Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia dziewczyny 🥰
Melduje 🐒 przyszła nad ranem z gigantycznym bólem, zaczynam więc nowy cykl, a że to meeega intensywny czas i miesiąc to będzie mnie tu mniej ❤️
Mimo wszystko będę wpadać was podczytywać i wyczekiwać ⏸️❤️Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Jestem na takim etapie życia, że nie wiem czy tu gdzie mieszkamy to nasze miejsce na ziemi. Trochę mnie to irytuje. Nie mamy tu nikogo bliskiego oprócz przyjaciół. Coraz częściej myślę, że za kilka lat chciałabym wrócić w rodzinne strony. Tylko z kolei tu nas trzyma praca... Smutne to jest. Ogólnie podziwiam ludzi mieszkających za granicą, z dala od rodziny. Ja kompletnie bym się do tego nie nadawała. 😔 Jak nie widzę się z rodzicami miesiąc to już jest mi ciężko...
A w rodzinnych stronach nie macie szans na podobną pracę? Albo w innym miejscu, gdzieś bliżej rodziny?
Rozumiem Twoje przywiązanie do rodziny :* sama bym chętnie wyjechała na drugi koniec świata, gdyby nie rodzina
san95 wrote:Miłego dnia dziewczyny 🥰
Melduje 🐒 przyszła nad ranem z gigantycznym bólem, zaczynam więc nowy cykl, a że to meeega intensywny czas i miesiąc to będzie mnie tu mniej ❤️
Mimo wszystko będę wpadać was podczytywać i wyczekiwać ⏸️❤️
Przytulam :* dobrze, że w końcu przyszła
san95, Gregorka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majuna wrote:U mnie to samo. Niestety do rodziców mamy 2 godziny drogi. Wspaniale jest mieć kogo odwiedzać, ale nie ukrywam, że taki wyjazd od razu na dwa dni, gdzie trzeba wszystkich odwiedzić jest męczący, bo w sumie w tym samym miejscu są nasze babcie, rodzeństwo itd. Czasem mam wrażenie, że mają do nas żal, że wpadamy raz, dwa razy w miesiącu, ale no jak inaczej. Też chcemy gdzieś odpocząć po pracy, mamy swoje obowiązki w domu, a przy takim wyjeździe nie ma nas cały weekend. Sprawa by była prosta, jakby byli blisko. Skoczyło by się na kawkę po pracy w tygodniu i ze dwa razy. 😊
Ja też przyjeżdżam do rodziców 2 razy w miesiącu i w sumie to tam też odpoczywam, bo mama stara się żebyśmy mieli wytchnienie. Zwłaszcza, ze mieszkamy w mieście wojewódzkim, a oni na typowej wsi gdzie są tylko pola.
I się okazuje, że jesteśmy częściej niż mój brat, który ma 20 minut drogi, a jest raz na 2-3 miesiące.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry
Dziś jest jakiś ciężki dzień, przysnęłam z otwartym tuszem do rzęs i musiałam się przebierać
Trzymamy kciuki za wizyty @Pati i @Mikea - dajcie znać po wizytach
Test z sikania powinna dziś nam zaprezentować @ellevv - czekamy na dwie kreseczki
Mam nadzieję, że z raportem pojawią się @Mandzia1995 i @KornelaaPati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Również melduję @. Przyszła chociaż niechciana i jeszcze bardziej mnie dobiła. Kolejny cykl z prawego wiec z nieczynnej strony. Jeszcze nie wiem czy będziemy kontynuować starania czy nie skupię się na powrocie do pracy...
Juz z Wami nie zatestuję, ale będę zaglądać.
@prezesowa niech dopadnie Cię klątwa prowadzącej!
Dziewczyny dziękuję wszystkim na raz i każdej z osobna, każde Wasze słowo to nitka, która wyciąga mnie z tej ch××× przepaści.
🫡🫡🫡Speranza :), Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Putka2022 wrote:Hej kochane!
Przepraszam, że tak długo nie dawałam znać.
W piątek beta 9,73 mIU/ml, a dzisiaj 5,5mlU/ml i właśnie zaczęłam krwawić.
W weekend umówiłam się do gina na piątek, bo najbardziej się bałam o zagnieżdżenie w bliźnie po CC. Jak myślicie odwołać i iść jak skończę krwawić?
Bardzo mi przykro 🫂🫂🫂 -
Prezesoowa wrote:To umówmy się na 21 dzień wagarowicza to jak nie wyjdzie to będzie, że druga kreska poszła na wagary wydaje mi się, że przy 10 dpo już może być coś widać jak się uda
W taki razie umówione! 😉 Ja pokładam duże nadzieje w tym cyklu, oby tylko nie zbyt duże 🤪Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Mimo wszystko będę wpadać was podczytywać i wyczekiwać ⏸️❤️
nowy cykl, nowa energia. jedziesz z tym!!!❤️❤️
oby @ była łaskawa i szybko sobie poszła.
dobrego dnia dziewczyny💝san95, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Suzie wrote:Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę
Ej, zostań ♥️ Ja tutaj jestem a nawet starego obok nie mam, żeby się starać haha
Masz prawo czuć to wszystko.Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Fermina wrote:Ja mam dziś doła i się nie odzywam. Wiem, że to minie ale dziś mam taki nastrój i pozwalam sobie na to. Jestem pewna, ze w tym cyklu nic z tego, od poczatku mialam takie przeczucia ale nie chcialam w nie wierzyć. Miło byłoby, gdyby @ przyszla wcześniej.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:No tak, koleżanka do mnie też ostatnio, że takich ziołowych tabletek do ssania na gardło to nie można w ciąży i czy wiem, bo widziała, że mam takie w samochodzie.. Serio? Nawet nie jechała ze mną tym samochodemmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Daga121222 wrote:A piłaś fertistim cały cykl?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Mimo wszystko będę wpadać was podczytywać i wyczekiwać ⏸️❤️san95 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami dziewczyny z gilem po pas, ale mnie dopadło choróbsko 🥹 Niestety nie mogę wziąć zwolnienia i męczę się w pracy, masakra jakaś 😩
Czy wiecie może czy jeśli brałam dupka w potwierdzonym cyklu bezowulacyjny to będę jakoś dłużej czekać na 🐒? Odstawiłam w sobotę a tu ani widu ani słychu. Piersi nie są w ogóle tkliwe, zero bólu brzucha, cera piękna jak nigdy… Jestem wkurzona, bo chciałabym zacząć nowy cykl a tu nic. Ostatnio dwa dni po odstawieniu był okres, a teraz tylko mnie wkurza, że się przeciąga 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Eniana wrote:Również melduję @. Przyszła chociaż niechciana i jeszcze bardziej mnie dobiła. Kolejny cykl z prawego wiec z nieczynnej strony. Jeszcze nie wiem czy będziemy kontynuować starania czy nie skupię się na powrocie do pracy...
Juz z Wami nie zatestuję, ale będę zaglądać.
@prezesowa niech dopadnie Cię klątwa prowadzącej!
Dziewczyny dziękuję wszystkim na raz i każdej z osobna, każde Wasze słowo to nitka, która wyciąga mnie z tej ch××× przepaści.
🫡🫡🫡 -
Suzie wrote:Eh dziewczyny, jakiś kryzys mam ostatnio. Chciałabym tyle rzeczy robić, a jednocześnie nie mam siły. Chcę robić 3 rzeczy jednocześnie, więc nie robię nic, bo mam i nie mam (jednocześnie) mobilizację. Jeśli chodzi o starania to też mi aktualnie wszystko jedno. Chyba muszę się wyłączyć, żeby was nie dołować i nie dostać komentarzem, że co tutaj robię skoro nie robię wszystkiego co mogę
Nie oceniamy Cię!🤍 zostań z nami ☺️11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -