Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Kopytko, ja również w pierwszym cyklu z fertistimem zaszłam, i to nie od 1 dc piłam 😁 może nie pełna zasługa, ale na pewno dał dobrego kopa owulacji ❤️

Co do objawów, w większości przypadków czujemy jak już wiemy. Ja w pierwszej ciąży długo nie wiedzialam przez podróże, ale dopiero później przypomniałam sobie że jakieś tam objawy były i nawet plamienie zagnieżdżania, ale nie analizowałam tego bo nie miałam głowy ☺️

To jest tak jak - nie starasz się to nie analizujesz każdego burczenia w brzuchu, a jak się starasz to każdy bąk jest objawem 😂

A piłaś fertistim cały cykl?

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls! Jak cudownie wątek zaczal się rozkręcać! Tyle pięknych i jak zdrowych wiruskow się rozmnożyło 🤩❤️🦠 Tak trzymać do końca!😎
    A ja dziś poszłam na zakupki-extra wyprzedaże piżam w tezenis 1+1 gratis🕺

damrade, Paima, Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, Pati2804, Sparky, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 11 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    A piłaś fertistim cały cykl?
    Od początku cyklu, ale nie od 1 dc i do pozytywnego testu. Owulacja była na maksa mokra, nawet mój mąż powiedział że to przesada i nigdy tak nie było. Więc na pewno coś tam podbiło, ja się przy nim od razu czułam lepiej dzięki temu że inozytol był w składzie 😊

kopytko, Prezesoowa, Daga121222, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten fertistim dobry w smaku? Ja mężowi kupiłam ten dla mężczyzn chciałam dla mnie też ale jakoś mam obiekcje przed witaminami do picia 😪

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!
    Oki, to teraz herbatka i trzeba nadrobić z 10 stron 🤭🤭

kopytko, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ten fertistim dobry w smaku? Ja mężowi kupiłam ten dla mężczyzn chciałam dla mnie też ale jakoś mam obiekcje przed witaminami do picia 😪

Ktoś tu porównał smak do wygazowanej fanty i ja się z tym zgadzam 😜całkiem przyjemny.

damrade, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Męskiego nie próbowałam, a dla kobiet smakuje jak rozcieńczona fantą, całkiem dobrze się to piło ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:11

Liyss🧚🏻, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

z zimna woda oooomg będzie mi go brakować :( mi bardzo smakował

damrade, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, (....) trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹
    IMG-20240311-115156.jpg

Gratulacje!! ☺️☺️
    kopytko wrote:
    za chwilkę będę was nadrabiać, ale muszę aż napisać. zadzwoniłam do ginekologa z wynikiem bety, podekscytowana.
    jego słowa: „nieeee, to jeszcze nic nie znaczy”
    no wszystko (...) słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
    kuzwa no!!!

Co za lekarz , mógł lepiej ubrać to w słowa 😔
    Wiadomo, że to początek ale wystarczyło powiedzieć "proszę zaczekać dwa tygodnie i wtedy przyjść" 🙄

Nie przejmuj się nim 😘 my jesteśmy podjarane Twoją betą ☺️

kopytko, Sparky, Speranza :) lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dowiedziałam się właśnie, że w przedszkolu moich dzieci panuje rumien zakaźny i zaczęłam się cieszyć, że w tym cyklu się jednak nie uda. Jak to się perspektywa potrafi zmienić w jednej chwili.

🙄🙄 U nas był miesiąc temu. Myslałam,że moje dziecko też złapało ale...okazało się że ma szkarlatynę...
    Więc chyba jeszcze gorzej. 😜

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To będzie jakoś 12-13 dpo? Ja w tym cyklu mam problem z wytypowaniem dnia owulacji - pozytywne testy wychodziły w sobotę, niedziela rano już praktycznie bez kreski i dziś to samo. Ale kurde, cycki mnie nie bolą i nie miałam takiego typowego boli jajnika - ciągle tylko kłuje raz, jeden, raz drugi, czasem w podbrzuszu 🙈

Ciężki tydzień prywatnie czy zawodowo? Oczywiście jak nie chcesz, to nie odpowiadaj 😘

Bardziej 10-11 dpo zakładając, że owu podobnie jak u Ciebie była wczoraj/dzisiaj :) mam nadzieję, że tak było, bo poprawić będziemy mogli dopiero w środę, bo dziś męża jeszcze nie ma, więc wróci umęczony, a jutro mamy gości. No zobaczymy :)

Mam podobne objawy z tymi jajnikami, no ciekawe ;) wydaje mi się, że jak testy wychodziły pozytywne to owu była w weekend :) kiedy masz plan zacząć testować?

Ja pewnie siknę dla sportu, bo dawno tego nie zrobiłam, a zapas testów jest :D

Tydzień ciężki zawodowo.. mam zakończenie projektu, nowy projekt do zrobienia od początku, do tego przygotowanie dokumentów dla biegłego rewidenta no i do tego mam kosę z gł. księgową, bo wytknęłam jej błąd, przez który ja mam dodatkowo w tygodniu 3 godziny tłumaczenia się klientom dlaczego tak i dlaczego ich oszukujemy, a wystarczyło po prostu odpowiednią funkcję w programie księgowym zaznaczyć. A księgowa to starsza pani, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy i nie przyjmuje do wiadomości własnych pomyłek.

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa i kurde to ciężko z taką księgową.

Jak wygazowana fanta to w sumie brzmi spoko 😁

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa i kurde to ciężko z taką księgową.

Jak wygazowana fanta to w sumie brzmi spoko 😁

No ciężki temat, zwłaszcza jak przychodzi do wypłaty wynagrodzenia chorobowego albo urlopowego i wypłaca od wynagrodzenia zasadniczego, a mam drugie tyle z premii i dodatków. Nie da sobie wytłumaczyć, że źle robi. Dopiero na koniec roku się okazało, że ostatnie chorobowe wypłaci mi ZUS i zaniosłam jej zaświadczenie od jakiej kwoty mi liczyli to mnie wyrzuciła za drzwi ;)

Mi ogólnie fertisim bardzo smakuje, z lekko ciepłą wodą mniam. Za to ten męski raczej nie jest taki dobry :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:52

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    a to ciekawe, u mnie w większości w prawym
    się dzieje. z córką 7 lat temu to samo. miejmy nadzieję że ten ból „nerki” o czymś tam u ciebie świadczy😏✊🏼

U mnie właśnie w lewym i co ciekawe, to właśnie ten lewy jajnik został zaatakowany nowotworem i przed operacją była mowa, że nie wiadomo, czy po zabiegu ruszy. Rok po operacji byłam w ciąży, po owulacji z lewego jajnika ♥️

Prezesoowa, kopytko, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

A czemu masz obiekcje? Z jakiegoś konkretnego powodu?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardziej 10-11 dpo zakładając, że owu podobnie jak u Ciebie była wczoraj/dzisiaj :) mam nadzieję, że tak było, bo poprawić będziemy mogli dopiero w środę, bo dziś męża jeszcze nie ma, więc wróci umęczony, a jutro mamy gości. No zobaczymy :)

Mam podobne objawy z tymi jajnikami, no ciekawe ;) wydaje mi się, że jak testy wychodziły pozytywne to owu była w weekend :) kiedy masz plan zacząć testować?

Ja pewnie siknę dla sportu, bo dawno tego nie zrobiłam, a zapas testów jest :D

Tydzień ciężki zawodowo.. mam zakończenie projektu, nowy projekt do zrobienia od początku, do tego przygotowanie dokumentów dla biegłego rewidenta no i do tego mam kosę z gł. księgową, bo wytknęłam jej błąd, przez który ja mam dodatkowo w tygodniu 3 godziny tłumaczenia się klientom dlaczego tak i dlaczego ich oszukujemy, a wystarczyło po prostu odpowiednią funkcję w programie księgowym zaznaczyć. A księgowa to starsza pani, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy i nie przyjmuje do wiadomości własnych pomyłek.

Jestem wpisana bodajże na 26 marca, ale nie wiem, czy wytrzymam 🤭 Na początku aplikacja wyznaczyła mi owu później i tym się kierowałam, zapisując się na testowanie. Teraz, jak tak liczę, to będzie jakieś 15 dpo, więc już sporo. Z drugiej strony nie chce wbić się z testowaniem w weekend, bo później ciężko poukładać, żeby skoczyć na betę. A z trzeciej strony, pisząc już zupełnie nie po polsku i nielogicznie 😅, to chcę wyrobić się z ewentualnymi badaniami i kontaktem z ginekologiem przed świętami.

To rzeczywiście masz intensywny czas w pracy. Ogólnie ja też mam nieprzyjemne doświadczenia z księgowymi 🙄 Przez jedną nie dostawałam PÓŁ ROKU macierzyńskiego, bo nie potrafiła dokumentów złożyć i uparcie kłóciła się ze mną, że ona nie musi tego zrobić. Dopiero skarga pomogła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 19:04

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ciężki temat, zwłaszcza jak przychodzi do wypłaty wynagrodzenia chorobowego albo urlopowego i wypłaca od wynagrodzenia zasadniczego, a mam drugie tyle z premii i dodatków. Nie da sobie wytłumaczyć, że źle robi. Dopiero na koniec roku się okazało, że ostatnie chorobowe wypłaci mi ZUS i zaniosłam jej zaświadczenie od jakiej kwoty mi liczyli to mnie wyrzuciła za drzwi ;)

Mi ogólnie fertisim bardzo smakuje, z lekko ciepłą wodą mniam. Za to ten męski raczej nie jest taki dobry :P

Omg, serio współczuje współpracy z kimś takim 🙈

Mam ogólnie obiekcje do witamin i leków w formie saszetek do rozpuszczania bo ja nie lubię takich rzeczy, często mnie mdli i nie umiem wypić „duszkiem”. Albo sobie coś wmawiam od lat. Ja to już przeżywam jak będę robić krzywa cukrowa w ciąży 🙈

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jestem wpisana bodajże na 26 marca, ale nie wiem, czy wytrzymam 🤭 Na początku aplikacja wyznaczyła mi owu później i tym się kierowałam, zapisując się na testowanie. Teraz, jak tak liczę, to będzie jakieś 15 dpo, więc już sporo. Z drugiej strony nie chce wbić się z testowaniem w weekend, bo później ciężko poukładać, żeby skoczyć na betę. A z trzeciej strony, pisząc już zupełnie nie po polsku i nielogicznie 😅, to chcę wyrobić się z ewentualnymi badaniami i kontaktem z ginekologiem przed świętami.

To rzeczywiście masz intensywny czas w pracy. Ogólnie ja też mam nieprzyjemne doświadczenia z księgowymi 🙄 Przez jedną nie dostawałam PÓŁ ROKU macierzyńskiego, bo nie potrafiła dokumentów złożyć i uparcie kłóciła się ze mną, że ona nie musi tego zrobić. Dopiero skarga pomogła.

No u mnie Ovu wyznaczyła mi owulkę dopiero na 14 marca i od początku wydawało mi się, że to coś późno jak na mnie. To może się umówimy na testowanie w jakiś konkretny dzień i będziemy się trzymać razem? :D

A to też znam, bo 3 razy się upominałam o wniosek o zasiłek chorobowy z ZUSu ;) zawsze mi się wydawało, że księgowa to powinna ogarniać takie rzeczy, ale najwyraźniej nie bardzo :P

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Omg, serio współczuje współpracy z kimś takim 🙈

Mam ogólnie obiekcje do witamin i leków w formie saszetek do rozpuszczania bo ja nie lubię takich rzeczy, często mnie mdli i nie umiem wypić „duszkiem”. Albo sobie coś wmawiam od lat. Ja to już przeżywam jak będę robić krzywa cukrowa w ciąży 🙈

Nie chciałabym, żebyś odebrała to jako namawianie, ale jeśli chciałabyś spróbować to mogę Ci podesłać do paczkomatu dwie saszetki i zobaczysz czy Ci podejdzie :)

Ogólnie też mam problem z takimi rzeczami, np. rozpuszczalny magnez mi nie przejdzie, bo jest mdły. A przy krzywej glukozowo-insulinowej to od drugiego łyka do pierwszej godziny stałam nad toaletą i walczyłam z wymiotami. Jedyne co mi pomogło się powstrzymać to to, że musiałabym to powtarzać :P

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszych zajęciach teoretycznych na 🚗 jestem mega dumna z siebie, że znów się za to zabrałam 😁
    Mojej 🐒 nadal nie ma. Teraz zaczynam się zastanawiać czy czasem owulka nie była 2 dni później niż w 16dc skoro na wizycie z monitem w 20dc był jeszcze płyn w zatoce. Nie wiem po jakim czasie od owulki on się wchłania. Orientujecie się może jak to wygląda?

Prezesoowa, Paima, Putka2022, ellevv lubią tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ