Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.

Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.

Witam w klubie, ie jestes sama w tym wszystkim 😘😘
    też weekend mieliśmy odwiedziny znajomych. Ich mała( 2 lata) ciągle się do mnie przymilała i wszędzie ciągła. Mówię kiedyś i my się doczekamy. Ale na koniec oznajmili ze oczekują następnego brzdąca. Ja już się rozsypalam w środku.

Właśnie siedzę na stronie testdna czy zamawiac pakiet na trombofilie czy jednak dać sobie spokój.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.

Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
    Przytulam 🫂❤️
    Na pewno wypadniesz zniewalająco 🤩✊️
    Hashi nie ma się czym przejmować 😘
    A co do pytań przy świętach to zawsze dostajemy od teścia takie aluzje,ale wiem,że są w dobrej wierze 😇 chociaż nie chce im mówić, bo wiem że bracia męża od razu będą wiedzieć i glupio komentowac. Najstarszy brat G ma 39, niby nie starają się z żoną o dzidzie,ale wiem,że specjalnie tak mówią, bo kiedyś jego żona pod wpływem % stwierdziła od tak,że tylko matka kobiety może zapytać o starania,a teściowa nie ma prawa pytać o to syna.
    Moi rodzice i siostry wiedzą o staraniach i mocno trzymają kciuki ❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    18,6!!
    co to znaczy!!!
    9dpo!!!
    zaraz zwymiotuję ja pier***
    Gratulacje

pp2018, kopytko lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😘
    trzymam kciuki za dzisiejsze testujące ✊🍀
    Ja wczoraj późno wróciłam do domu od babci i po powrocie od razu poszłam spać 🙂
    Życzę Wam miłego dnia 🌞 ☕
    Jak się czujesz Pati na L4... we wtorek chyba masz wizytę?

Pati2804 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    też weekend mieliśmy odwiedziny znajomych. Ich mała( 2 lata) ciągle się do mnie przymilała i wszędzie ciągła. Mówię kiedyś i my się doczekamy. Ale na koniec oznajmili ze oczekują następnego brzdąca. Ja już się rozsypalam w środku.

Właśnie siedzę na stronie testdna czy zamawiac pakiet na trombofilie czy jednak dać sobie spokój.

Jeszcze i na nas przyjdzie pora :) Ja robiłam to badanie na testdsna, moim zdaniem jest ważne.

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    @Pati, Elektro, dziękuję i ja, dla mnie też to dużo znaczy! Możliwe są rzeczy po ludzku niemożliwe!

Dziewczyny, a czy monitoring cyklu różni się czymś od zwykłego usg i tyle takich usg warto zrobić w cyklu? Bo tak się zastanawiam czy iść w tym miesiącu. 14dc wypada na 20 marca i wiadomo że nie tak łatwo z terminami, żeby przewidzieć kiedy będzie owu i kiedy będę mogła dostać się na usg... i czy w ogóle jest sens, gdy to tsh mam ok. 2,9.

A probowałyście kiedyś obniżyć tsh jakoś naturalnie bez leków? Ja się obawiam, że jak zacznę brać lek, to już zawsze będę musiała..

Nie będziesz musiała zawsze. Przy tzw. subklinicznej niedoczynności, kiedy tsh jest jeszcze w normie ale np ft4 już nie ma 50% a nie masz hashi to bardzo prawdopodobne, że odstawisz. Ja odstawiłam po ciąży. :) Tylko trzeba znaleźć do tego dobrego endo. Mam takiego w Gdańsku, jeżeli jesteś z okolicy :) Inną sprawą, że przy takim tsh na 99% i tak będziesz musiała włączyć hormony w ciąży więc lepiej zrobić to przed i zacząć ciążę z optymalnymi wynikami.

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam Fertistim. Nie mam "policyjnych jajników", ale może coś pomoże :D

elektro96, pp2018, CoffeeDream, MummyYummy, kopytko lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O matkooo... 🙈 No właśnie... Ja tak samo wyczuwam po rozmowie, gestach, że tylko węszą czy aby nie jestem w ciąży.
    Ostatnio jak wypytywałam mamę o szczepienia, to babcia na drugi dzień rzuciła coś w stylu "a może jesteś w ciąży". No chciałabym... 🙁
    Chciałam bardzo ogłosić rodzinie w Wielkanoc, że będzie bąbelek, ale no niestety... Trzeba poczekać.

No tak, koleżanka do mnie też ostatnio, że takich ziołowych tabletek do ssania na gardło to nie można w ciąży i czy wiem, bo widziała, że mam takie w samochodzie.. Serio? :P Nawet nie jechała ze mną tym samochodem :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej dziewczyny ja po poradę :)

Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi..

U mnie po tym białku to robi się taki wodnisty i przezroczysty, a potem się zagęszcza i robi się biały. Przed samą miesiączką to mam saharę zazwyczaj :P

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to cieszę się, że nikomu nie przyjdzie nawet do głowy, że mogłabym się starać o 3, więc dopóki nie powiem nikt nawet okiem nie mrugnie. Współczuję Wam, że nie dość, że i tak Wam trudno to macie jeszcze wokół tyle społecznej presji.

pp2018, Prezesoowa, damrade, Speranza :), Monk@, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana ❤ dziękuję, w miarę dobrze , nie mam za dużo objawów na razie dokuczliwych oprócz jednego, czasami chwyta mnie ból ciagnacy w dole pleców/pośladku i tak rwie że muszę się porozciągać.. a tak to wszystko dobrze 🙂 no I strasznie szybko się męczę 🙈 jutro mam wizytę i pierwsze usg , mam nadzieję że będzie widać pęcherzyk, bo na resztę może być za wcześnie, dam znać po 😘 stresuje się bardzo , mimo że staram się odganiać złe myśli..

Trzymamy kciuki za wizytę :* na pewno będzie wszystko dobrze. Strach jest naturalny, ale teraz u Was już czas na samo dobre <3 a jak Twoje zalecenia po wynikach na trombofilię? bo widziałam, że wyniki miałaś i trombo Ci nie wyszło, ale któraś z tych innych mutacji tak, włączyli Ci jakieś dodatkowe leki?

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hej,

Dziewczyny - dobrego dnia!

@Prezesoowa - wiem dokładnie co czujesz i jak to jest patrzeć na swojego faceta w towarzystwie obcych dzieci. Ale pamiętaj kochana - nie jesteś sama z takimi emocjami i na nas też jeszcze przyjdzie czas! Uda się, zobaczysz :) A póki co, to tak jak Ty - mam plany redukcji wagi.

Ściskam biele i małpy, a wysikanych kreseczek gratuluje :)

Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoją redukcję też :* nie ma lekko, ale ciężko też nie :) póki co jesteśmy z mężem zmotywowani i dajemy radę :) mama w końcu przestała mi wciskać ciasto jak do nich przychodzę :P

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jesteście cudowne :) dzięki za odpowiedzi, odrazu lżej. :)

U mnie dziwna sprawa bo miesiąc temu łykałam wiesiołka i nie było takiego śluzu jak w tym miesiącu więc albo na mnie wiesiołek nie działa albo fertistim w tym miesiącu zaczęłam pić zrobił szał. :)
    Ja w poprzednim cyklu brałam wiesiołka i to w bardzo dużej dawce i nie dość, że nie miałam więcej śluzu po nim, to jeszcze miałam go mniej niż zwykle 🫣 w tym cyklu już zamówiłam sobie Fertistim i zobaczymy jakie będę efekty :)
    Zastanawiam się też czy to, że cykl wcześniej miałam antybiotyk na infekcje intymna nie sprawiło że w kolejnym cyklu służy prawie wcale nie było. Myślicie, że może tak być?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    @Pati, Elektro, dziękuję i ja, dla mnie też to dużo znaczy! Możliwe są rzeczy po ludzku niemożliwe!

Dziewczyny, a czy monitoring cyklu różni się czymś od zwykłego usg i tyle takich usg warto zrobić w cyklu? Bo tak się zastanawiam czy iść w tym miesiącu. 14dc wypada na 20 marca i wiadomo że nie tak łatwo z terminami, żeby przewidzieć kiedy będzie owu i kiedy będę mogła dostać się na usg... i czy w ogóle jest sens, gdy to tsh mam ok. 2,9.

A probowałyście kiedyś obniżyć tsh jakoś naturalnie bez leków? Ja się obawiam, że jak zacznę brać lek, to już zawsze będę musiała..

A jak pozostałe wyniki tarczycowe? Jeśli FT4 masz niżej niż 50% normy to leki trzeba będzie wdrożyć, to nie jest tak, że jak raz weźmiesz to zostają do końca życia, tak jest tylko przy hashimoto, przynajmniej ja mam taką informację :)

pp2018 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Jeżeli wszystkie pozostałe wyniki masz w normie, a nadal się nie udaje to warto. Ja robię, bo mam w bliskiej rodzinie osoby chorujące na zakrzepicę i wyszły mi wysokie ddimery, więc robię też na wszelki wypadek :)

Przytulam za wieści u znajomych, w tym momencie to też by mi serce pękło, chociaż wiem, że to bez sensu :*

• luśka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dzień dobry, pięknego dnia i tygodnia 🌼✨

Luśką, dawaj znać, jak sytuacja ☺️

Niestety biało. Czekam na 🐒

👩24👱‍♂️26

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

A robiliście badanie nasienia?
    Ja też myślę o pakiecie na trombo i chyba się zdecyduje dla świetego spokoju..
    Kciuki za Was ✊🏻

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam Fertistim. Nie mam "policyjnych jajników", ale może coś pomoże :D

A jak u Ciebie z glukozą i insuliną?
    Inozytol najlepsze działanie ma właśnie przy problemach z gospodarką cukrową, nadmiarem androgenów albo hashimoto. Tak to może lekko wspierać organizm, ale dużych efektów nie będzie widać. No i jeśli mamy niski cukier to trzeba zacząć od mniejszej dawki :)

• Maj.a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze i na nas przyjdzie pora :) Ja robiłam to badanie na testdsna, moim zdaniem jest ważne.

Jak by mi dzisiaj szef dał premie, to bym zamówiłam od razu.

Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ