Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
damrade wrote:Kopytko, ja również w pierwszym cyklu z fertistimem zaszłam, i to nie od 1 dc piłam 😁 może nie pełna zasługa, ale na pewno dał dobrego kopa owulacji ❤️
Co do objawów, w większości przypadków czujemy jak już wiemy. Ja w pierwszej ciąży długo nie wiedzialam przez podróże, ale dopiero później przypomniałam sobie że jakieś tam objawy były i nawet plamienie zagnieżdżania, ale nie analizowałam tego bo nie miałam głowy ☺️
To jest tak jak - nie starasz się to nie analizujesz każdego burczenia w brzuchu, a jak się starasz to każdy bąk jest objawem 😂
A piłaś fertistim cały cykl?👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Girls! Jak cudownie wątek zaczal się rozkręcać! Tyle pięknych i jak zdrowych wiruskow się rozmnożyło 🤩❤️🦠 Tak trzymać do końca!😎
A ja dziś poszłam na zakupki-extra wyprzedaże piżam w tezenis 1+1 gratis🕺damrade, Paima, Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, Pati2804, Sparky, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:A piłaś fertistim cały cykl?
kopytko, Prezesoowa, Daga121222, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Ten fertistim dobry w smaku? Ja mężowi kupiłam ten dla mężczyzn chciałam dla mnie też ale jakoś mam obiekcje przed witaminami do picia 😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ten fertistim dobry w smaku? Ja mężowi kupiłam ten dla mężczyzn chciałam dla mnie też ale jakoś mam obiekcje przed witaminami do picia 😪
Ktoś tu porównał smak do wygazowanej fanty i ja się z tym zgadzam 😜całkiem przyjemny.damrade, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ten fertistim dobry w smaku? Ja mężowi kupiłam ten dla mężczyzn chciałam dla mnie też ale jakoś mam obiekcje przed witaminami do picia 😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:11
Liyss🧚🏻, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
z zimna woda oooomg będzie mi go brakować mi bardzo smakowałdamrade, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Sparky wrote:
Gratulacje!! ☺️☺️
kopytko wrote:za chwilkę będę was nadrabiać, ale muszę aż napisać. zadzwoniłam do ginekologa z wynikiem bety, podekscytowana.
jego słowa: „nieeee, to jeszcze nic nie znaczy”
no wszystko (...) słychać to było w jego tonie i dalszej wypowiedzi.
kuzwa no!!!
Co za lekarz , mógł lepiej ubrać to w słowa 😔
Wiadomo, że to początek ale wystarczyło powiedzieć "proszę zaczekać dwa tygodnie i wtedy przyjść" 🙄
Nie przejmuj się nim 😘 my jesteśmy podjarane Twoją betą ☺️kopytko, Sparky, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Dowiedziałam się właśnie, że w przedszkolu moich dzieci panuje rumien zakaźny i zaczęłam się cieszyć, że w tym cyklu się jednak nie uda. Jak to się perspektywa potrafi zmienić w jednej chwili.
🙄🙄 U nas był miesiąc temu. Myslałam,że moje dziecko też złapało ale...okazało się że ma szkarlatynę...
Więc chyba jeszcze gorzej. 😜 -
MummyYummy wrote:To będzie jakoś 12-13 dpo? Ja w tym cyklu mam problem z wytypowaniem dnia owulacji - pozytywne testy wychodziły w sobotę, niedziela rano już praktycznie bez kreski i dziś to samo. Ale kurde, cycki mnie nie bolą i nie miałam takiego typowego boli jajnika - ciągle tylko kłuje raz, jeden, raz drugi, czasem w podbrzuszu 🙈
Ciężki tydzień prywatnie czy zawodowo? Oczywiście jak nie chcesz, to nie odpowiadaj 😘
Bardziej 10-11 dpo zakładając, że owu podobnie jak u Ciebie była wczoraj/dzisiaj mam nadzieję, że tak było, bo poprawić będziemy mogli dopiero w środę, bo dziś męża jeszcze nie ma, więc wróci umęczony, a jutro mamy gości. No zobaczymy
Mam podobne objawy z tymi jajnikami, no ciekawe wydaje mi się, że jak testy wychodziły pozytywne to owu była w weekend kiedy masz plan zacząć testować?
Ja pewnie siknę dla sportu, bo dawno tego nie zrobiłam, a zapas testów jest
Tydzień ciężki zawodowo.. mam zakończenie projektu, nowy projekt do zrobienia od początku, do tego przygotowanie dokumentów dla biegłego rewidenta no i do tego mam kosę z gł. księgową, bo wytknęłam jej błąd, przez który ja mam dodatkowo w tygodniu 3 godziny tłumaczenia się klientom dlaczego tak i dlaczego ich oszukujemy, a wystarczyło po prostu odpowiednią funkcję w programie księgowym zaznaczyć. A księgowa to starsza pani, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy i nie przyjmuje do wiadomości własnych pomyłek.When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesowa i kurde to ciężko z taką księgową.
Jak wygazowana fanta to w sumie brzmi spoko 😁Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Prezesowa i kurde to ciężko z taką księgową.
Jak wygazowana fanta to w sumie brzmi spoko 😁
No ciężki temat, zwłaszcza jak przychodzi do wypłaty wynagrodzenia chorobowego albo urlopowego i wypłaca od wynagrodzenia zasadniczego, a mam drugie tyle z premii i dodatków. Nie da sobie wytłumaczyć, że źle robi. Dopiero na koniec roku się okazało, że ostatnie chorobowe wypłaci mi ZUS i zaniosłam jej zaświadczenie od jakiej kwoty mi liczyli to mnie wyrzuciła za drzwi
Mi ogólnie fertisim bardzo smakuje, z lekko ciepłą wodą mniam. Za to ten męski raczej nie jest taki dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:52
Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
kopytko wrote:a to ciekawe, u mnie w większości w prawym
się dzieje. z córką 7 lat temu to samo. miejmy nadzieję że ten ból „nerki” o czymś tam u ciebie świadczy😏✊🏼
U mnie właśnie w lewym i co ciekawe, to właśnie ten lewy jajnik został zaatakowany nowotworem i przed operacją była mowa, że nie wiadomo, czy po zabiegu ruszy. Rok po operacji byłam w ciąży, po owulacji z lewego jajnika ♥️Prezesoowa, kopytko, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
A czemu masz obiekcje? Z jakiegoś konkretnego powodu?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Bardziej 10-11 dpo zakładając, że owu podobnie jak u Ciebie była wczoraj/dzisiaj mam nadzieję, że tak było, bo poprawić będziemy mogli dopiero w środę, bo dziś męża jeszcze nie ma, więc wróci umęczony, a jutro mamy gości. No zobaczymy
Mam podobne objawy z tymi jajnikami, no ciekawe wydaje mi się, że jak testy wychodziły pozytywne to owu była w weekend kiedy masz plan zacząć testować?
Ja pewnie siknę dla sportu, bo dawno tego nie zrobiłam, a zapas testów jest
Tydzień ciężki zawodowo.. mam zakończenie projektu, nowy projekt do zrobienia od początku, do tego przygotowanie dokumentów dla biegłego rewidenta no i do tego mam kosę z gł. księgową, bo wytknęłam jej błąd, przez który ja mam dodatkowo w tygodniu 3 godziny tłumaczenia się klientom dlaczego tak i dlaczego ich oszukujemy, a wystarczyło po prostu odpowiednią funkcję w programie księgowym zaznaczyć. A księgowa to starsza pani, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy i nie przyjmuje do wiadomości własnych pomyłek.
Jestem wpisana bodajże na 26 marca, ale nie wiem, czy wytrzymam 🤭 Na początku aplikacja wyznaczyła mi owu później i tym się kierowałam, zapisując się na testowanie. Teraz, jak tak liczę, to będzie jakieś 15 dpo, więc już sporo. Z drugiej strony nie chce wbić się z testowaniem w weekend, bo później ciężko poukładać, żeby skoczyć na betę. A z trzeciej strony, pisząc już zupełnie nie po polsku i nielogicznie 😅, to chcę wyrobić się z ewentualnymi badaniami i kontaktem z ginekologiem przed świętami.
To rzeczywiście masz intensywny czas w pracy. Ogólnie ja też mam nieprzyjemne doświadczenia z księgowymi 🙄 Przez jedną nie dostawałam PÓŁ ROKU macierzyńskiego, bo nie potrafiła dokumentów złożyć i uparcie kłóciła się ze mną, że ona nie musi tego zrobić. Dopiero skarga pomogła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 19:04
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No ciężki temat, zwłaszcza jak przychodzi do wypłaty wynagrodzenia chorobowego albo urlopowego i wypłaca od wynagrodzenia zasadniczego, a mam drugie tyle z premii i dodatków. Nie da sobie wytłumaczyć, że źle robi. Dopiero na koniec roku się okazało, że ostatnie chorobowe wypłaci mi ZUS i zaniosłam jej zaświadczenie od jakiej kwoty mi liczyli to mnie wyrzuciła za drzwi
Mi ogólnie fertisim bardzo smakuje, z lekko ciepłą wodą mniam. Za to ten męski raczej nie jest taki dobry
Omg, serio współczuje współpracy z kimś takim 🙈
Mam ogólnie obiekcje do witamin i leków w formie saszetek do rozpuszczania bo ja nie lubię takich rzeczy, często mnie mdli i nie umiem wypić „duszkiem”. Albo sobie coś wmawiam od lat. Ja to już przeżywam jak będę robić krzywa cukrowa w ciąży 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
MummyYummy wrote:Jestem wpisana bodajże na 26 marca, ale nie wiem, czy wytrzymam 🤭 Na początku aplikacja wyznaczyła mi owu później i tym się kierowałam, zapisując się na testowanie. Teraz, jak tak liczę, to będzie jakieś 15 dpo, więc już sporo. Z drugiej strony nie chce wbić się z testowaniem w weekend, bo później ciężko poukładać, żeby skoczyć na betę. A z trzeciej strony, pisząc już zupełnie nie po polsku i nielogicznie 😅, to chcę wyrobić się z ewentualnymi badaniami i kontaktem z ginekologiem przed świętami.
To rzeczywiście masz intensywny czas w pracy. Ogólnie ja też mam nieprzyjemne doświadczenia z księgowymi 🙄 Przez jedną nie dostawałam PÓŁ ROKU macierzyńskiego, bo nie potrafiła dokumentów złożyć i uparcie kłóciła się ze mną, że ona nie musi tego zrobić. Dopiero skarga pomogła.
No u mnie Ovu wyznaczyła mi owulkę dopiero na 14 marca i od początku wydawało mi się, że to coś późno jak na mnie. To może się umówimy na testowanie w jakiś konkretny dzień i będziemy się trzymać razem?
A to też znam, bo 3 razy się upominałam o wniosek o zasiłek chorobowy z ZUSu zawsze mi się wydawało, że księgowa to powinna ogarniać takie rzeczy, ale najwyraźniej nie bardzoWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Omg, serio współczuje współpracy z kimś takim 🙈
Mam ogólnie obiekcje do witamin i leków w formie saszetek do rozpuszczania bo ja nie lubię takich rzeczy, często mnie mdli i nie umiem wypić „duszkiem”. Albo sobie coś wmawiam od lat. Ja to już przeżywam jak będę robić krzywa cukrowa w ciąży 🙈
Nie chciałabym, żebyś odebrała to jako namawianie, ale jeśli chciałabyś spróbować to mogę Ci podesłać do paczkomatu dwie saszetki i zobaczysz czy Ci podejdzie
Ogólnie też mam problem z takimi rzeczami, np. rozpuszczalny magnez mi nie przejdzie, bo jest mdły. A przy krzywej glukozowo-insulinowej to od drugiego łyka do pierwszej godziny stałam nad toaletą i walczyłam z wymiotami. Jedyne co mi pomogło się powstrzymać to to, że musiałabym to powtarzaćLiyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dziewczyny jestem po pierwszych zajęciach teoretycznych na 🚗 jestem mega dumna z siebie, że znów się za to zabrałam 😁
Mojej 🐒 nadal nie ma. Teraz zaczynam się zastanawiać czy czasem owulka nie była 2 dni później niż w 16dc skoro na wizycie z monitem w 20dc był jeszcze płyn w zatoce. Nie wiem po jakim czasie od owulki on się wchłania. Orientujecie się może jak to wygląda?Prezesoowa, Paima, Putka2022, ellevv lubią tę wiadomość