Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba zaraz 🤮 z tego stresu.. 🙈😅
-
Speranza :) wrote:Ok, dzięki kochana . To zacznę z grubej rury od 2 saszetek. Poza tym odstawiłam całkiem słodycze - obym wytrwała... Trzymajcie proszę kciuki
Speranza :) lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Eniana wrote:Kobieta bardzo dużo może znieść i ja już na prawdę dużo przeszłam, ale przychodzi taki moment że brakuje już sił. Kroczyłam po krawędzi, ale dzisiaj zaczełam w tą przepaść spadać. Czuję się na prawdę źle, pewnie hormony się do tego przyczyniły, ale przez ostatni rok spotykają mnie same nieszczęścia i nie mogę się już chwytać brzytwy by się ratować...
I nawet nie chodzi o to że znowu los ze mnie zadrwił i pokazał cień a potem mi go zabrał. Spadło na mnie za dużo porażek ta tylko przechyliła szalę.
Pewnie nie powinnam tego wszystkiego tutaj pisać bo nie potrzebuję pocieszenia, żadne słowa mnie z tej przepaści nie wyciągnął, wiec proszę zignorujcie ten wpis.Prezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Dzięki dziewczyny, po prostu mi głupio jakoś, że nic nie robię. Chyba mam zmęczenie materiału (nie tylko staraniowego tylko ogólnego).👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Eniana wrote:Również melduję @. Przyszła chociaż niechciana i jeszcze bardziej mnie dobiła. Kolejny cykl z prawego wiec z nieczynnej strony. Jeszcze nie wiem czy będziemy kontynuować starania czy nie skupię się na powrocie do pracy...
Juz z Wami nie zatestuję, ale będę zaglądać.
@prezesowa niech dopadnie Cię klątwa prowadzącej!
Dziewczyny dziękuję wszystkim na raz i każdej z osobna, każde Wasze słowo to nitka, która wyciąga mnie z tej ch××× przepaści.
🫡🫡🫡
Przytulam Cię bardzo mocno :*
Zostań z nami, jeśli tylko masz siłę i ochotę :* mam nadzieję, że kolejny cykl będzie dla Ciebie dobry i zakończy się w pełni pozytywnie ✊When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę
Nikt nic takiego nie powie. Jesteśmy tu na dobre i na złe, czasem musimy też posmucić i ponarzekać, bo takie jest życie :* I to wcale nie jest tak, że musisz robić wszystko co możesz, musisz robić tylko to co chcesz i to co sama wybierzesz, z czym czujesz się dobrze zostań z nami :* motywacja na pewno wróci, z nową siłą i nastawieniem, jest nas tu cała kupa, a w kupie siła i nikt nas nie powstrzymaSuzie, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Widzę, że lecimy podobnie w tym cyklu - u mnie 8dc. W tym miesiącu zamierzam być spokojna i opanowana, bo ostatni, ze spóżnioną @, mnie nieźle rozwalił...
Speranza :), Rachelka23 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Suzie wrote:Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę
Kciuki za testujące i za dzisiejsze wizyty 🤞🤗
🫂 Za wredne 🐒😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 08:45
Suzie, Prezesoowa, kopytko, CoffeeDream, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
notsobadd wrote:Witam się z Wami dziewczyny z gilem po pas, ale mnie dopadło choróbsko 🥹 Niestety nie mogę wziąć zwolnienia i męczę się w pracy, masakra jakaś 😩
Czy wiecie może czy jeśli brałam dupka w potwierdzonym cyklu bezowulacyjny to będę jakoś dłużej czekać na 🐒? Odstawiłam w sobotę a tu ani widu ani słychu. Piersi nie są w ogóle tkliwe, zero bólu brzucha, cera piękna jak nigdy… Jestem wkurzona, bo chciałabym zacząć nowy cykl a tu nic. Ostatnio dwa dni po odstawieniu był okres, a teraz tylko mnie wkurza, że się przeciąga 🙈
A nie próbowałaś robić testu?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny, po prostu mi głupio jakoś, że nic nie robię. Chyba mam zmęczenie materiału (nie tylko staraniowego tylko ogólnego).
Ważne, że jesteś z namiSuzie lubi tę wiadomość
Pati2804 wrote:Ja chyba zaraz 🤮 z tego stresu.. 🙈😅
Prezesoowa, pp2018, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Oczywiście, że ja głupia zrobiłam test 😂 pomimo tego, że w 16dc nie było żadnego pęcherzyka a endo miało 5mm. No ale siknęłam dla sportu 😅👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Sparky wrote:Hej dziewczyny, nie odzywałam się jakoś od połowy lutego, bo u nas tak się poukładało, że starania zeszły na dalszy plan i trochę mnie to podłamało (w skrócie: remont, weekendowe wyjazdy bez męża, wieczne choroby). Jako że znowu jestem mega przeziębiona i idę dzisiaj do lekarza, zrobiłam test z milionowego dziś moczu i... ⏸️😳 Jesteśmy z mężem w szoku. Dzisiaj jakoś 15 dpo. Jutro rano lecę na betę i inne badania, w ostatniej ciąży miałam cukrzycę od samego początku, więc trzeba trzymać rękę na pulsie 🫣 trzymajcie proszę kciuki za tego okruszka małego 🥹
Sparky lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
notsobadd wrote:Oczywiście, że ja głupia zrobiłam test 😂 pomimo tego, że w 16dc nie było żadnego pęcherzyka a endo miało 5mm. No ale siknęłam dla sportu 😅
To wcale nie takie głupie podczytywałam forum już chwilę zanim się odezwałam w styczniu i w zasadzie w każdym miesięcznym wątku była ciąża z cyklu bezowulacyjnego stwierdzonego na usg wynika to czasem z tego, że lekarz na usg jest w stanie potwierdzić owu max do 8dpopp2018, notsobadd lubią tę wiadomość
Leśneintro wrote:@suzie Czy to nie jest sławetne wiosenne przesilenie?
Jeżeli to Cię podniesie na duchu, to mam podobnie-poplanuje sobie różne aktywności, bo czuję że czas wyjść z zimowego marazmu, ale jak przychodzi co do czego to nie robię nic
Szczerze mówiąc się zastanawiałam, czy to nie "wiosenna chandra", ale zapomniałam o wyrażeniu wiosenne przesilenie. To chyba to.pp2018 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dziewczyny, a miałyście kiedyś wyższą temp po okresie? Ja w trakcie zmierzyłam i miałam w 1 i w 2 dc odpowiednio 37,09 i 36,95, a dzisiaj w 6d mam 36,90. Może mam coś z termometrem, że taka temp podwyższona.. Ech.. test negatywny. Oczywiście zrobiłam , bo gin endo powiedziała, że już tyle ciąż widziała, gdy było krwawienie, że trzeba robić, choć najlepiej betę.
Patu2804, jesteśmy z Tobą!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 09:30
Pati2804 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Suzie wrote:Szczerze mówiąc się zastanawiałam, czy to nie "wiosenna chandra", ale zapomniałam o wyrażeniu wiosenne przesilenie. To chyba to.
Plusem tego jest to, że na pewno wkrótce przejdzie, jak tylko pojawi się trochę słonka
@Pati rozumiem stres, ale wszystko będzie dobrze, zobaczysz jesteśmy z Tobą, będziesz słyszeć jak tuptamy nóżkami pod drzwiami czekając na dobre wiadomościelektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
Pati2804 wrote:Ja chyba zaraz 🤮 z tego stresu.. 🙈😅
Czekamy razem z Tobą i trzymamy kciuki 😃.pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Kika949 wrote:Hej dziewczyny, koleżanka poleciła mi adaptogen mother's protect, podobno super się po nim czuła no i miała dużo więcej płodnego śluzu (no i w tym cyklu udało jej się zająć w ciążę) ja mam problem ze śluzem. (Próbowałam wody, ACC, olejku z wiesiołka - marne skutki)
Czy któraś z Pań stosowała ? Jak efekty?
Myślicie że można łączyć ze stymulacja?
Skład :
Ekstrakt z korzenia Shatavari (Asparagus Racemosus)
1455 mg
Ekstrakt z korzenia Macy Peruwiańskiej (Lepidium meyenii)
45 mg
Jestem po drugiej tabletce lametty i trochę zaczęłam Panikować bo podobno ten środek podnosi estrogeny . Nie chciałabym zrobić sobie krzywdy
Nie wiedziałam, że na forum też reklamy się pojawiają..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"