Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
Witam w klubie, ie jestes sama w tym wszystkim 😘😘
też weekend mieliśmy odwiedziny znajomych. Ich mała( 2 lata) ciągle się do mnie przymilała i wszędzie ciągła. Mówię kiedyś i my się doczekamy. Ale na koniec oznajmili ze oczekują następnego brzdąca. Ja już się rozsypalam w środku.
Właśnie siedzę na stronie testdna czy zamawiac pakiet na trombofilie czy jednak dać sobie spokój.
-
Prezesoowa wrote:Za 15 minut mam rozmowę o pracę, ale jestem taka zrezygnowana, że nie wiem jak sama ze sobą mam sobie poradzić.
Spędziliśmy weekend spotykając się ze znajomymi, jak to ludzie w naszym wieku, wszyscy praktycznie mają dzieci. Napatrzyłam się na męża jak wodził oczami z rozczuleniem za tymi dziećmi i po prostu mam w sobie przekonanie, że ja nie będę w stanie mu tego dać. Naczytałam się jeszcze dodatkowo w weekend jak hashimoto wywołuje wcześniejsze wygasanie jajników, bo mały mam repertuar utrudnień to jeszcze to.. No i dziś pewnie wpadną wyniki z trombofilii, chyba je po prostu zignoruje.
Na pewno wypadniesz zniewalająco 🤩✊️
Hashi nie ma się czym przejmować 😘
A co do pytań przy świętach to zawsze dostajemy od teścia takie aluzje,ale wiem,że są w dobrej wierze 😇 chociaż nie chce im mówić, bo wiem że bracia męża od razu będą wiedzieć i glupio komentowac. Najstarszy brat G ma 39, niby nie starają się z żoną o dzidzie,ale wiem,że specjalnie tak mówią, bo kiedyś jego żona pod wpływem % stwierdziła od tak,że tylko matka kobiety może zapytać o starania,a teściowa nie ma prawa pytać o to syna.
Moi rodzice i siostry wiedzą o staraniach i mocno trzymają kciuki ❤️Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
kopytko wrote:18,6!!
co to znaczy!!!
9dpo!!!
zaraz zwymiotuję ja pier***pp2018, kopytko lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘
trzymam kciuki za dzisiejsze testujące ✊🍀
Ja wczoraj późno wróciłam do domu od babci i po powrocie od razu poszłam spać 🙂
Życzę Wam miłego dnia 🌞 ☕Pati2804 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Maj.a wrote:Witam w klubie, ie jestes sama w tym wszystkim 😘😘
też weekend mieliśmy odwiedziny znajomych. Ich mała( 2 lata) ciągle się do mnie przymilała i wszędzie ciągła. Mówię kiedyś i my się doczekamy. Ale na koniec oznajmili ze oczekują następnego brzdąca. Ja już się rozsypalam w środku.
Właśnie siedzę na stronie testdna czy zamawiac pakiet na trombofilie czy jednak dać sobie spokój.
Jeszcze i na nas przyjdzie pora Ja robiłam to badanie na testdsna, moim zdaniem jest ważne.Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
pp2018 wrote:@Pati, Elektro, dziękuję i ja, dla mnie też to dużo znaczy! Możliwe są rzeczy po ludzku niemożliwe!
Dziewczyny, a czy monitoring cyklu różni się czymś od zwykłego usg i tyle takich usg warto zrobić w cyklu? Bo tak się zastanawiam czy iść w tym miesiącu. 14dc wypada na 20 marca i wiadomo że nie tak łatwo z terminami, żeby przewidzieć kiedy będzie owu i kiedy będę mogła dostać się na usg... i czy w ogóle jest sens, gdy to tsh mam ok. 2,9.
A probowałyście kiedyś obniżyć tsh jakoś naturalnie bez leków? Ja się obawiam, że jak zacznę brać lek, to już zawsze będę musiała..
Nie będziesz musiała zawsze. Przy tzw. subklinicznej niedoczynności, kiedy tsh jest jeszcze w normie ale np ft4 już nie ma 50% a nie masz hashi to bardzo prawdopodobne, że odstawisz. Ja odstawiłam po ciąży. Tylko trzeba znaleźć do tego dobrego endo. Mam takiego w Gdańsku, jeżeli jesteś z okolicy Inną sprawą, że przy takim tsh na 99% i tak będziesz musiała włączyć hormony w ciąży więc lepiej zrobić to przed i zacząć ciążę z optymalnymi wynikami.Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie zamówiłam Fertistim. Nie mam "policyjnych jajników", ale może coś pomoże
elektro96, pp2018, CoffeeDream, MummyYummy, kopytko lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.
-
CoffeeDream wrote:O matkooo... 🙈 No właśnie... Ja tak samo wyczuwam po rozmowie, gestach, że tylko węszą czy aby nie jestem w ciąży.
Ostatnio jak wypytywałam mamę o szczepienia, to babcia na drugi dzień rzuciła coś w stylu "a może jesteś w ciąży". No chciałabym... 🙁
Chciałam bardzo ogłosić rodzinie w Wielkanoc, że będzie bąbelek, ale no niestety... Trzeba poczekać.
No tak, koleżanka do mnie też ostatnio, że takich ziołowych tabletek do ssania na gardło to nie można w ciąży i czy wiem, bo widziała, że mam takie w samochodzie.. Serio? Nawet nie jechała ze mną tym samochodemWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Sikoreczkaaa wrote:Hej dziewczyny ja po poradę
Jak u Was wygląda śluz po owulacji? U mnie w tym miesiącu dziwnie dużo mlecznego śluzu. Nie przypominam sobie wcześniej takich akcji.. i nie wiem czy powinnam się przejmować że to jakaś infekcja? Choć w sumie nic nie szczypie, swędzi..
U mnie po tym białku to robi się taki wodnisty i przezroczysty, a potem się zagęszcza i robi się biały. Przed samą miesiączką to mam saharę zazwyczajWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Jak tak Was czytam to cieszę się, że nikomu nie przyjdzie nawet do głowy, że mogłabym się starać o 3, więc dopóki nie powiem nikt nawet okiem nie mrugnie. Współczuję Wam, że nie dość, że i tak Wam trudno to macie jeszcze wokół tyle społecznej presji.
pp2018, Prezesoowa, damrade, Speranza :), Monk@, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Kochana ❤ dziękuję, w miarę dobrze , nie mam za dużo objawów na razie dokuczliwych oprócz jednego, czasami chwyta mnie ból ciagnacy w dole pleców/pośladku i tak rwie że muszę się porozciągać.. a tak to wszystko dobrze 🙂 no I strasznie szybko się męczę 🙈 jutro mam wizytę i pierwsze usg , mam nadzieję że będzie widać pęcherzyk, bo na resztę może być za wcześnie, dam znać po 😘 stresuje się bardzo , mimo że staram się odganiać złe myśli..
Trzymamy kciuki za wizytę :* na pewno będzie wszystko dobrze. Strach jest naturalny, ale teraz u Was już czas na samo dobre a jak Twoje zalecenia po wynikach na trombofilię? bo widziałam, że wyniki miałaś i trombo Ci nie wyszło, ale któraś z tych innych mutacji tak, włączyli Ci jakieś dodatkowe leki?Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Hej,
Dziewczyny - dobrego dnia!
@Prezesoowa - wiem dokładnie co czujesz i jak to jest patrzeć na swojego faceta w towarzystwie obcych dzieci. Ale pamiętaj kochana - nie jesteś sama z takimi emocjami i na nas też jeszcze przyjdzie czas! Uda się, zobaczysz A póki co, to tak jak Ty - mam plany redukcji wagi.
Ściskam biele i małpy, a wysikanych kreseczek gratuluje
Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoją redukcję też :* nie ma lekko, ale ciężko też nie póki co jesteśmy z mężem zmotywowani i dajemy radę mama w końcu przestała mi wciskać ciasto jak do nich przychodzęSperanza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Sikoreczkaaa wrote:Jesteście cudowne dzięki za odpowiedzi, odrazu lżej.
U mnie dziwna sprawa bo miesiąc temu łykałam wiesiołka i nie było takiego śluzu jak w tym miesiącu więc albo na mnie wiesiołek nie działa albo fertistim w tym miesiącu zaczęłam pić zrobił szał.
Zastanawiam się też czy to, że cykl wcześniej miałam antybiotyk na infekcje intymna nie sprawiło że w kolejnym cyklu służy prawie wcale nie było. Myślicie, że może tak być? -
pp2018 wrote:@Pati, Elektro, dziękuję i ja, dla mnie też to dużo znaczy! Możliwe są rzeczy po ludzku niemożliwe!
Dziewczyny, a czy monitoring cyklu różni się czymś od zwykłego usg i tyle takich usg warto zrobić w cyklu? Bo tak się zastanawiam czy iść w tym miesiącu. 14dc wypada na 20 marca i wiadomo że nie tak łatwo z terminami, żeby przewidzieć kiedy będzie owu i kiedy będę mogła dostać się na usg... i czy w ogóle jest sens, gdy to tsh mam ok. 2,9.
A probowałyście kiedyś obniżyć tsh jakoś naturalnie bez leków? Ja się obawiam, że jak zacznę brać lek, to już zawsze będę musiała..
A jak pozostałe wyniki tarczycowe? Jeśli FT4 masz niżej niż 50% normy to leki trzeba będzie wdrożyć, to nie jest tak, że jak raz weźmiesz to zostają do końca życia, tak jest tylko przy hashimoto, przynajmniej ja mam taką informacjępp2018 lubi tę wiadomość
Jeżeli wszystkie pozostałe wyniki masz w normie, a nadal się nie udaje to warto. Ja robię, bo mam w bliskiej rodzinie osoby chorujące na zakrzepicę i wyszły mi wysokie ddimery, więc robię też na wszelki wypadek
Przytulam za wieści u znajomych, w tym momencie to też by mi serce pękło, chociaż wiem, że to bez sensu :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
A robiliście badanie nasienia?
Ja też myślę o pakiecie na trombo i chyba się zdecyduje dla świetego spokoju..
Kciuki za Was ✊🏻Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Speranza :) wrote:Ja właśnie zamówiłam Fertistim. Nie mam "policyjnych jajników", ale może coś pomoże
A jak u Ciebie z glukozą i insuliną?
Inozytol najlepsze działanie ma właśnie przy problemach z gospodarką cukrową, nadmiarem androgenów albo hashimoto. Tak to może lekko wspierać organizm, ale dużych efektów nie będzie widać. No i jeśli mamy niski cukier to trzeba zacząć od mniejszej dawkiWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Jeszcze i na nas przyjdzie pora Ja robiłam to badanie na testdsna, moim zdaniem jest ważne.
Jak by mi dzisiaj szef dał premie, to bym zamówiłam od razu.Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość