szybko zobaczyła kreseczki ❤️❤️❤️

Kochana, na wstępie tak bardzo Ci gratuluję i tak bardzo się cieszę 🦕❤️🥹
    Wracam, ale na spokojnie ❤️ jest ok, jesteśmy trudni oboje. I chyba po prostu w końcu to zrozumieliśmy. Ja nie zmienię tego, że mam w sobie tak wiele męskiej sinej energii, a on nie przepracuje w chwilę traum i trudów z dzieciństwa. Staramy się codziennie być przy sobie. Uczymy się rozmawiać, ale wszystko jest na jak najlepszej drodze. Wyhodowaliśmy nowych żołnierzy. Postawiłam kilka ultimatum. Wspomagacze formy poszły w zapomnienie. To pierwszy cykl starań po. Nie pokładam w nim dużych nadziei, bo ja już tej nadziei miałam sporo. No, ale wiesz jak jest… głowa staraczki to głowa staraczki i zwracam uwagę na wszystko co się ze mną dzieje, bo nagle przecież dzieje się dużo 🤣 bo jajnik kłuje, bo piersi ciut bolą, a przecież przez ostatni czas tak nie było. Festiwal objawów niedługo się zacznie. Z spraw poza staraniami.. chciałam rzucić pracę, bo miałam dość, a dostałam awans 🤷🏻‍♀️😅 stawiam mocno na siebie, a starania to dodatek ❤️

CoffeeDream, Niaha, ultramaryna_, Olalee, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 13 dpo pobolewają jajniki takze.... nie testuje. Jak okres nie przyjdzie w weekend to zrobie test poniedziałek/ wtorek. Nawet go nie kupiłam..

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Miś Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam pytanie do Fertistimu. Przy mutacji Mthr go też bierzecie? On ma te przyswajalne formy witamin? Oprócz niego łykacie jeszcze kwas foliowy? I ile saszetek pijecie?

😀

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny które piją Fertistim 🙏🏻
    Powiedzcie jakie zmiany w cyklu zauważyłyście po nim? Lub po jakim suplemencie czy witaminach zauważyłyście coś innego w cyklu?
    Ja tak jak wspomniałam widzę zmianę w tym cyklu ale biorę trochę supli i witamin i w sumie nie wiem po czym jest ta „inność” 😅 nie wiem też czy to dobrze że mniej/łagodniej niż zwykle czuję owulkę? Nowość to u mnie ten lepki, przezroczysty śluz, jednego dnia było go nawet dużo 😳
    Hej, ja po pierwszym cyklu z fertisimem. I śluzu mega dużo, owulka szybsza z 15-21dc na 12dc. No i taki ładny ten cykl. Ale brałam też NAC i wiesiołka.

CoffeeDream, magdalena321, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mam go i polecam :) W tym cyklu również mierze temperaturę, bo można na jej podstawie dużo wywnioskować.

Zakupie też testy owulacyjne, ale czy polecacie jakiejś konkretnej firmy? Miałam Testeo i niezbyt się u mnie sprawdziły.
    U mnie się najlepiej sprawdziły te z Domowego Laboratorium :)

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ❤️
    Wracam do Was w marcu 😀
    Luty nas totalnie przeorał chorobowo a dodatkowo w pracy miałam armagedon, bo odchodziła główna księgowa i wyszło milion rzeczy, których nie domknęła 🙈
    Co prawda moja tarczyca jeszcze trochę nie domaga, jednak endo dała zielone światło na starania, więc wracamy do gry 🙏
    Zaryzykuję i poproszę o testowanie na 23.03 (akurat urodziny mojego męża 😅)

ultramaryna_, Prezesoowa, JoKoKoJo, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak ja mierze o 7.30 codziennie, w dni wolne mam budzik i wstaje tylko na mierzenie i śpię dalej 😴

O, to moja godzina ❤️😁

Pati2804 lubi tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:

Chyba na Ovu jest jakiś artykuł jak dobrze pamiętam o mierzeniu jak ktoś ma zmianową pracę. 🤔 Trzeba byłoby poszukać, ale gdzieś to widziałam.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Zalewający śluz i okropnie bolesna owulka - z ostatnim byłam na granicy żeby łykać przeciwbólowe a mam wysoki próg bólu. Ale opłacił się ten ból😌

Kurcze, a ja myślałam, że to załagodzi wszelkie dolegliwości 😄

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Hej Dziewczyny ❤️
    Wracam do Was w marcu 😀
    Luty nas totalnie przeorał chorobowo a dodatkowo w pracy miałam armagedon, bo odchodziła główna księgowa i wyszło milion rzeczy, których nie domknęła 🙈
    Co prawda moja tarczyca jeszcze trochę nie domaga, jednak endo dała zielone światło na starania, więc wracamy do gry 🙏
    Zaryzykuję i poproszę o testowanie na 23.03 (akurat urodziny mojego męża 😅)
    Cześć Olo, kojarzę Cię z marcowego sprzed dwóch lat 😁 to mój pierwszy wątek był, w którym się udzielałam 😅 pewnie mnie nie kojarzysz, ale miło zobaczyć jakie znajomy nick - oczywiście w staraniach o rodzeństwo, a nie ciągle o pierwsze 🙃

Olo323, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Ja jeszcze mam pytanie do Fertistimu. Przy mutacji Mthr go też bierzecie? On ma te przyswajalne formy witamin? Oprócz niego łykacie jeszcze kwas foliowy? I ile saszetek pijecie?

😀

Ja piję dwie saszetki dziennie, a jeśli się nie mylę to forma, która zawiera ( l-metylofolian) jest przyswajalny przy mutacji mthr 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Cześć Olo, kojarzę Cię z marcowego sprzed dwóch lat 😁 to mój pierwszy wątek był, w którym się udzielałam 😅 pewnie mnie nie kojarzysz, ale miło zobaczyć jakie znajomy nick - oczywiście w staraniach o rodzeństwo, a nie ciągle o pierwsze 🙃

Monk@ a wiesz, że kojarzę! 😁
    Dla mnie tamten marcowy był tym szczęśliwym 🥹🥰
    Mam nadzieję, że nasze spotkanie znów w marcu to dobry i szczęśliwy znak 😁❤️🤞

Dobrze rozumiem po stopce, też masz synka? 😊

Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ