Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky gratulacje!! 🫶🏻😊

Sparky lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy - Kochana! widziałam dziś info, że siwe włosy mogą wychodzić z braku miedzi :)

Dzięki Ci, Kochana, za pamięć! ♥️♥️ Dopisuję do listy!

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹

IMG-20240311-115156.jpg

Wow, jakie krechy 🥹 Gratulacje 🤗

Sparky lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky gratulacje!

Sparky lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal 🐒 brak. Przejmuje się, że nie przyjdzie do przyjazdu męża i znowu kolejne cykle z głowy bo będzie dopiero w maju. Wkurzona jestem przez to. Już opitoliłam chłopaka z roboty niechcący 😛 ...

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

Dieta 💪🏻
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Oj, mam nadzieję, że ten weekend będzie owocny 🔥☺️ Ogólnie testy wychodziły pozytywne w sobotę, działaliśmy co 1-2 dni od zakończenia okresu, jeszcze dziś mamy w planach poprawić. W tym cyklu naprawdę czuję, że zrobilismy wszystko, co się dało 💪 Było idealnie zarówno pod kątem technicznym, jak i takim emocjonalnym ♥️

To prawdopodobnie idziemy łeb w łeb. Kiedy planujesz testować? Trzymam za nas kciuki, żebyśmy już tutaj zostały ✊✊✊

Chciałam testować 21 marca, ale zobaczę co nawydziwiają moje jajniki. Jak się okaże, że owu jeszcze przede mną to będę testować odpowiednio później. Kusi jeszcze zrobienie proga i estradiolu, ale zobaczę jak ten tydzień mnie zmiażdży :P

Trzymam kciuki :* 🤞

MummyYummy lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz próbuje powiązać fakty skąd u mnie plamienia po okresie.. Już drugi cykl mam plamienia po okresie. Byłam 3 tyg temu na USG i lekarz mówił, że czysto i wszystko ok. A teraz byłam w toalecie i na papierze trochę krwi bardziej takie „nitki krwi”, rano kochaliśmy się. I się zastanawiam co się dzieje..
    Czy to może być coś związane z nadżerką? Gin mam dopiero za miesiąc i idę do innego..
    Kochaliśmy się z 6h temu a te nitki krwi dopiero teraz się pokazały.

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹

IMG-20240311-115156.jpg

Są przepiękne! Gratulacje! 🥰

Sparky lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    U mnie nadal 🐒 brak. Przejmuje się, że nie przyjdzie do przyjazdu męża i znowu kolejne cykle z głowy bo będzie dopiero w maju. Wkurzona jestem przez to. Już opitoliłam chłopaka z roboty niechcący 😛 ...

Czyżby nadchodziła ? :D :D

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Teraz próbuje powiązać fakty skąd u mnie plamienia po okresie.. Już drugi cykl mam plamienia po okresie. Byłam 3 tyg temu na USG i lekarz mówił, że czysto i wszystko ok. A teraz byłam w toalecie i na papierze trochę krwi bardziej takie „nitki krwi”, rano kochaliśmy się. I się zastanawiam co się dzieje..
    Czy to może być coś związane z nadżerką? Gin mam dopiero za miesiąc i idę do innego..
    Kochaliśmy się z 6h temu a te nitki krwi dopiero teraz się pokazały.

Plamienie po okresie to raczej nie od nadżerki, po stosunki jak najbardziej mozliwe, że od nadżerki. A jak długo masz te plamienia tzn. ile dni się utrzymują? 2 dni przed i 2 dni po to jest raczej w normie :)

• san95 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A zmieniałaś coś w tym cyklu? Jakieś suple? Może jakaś infekcja? A może jednak biochem, bo pamiętam, ze miałas cienie na testach?

Wstyd się przyznać, ale w tym cyklu zero supli, zero czegokolwiek. Ten cień to nie cień, bo rozłożyłam test i nic nie było. Zastanawiam się o co chodzi, bo po takim spadku 🐒 i ból dosłownie mnie budziły.

• kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @fermina jesteśmy z Tobą ♥️ warto czasem pozwolić sobie na gorszy dzień. trzymaj się tam🌷
    @Pati kciuki za wizytę! obyś trafiła na lepszego lekarza od mojego😂♥️
    @prezesowa super, że rozmowa udana, powodzenia✊🏼
    @elektro96 i to jest podejście! mieć wszystko w nosie:) za bardzo rozmyślając niestety same robimy sobie krzywdę. powodzonka w tym
    cyklu!
    @eniana tulę🫂
    @lesneintro głupia małpa. 😓 przyszły cykl musi być Twój! 💝 a fertistim polecam mocno
    @luśka oby @ przyszła szybko i powodzenia w nowym cyklu. tulę☹️♥️
    @sparky piękny widok!!! 🥂
    @liyss powodzonka z testami, jak o nich myślę mam ochotę zapomnieć😂 (moje nieumiejętne testowanie sprawiło że klęłam na wszystkie strony świata) cykl będzie Twój!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:24

Liyss🧚🏻, Fermina, Pati2804, Eniana, luśka, Sparky lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, wracam do gry :D wcześniej się pomyliłam licząc kiedy będzie owu (święta u rodziny) ale teraz widzę, że owu mam mieć tydzień wcześniej, także jednak zaczynam ten cykl z nową nadzieją na dobre wieści w kwietniu ☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:34

Prezesoowa, kopytko, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Speranza :), Fermina, pp2018, Pati2804, Chochlik12, MummyYummy, Sparky, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Wstyd się przyznać, ale w tym cyklu zero supli, zero czegokolwiek. Ten cień to nie cień, bo rozłożyłam test i nic nie było. Zastanawiam się o co chodzi, bo po takim spadku 🐒 i ból dosłownie mnie budziły.

Może miałaś wysoki progesteron i @ przyjdzie jutro :)

Suzie lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Plamienie po okresie to raczej nie od nadżerki, po stosunki jak najbardziej mozliwe, że od nadżerki. A jak długo masz te plamienia tzn. ile dni się utrzymują? 2 dni przed i 2 dni po to jest raczej w normie :)

Ostatnio miałam plamienia 3 dni po okresie i trwały mniej więcej około 6 dni i w tym miałam jedno krwawienie.. I potem przez 4 dni przed okresem „różowa krew” i brązowe plamienia.

Teraz miałam tak 4 dni okres, 1,5 dnia przerwy i znowu 1,5 dnia okres. Po tym po 3 dniach plamienia delikatne.

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

IMG-20240311-115156.jpg
    Wow! Gratulacje ❤️ takie historie lubimy ✊🍀

Sparky lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ostatnio miałam plamienia 3 dni po okresie i trwały mniej więcej około 6 dni i w tym miałam jedno krwawienie.. I potem przez 4 dni przed okresem „różowa krew” i brązowe plamienia.

Teraz miałam tak 4 dni okres, 1,5 dnia przerwy i znowu 1,5 dnia okres. Po tym po 3 dniach plamienia delikatne.

A badałaś jakoś niedawno - już po wystąpieniu tych plamień - hormony? Np. estradiol? Prolaktynę? Progesteron?

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A badałaś jakoś niedawno - już po wystąpieniu tych plamień - hormony? Np. estradiol? Prolaktynę? Progesteron?

Estradiol dopiero będę badać. Prolaktyna podwyższona od kilku lat ale po obciążeniu rośnie prawidłowo wiec nic nie muszę z nią robić zgodnie z opinią 3 endo 🙈
    Prog badałam 7dpo i był w normie, wiadomo mógłby być wyższy ale miałam raz 13 a raz 17.

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Estradiol dopiero będę badać. Prolaktyna podwyższona od kilku lat ale po obciążeniu rośnie prawidłowo wiec nic nie muszę z nią robić zgodnie z opinią 3 endo 🙈
    Prog badałam 7dpo i był w normie, wiadomo mógłby być wyższy ale miałam raz 13 a raz 17.

To kolejne 7dpo zbadaj sobie proga z estradiolem, bo ważny jest też zachowany stosunek pomiędzy tymi dwoma hormonami.

A miałaś może monitoring owulacji ?

pp2018, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czyżby nadchodziła ? :D :D

Dej Bóg 🙈

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

Dieta 💪🏻
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ