Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Oo, super I jak zauważyłaś jakieś zmiany u siebie w tym cyklu?
-
Prezesoowa wrote:To może być dobry znak 🤞
A jak wrażenia po Oscarach?
Dobrze, ale przewidywalna była ta gala, 90% obstawiłam dobrzePrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
@pp2018 Ty stosujesz IF, prawda? Jest trochę głosów, że to rozwala tarczycę i powrót do normalnego żywienia załatwia sprawę. Ja bym sprawdziła ten trop. U mnie tak się nie dzieje, wiem z doświadczenia ale są osoby, które na IF wchodzą w niedoczynności, zwłaszcza jeżeli wcześniej miałaś tarczycowe w normie. Z takich naturalnych sposobów możesz spróbować z większą dawką jodu.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
@Eniana nie pocieszam, ale słyszę.
Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Eniana nie pocieszam, ale słyszę.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
CoffeeDream wrote:W sumie to dopiero 7dc u mnie. Także na razie nic 😜 ale biorę równocześnie wiesiołek do owulki. Zobaczmy. Chociaż w tym cyklu nie pokładam głębokich nadziei. Będziemy mieć tylko kilka okazji do działania.
Widzę, że lecimy podobnie w tym cyklu - u mnie 8dc. W tym miesiącu zamierzam być spokojna i opanowana, bo ostatni, ze spóżnioną @, mnie nieźle rozwalił..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Widzę, że lecimy podobnie w tym cyklu - u mnie 8dc. W tym miesiącu zamierzam być spokojna i opanowana, bo ostatni, ze spóżnioną @, mnie nieźle rozwalił...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:48
Speranza :), pp2018, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream wrote:W sumie to dopiero 7dc u mnie. Także na razie nic 😜 ale biorę równocześnie wiesiołek do owulki. Zobaczmy. Chociaż w tym cyklu nie pokładam głębokich nadziei. Będziemy mieć tylko kilka okazji do działania.
Jeszcze chciałam zapytać ile bierzesz saszetek i czy zamierzasz brać cały cykl czy tylko do jakiegoś określonego dnia"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Mam te same odczucia. Też 8dc i zamierzam mieć w tym cyklu wszystko w nosie 😊 Bede badać śluz i nic więcej oprócz tego.
To przybijam piątkęelektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
pp2018 wrote:Prezesowa, Farmina, mam wyniki ze stycznia:
Tsh 2,25 qIU/ml przy normie 0.27-4,2
Ft3 2,77 pg/ml przy normie 2-4,4
Ft4 1,16 ng/ml przy normie 0,93-1,7
Jakiś losowy kalkulator pokazał, że wszystko w normie, ale ja się kompletnie na tarczycy nie znam.
Ogólnie to czuje się bez energii, ale mam bardzo niskie cisnienie i na to zwalam
Dziewczyny, póki nie ma @ to jest nadzieja! Przytulam!
Wyszło, że w normie, bo wyniki mieszczą się w normach laboratoryjnych.
FT3 - 32%, FT4 - 29,90%. Powinno być min. 50%.
Wg mnie, jeśli masz do tego objawy to bez leków nie przejdzie. Jeszcze do tego niskie to FT3 - zbadaj sobie niedobory przede wszystkim kwasu foliowego i b12. Zbadaj też anty tpo i anty tgPaima lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Eniana przytulam!
@Fermina, tak, wrócę do normalnego. Zrobię sobie jeszcze raz te wszystkie tarczycowe, żeby je skonsultować, ale z doświadczenia wiem, że niełatwo w waw o dobrego endo. Jeszcze posłucham Liliany Owczar, co mówi o tarczycy. Ech.. tyle otwartych tematów, więc chyba odpuszczę monitoring w tym cyklu..
@Prezesoowa, miałam powyżej normy:
kwas foliowy powyżej 20 ng/ml przy widełkach 4,6-18,7, natomiast B12 miałam 1129 pg/ml przy widełkach 191-663. Brałam B complex z HealthLabs Care.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 11:58
Eniana lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:@Eniana przytulam!
@Fermina, tak, wrócę do normalnego. Zrobię sobie jeszcze raz te hormony tarczycowe, żeby je skonsultować, ale z doświadczenia wiem, że niełatwo w waw o dobrego endo. Jeszcze posłucham Liliany Owczar, co mówi o tarczycy. Ech.. tyle otwartych tematów, więc chyba odpuszczę monitoring w tym cyklu..
Monitoring na pewno nie zaszkodzi, warto działać wielotorowo i sprawdzać zwłaszcza że niedoczynność lubi namieszać w cyklupp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Widzę, że lecimy podobnie w tym cyklu - u mnie 8dc. W tym miesiącu zamierzam być spokojna i opanowana, bo ostatni, ze spóżnioną @, mnie nieźle rozwalił...
No ja mam podobnie... Przez to, że wiem, że nie podziałamy zbyt wiele to i już nastawiona jestem raczej , że nic z tego. Ale i tak chcę mierzyć temperaturę i zrobić owulaki dla sprawdzenia swojego cyklu po prostu.Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Jeszcze chciałam zapytać ile bierzesz saszetek i czy zamierzasz brać cały cykl czy tylko do jakiegoś określonego dnia
Ja w sumie zamierzam brać cały cykl i 2 saszetki. Chyba akurat Fertistim można przyjmować cały czas.Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Eniana wrote:Kobieta bardzo dużo może znieść i ja już na prawdę dużo przeszłam, ale przychodzi taki moment że brakuje już sił. Kroczyłam po krawędzi, ale dzisiaj zaczełam w tą przepaść spadać. Czuję się na prawdę źle, pewnie hormony się do tego przyczyniły, ale przez ostatni rok spotykają mnie same nieszczęścia i nie mogę się już chwytać brzytwy by się ratować...
I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.
Rozumiem Cię doskonale. Nie będę pocieszała bo sama rozczulam się nad sobą i chyba już nawet nie potrzebuje pocieszenia ani ojojania, też mam wrażenie że spadam w przepaść i jestem bliska dna.
W sumie nie wiem czego oczekiwałam skoro sama się na to pisałam robiąc coś wbrew sobie. Ale chciałam dobrze, zrobiłam coś dla kogoś żeby ta osoba była szczęśliwa kosztem tego że teraz przez to i przez kilka spraw które się skumulowały sama nie czuję się szczęśliwa. Gdzieś w środku tli mi się jeszcze nadzieja że może kiedyś się wszystko poukłada.. 🙂
przytulam Cię 😘Eniana lubi tę wiadomość
-
@Eniana - pisz do nas jak potrzebujesz, jesteśmy żeby wysłuchać i wesprzeć. Każda z nas ma takie doły i prawie każda kiedyś dobija do dna, z którego już niżej nie można spaść, a tylko się odbić.
Prezesoowa, elektro96, pp2018, Eniana, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"