Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, jak się czujesz? Wszystko ok u Ciebie?
Pati2804 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:Nie chcę nawet myśleć. Nawet mój własny tato w sobotę mnie zaatakował, że ooo piję kawę, bo on tak odróżnia, że kobiety w ciąży mają wstręt do kawy I nawet nie o to chodzi tylko widzę przez takie gesty, że oni wyczekują.
Na Boże Narodzenie też nam się udało, ale nie wiem czy na Wielkanoc też będą tacy łaskawi.. czekam tylko na chrzestnych męża, bo już słyszałam, że wydzwaniają po rodzinie dlaczego jeszcze nie ogłosiliśmy ciąży
O matkooo... 🙈 No właśnie... Ja tak samo wyczuwam po rozmowie, gestach, że tylko węszą czy aby nie jestem w ciąży.
Ostatnio jak wypytywałam mamę o szczepienia, to babcia na drugi dzień rzuciła coś w stylu "a może jesteś w ciąży". No chciałabym... 🙁
Chciałam bardzo ogłosić rodzinie w Wielkanoc, że będzie bąbelek, ale no niestety... Trzeba poczekać.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja po poradę
Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi.. -
Prezesoowa wrote:Pracy raczej nie chce zmieniać, ale mam takie podejście, że chodzę na rozmowy pracę co 2-3 miesiące, żeby znać swoje możliwości, nie wypaść z rynku no i wiem jak aktualnie wyglądają takie rozmowy, bo co jakiś czas schematy się zmieniają. Dzięki temu się wcale nie stresuję, a jakby się udało znaleźć pracę z większą możliwością rozwoju i podobnymi/lepszymi warunkami finansowymi to pewnie bym zmieniła. Raz miałam okazję i nie skorzystałam, żałuję do dzisiaj
Dobre podejście... Ja w swojej pracy już się trochę za zasiedziałam, ale nie powiem, jest dobrze. Bez żadnej presji, ale warto by było potrenować w rozmowy kwalifikacyjne nawet dla sportuPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Hej dziewczyny ja po poradę
Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi..
U mnie zawsze jest już gęsty i żółty. -
Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi..Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi.. -
Pati2804 wrote:Kochana ❤ dziękuję, w miarę dobrze , nie mam za dużo objawów na razie dokuczliwych oprócz jednego, czasami chwyta mnie ból ciagnacy w dole pleców/pośladku i tak rwie że muszę się porozciągać.. a tak to wszystko dobrze 🙂 no I strasznie szybko się męczę 🙈 jutro mam wizytę i pierwsze usg , mam nadzieję że będzie widać pęcherzyk, bo na resztę może być za wcześnie, dam znać po 😘 stresuje się bardzo , mimo że staram się odganiać złe myśli..
Daj znać koniecznie, jak będziesz po wizycie. Ale ja mam na Twój temat same pozytywne przeczucia. Najwyższy czas, żeby wyszło dla Was słoneczko ☀️Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@Kopytko @Paima wielkie gratulacje rośnijcie zdrowo
Może któraś z Was ma większe doświadczenie - w którym momencie zmieniamy kreseczki na brzuszki w pierwszym poście?
@luśka mocne kciuki :*
@rolka355 jak u Ciebie sytuacja?
Mogłam coś przeoczyć, wybaczcie. Czytałam wszystko, ale mogło mi coś umknąć.
@Eniana jak u Ciebie z tymi cieniami? Wybierasz się na betę?
@Mandzia1995 @Kornelaa dziewczyny jak u Was? Prosimy o osikańce
Przytulam Was wszystkie za rozczarowanie bielą :*
@san95 przytulam Cię mocno :* jak dziś temperatura? jak się czujesz?Gregorka, pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Trzymam za Ciebie kciuki i przyciągam same dobre myśli ❤️
Daj znać koniecznie, jak będziesz po wizycie. Ale ja mam na Twój temat same pozytywne przeczucia. Najwyższy czas, żeby wyszło dla Was słoneczko ☀️
Ja z kolei życzę Tobie abyś w końcu po takim czasie starań, ujrzała niedługo II kreseczki i doczekała się zdrowego bobaska 😘🥺
Modlę się za każdą z nas co niedzielę w kościele i wiem że niedługo wszystkie będziemy mamami ❤elektro96, CoffeeDream, Speranza :), pp2018, notsobadd, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Miś, MummyYummy, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Jesteście cudowne dzięki za odpowiedzi, odrazu lżej.
U mnie dziwna sprawa bo miesiąc temu łykałam wiesiołka i nie było takiego śluzu jak w tym miesiącu więc albo na mnie wiesiołek nie działa albo fertistim w tym miesiącu zaczęłam pić zrobił szał.CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Jesteście cudowne dzięki za odpowiedzi, odrazu lżej.
U mnie dziwna sprawa bo miesiąc temu łykałam wiesiołka i nie było takiego śluzu jak w tym miesiącu więc albo na mnie wiesiołek nie działa albo fertistim w tym miesiącu zaczęłam pić zrobił szał. -
Pati2804 wrote:Dziękuję bardzo za te słowa ❤ aż mi łezki poleciały, naprawdę.. 🥺 to świetne uczucie kiedy wiesz że druga kobieta życzy Tobie dobrze 🌻
Ja z kolei życzę Tobie abyś w końcu po takim czasie starań, ujrzała niedługo II kreseczki i doczekała się zdrowego bobaska 😘🥺
Modlę się za każdą z nas co niedzielę w kościele i wiem że niedługo wszystkie będziemy mamami ❤
Dziękuję za modlitwę, to dla mnie dużo znaczy. ❤️pp2018, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
Hej,
Dziewczyny - dobrego dnia!
@Prezesoowa - wiem dokładnie co czujesz i jak to jest patrzeć na swojego faceta w towarzystwie obcych dzieci. Ale pamiętaj kochana - nie jesteś sama z takimi emocjami i na nas też jeszcze przyjdzie czas! Uda się, zobaczysz A póki co, to tak jak Ty - mam plany redukcji wagi.
Ściskam biele i małpy, a wysikanych kreseczek gratuluje
Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Sikoreczkaaa wrote:Jesteście cudowne dzięki za odpowiedzi, odrazu lżej.
U mnie dziwna sprawa bo miesiąc temu łykałam wiesiołka i nie było takiego śluzu jak w tym miesiącu więc albo na mnie wiesiołek nie działa albo fertistim w tym miesiącu zaczęłam pić zrobił szał.
U mnie znów fertistim na pewno zmienił cykl ale zawsze właśnie miałam po owulacji ten biały gęsty śluz i nie raz było go dużo a teraz sucho.. -
Pati2804 wrote:Dziękuję bardzo za te słowa ❤ aż mi łezki poleciały, naprawdę.. 🥺 to świetne uczucie kiedy wiesz że druga kobieta życzy Tobie dobrze 🌻
Modlę się za każdą z nas co niedzielę w kościele i wiem że niedługo wszystkie będziemy mamami ❤
Pati@ - bardzo dziękuję za modlitwę, to wspaniałe z Twojej strony. Oby Twoja ciąża przebiegała książkowo, pisz do nas jak najczęściej i zarażaj wiruskami ciążowymi . Powodzenia też na jutrzejszej wizycie!elektro96, pp2018, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@Pati, Elektro, dziękuję i ja, dla mnie też to dużo znaczy! Możliwe są rzeczy po ludzku niemożliwe!
Dziewczyny, a czy monitoring cyklu różni się czymś od zwykłego usg i tyle takich usg warto zrobić w cyklu? Bo tak się zastanawiam czy iść w tym miesiącu. 14dc wypada na 20 marca i wiadomo że nie tak łatwo z terminami, żeby przewidzieć kiedy będzie owu i kiedy będę mogła dostać się na usg... i czy w ogóle jest sens, gdy to tsh mam ok. 2,9.
A probowałyście kiedyś obniżyć tsh jakoś naturalnie bez leków? Ja się obawiam, że jak zacznę brać lek, to już zawsze będę musiała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:22
elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25