Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój wie, że jestem na forum, ale nie bardzo się tym interesuje. Czasem mu opowiem co ciekawsze historie i tyle 😅
Ale miałyście pyszności na śniadanie 🤤 U mnie dzisiaj był ulubiony zestaw mojego synka - jajka z majonezem, chleb z masłem i czerwona fasola z puszki 😅 Jajo to jedno z najwyraźniej mówionych przez niego słów, tak je uwielbia 😅😅
Korzystamy ze wspólnych dni, od poniedziałku mały wraca do żłobka po 2,5 tygodniowej przerwie, no a ja znowu do pracy. I tak do następnej choroby... No chyba, że wiosna faktycznie sprawi, że te choróbska trochę odpuszczą 🫣Prezesoowa, Majuna, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:No jakbyśmy się wszystkie na raz zebrały, to świat by chyba tego nie wytrzymał. Czyli wie o forum. Mój też wie, że się udzielam, czasem się foszkuje, bo mi zagląda przez ramię i mu nie pozwalam... 😁 W końcu to nasze sprawunki. A jak u reszty? Wasze połówki wiedzą, że tu jesteście?
Mój nie wie 😂 czytam czasem przy Nim, ale On nie wnika 😂 czasami mi jedynie zadaje pytanie skąd ja tyle wiem o ciąży, suplach i innych… a większość mojej wiedzy pochodzi z tego forum 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 13:02
Majuna, notsobadd, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
• 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
• 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻⚕️
• 22.08 - badanie endometriozy 🔍
• 1.09 - endokrynolog 👩🏼⚕️
• 29.09 - klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej dziewczyny co myślicie, około 8 dpo:
Progesteron 7,18 przy widełkach 1.2-15.9.. nisko?Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
mój wie o forum, dostawałam zjebke jak nie wiedziałam o 🫃🏽 i siedziałam bez przerwy naprzemian z innymi apkami. teraz luźniej podchodzę. aplikacje mam tylko jedna no i forum więc się nie czepia już😁(flo wyrzuciłam, bardzo nie lubię, za to super premom)
coffeedream ja po fertistim nie miałam skutków ubocznych, jedynie te pozytywne. zwaliłam raz na niego moje 4dniowe załamanie, ale to po prostu były jednak hormony.
czekam na trzecią betę, siniaki mam jak cholera i brak włosów od wyrywania tych plastrów z wacikiem, a to dopiero początek😮💨CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was miała jakieś skutki uboczne brania Fertistim? Nie wydaje mi się, żeby akurat po nim tak mnie mdliło, ale no już wszystko biorę pod uwagę 🙄 Biorę go 11dni.
A jaki miałaś cukier i insulinę? Bo jeśli miałaś dość niski, a inozytol jeszcze obniżył to możesz mieć od tego mdłości. Ja np. nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale nie jest powiedziane, że one nie występują.CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Najlepiej, żeby był powyżej 10, powyżej 15 to jest już super, ale taki poziom proga już może świadczyć o przebytej owulacji
W sumie nie miałam robionego monitoringu więc z tym 8 dpo strzelam. Mogłobyc i 9 i 10..Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Prezesoowa wrote:A jaki miałaś cukier i insulinę? Bo jeśli miałaś dość niski, a inozytol jeszcze obniżył to możesz mieć od tego mdłości. Ja np. nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale nie jest powiedziane, że one nie występują.
Glukozę miałam 86,6 mg/dl (70,0-99,00). A insuliny nie miałam badanej 🙈 -
To ja tylko szybko napiszę, że dziś beta 173,7 (13.03 wynosiła 61,4), więc przyrost chyba ok?
Progesteron 21,10 więc chyba mogłoby być lepiej?
I zaprzestaje mierzenia temperatury - co ja się dziś strachu najadłam przez ten spadek 🫣elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, KejtKa, PaulaG, Sikoreczkaaa, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:O wow, czyli chłopy też coś tu znajdą dla siebie. Super, że wdraża!
Mąż jest z tych osób co jak się za coś biorą to już od A do Z i nie straszni mu lekarze, badania i leki.
Więc każdy pilnuje stanu zapasów swoich suplementów 😅.Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
nick nieaktualnySikoreczkaaa wrote:W sumie nie miałam robionego monitoringu więc z tym 8 dpo strzelam. Mogłobyc i 9 i 10..
No to jest zawsze ryzyko, nawet 7dpo można trafić na niższą wartość, bo progesteron wydziela się skokowojeśli chcesz mieć pewność to obserwuj dokładnie owulację i zrób proga trzy miesiące z rzędu, wtedy będziesz mieć zdecydowanie więcej informacji
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zainspirowana tym, że nie wyśmiałyście mnie z tematem mokrej po ♥️ bielizny, zadam jedno pytanie, które mnie nurtuje 😂
Jak mogę zweryfikować płodność mojego śluzu, skoro mam w środku również niespodziewanego innego gościa, którego mi mąż wstrzelił 🥴 przy regularnym serduszkowaniu to nie ma szans, żeby mieć swój śluz mocno pod kontrolą… 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 14:52
kopytko lubi tę wiadomość
19. cykl starań o pierwsze 🤍🤰🏻
• 09.08 - krzywa 🍬 z mężem
• 14.08 - wizyta u ginekologa 🧑🏻⚕️
• 22.08 - badanie endometriozy 🔍
• 1.09 - endokrynolog 👩🏼⚕️
• 29.09 - klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Zainspirowana tym, że nie wyśmiałyście mnie z tematem mokrej po ♥️ bielizny, zadam jedno pytanie, które mnie nurtuje 😂
Jak mogę zweryfikować płodność mojego śluzu, skoro mam w środku również niespodziewanego innego gościa, którego mi mąż wstrzelił 🥴 przy regularnym serduszkowaniu to nie ma szans, żeby mieć swój śluz mocno pod kontrolą… 😂😂
Tu nie ma tematów tabu, więc pytaj o wszystko, jak to dla kogoś niekomfortowe to po prostu zignoruje
Po jakimś czasie zauważysz, kiedy ci goście już całkiem wyszli i jest czystou mnie na drugi dzień do południa już jest po wszystkim. Poza tym śluz z dodatkiem różni się znacznie w wyglądzie z czystym śluzem. Jak poobserwujesz to będziesz wyraźnie widzieć
Chochlik12, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ja odróżniam po kolorze i konsystencji. U mnie się dość mocno to różni 🤷🏻♀️ ale w sumie ja rzadko kiedy bazuje na śluzie więc nie wiem na ile poprawnie widzę różnicę 😅
Czy niewyspanie może wpłynąć na badanie ferrytyny homocysteiny i Wit D? Bo nie wiem czy robić jutro czy za tydzień 🤔 mało śpię od dwóch dni bo za dużo pracuje i czuję że jestem mega zmęczona 🙄 dlatego się zastanawiam czy to w ogóle dobry pomysł robić jutro?
Mój mąż nic nie wie o forum 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:20
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Nie mogę przełknąć owsianki także podziwiam te osoby które są w stanie to zjeść 😅🙈 mój mąż też lubi I wiele razy mnie namawiał, próbowałam kilka razy ale za każdym miałam odruch wymiotny 🙈
Ale mam tak samo np z budyniem, masami w ciastach, takich kremowych konsystencji też nie lubię. Ogólnie jestem bardzo wybredna i ciężko mi się jakoś sensownie odżywiać bo wolę w ogóle nie jeść niż jeść rzeczy, których nie lubię (które powinnam bo są zdrwe)🙈
mam nadzieję że mój syn będzie miał lepsze nawyki żywieniowe, może po mężu będzie jadł wszystko (jak już okres neofobii odejdzie kiedyś w niepamięć 😛)
Jak czytam teraz jakie wy rzeczy jecie, to jestem załamana swoją dietą 🤦🏻♀️ ale ja tak bardzo nie lubię normalnego zdrowego jedzenia ani nawet normalnego średniozdrowego 😔
Ja toleruje potrawy na słodko, i bardzo nieliczne rzeczy wytrawne, mogłabym chyba wymienić na palcach wszystkie. Resztę jem na siłę. Albo w ogóle bo mi nie smakuje 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 15:40
-
Chochlik12 wrote:Zainspirowana tym, że nie wyśmiałyście mnie z tematem mokrej po ♥️ bielizny, zadam jedno pytanie, które mnie nurtuje 😂
Jak mogę zweryfikować płodność mojego śluzu, skoro mam w środku również niespodziewanego innego gościa, którego mi mąż wstrzelił 🥴 przy regularnym serduszkowaniu to nie ma szans, żeby mieć swój śluz mocno pod kontrolą… 😂😂
też się chętnie dowiem z czystej ciekawości. ogólnie temat śluzu to dla mnie czarna magia i nigdy tego nie ogarniałam. dla mnie zawsze taki sam😂 raz więcej, raz mniej. teraz myślałam, że nie mam wcale, dopiero po owulacji zaczęło coś tam się dziać ale nic nadzwyczajnego.Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
dziewczyny dzień spodziewanej miesiączki dziś,
beta 293,6!
Gusta Blu, elektro96, Suzie, Malinowysorbet, Prezesoowa, Sikoreczkaaa, notsobadd, KejtKa, Miś, Sparky, CoffeeDream, Malamia, PaulaG, Majuna, Pati2804, ellevv, Gregorka, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6