Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
kopytko wrote:dziewczyny dzień spodziewanej miesiączki dziś,
beta 293,6!
Przepięknie 🩷 Ja z moim 173,7 w 15dpo zaczynam mieć kompleksy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 16:49
kopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Przepięknie 🩷 Ja z moim 173,7 w 15dpo zaczynamć kompleksy!
Gusta Blu, Majuna, ellevv, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Ja tak samo, tyle prób żeby polubić bo to zdrowe ale no nie dam rady, niezależnie czy na mleku czy na wodzie czy na jakimś roślinnym napoju, i niezależnie też jak gęstą zrobię i jakie dodatki dodam. No nie przełknę 😅
Ale mam tak samo np z budyniem, masami w ciastach, takich kremowych konsystencji też nie lubię. Ogólnie jestem bardzo wybredna i ciężko mi się jakoś sensownie odżywiać bo wolę w ogóle nie jeść niż jeść rzeczy, których nie lubię (które powinnam bo są zdrwe)🙈
mam nadzieję że mój syn będzie miał lepsze nawyki żywieniowe, może po mężu będzie jadł wszystko (jak już okres neofobii odejdzie kiedyś w niepamięć 😛)
Jak czytam teraz jakie wy rzeczy jecie, to jestem załamana swoją dietą 🤦🏻♀️ ale ja tak bardzo nie lubię normalnego zdrowego jedzenia ani nawet normalnego średniozdrowego 😔
Ja toleruje potrawy na słodko, i bardzo nieliczne rzeczy wytrawne, mogłabym chyba wymienić na palcach wszystkie. Resztę jem na siłę. Albo w ogóle bo mi nie smakuje 🥺
Nie mam pojęcia, czy to przełoży się na poprawę wyników nasienia, ale ja na pewno czuję się lżej, dodatkowo przy okazji schudłam jakieś 4kg 😊 No i ostatnio mąż miał badania okresowe. Zawsze glukoza właściwie w górnej granicy albo nawet ciut ponad, a teraz na spokojnie w normie. Także to też o czymś świadczy 😊
Ale przyznaje się, że te zmiany żywieniowe były spowodowane tylko i wyłącznie staraniami o dziecko.Prezesoowa, Pati2804, Speranza :), Beza27, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
My zamieniliśmy nawyki żywieniowe po diagnozie IO u męża. Sam stwierdził, że się lepiej czuje i też parę kilogramów zgubił. Ja nie wiem czy chudnę, bo niestety się nie mierzyłam. Waga stanęła w miejscu, ale nie mam pewności czy mój tłuszcz się nie zmienił w mięśnie po treningach tanecznych i większej liczbie kroków (staram się robić 10k dziennie, jak jestem na wyjeździe u rodziny to z tym gorzej, a kiedyś robiłam zaledwie 5k dziennie...).
Prezesoowa, Beza27 lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Ja odróżniam po kolorze i konsystencji. U mnie się dość mocno to różni 🤷🏻♀️ ale w sumie ja rzadko kiedy bazuje na śluzie więc nie wiem na ile poprawnie widzę różnicę 😅
Czy niewyspanie może wpłynąć na badanie ferrytyny homocysteiny i Wit D? Bo nie wiem czy robić jutro czy za tydzień 🤔 mało śpię od dwóch dni bo za dużo pracuje i czuję że jestem mega zmęczona 🙄 dlatego się zastanawiam czy to w ogóle dobry pomysł robić jutro?
Mój mąż nic nie wie o forum 🤪
na te badania niewyspanie nie powinno mieć wpływu, no bo to badania zależne od ilości różnych składników naszej krwimyślę, że spokojnie możesz robić
Beza27 lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:U mnie było 6,80, więc podobnie.
A jakie normy były u Ciebie? Bo widzę spory rozjazd pomiędzy laboratoriami..Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
nick nieaktualny
-
Właśnie na obiad zrobiłam pęczotto, ale dzisiaj przy piątku zamieniłam kurczaka na tofu. Tofu użyłam chyba drugi raz w życiu, ale powiem szczerze, że chyba fanką nie zostanę 🤪 Nie wiem, czy po prostu średnio mi smakuje, czy nie umiem go przyrządzić… 🤣 macie jakieś doświadczenia?
Gregorka, Zbuntowana, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Prezesoowa wrote:A ja mam takie pytanie: czy macie jakieś sprawdzone przepisy na tartę?
Najlepiej wytrawną i taką, której podstawą nie jest ciasto francuskie
Coś gdzieś mam.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:
Tofu nie mój smak absolutnie, aczkolwiek danie wygląda obłędnie, jadłabymWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 16:38
elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Coś gdzieś mam.
Ooo będę wdzięczna
Mówiłam pod nosem, ze nie mam foremki do tarty, a chciałabym zrobic jakąś fajną i tak przez parę miesięcy, aż w końcu mąż wrócił do domu z formą do tarty. Teraz muszę zrobić jakieś danie, a przepisy na które trafiam wcale mnie nie przekonująZbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:
Takie zwykłe tofu tak nie bardzo lubię, ale w miarę ok wg mnie jest Teriyaki z Lidla 🤔elektro96 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A ja mam takie pytanie: czy macie jakieś sprawdzone przepisy na tartę?
Najlepiej wytrawną i taką, której podstawą nie jest ciasto francuskie
Kurcze kiedyś robiłam z kozim serem i gruszka i oczywiście rukola znajdę przepis to wyślę linka.
Ja was strasznie przepraszam ale ostatnio mamy tyle na głowie że nie ma czasu usiąść . Dopiero dziś doszedł mi fertisim trochę późno ale coś od początku miałam problem z zamowiniem dobrze ze dotarło wgl 😅 myślicie że od 10 dc jest sens brania ?
Speranza :) lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
https://www.smacznaania.pl/tarta-z-gruszkami-i-kozim-serem/2160
Tyle że robiłam bez orzechów w cieście tylko pokruszone i bez PortoPrezesoowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, progesteron w 3t+5d-21,10
Wiem że mieści się w normie, ale nie biorę dupka i nie wiem czy to są bezpieczne wartości?
I jeszcze jedno-jak często badać progesteron? Chyba nie muszę robić tego przy każdej becie? -
Prezesoowa wrote:A robiłaś badania i Ci wyszło?🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml