Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajuna wrote:Dziękuję, przekażę, na pewno pomerda ogonkiem w podziękowanie. 😉😉😉
Dzięki! To odzwierciedla moje dwie miłości, drzemki i jedzenie 🤭
Love is blind, ktoś mi to polecał, o co tam chodzi? Ja w wolnym czasie też lubię oglądać takie bzdety, czasem to wstyd się przyznać. 😂
Taki reality show, w którym osobno mieszkają kobiety i mężczyźni i spotykają się w takich kapsułach i rozmawiają, poznają się w ten sposób nie widząc się wzajemnie. Na tej podstawie decydują czy do siebie pasują i kończą ten etap zaręczynami. Po zaręczynach jest first look i wyjeżdżają na wakacje, a potem wracają do domu i sprawdzają czy będą w stanie w normalnych warunkach nadal ze sobą przeżyć. A końcowym etapem są ślubydo których nieraz dochodzi, a nieraz nie. Generalnie taka pewnie wyreżyserowana głupotka, bo to już 6 sezon i w każdym są podobne typy osób i par
Majuna, elektro96, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Trochę głupi i przyziemny temat, ale chyba jednej rzeczy nie umiem przeżyć w staraniach, na drugi dzień połowę dnia ze mnie cieknie 😫 toż to straszne, cała bielizna mokra 🤣 jestem totalnie odzwyczajona, bo całe życie używaliśmy prezerwatyw i nie było problemu 😆
Ponoć najlepiej jest z siebie wypchnąć resztki spermy, żeby właśnie tak nie wypływały, ale ja nie mam pojęcia jak to zrobić no i pewnie jestem dziwna, ale ja to akurat lubięMajuna lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Trochę głupi i przyziemny temat, ale chyba jednej rzeczy nie umiem przeżyć w staraniach, na drugi dzień połowę dnia ze mnie cieknie 😫 toż to straszne, cała bielizna mokra 🤣 jestem totalnie odzwyczajona, bo całe życie używaliśmy prezerwatyw i nie było problemu 😆
Przyznaję, też tego nie lubię.Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:O jeny… same smakołyki tu dzisiaj od rana. Poproszę o więcej szczegółów na temat jajka na batacie. Zaciekawiło mnie to bardzo 🤣🧡
Ależ proszę 😁 polowe batata zetrzeć na dużych oczkach, podsmażyć na łyżeczce oliwy aż będzie go trochę mniej. Podlać trochę wodą i dusić aż będzie miękki. Ułożyć na środku patelni wrzucić 2 jaka, posypać pieprzem, kuminem i pietruszką i ferą (w przepisie 25 g). Smażyć pod przykryciem aż jaka się zetną. Mi mega zasmakowało 👌elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGregorka wrote:Dzień doberek🤗
Dziękuję za pomysły kulinarne śniadaniowe juz zapisane🤩😎
@prezesoowa za mną ostatnio też chodziło coś drożdżowego i wczoraj 2 chałki zrobilam🤩🤗 uwielbiam! Dziś ponownie zrobiłam 2,ale taki byki wyszły,że heeeej🤩😁 Dziś mąż od razu po pracy jedzie na działkę z rodzinką,więc słodki ekwipunek my spakowalam🤗
U mnie dziś slonecznie🤩
Pięknego dnia Wam życzę
❤️🧡💜💛🩷💙💚
Przesyłam zdjęcia moich pyszniusich byczków 🤩😁
Ale mi zrobiłaś smaka! Chyba będzie pieczone w weekend 😁
Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ponoć najlepiej jest z siebie wypchnąć resztki spermy, żeby właśnie tak nie wypływały, ale ja nie mam pojęcia jak to zrobić no i pewnie jestem dziwna, ale ja to akurat lubię
Ojaaacie, pytanie właśnie: jak? 🤣
Ja bym się nie pozbywała ich, może niech sobie jeszcze plemniczki tam popływają, hahahaMajuna, Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
• 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
• 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻⚕️
• 22.08 - badanie endometriozy 🔍
• 1.09 - endokrynolog 👩🏼⚕️
• 29.09 - klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
KejtKa wrote:Ależ proszę 😁 polowe batata zetrzeć na dużych oczkach, podsmażyć na łyżeczce oliwy aż będzie go trochę mniej. Podlać trochę wodą i dusić aż będzie miękki. Ułożyć na środku patelni wrzucić 2 jaka, posypać pieprzem, kuminem i pietruszką i ferą (w przepisie 25 g). Smażyć pod przykryciem aż jaka się zetną. Mi mega zasmakowało 👌
KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Majuna lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Staramy się o dzidziutka. Dzień po owulacji zaczęła mnie rozbierać choroba. Bol glowy o gardła i zmęczenie. Brałam aspiryne theraflu i cholinex. Czy jeśli doszło do zapłodnienia to czy to mogło źle wpłynąć na potencjalny zarodek ? 😬 -
nick nieaktualnyMajuna wrote:Dokładnie, niech pływają. 😅 To głupie, ale mój małżonek pilnuje żebym leżała z nogami do góry, co by kumple mieli szansę. 🤣🤣🤣
Ja się tyle naczytałam, że to nie ma znaczenia, że nie kombinujezawsze leżymy chwilę po, bo to taka ciepła i intymna chwila, ale potem normalnie wstajemy
Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dokładnie, niech pływają. 😅 To głupie, ale mój małżonek pilnuje żebym leżała z nogami do góry, co by kumple mieli szansę. 🤣🤣🤣
Boziu, myślałam że to tylko mój tak wariuje 😂 poduszkę mi pod tyłek podsuwa 😂😂😂Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla28.28 wrote:Dziewczyny, poradźcie proszę 🙏
Staramy się o dzidziutka. Dzień po owulacji zaczęła mnie rozbierać choroba. Bol glowy o gardła i zmęczenie. Brałam aspiryne theraflu i cholinex. Czy jeśli doszło do zapłodnienia to czy to mogło źle wpłynąć na potencjalny zarodek ? 😬
Bardziej by zaszkodziła nieleczona infekcjaOla28.28, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Hej Wam, ja tylko się przywitam. Nie wiem o co chodzi, ale od wczoraj mega źle się czuję. Wpływ na to może mieć kilka czynników i ciężko mi powiedzieć czy to dieta pudełkowa, nowe suple Fertistim czy może nowy narożnik (po prostu czuć go, materiał niby z certyfikatem, ale nie wiem jak z płytami itd.), ale to głowa mnie od tego bolała i już przestala. Teraz cały czas czuję coś na żołądku... Jakby mdli mnie 😔Czuję się mega osłabiona. Gorączki nie mam.
Siedzę w pracy jak na skazaniu. Odezwę się może później.