Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaraz 🤮 z tego stresu.. 🙈😅

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ok, dzięki kochana :). To zacznę z grubej rury od 2 saszetek. Poza tym odstawiłam całkiem słodycze - obym wytrwała... Trzymajcie proszę kciuki :)
    Trzymam mocno kciuki i podziwiam u mnie cieckonidzie z odstawieniem słodyczy... ehhh ale wierzę w ciebie uda się...

Speranza :) lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Kobieta bardzo dużo może znieść i ja już na prawdę dużo przeszłam, ale przychodzi taki moment że brakuje już sił. Kroczyłam po krawędzi, ale dzisiaj zaczełam w tą przepaść spadać. Czuję się na prawdę źle, pewnie hormony się do tego przyczyniły, ale przez ostatni rok spotykają mnie same nieszczęścia i nie mogę się już chwytać brzytwy by się ratować...
    I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
    Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.
    Nie kochana jesteśmy po to żeby Ci też pomóc może cię to nie pocieszyć ale ja też wiele przeszłam.. I myślę se nie jedna z nas... trzymam kciuki kochana będzie dobrze choć czasem... los nas strasznie doświadcza trzymaj się..placz jeśli Ci ulży....

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, po prostu mi głupio jakoś, że nic nie robię. Chyba mam zmęczenie materiału (nie tylko staraniowego tylko ogólnego). :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Również melduję @. Przyszła chociaż niechciana i jeszcze bardziej mnie dobiła. Kolejny cykl z prawego wiec z nieczynnej strony. Jeszcze nie wiem czy będziemy kontynuować starania czy nie skupię się na powrocie do pracy...
    Juz z Wami nie zatestuję, ale będę zaglądać.
    @prezesowa niech dopadnie Cię klątwa prowadzącej!
    Dziewczyny dziękuję wszystkim na raz i każdej z osobna, każde Wasze słowo to nitka, która wyciąga mnie z tej ch××× przepaści.
    🫡🫡🫡

Przytulam Cię bardzo mocno :*

Zostań z nami, jeśli tylko masz siłę i ochotę :* mam nadzieję, że kolejny cykl będzie dla Ciebie dobry i zakończy się w pełni pozytywnie ✊

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę :(

Nikt nic takiego nie powie. Jesteśmy tu na dobre i na złe, czasem musimy też posmucić i ponarzekać, bo takie jest życie :* I to wcale nie jest tak, że musisz robić wszystko co możesz, musisz robić tylko to co chcesz i to co sama wybierzesz, z czym czujesz się dobrze :) zostań z nami :* motywacja na pewno wróci, z nową siłą i nastawieniem, jest nas tu cała kupa, a w kupie siła i nikt nas nie powstrzyma <3

Suzie, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Widzę, że lecimy podobnie w tym cyklu - u mnie 8dc. W tym miesiącu zamierzam być spokojna i opanowana, bo ostatni, ze spóżnioną @, mnie nieźle rozwalił...
    Oo to ja sie wpilam podobnie z cyklem jak wy 7dc.. choć nie pokładam nadziei bo będzie dupek i globulki to raczej odpada.. zresztą nic kompletnie nie działamy odpuściliśmy... ale mize coś sie kiedyś wydarzy... życzę Wam powodzenia i Ściskam...

Speranza :), Rachelka23 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę :(
    Zalety tego forum są takie, że tu nawet nikt nie ma prawa coś takiego napisać "nic nie robisz to wypad". Wszystkie tu jesteśmy podczas lepszych i gorszych chwil, kiedy mamy dni płodne ale i te kiedy mamy wszystko gdzieś. Fajnie czasami pogadac nawet o tym co kto je na obiad bo ich wymyślanie nawet czasami nas przerasta 😅 przesyłam dużego wirtualnego przytulasa 🫂

Kciuki za testujące i za dzisiejsze wizyty 🤞🤗
    🫂 Za wredne 🐒😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 08:45

Suzie, Prezesoowa, kopytko, CoffeeDream, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny z gilem po pas, ale mnie dopadło choróbsko 🥹 Niestety nie mogę wziąć zwolnienia i męczę się w pracy, masakra jakaś 😩

Czy wiecie może czy jeśli brałam dupka w potwierdzonym cyklu bezowulacyjny to będę jakoś dłużej czekać na 🐒? Odstawiłam w sobotę a tu ani widu ani słychu. Piersi nie są w ogóle tkliwe, zero bólu brzucha, cera piękna jak nigdy… Jestem wkurzona, bo chciałabym zacząć nowy cykl a tu nic. Ostatnio dwa dni po odstawieniu był okres, a teraz tylko mnie wkurza, że się przeciąga 🙈

A nie próbowałaś robić testu? ;)

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzięki dziewczyny, po prostu mi głupio jakoś, że nic nie robię. Chyba mam zmęczenie materiału (nie tylko staraniowego tylko ogólnego). :(

Ważne, że jesteś z nami :)

Suzie lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jesteśmy z Tobą ❤️ będziemy czekać pod gabinetem 😁

Prezesoowa, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie próbowałaś robić testu? ;)

Oczywiście, że ja głupia zrobiłam test 😂 pomimo tego, że w 16dc nie było żadnego pęcherzyka a endo miało 5mm. No ale siknęłam dla sportu 😅

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹

IMG-20240311-115156.jpg
    No wow hest bacwszydtkich 3 trzymam jciuki gratulacje...

Sparky lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @suzie Czy to nie jest sławetne wiosenne przesilenie?
    Jeżeli to Cię podniesie na duchu, to mam podobnie-poplanuje sobie różne aktywności, bo czuję że czas wyjść z zimowego marazmu, ale jak przychodzi co do czego to nie robię nic :(

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Oczywiście, że ja głupia zrobiłam test 😂 pomimo tego, że w 16dc nie było żadnego pęcherzyka a endo miało 5mm. No ale siknęłam dla sportu 😅

To wcale nie takie głupie :) podczytywałam forum już chwilę zanim się odezwałam w styczniu i w zasadzie w każdym miesięcznym wątku była ciąża z cyklu bezowulacyjnego stwierdzonego na usg :P wynika to czasem z tego, że lekarz na usg jest w stanie potwierdzić owu max do 8dpo :)

pp2018, notsobadd lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @suzie Czy to nie jest sławetne wiosenne przesilenie?
    Jeżeli to Cię podniesie na duchu, to mam podobnie-poplanuje sobie różne aktywności, bo czuję że czas wyjść z zimowego marazmu, ale jak przychodzi co do czego to nie robię nic :(

Szczerze mówiąc się zastanawiałam, czy to nie "wiosenna chandra", ale zapomniałam o wyrażeniu wiosenne przesilenie. To chyba to. :(

pp2018 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miałyście kiedyś wyższą temp po okresie? Ja w trakcie zmierzyłam i miałam w 1 i w 2 dc odpowiednio 37,09 i 36,95, a dzisiaj w 6d mam 36,90. Może mam coś z termometrem, że taka temp podwyższona.. Ech.. test negatywny. Oczywiście zrobiłam :), bo gin endo powiedziała, że już tyle ciąż widziała, gdy było krwawienie, że trzeba robić, choć najlepiej betę.

Patu2804, jesteśmy z Tobą!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 09:30

Pati2804 lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Szczerze mówiąc się zastanawiałam, czy to nie "wiosenna chandra", ale zapomniałam o wyrażeniu wiosenne przesilenie. To chyba to. :(

Plusem tego jest to, że na pewno wkrótce przejdzie, jak tylko pojawi się trochę słonka :)

@Pati rozumiem stres, ale wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) jesteśmy z Tobą, będziesz słyszeć jak tuptamy nóżkami pod drzwiami czekając na dobre wiadomości :)

elektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Czekamy razem z Tobą i trzymamy kciuki 😃.

pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika949 wrote:
    Hej dziewczyny, koleżanka poleciła mi adaptogen mother's protect, podobno super się po nim czuła no i miała dużo więcej płodnego śluzu (no i w tym cyklu udało jej się zająć w ciążę) ja mam problem ze śluzem. (Próbowałam wody, ACC, olejku z wiesiołka - marne skutki)

Czy któraś z Pań stosowała ? Jak efekty?
    Myślicie że można łączyć ze stymulacja?

Skład :

Ekstrakt z korzenia Shatavari (Asparagus Racemosus)
    1455 mg

Ekstrakt z korzenia Macy Peruwiańskiej (Lepidium meyenii)
    45 mg

Jestem po drugiej tabletce lametty i trochę zaczęłam Panikować bo podobno ten środek podnosi estrogeny . Nie chciałabym zrobić sobie krzywdy

Nie wiedziałam, że na forum też reklamy się pojawiają...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ