Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Udanego tygodnia dziewczyny ❤️
Monk@, Prezesoowa, CoffeeDream, kopytko, Pati2804, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
@MummyYummy Kochana u mnie waga leci, założyłam sobie na marzec 3,5 kg i 3 już w zasadzie zleciało, ale to dopiero początek no i też nie będę się do Was porównywać, bo do swojej wymarzonej wagi mam ponad 25 kg
martwiłam się też o @Ultramarynkę i sprawdzałam czy się gdzieś odzywała na forum, widziałam, że pisała, że ma ciężki czas i dlatego się nie odzywa - Kochana jeśli nas podczytujesz to myślimy o Tobie :*CoffeeDream, Pati2804, Speranza :), Zbuntowana, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
Doskonale to rozumiem, mam 2 siostry obie maja 2 dzieci i jakoś nie umiem poradzić sobie z tym widokiem że moja nie ma rodzeństwa, nie ma sie z kim bawić i w dodatku bardzo by je chciała lgnie do innych dzieci okropnie, a mi łamie sie serce...
U mnie @za rogiem bo nie moge mnieć normalnie białego testu i okresu o czasie tylko musze mieć pecha żeby po raz kolejny wychodzić ze strefy komfortu i dzwonić po ludzich przekładać wizyty...Zbuntowana lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Prezesoowa wrote:Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
Hej, hej! Powodzenia na rozmowie o pracy 🌷
…ehhh, wiem że jest Wam ciężko, starania o dziecko zawsze wzbudzają wiele emocji, niekoniecznie przyjemnych. Ale proszę cię- nie obwiniaj się. Najważniejsze, że się kochacie, wasze dziecię już do Was idzie.. i jeszcze raz- nie obwiniaj siebie, a i nie czytaj za dużo internetu! 😂🙏CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesowa kciuki za rozmowę i powodzenia w staraniach ✊🏻✊🏻
Prezesoowa, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Powodzenia! Daj czadu 🤞🍀
Spokojnie, jeszcze przyjdzie na nas czas... 🫂 Ale wiem jak ciężko jest na sercu w takich momentach.
Mi to nie chce się Wielkanocy, bo obawiam się różnych sugestii, tematów związanych z dzieckiem. 🙁 Chociaż BN było akurat spokojne pod tym względem.Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Udanego tygodnia dziewczyny ❤️
Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym cyklu 🤞⏸️ u mnie dziwna sytuacja temp spadła do 36.23 ale wredna 🐒 jeszcze nie przyszła 🙄 już mogłaby być, bo tylko niepotrzebnie mi cykl wydłuża 🙈Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
I przytulam za przeżycia, to trudne 😥Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy bierzecie czasami profilaktycznie probiotyk dopochwowo? Jeśli tak, macie jakiś do polecenia?
Ja sama z siebie nie brałam. Dopiero teraz po antybiotykoterapii globulkami dostałam od gina Lactovaginal. Kupowałam też Muscovagin z kwasem hialuronowym, który fajnie nawilża. 🙂Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
@kopytko gratulacje!👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Powodzenia i tulę!Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Eniana wrote:Powodzenia na rozmowie! Chyba że nie chcesz tej pracy?
Doskonale to rozumiem, mam 2 siostry obie maja 2 dzieci i jakoś nie umiem poradzić sobie z tym widokiem że moja nie ma rodzeństwa, nie ma sie z kim bawić i w dodatku bardzo by je chciała lgnie do innych dzieci okropnie, a mi łamie sie serce...
U mnie @za rogiem bo nie moge mnieć normalnie białego testu i okresu o czasie tylko musze mieć pecha żeby po raz kolejny wychodzić ze strefy komfortu i dzwonić po ludzich przekładać wizyty...
Pracy raczej nie chce zmieniać, ale mam takie podejście, że chodzę na rozmowy pracę co 2-3 miesiące, żeby znać swoje możliwości, nie wypaść z rynku no i wiem jak aktualnie wyglądają takie rozmowy, bo co jakiś czas schematy się zmieniają. Dzięki temu się wcale nie stresuję, a jakby się udało znaleźć pracę z większą możliwością rozwoju i podobnymi/lepszymi warunkami finansowymi to pewnie bym zmieniła. Raz miałam okazję i nie skorzystałam, żałuję do dzisiaj
A który jesteś dc? Mam nadzieję, że jeśli @ ma przyjść to niech przyjdzie już, a jeśli nie to niech ukażą się dwie kreski :*
Wiem, że uczucia jak się walczy o pierwsze, a o drugie dziecko są bardzo podobne i rozumiem :* wierzę, że uda Wam się i córeczka będzie mieć kompana do opiekowania się i zabawyCoffeeDream, Gregorka, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Powodzenia! Daj czadu 🤞🍀
Spokojnie, jeszcze przyjdzie na nas czas... 🫂 Ale wiem jak ciężko jest na sercu w takich momentach.
Mi to nie chce się Wielkanocy, bo obawiam się różnych sugestii, tematów związanych z dzieckiem. 🙁 Chociaż BN było akurat spokojne pod tym względem.
Nie chcę nawet myśleć. Nawet mój własny tato w sobotę mnie zaatakował, że ooo piję kawę, bo on tak odróżnia, że kobiety w ciąży mają wstręt do kawy I nawet nie o to chodzi tylko widzę przez takie gesty, że oni wyczekują.
Na Boże Narodzenie też nam się udało, ale nie wiem czy na Wielkanoc też będą tacy łaskawi.. czekam tylko na chrzestnych męża, bo już słyszałam, że wydzwaniają po rodzinie dlaczego jeszcze nie ogłosiliśmy ciążyCoffeeDream lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:@MummyYummy Kochana u mnie waga leci, założyłam sobie na marzec 3,5 kg i 3 już w zasadzie zleciało, ale to dopiero początek no i też nie będę się do Was porównywać, bo do swojej wymarzonej wagi mam ponad 25 kg
martwiłam się też o @Ultramarynkę i sprawdzałam czy się gdzieś odzywała na forum, widziałam, że pisała, że ma ciężki czas i dlatego się nie odzywa - Kochana jeśli nas podczytujesz to myślimy o Tobie :*Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
I trzymam kciuki za rozmowę ✊elektro96, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość