Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹

IMG-20240311-115156.jpg

Przepiękne te krechy <3 gratulacje! Oczywiście trzymamy kciuki za Twojego okruszka i za Twoje zdrówko :*

Sparky lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Hej. Ja oczywiście dostałam okres, ale kilka dni opóźnienia było. Nie wiem czy to ze stresu czy nadziei 🥲. Bylam pozytywnie nastawiona, ale z czasem mam przeczucie, że się nie uda wcale. Niedługo będę mieć 34 lata i łapię doła z każdym miesiącem.

Przytulam Cię mocno Kochana :* Uda się, uwierz w to, bo to się stanie :*
    Mam nadzieję, że to ostatni Twój okres w tym roku 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 13:37

• Sparky Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Gratulacje !🥰 zdrówka 😘🍀
    Ooo a co ja widzę 🥰🥰 piękny suwaczek, gratuluję i trzymam kciuki 🩷🍀

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przepiękne te krechy <3 gratulacje! Oczywiście trzymamy kciuki za Twojego okruszka i za Twoje zdrówko :*
    Dziękuję 😘 i dzięki za wpisanie na 1 stronie 🤗

pp2018, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹

IMG-20240311-115156.jpg
    Gratulacje!

Sparky lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 11 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ooo a co ja widzę 🥰🥰 piękny suwaczek, gratuluję i trzymam kciuki 🩷🍀
    Dziękuję 😘 niedługo wszystkie będziemy miały takie suwaczki tutaj, wierzę w to 🥰

Sparky, elektro96, Smerfetkaa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziękuję 😘 i dzięki za wpisanie na 1 stronie 🤗

Pozwoliłam sobie wpisać, niech się kreseczki rozmnażają :D

Sparky, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Kobieta bardzo dużo może znieść i ja już na prawdę dużo przeszłam, ale przychodzi taki moment że brakuje już sił. Kroczyłam po krawędzi, ale dzisiaj zaczełam w tą przepaść spadać. Czuję się na prawdę źle, pewnie hormony się do tego przyczyniły, ale przez ostatni rok spotykają mnie same nieszczęścia i nie mogę się już chwytać brzytwy by się ratować...
    I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
    Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.

Nic nie powiem, ale 🫂🫂🫂

Eniana lubi tę wiadomość

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopytko- olej gościa… ale mi ciśnienie podniosło co napisałaś. Dla nas staraczek to jest tak dużo a lekarz podszedł do tego typowo medycznie.

Suzie- powiem Ci, że mi na teleporadzie nie chcieli dawać w ogóle skierowań tylko kazali przyjść stacjonarnie się pokazać 🙈 masakra to jest

Elektro, ja w tym miesiącu nam te same nastawienie 😅 szczerze nawet nie liczę, który mam dc. Ten miesiąc odpuszczamy i chcemy wyluzować w głowie 🥹

Fermina 🫂 trzeba sobie pozwolić na takie emocje i dzięki temu będzie lżej i lepiej ✊🏻

Sparky gratulacje 🥹❤️

Ja w ogóle od kolejnego miesiąca będę robić testy owu, dotychczas tego nie robiłam i zobaczymy. Mam 15 sztuk, to można testować 😅

Prezesoowa, Pati2804, elektro96, Sparky, MummyYummy, Fermina, kopytko lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Rozumiem Cię doskonale. Nie będę pocieszała bo sama rozczulam się nad sobą i chyba już nawet nie potrzebuje pocieszenia ani ojojania, też mam wrażenie że spadam w przepaść i jestem bliska dna.
    W sumie nie wiem czego oczekiwałam skoro sama się na to pisałam robiąc coś wbrew sobie. Ale chciałam dobrze, zrobiłam coś dla kogoś żeby ta osoba była szczęśliwa kosztem tego że teraz przez to i przez kilka spraw które się skumulowały sama nie czuję się szczęśliwa. Gdzieś w środku tli mi się jeszcze nadzieja że może kiedyś się wszystko poukłada.. 🙂

przytulam Cię 😘

🫂🫂🫂

preg.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kopytko- olej gościa… ale mi ciśnienie podniosło co napisałaś. Dla nas staraczek to jest tak dużo a lekarz podszedł do tego typowo medycznie.

Suzie- powiem Ci, że mi na teleporadzie nie chcieli dawać w ogóle skierowań tylko kazali przyjść stacjonarnie się pokazać 🙈 masakra to jest

Elektro, ja w tym miesiącu nam te same nastawienie 😅 szczerze nawet nie liczę, który mam dc. Ten miesiąc odpuszczamy i chcemy wyluzować w głowie 🥹

Fermina 🫂 trzeba sobie pozwolić na takie emocje i dzięki temu będzie lżej i lepiej ✊🏻

Sparky gratulacje 🥹❤️

Ja w ogóle od kolejnego miesiąca będę robić testy owu, dotychczas tego nie robiłam i zobaczymy. Mam 15 sztuk, to można testować 😅

No ja do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów, widocznie moja dobra passa się skończyła 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi naprawdę pomogły testy owulacyjne już kolejny raz 🍀 w poprzednim cyklu robiłam testy owu ale widocznie nie było owulacji bo nie dojrzałam dwóch kresek tak samo ciemnych a w tym cyklu robiłam regularnie dwa razy dziennie jak widziałam że ciemnieją kreski i naprawdę gdyby nie to to nie wiedziałabym że owulacja była bo nie miałam nawet bólu jajnika w dniu owu, tylko później i to by mnie zmylilo i nie byłabym teraz w ciąży na pewno bo nie czułam oznak owulacji ! 🙄
    Także jeśli Wasze wyniki wychodzą dobrze a dalej Wam się nie udaje to naprawdę polecam testy , tylko trzeba je robic regularnie, chciałabym żeby każdej z Was się udało!❤ 🥺

Gregorka, Liyss🧚🏻, MummyYummy, pp2018, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Sparky gratulacje 🥹❤️

Będę mocno trzymać kciuki za wyłapanie owulki i owocny cykl ❤

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy - Kochana! widziałam dziś info, że siwe włosy mogą wychodzić z braku miedzi :)

MummyYummy, pp2018, Speranza :) lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - czy Wasi mężowie zauważają jakieś różnice w trakcie 🔥 w trakcie owulacji albo dzień przed? Mówili coś, że czują Was inaczej czy coś? :P

Mój potrafi rozpoznać, kiedy wchodzę w fazę płodną, mówi, że to feromony 😅 Jeśli chodzi o samą owulację, to nic mi nie wiadomo 🤔 Ogólnie w tym cyklu po jednym ze stosunków skomentował, że było jak na lodowisku i wcale nie chodziło o pozycję 🤣 Także wiesiołek idealnie spełnia swoje zadanie 😎

Pati2804, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

preg.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, bo ja nie ogarniam. Dzisiaj jak mi ta tempka spadła do 36.23° to teoretycznie powinnam już tą 🐒 dostać.. nigdy nie mam tak, że spada i przychodzi po dniu czy dwóch.. Wiem też, że już mi ta temp w górę nie odbije, ale kurde zero bólu brzucha, plamienie to takie, że aż wcale.. nie wiem o co chodzi.. Ale jestem zła, bo to mi tylko cykl wydłuża 🥲

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi, bo ja nie ogarniam. Dzisiaj jak mi ta tempka spadła do 36.23° to teoretycznie powinnam już tą 🐒 dostać.. nigdy nie mam tak, że spada i przychodzi po dniu czy dwóch.. Wiem też, że już mi ta temp w górę nie odbije, ale kurde zero bólu brzucha, plamienie to takie, że aż wcale.. nie wiem o co chodzi.. Ale jestem zła, bo to mi tylko cykl wydłuża 🥲

A zmieniałaś coś w tym cyklu? Jakieś suple? Może jakaś infekcja? A może jednak biochem, bo pamiętam, ze miałas cienie na testach?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Ja też po jednodniowym spadku miałam na drugi dzień okres w zeszłym cyklu , więc nie wiem co jest grane u Ciebie ☹ jak 🐒 nie przyjdzie jutro to ja nie wiem.. chociaż ja ostatnie okresy miałam też słabe i po dwóch dniach się rozkręcały dopiero .
    🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziękuję ❤️

U mnie możliwe, że już po owulce 🙄
    I Ovu i Flo mi zaprognozowało owu na środę, ale to raczej wynik tego, że w poprzednim cyklu miałam później niż zwykle. No zobaczymy :)

A jak u Ciebie? Weekend się udał🔥? 😁

Oj, mam nadzieję, że ten weekend będzie owocny 🔥☺️ Ogólnie testy wychodziły pozytywne w sobotę, działaliśmy co 1-2 dni od zakończenia okresu, jeszcze dziś mamy w planach poprawić. W tym cyklu naprawdę czuję, że zrobilismy wszystko, co się dało 💪 Było idealnie zarówno pod kątem technicznym, jak i takim emocjonalnym ♥️

To prawdopodobnie idziemy łeb w łeb. Kiedy planujesz testować? Trzymam za nas kciuki, żebyśmy już tutaj zostały ✊✊✊

Prezesoowa, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

IMG-20240311-115156.jpg

Jeeeeeeeju, gratulacje 😍😍😍 Planowana ciąża z zaskoczenia 🥺♥️ Trzymamy mocno kciuki za Ciebie i okruszka ✊ Dawaj znać!

Prezesoowa, Sparky, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ