Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.

A co się stało?
    Miałam wrażenie, że właśnie miałaś dobre przeczucia, ja takie wobec Ciebie mam i trzymam nadal kciuki za testowanie :*

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeżeli wszystkie pozostałe wyniki masz w normie, a nadal się nie udaje to warto. Ja robię, bo mam w bliskiej rodzinie osoby chorujące na zakrzepicę i wyszły mi wysokie ddimery, więc robię też na wszelki wypadek :)

Przytulam za wieści u znajomych, w tym momencie to też by mi serce pękło, chociaż wiem, że to bez sensu :*

Jak tam po rozmowie o prace??

Prezesoowa lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Jak tak Was czytam to cieszę się, że nikomu nie przyjdzie nawet do głowy, że mogłabym się starać o 3, więc dopóki nie powiem nikt nawet okiem nie mrugnie. Współczuję Wam, że nie dość, że i tak Wam trudno to macie jeszcze wokół tyle społecznej presji.

Jak się nie ma nawet jednego dziecka, to te pytania i teksty są cholernie ciężkie....

Prezesoowa, elektro96, pp2018, Pati2804, Gregorka, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja w poprzednim cyklu brałam wiesiołka i to w bardzo dużej dawce i nie dość, że nie miałam więcej śluzu po nim, to jeszcze miałam go mniej niż zwykle 🫣 w tym cyklu już zamówiłam sobie Fertistim i zobaczymy jakie będę efekty :)
    Zastanawiam się też czy to, że cykl wcześniej miałam antybiotyk na infekcje intymna nie sprawiło że w kolejnym cyklu służy prawie wcale nie było. Myślicie, że może tak być?

Mozliwe, antybiotyk mógł trochę wysuszyć. Z wiesiołkiem ponoć trzeba popróbować, bo niektóre dziewczyny przy za dużych dawkach właśnie mają problem odwrotny do zamierzonego i można spróbować z mniejszą dawką :)

Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co się stało?
    Miałam wrażenie, że właśnie miałaś dobre przeczucia, ja takie wobec Ciebie mam i trzymam nadal kciuki za testowanie :*

Myślę, że PMS się stał, tak szczerze mówiąc. 😉 Wczoraj też zrobiłam test w ciągu dnia, było biało a szyjka też wydawała mi się znowu nisko i jakoś przestałam wierzyć w powodzenie.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj teleporade z ginekologiem, chciałam wydębić skierowanie na parę badań 😎

Prezesoowa, pp2018, Leśneintro, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to w tym cyklu (dopiero drugim) jakaś obojętna jestem.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog

Wysłany: 11 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A jak u Ciebie z glukozą i insuliną?
    Inozytol najlepsze działanie ma właśnie przy problemach z gospodarką cukrową, nadmiarem androgenów albo hashimoto. Tak to może lekko wspierać organizm, ale dużych efektów nie będzie widać. No i jeśli mamy niski cukier to trzeba zacząć od mniejszej dawki :)

Jak robiłam z rok temu badania to było ok. A jak w zeszłym miesiącu zrobiłam glukozę na czczo to 97 mg/dl (z normą 70 - 99), także wysoka. Ale też chyba dzień wcześniej jadłam słodycze i dośc późną kolację, więc nie wiem na ile to wiarygodny wynik. Ogólnie nie miałam w planach robienia glukozy, ale była w jakimś tańszym pakiecie, więc wzięłam :). Czyli Twoim zdaniem mogę zacząć od dawki 2 saszetek Fertistimu? Czy lepiej 1?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Jak tam po rozmowie o prace??

A dobrze, dziękuję :) wydaje mi się, że dobrze wypadłam za to mina osób, z którymi rozmawiałam przy mojej odpowiedzi na pytanie o wymagania finansowe, powiedziała więcej niż 1000 słów :D

Speranza :), pp2018, Pati2804, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Myślę, że PMS się stał, tak szczerze mówiąc. 😉 Wczoraj też zrobiłam test w ciągu dnia, było biało a szyjka też wydawała mi się znowu nisko i jakoś przestałam wierzyć w powodzenie.

Przytulam Cię mocno :* z tego co pamiętam to termin testowania masz na 14 to jeszcze dużo może się zmienić 🤞

Fermina, Leśneintro lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jak robiłam z rok temu badania to było ok. A jak w zeszłym miesiącu zrobiłam glukozę na czczo to 97 mg/dl (z normą 70 - 99), także wysoka. Ale też chyba dzień wcześniej jadłam słodycze i dośc późną kolację, więc nie wiem na ile to wiarygodny wynik. Ogólnie nie miałam w planach robienia glukozy, ale była w jakimś tańszym pakiecie, więc wzięłam :). Czyli Twoim zdaniem mogę zacząć od dawki 2 saszetek Fertistimu? Czy lepiej 1?

Najlepiej zrobić raz na jakiś czas glukozę razem z insuliną.
    Ja np. miałam glukozę 85 przy insulinie 16. Teraz mi się unormowało i insulina jeszcze do lekkiej korekty, a glukoza ok. 89-90, ale i tak jest lepiej :) Jeśli masz jakieś nadprogramowe kg to spróbuj z 2 saszetkami i się obserwuj, to nie o to chodzi, że będą jakieś negatywne konsekwencje, po prostu może nie być oczekiwanych rezultatów :)

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A tak to w tym cyklu (dopiero drugim) jakaś obojętna jestem.

To może być dobry znak 🤞
    A jak wrażenia po Oscarach?

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.
    🫂

Fermina lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png

Wysłany: 11 marca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najlepiej zrobić raz na jakiś czas glukozę razem z insuliną.
    Ja np. miałam glukozę 85 przy insulinie 16. Teraz mi się unormowało i insulina jeszcze do lekkiej korekty, a glukoza ok. 89-90, ale i tak jest lepiej :) Jeśli masz jakieś nadprogramowe kg to spróbuj z 2 saszetkami i się obserwuj, to nie o to chodzi, że będą jakieś negatywne konsekwencje, po prostu może nie być oczekiwanych rezultatów :)

Ok, dzięki kochana :). To zacznę z grubej rury od 2 saszetek. Poza tym odstawiłam całkiem słodycze - obym wytrwała... Trzymajcie proszę kciuki :)

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, Farmina, mam wyniki ze stycznia:
    Tsh 2,25 qIU/ml przy normie 0.27-4,2
    Ft3 2,77 pg/ml przy normie 2-4,4
    Ft4 1,16 ng/ml przy normie 0,93-1,7

Jakiś losowy kalkulator pokazał, że wszystko w normie, ale ja się kompletnie na tarczycy nie znam.

Ogólnie to czuje się bez energii, ale mam bardzo niskie cisnienie i na to zwalam :)

Dziewczyny, póki nie ma @ to jest nadzieja! Przytulam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:26

Speranza :) lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja właśnie zamówiłam Fertistim. Nie mam "policyjnych jajników", ale może coś pomoże :D

Ja też nie 😅 ale zaczęłam brać od tego cyklu.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No tak, koleżanka do mnie też ostatnio, że takich ziołowych tabletek do ssania na gardło to nie można w ciąży i czy wiem, bo widziała, że mam takie w samochodzie.. Serio? :P Nawet nie jechała ze mną tym samochodem :P

Haha, co za spryt 😄

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja też nie 😅 ale zaczęłam brać od tego cyklu.

Oo, super :) I jak zauważyłaś jakieś zmiany u siebie w tym cyklu?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Prezesowa, Farmina, mam wyniki ze stycznia:
    Tsh 2,25 qIU/ml przy normie 0.27-4,2
    Ft3 2,77 pg/ml przy normie 2-4,4
    Ft4 1,16 ng/ml przy normie 0,93-1,7

Jakiś losowy kalkulator pokazał, że wszystko w normie, ale ja się kompletnie na tarczycy nie znam.

Ogólnie to czuje się bez energii, ale mam bardzo niskie cisnienie i na to zwalam :)

Dziewczyny, póki nie ma @ to jest nadzieja! Przytulam!

Masz za nisko Ft4, Ft3 no i TSH też poza normą dla staraczek. Myślę, że leki by pomogły, pewnie najmniejsza dawka ogarnie.

pp2018 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

A który jesteś dc? Mam nadzieję, że jeśli @ ma przyjść to niech przyjdzie już, a jeśli nie to niech ukażą się dwie kreski :*
    Wiem, że uczucia jak się walczy o pierwsze, a o drugie dziecko są bardzo podobne i rozumiem :* wierzę, że uda Wam się i córeczka będzie mieć kompana do opiekowania się i zabawy :)
    Kobieta bardzo dużo może znieść i ja już na prawdę dużo przeszłam, ale przychodzi taki moment że brakuje już sił. Kroczyłam po krawędzi, ale dzisiaj zaczełam w tą przepaść spadać. Czuję się na prawdę źle, pewnie hormony się do tego przyczyniły, ale przez ostatni rok spotykają mnie same nieszczęścia i nie mogę się już chwytać brzytwy by się ratować...
    I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
    Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ