Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina wrote:Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.
A co się stało?
Miałam wrażenie, że właśnie miałaś dobre przeczucia, ja takie wobec Ciebie mam i trzymam nadal kciuki za testowanie :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Jeżeli wszystkie pozostałe wyniki masz w normie, a nadal się nie udaje to warto. Ja robię, bo mam w bliskiej rodzinie osoby chorujące na zakrzepicę i wyszły mi wysokie ddimery, więc robię też na wszelki wypadek
Przytulam za wieści u znajomych, w tym momencie to też by mi serce pękło, chociaż wiem, że to bez sensu :*
Jak tam po rozmowie o prace??Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Jak tak Was czytam to cieszę się, że nikomu nie przyjdzie nawet do głowy, że mogłabym się starać o 3, więc dopóki nie powiem nikt nawet okiem nie mrugnie. Współczuję Wam, że nie dość, że i tak Wam trudno to macie jeszcze wokół tyle społecznej presji.
Jak się nie ma nawet jednego dziecka, to te pytania i teksty są cholernie ciężkie....Prezesoowa, elektro96, pp2018, Pati2804, Gregorka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Leśneintro wrote:Ja w poprzednim cyklu brałam wiesiołka i to w bardzo dużej dawce i nie dość, że nie miałam więcej śluzu po nim, to jeszcze miałam go mniej niż zwykle 🫣 w tym cyklu już zamówiłam sobie Fertistim i zobaczymy jakie będę efekty
Zastanawiam się też czy to, że cykl wcześniej miałam antybiotyk na infekcje intymna nie sprawiło że w kolejnym cyklu służy prawie wcale nie było. Myślicie, że może tak być?
Mozliwe, antybiotyk mógł trochę wysuszyć. Z wiesiołkiem ponoć trzeba popróbować, bo niektóre dziewczyny przy za dużych dawkach właśnie mają problem odwrotny do zamierzonego i można spróbować z mniejszą dawkąLeśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:A co się stało?
Miałam wrażenie, że właśnie miałaś dobre przeczucia, ja takie wobec Ciebie mam i trzymam nadal kciuki za testowanie :*
Myślę, że PMS się stał, tak szczerze mówiąc. 😉 Wczoraj też zrobiłam test w ciągu dnia, było biało a szyjka też wydawała mi się znowu nisko i jakoś przestałam wierzyć w powodzenie. -
Ja mam dzisiaj teleporade z ginekologiem, chciałam wydębić skierowanie na parę badań 😎
Prezesoowa, pp2018, Leśneintro, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
A tak to w tym cyklu (dopiero drugim) jakaś obojętna jestem.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:A jak u Ciebie z glukozą i insuliną?
Inozytol najlepsze działanie ma właśnie przy problemach z gospodarką cukrową, nadmiarem androgenów albo hashimoto. Tak to może lekko wspierać organizm, ale dużych efektów nie będzie widać. No i jeśli mamy niski cukier to trzeba zacząć od mniejszej dawki
Jak robiłam z rok temu badania to było ok. A jak w zeszłym miesiącu zrobiłam glukozę na czczo to 97 mg/dl (z normą 70 - 99), także wysoka. Ale też chyba dzień wcześniej jadłam słodycze i dośc późną kolację, więc nie wiem na ile to wiarygodny wynik. Ogólnie nie miałam w planach robienia glukozy, ale była w jakimś tańszym pakiecie, więc wzięłam . Czyli Twoim zdaniem mogę zacząć od dawki 2 saszetek Fertistimu? Czy lepiej 1?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Maj.a wrote:Jak tam po rozmowie o prace??
A dobrze, dziękuję wydaje mi się, że dobrze wypadłam za to mina osób, z którymi rozmawiałam przy mojej odpowiedzi na pytanie o wymagania finansowe, powiedziała więcej niż 1000 słówSperanza :), pp2018, Pati2804, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Fermina wrote:Myślę, że PMS się stał, tak szczerze mówiąc. 😉 Wczoraj też zrobiłam test w ciągu dnia, było biało a szyjka też wydawała mi się znowu nisko i jakoś przestałam wierzyć w powodzenie.
Przytulam Cię mocno :* z tego co pamiętam to termin testowania masz na 14 to jeszcze dużo może się zmienić 🤞Fermina, Leśneintro lubią tę wiadomość
Speranza :) wrote:Jak robiłam z rok temu badania to było ok. A jak w zeszłym miesiącu zrobiłam glukozę na czczo to 97 mg/dl (z normą 70 - 99), także wysoka. Ale też chyba dzień wcześniej jadłam słodycze i dośc późną kolację, więc nie wiem na ile to wiarygodny wynik. Ogólnie nie miałam w planach robienia glukozy, ale była w jakimś tańszym pakiecie, więc wzięłam . Czyli Twoim zdaniem mogę zacząć od dawki 2 saszetek Fertistimu? Czy lepiej 1?
Najlepiej zrobić raz na jakiś czas glukozę razem z insuliną.
Ja np. miałam glukozę 85 przy insulinie 16. Teraz mi się unormowało i insulina jeszcze do lekkiej korekty, a glukoza ok. 89-90, ale i tak jest lepiej Jeśli masz jakieś nadprogramowe kg to spróbuj z 2 saszetkami i się obserwuj, to nie o to chodzi, że będą jakieś negatywne konsekwencje, po prostu może nie być oczekiwanych rezultatówWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Fermina wrote:Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.
Fermina lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Najlepiej zrobić raz na jakiś czas glukozę razem z insuliną.
Ja np. miałam glukozę 85 przy insulinie 16. Teraz mi się unormowało i insulina jeszcze do lekkiej korekty, a glukoza ok. 89-90, ale i tak jest lepiej Jeśli masz jakieś nadprogramowe kg to spróbuj z 2 saszetkami i się obserwuj, to nie o to chodzi, że będą jakieś negatywne konsekwencje, po prostu może nie być oczekiwanych rezultatów
Ok, dzięki kochana . To zacznę z grubej rury od 2 saszetek. Poza tym odstawiłam całkiem słodycze - obym wytrwała... Trzymajcie proszę kciukiPrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesowa, Farmina, mam wyniki ze stycznia:
Tsh 2,25 qIU/ml przy normie 0.27-4,2
Ft3 2,77 pg/ml przy normie 2-4,4
Ft4 1,16 ng/ml przy normie 0,93-1,7
Jakiś losowy kalkulator pokazał, że wszystko w normie, ale ja się kompletnie na tarczycy nie znam.
Ogólnie to czuje się bez energii, ale mam bardzo niskie cisnienie i na to zwalam
Dziewczyny, póki nie ma @ to jest nadzieja! Przytulam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:26
Speranza :) lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Prezesoowa wrote:No tak, koleżanka do mnie też ostatnio, że takich ziołowych tabletek do ssania na gardło to nie można w ciąży i czy wiem, bo widziała, że mam takie w samochodzie.. Serio? Nawet nie jechała ze mną tym samochodem
Haha, co za spryt 😄Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ja też nie 😅 ale zaczęłam brać od tego cyklu.
Oo, super I jak zauważyłaś jakieś zmiany u siebie w tym cyklu?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
pp2018 wrote:Prezesowa, Farmina, mam wyniki ze stycznia:
Tsh 2,25 qIU/ml przy normie 0.27-4,2
Ft3 2,77 pg/ml przy normie 2-4,4
Ft4 1,16 ng/ml przy normie 0,93-1,7
Jakiś losowy kalkulator pokazał, że wszystko w normie, ale ja się kompletnie na tarczycy nie znam.
Ogólnie to czuje się bez energii, ale mam bardzo niskie cisnienie i na to zwalam
Dziewczyny, póki nie ma @ to jest nadzieja! Przytulam!
Masz za nisko Ft4, Ft3 no i TSH też poza normą dla staraczek. Myślę, że leki by pomogły, pewnie najmniejsza dawka ogarnie.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:
A który jesteś dc? Mam nadzieję, że jeśli @ ma przyjść to niech przyjdzie już, a jeśli nie to niech ukażą się dwie kreski :*
Wiem, że uczucia jak się walczy o pierwsze, a o drugie dziecko są bardzo podobne i rozumiem :* wierzę, że uda Wam się i córeczka będzie mieć kompana do opiekowania się i zabawy
I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne