Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - czy Wasi mężowie zauważają jakieś różnice w trakcie 🔥 w trakcie owulacji albo dzień przed? Mówili coś, że czują Was inaczej czy coś?
Prezesoowa, pp2018 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
jego słowa: „nieeee, to jeszcze nic nie znaczy”
no wszystko we mnie zgasło i aż mam ochotę płakać. nie miałam zamiaru żeby prowadził mi „ciążę”(bo po tym jak to powiedział mam wrażenie, że sobie to uroiłam), ale chciałam iść kontrolnie bo badałam u niego proga. tak lekceważąco to powiedział, jakbym po prostu sobie coś wymyśliła i wyolbrzymiała. słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
kuzwa no!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:26
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Do mnie właśnie zawitała 🙉, więc proszę o wpisanie na I stronie.
Ruszam z nowym cyklem i -mam nadzienie, że mi się uda- z nowym nastawieniem. Chciałabym trochę wyluzować i mieć inne tematu w głowie niż cykl miesiączkowy.
Zamówiłam sobie Fertistim i będę go piła w tym cyklu, ale chcę na ten miesiąc sobie wrzucić temat diety i większej aktywności fizycznej. Chociaż dzisiejsza pogoda do tego nie zachęca 😬pp2018, Speranza :), Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - czy Wasi mężowie zauważają jakieś różnice w trakcie 🔥 w trakcie owulacji albo dzień przed? Mówili coś, że czują Was inaczej czy coś?
Mój mówi, że zawsze czuje, że to TE dni. Że w środku jest inaczej, według niego tak bardziej „miękko” no i wiadomo bardziej mokro 😂pp2018, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
No i nie załatwiłam tych skierowań. No trudno, to zapłacę jak się inaczej nie da.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Ale chodzi o fizyczne odczucia, takie "namacalne"? zapytam, u nas to był pierwszy cykl w lutym, gdy współżycie było w dni płodne, więc dla mnie to zupełna nowość
Suzie, a masz możliwość spróbować jeszcze u innego lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:30
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Mój mówi, że czuć lepszy poślizg i dużo wilgoci.Prezesoowa, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
kopytko wrote:za chwilkę będę was nadrabiać, ale muszę aż napisać. zadzwoniłam do ginekologa z wynikiem bety, podekscytowana.
no wszystko we mnie zgasło i aż mam ochotę płakać. nie miałam zamiaru żeby prowadził mi ciążę, ale chciałam iść kontrolnie bo badałam u niego proga. tak lekceważąco to powiedział, jakbym po prostu sobie coś wymyśliła i wyolbrzymiała. słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
kuzwa no!!!
Kochana, strasznie nieempatyczny ten lekarz, ale nie przejmuj się. Dla lekarza dopóki nie widać na USG to się nie liczy. Będziesz jutro powtarzać betę?kopytko lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
kopytko wrote:za chwilkę będę was nadrabiać, ale muszę aż napisać. zadzwoniłam do ginekologa z wynikiem bety, podekscytowana.
no wszystko we mnie zgasło i aż mam ochotę płakać. nie miałam zamiaru żeby prowadził mi ciążę, ale chciałam iść kontrolnie bo badałam u niego proga. tak lekceważąco to powiedział, jakbym po prostu sobie coś wymyśliła i wyolbrzymiała. słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
kuzwa no!!!kopytko, Prezesoowa, pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Ale chodzi o fizyczne odczucia, takie "namacalne"?
Suzie, a masz możliwość spróbować jeszcze u innego lekarza?
Powiedziała, że mam iść po skierowanie do ginekologa endokrynologa 🙈
No nic, badania i tak zrobię, ale chciałam zaoszczędzić trochę grosza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:28
pp2018 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:No ja mam podobnie... Przez to, że wiem, że nie podziałamy zbyt wiele to i już nastawiona jestem raczej , że nic z tego. Ale i tak chcę mierzyć temperaturę i zrobić owulaki dla sprawdzenia swojego cyklu po prostu.
Ja za to ograniczę się wyłącznie do testów owulacyjnych i nic więcej. Nawet w tym miesiącu na monitoring nie idę, bo chyba mój gin na urlop się wybrał w okolicach mojej owu.Pati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
no wszystko we mnie zgasło i aż mam ochotę płakać. nie miałam zamiaru żeby prowadził mi „ciążę”(bo po tym jak to powiedział mam wrażenie, że sobie to uroiłam), ale chciałam iść kontrolnie bo badałam u niego proga. tak lekceważąco to powiedział, jakbym po prostu sobie coś wymyśliła i wyolbrzymiała. słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
kuzwa no!!!
Nie bierz tego do siebie. Twoja beta nie kłamie 😊Prezesoowa, kopytko, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
powtórzyć jutro czy w środę?
Ja bym jutro powtórzyła skoro robiłaś wczoraj.elektro96, kopytko, Leśneintro lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
pp2018 wrote:Ale chodzi o fizyczne odczucia, takie "namacalne"?
Suzie, a masz możliwość spróbować jeszcze u innego lekarza?
Chyba bardziej fizycznie.
Pytam, bo mój stwierdził, że jakoś tak inaczej, że dużo goręcej niż normalnie i że mokro też zupełnie inaczej. Chyba miałam pierwszą w życiu praktycznie bezobjawową owulkę, bo miałam tylko ze 2 godziny takie lekutkie rozpieranie w jajniku. Dziś już totalnie nic. No albo się zapowiadało i nie wyszłoWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
kopytko wrote:@prezesowa @monk@ macie rację. ale usłyszeć takie coś to jak strzał. zgasłam.
powtórzyć jutro czy w środę?
Najlepiej po 48h, ale jak zrobisz w środę to kalkulatory w internecie też świetnie wyliczą 48-godzinny przyrostWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
kopytko wrote:@prezesowa @monk@ macie rację. ale usłyszeć takie coś to jak strzał. zgasłam.
powtórzyć jutro czy w środę?Prezesoowa, kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Do mnie właśnie zawitała 🙉, więc proszę o wpisanie na I stronie.
Ruszam z nowym cyklem i -mam nadzienie, że mi się uda- z nowym nastawieniem. Chciałabym trochę wyluzować i mieć inne tematu w głowie niż cykl miesiączkowy.
Zamówiłam sobie Fertistim i będę go piła w tym cyklu, ale chcę na ten miesiąc sobie wrzucić temat diety i większej aktywności fizycznej. Chociaż dzisiejsza pogoda do tego nie zachęca 😬
Tulę :* damy radę pomimo pogody z tego co widziałam to do końca marca z pogodą szału nie będzie, ale przynajmniej później się ciemno robi trzymam 🤞 za ten cyklZbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:@MummyYummy Kochana u mnie waga leci, założyłam sobie na marzec 3,5 kg i 3 już w zasadzie zleciało, ale to dopiero początek no i też nie będę się do Was porównywać, bo do swojej wymarzonej wagi mam ponad 25 kg
martwiłam się też o @Ultramarynkę i sprawdzałam czy się gdzieś odzywała na forum, widziałam, że pisała, że ma ciężki czas i dlatego się nie odzywa - Kochana jeśli nas podczytujesz to myślimy o Tobie :*
Cuuuudownie, że masz już 3 kg za sobą ♥️ Gratulacje, to piękny wynik! Mnie od takiej wymarzonej dzieli 15, ale od realnej i satysfakcjonującej - 10 🤭 Natomiast trochę obawiam się, że samo odstawienie produktów, których nie mogę, nie przynosi efektów. Zastanawiam się nad trzymaniem się kalorii, które wskazuje PPM, ale też nie wiem, czy przy staraniach taki deficyt nie wpłynie źle na płodność/hormony 🤔😉 -
Maj.a wrote:Witam w klubie, ie jestes sama w tym wszystkim 😘😘
też weekend mieliśmy odwiedziny znajomych. Ich mała( 2 lata) ciągle się do mnie przymilała i wszędzie ciągła. Mówię kiedyś i my się doczekamy. Ale na koniec oznajmili ze oczekują następnego brzdąca. Ja już się rozsypalam w środku.
Właśnie siedzę na stronie testdna czy zamawiac pakiet na trombofilie czy jednak dać sobie spokój.
Ja nie żałuję pieniędzy wydanych na badania.. ani złotówki nie żałuję i gdybym miała jeszcze raz podjąć decyzję czy zrobic je czy nie , to i tak bym zrobiła 😘