Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To wcale nie takie głupie :) podczytywałam forum już chwilę zanim się odezwałam w styczniu i w zasadzie w każdym miesięcznym wątku była ciąża z cyklu bezowulacyjnego stwierdzonego na usg :P wynika to czasem z tego, że lekarz na usg jest w stanie potwierdzić owu max do 8dpo :)

Tak, wiem, że w teorii tak mogłoby być 😁 No ale jednak endometrium 5 mm nie pozostawia złudzeń 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tak, wiem, że w teorii tak mogłoby być 😁 No ale jednak endometrium 5 mm nie pozostawia złudzeń 🤪

Z takiego endo też widziałam ciąże tu na forum :D

pp2018, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!!! :)

Suzie - to wiosenne przesilenie, zostań z nami :) Nic nie musisz robić, czasem trzeba sobie odpuścić. U mnie w tym miesiącu też wszystko na pół gwizdka.

Pati - powodzenia na wizycie! Będzie dobrze :)

Prezesowa - jak to zasnęłaś z tuszem do rzęs ? :D

pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, dokładnie, nic nie musisz robić, wystarczy, że po prostu JESTEŚ! Ja również luzuje gumkę w gaciach w tym miesiącu. Nie chcę, żeby ostatnie tygodnie przed Świętami spełzy tylko na jeden temat :)

elektro96, Speranza :), Suzie, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dobrego dnia dziewczyny!!! :)

Suzie - to wiosenne przesilenie, zostań z nami :) Nic nie musisz robić, czasem trzeba sobie odpuścić. U mnie w tym miesiącu też wszystko na pół gwizdka.

Pati - powodzenia na wizycie! Będzie dobrze :)

Prezesowa - jak to zasnęłaś z tuszem do rzęs ? :D

Ciężko mi powiedzieć, ale miałam odpalony filmik na youtubie i miałam w jednej ręce tubkę, a w drugiej szczoteczkę i chciałam pomalować rzęsy, ale tak się zwiesiłam, że zasnęłam i ocknęłam się dopiero jak zaczeła mi lecieć głowa, problem w tym, że i bluzka i spodnie już usmarowane :P brawo ja :D jadąc do pracy też mi się tak przywieszało, dobrze że mam mądre auto, które jak wyczuje brak skupienia to pipczy głośno :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z takiego endo też widziałam ciąże tu na forum :D

Dobra, namówiłaś mnie, strzelę jutro pinka z porannego moczu 😂 został mi jeden płytkowy, będzie wymówka, zeby strumieniowe zamówić 😅

pp2018, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie jestem po rozmowie z mężem.
    Od słowa do słowa aż w końcu mnie opier.. że miałam iść do lekarza powiedzieć co i jak spróbować się przebadać.
    Ja?! Tylko ja?! On to już siebie nie bierze pod uwagę na to wychodzi. I że mam nie brać na własną odpowiedzialność witamin i suplementów tylko jak lekarz będzie wiedział z wyników co i jak to przepisze.
    Nie wiem, może to moja wina?
    Może faktycznie zaczęłam nie od tej strony co trzeba?
    Ale skoro my się kochamy tak rzadko to kiedy ja mam w tą ciążę zajść? Co temu lekarzowi powiem?

Ah i oczywiście zapytał „a co jeśli będzie taka sytuacja że w ogóle nie wyjdzie?”… Zamarłam wtedy i nie wiedziałam co odpowiedzieć. Po prostu mnie zatkało choć w mojej głowie była jedna odpowiedź. Że nie wiem czy będę potrafiła z tą świadomością sobie poradzić i nadal z nim być. Tylko to mam na chwilę obecną w głowie i nie umiem wyzbyć się tej myśli.

Takie smutne zakończenie dnia.
    Idę do łóżka dziewczyny, za dużo emocji, muszę sobie chwilę popłakać w łóżku, obejrzę coś i może zasnę.

Dobrej nocy Wam życzę 🌜✨

Trzymam mocno kciuki, że wyrzucisz to z siebie i znajdziesz nie pokłady siły ♥️ 🫂🫂🫂

preg.png

Wysłany: 12 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ciężko mi powiedzieć, ale miałam odpalony filmik na youtubie i miałam w jednej ręce tubkę, a w drugiej szczoteczkę i chciałam pomalować rzęsy, ale tak się zwiesiłam, że zasnęłam i ocknęłam się dopiero jak zaczeła mi lecieć głowa, problem w tym, że i bluzka i spodnie już usmarowane :P brawo ja :D jadąc do pracy też mi się tak przywieszało, dobrze że mam mądre auto, które jak wyczuje brak skupienia to pipczy głośno :P

Hahahaaaaaa :D Padłam :D Mam nadzieję, że jesteś już po kawce i że postawiła Cię na nogi.

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    U mnie to samo. Niestety do rodziców mamy 2 godziny drogi. Wspaniale jest mieć kogo odwiedzać, ale nie ukrywam, że taki wyjazd od razu na dwa dni, gdzie trzeba wszystkich odwiedzić jest męczący, bo w sumie w tym samym miejscu są nasze babcie, rodzeństwo itd. Czasem mam wrażenie, że mają do nas żal, że wpadamy raz, dwa razy w miesiącu, ale no jak inaczej. Też chcemy gdzieś odpocząć po pracy, mamy swoje obowiązki w domu, a przy takim wyjeździe nie ma nas cały weekend. Sprawa by była prosta, jakby byli blisko. Skoczyło by się na kawkę po pracy w tygodniu i ze dwa razy. 😊

Mam podobnie... Często babcie mówią, że dawno nie byliśmy, ale żeby to było takie proste... Również mamy całą rodzinkę w jednym miejscu praktycznie i na święta, żeby wszystkich odwiedzić to naprawdę człowiek po świętach jeszcze musi odpocząć 😄 Ale bardzo doceniam, że mamy kogo odwiedzać. Tylko zauważyłam, że w drugą stronę już to nie działa. Oczywiście rozumiem babcie i dziadków, ale rodzice to niezbyt chętni do przyjechania 😔nie chce im się po prostu...dla nich to wyprawa zycia mam wrażenie 🙄

Majuna lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dobra, namówiłaś mnie, strzelę jutro pinka z porannego moczu 😂 został mi jeden płytkowy, będzie wymówka, zeby strumieniowe zamówić 😅

Spróbować nie zaszkodzi 🤞

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, czyli mój kryzys jest normalny :D

Malinowysorbet, CoffeeDream, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Prezesoowa, pp2018, Gregorka, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie jestem po rozmowie z mężem.
    Od słowa do słowa aż w końcu mnie opier.. że miałam iść do lekarza powiedzieć co i jak spróbować się przebadać.
    Ja?! Tylko ja?! On to już siebie nie bierze pod uwagę na to wychodzi. I że mam nie brać na własną odpowiedzialność witamin i suplementów tylko jak lekarz będzie wiedział z wyników co i jak to przepisze.
    Nie wiem, może to moja wina?
    Może faktycznie zaczęłam nie od tej strony co trzeba?
    Ale skoro my się kochamy tak rzadko to kiedy ja mam w tą ciążę zajść? Co temu lekarzowi powiem?

Ah i oczywiście zapytał „a co jeśli będzie taka sytuacja że w ogóle nie wyjdzie?”… Zamarłam wtedy i nie wiedziałam co odpowiedzieć. Po prostu mnie zatkało choć w mojej głowie była jedna odpowiedź. Że nie wiem czy będę potrafiła z tą świadomością sobie poradzić i nadal z nim być. Tylko to mam na chwilę obecną w głowie i nie umiem wyzbyć się tej myśli.

Takie smutne zakończenie dnia.
    Idę do łóżka dziewczyny, za dużo emocji, muszę sobie chwilę popłakać w łóżku, obejrzę coś i może zasnę.

Dobrej nocy Wam życzę 🌜✨
    Tule...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, ja mogę jeszcze ewentualnie pracować zdalnie, ale nie wiem czy mąż znalazł by tam coś satysfakcjonującego. No niestety, z pracą tam ciężko...

@Suzie, co Ty... Siedz na tyłku! 😄 Ja sama mam jakieś chwilę zwątpienia i jak mi źle to dzielę się z Wami i od razu mi lżej, bo jest tutaj masa wsparcia od Was 🩷

Speranza :), Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzięki dziewczyny, po prostu mi głupio jakoś, że nic nie robię. Chyba mam zmęczenie materiału (nie tylko staraniowego tylko ogólnego). :(

Wczoraj to samo mówiłam mężowi. Tyle mam do zrobienia w tym tygodniu, a chęci zero... Myśli kłębią się w głowie i jakoś odechciało się wszystkiego.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati na spokojnie! Na pewno stres tu nie pomoże. Dwa głębokie wdechy i do przodu ✊🍀🩷

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze moment i zaczynamy odświeżanie forum co tam u Pati po wizycie 🤭

CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z nas w tym miesiącu ma totalny luz. 🙂 Mi nawet temperatury nie chce się mierzyć, powiem szczerze. Dzisiaj to tak od niechcenia wyjęłam termometr. A w tamtym miesiącu to wstawałam od razu po budziku na mierzenie.

pp2018, Majuna lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Suzie, dokładnie, nic nie musisz robić, wystarczy, że po prostu JESTEŚ! Ja również luzuje gumkę w gaciach w tym miesiącu. Nie chcę, żeby ostatnie tygodnie przed Świętami spełzy tylko na jeden temat :)

Kurczę też nie chce właśnie żeby te tygodnie przed świętami spełzły na tym jednym w głowie.. Choć teraz to będzie chyba już temat tabu u nas. A dwa to nie czuję ani tej wiosny, ani tych świąt. Czegoś potrzebuję ale sama nie wiem czego. Chciałabym wrócić do mojego rodzinnego miasta, tam mam wszystkich a tutaj gdzie teraz mieszkam nikogo..

Powiedzcie dziewczyny jak to jest, zastanawiam się nad tymi badaniami, ogólnymi. Musiałabym iść do rodzinnego po skierowanie na badania żeby nie robić ich prywatnie i płacić za nie? Czy do ginekologa i powiedzieć mu że chcę zrobić komplet badań?
    Nie znam się na tym kompletnie, wstyd ale nie badałam się od ponad 8 lat, od urodzenia córki 😬

Majuna lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę też nie chce właśnie żeby te tygodnie przed świętami spełzły na tym jednym w głowie.. Choć teraz to będzie chyba już temat tabu u nas. A dwa to nie czuję ani tej wiosny, ani tych świąt. Czegoś potrzebuję ale sama nie wiem czego. Chciałabym wrócić do mojego rodzinnego miasta, tam mam wszystkich a tutaj gdzie teraz mieszkam nikogo..

Powiedzcie dziewczyny jak to jest, zastanawiam się nad tymi badaniami, ogólnymi. Musiałabym iść do rodzinnego po skierowanie na badania żeby nie robić ich prywatnie i płacić za nie? Czy do ginekologa i powiedzieć mu że chcę zrobić komplet badań?
    Nie znam się na tym kompletnie, wstyd ale nie badałam się od ponad 8 lat, od urodzenia córki 😬

A macie w ogóle możliwość wrócenia w rodzinne strony? Chodzi mi o pracę męża na przykład.
    Tak jak pisałam. Ja również bardzo bym chciała mieć rodzinę blisko, ale dajemy sobie jeszcze czas. Zobaczymy jak życie nam się tutaj ułoży. :)

Jeśli tyle czasu nie robiłaś badań to musisz koniecznie się zbadać. Zwykła morfologia już dużo potrafi powiedzieć. Nie wiem jak u Ciebie z dostępnością lekarzy, ale ja byłam u gina po skierowania rok temu, jak chciałam się zacząć przygotowywać , a później u rodzinnego:)

Wysłany: 12 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzięki dziewczyny, czyli mój kryzys jest normalny :D

No pewnie kochana :) Uszy do góry! Wiosna przyjdzie i znów nam wrócą siły :)

Suzie, CoffeeDream lubią tę wiadomość

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ