Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Przebrnęłam przez wszystkie wypowiedzi i mogę powitać wszystkie Panie🌸
W tym miesiącu był mój pierwszy cykl ze wspomagaczem (Clostilbegyt) także zobaczyny co to będzie😅
🐒 (nie)przewidywana na niedziele/poniedziałekMajuna, notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana, Rachelka23, Depeche89, PaulaG, Fermina, Chochlik12, ellevv lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
* wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼♀️
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
KsiążkowaEmilka wrote:Przebrnęłam przez wszystkie wypowiedzi i mogę powitać wszystkie Panie🌸
W tym miesiącu był mój pierwszy cykl ze wspomagaczem (Clostilbegyt) także zobaczyny co to będzie😅
🐒 (nie)przewidywana na niedziele/poniedziałek
Witaj 😊 trzymam kciuki za udany cykl!
Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie, u mnie też starania od 09.2023 i też mam w planach teraz pierwszy cykl z clo 😁KsiążkowaEmilka, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 17:31
Gregorka, Sparky, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, notsobadd, KsiążkowaEmilka, Prezesoowa, Pati2804, Rachelka23, Liyss🧚🏻, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"A nadzieja zawieść nie może..."🍀 -
Sikoreczkaaa wrote:
Czy progesteron w 7dpo może świadczyć o jakimś powodzeniu w cyklu? Bo mój wyszedł taki dość sredni dziś i jakoś spisałam już ten cykl w głowie na straty..
Robiłam w tym cyklu proga 8 dpo i wyszło 13,8 ng/ml. Byłam pewna, że ciąży z tego nie będzie, a jednak się zdziwiłam 🫣 Przy pierwszej becie zbadałam też proga i było już 25 ng/ml. Także totalnie nie przewidzisz po samym progu czy się udało czy nie 🙃Sikoreczkaaa, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja bym poszła na kontrole do ginekologa, mnie bolał mocno jajnik i okazało się że to pęcherzyk nie pękł podczas owulacji tylko rósł.. tak bym o tym nie wiedziała nawet że mam z tym problem jednak
Tzn ogólnie nie boli cały czas, 2 razy tylko konkretnie zakłuł.. A tak to od owulacji (o ile była) to pobolewa ale to jak co miesiąc.Pati2804 lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Muszę Was doczytać. Trochę mi to zajmie,.bo piszecie jak szalone.
@Prezesoowa lekarz zleciła mi tylko część z tych badań z pierwszej strony.
Glukoza 86 mg/dl (norma 70-99)
TSH 1.637 ùlU/ml (norma 0.35-4.94)
Prolaktyna 12.16 NG/ml (norma 5.18-26.53)
Insulina 6.84 mU/l (norma 3.00-17.00)
AMH 7.02 ( norma dla mojego wieku 0.41-6.96)
Progesteron 0.25 ng/ml (norma <0.30 w tej fazie) ale lekarz stwierdziła, że za niski. Był to 13 dc.
Badanie nasienia OK.
Dziś po wizycie (cykl stymulowany Clo) - 11 dc
Endometrium 7 mm
Pęcherzyk na lj 20 mm
Pęcherzyk na pj 14 mm
Jutro Ovitrelle, a od środy Duphaston.Zbuntowana lubi tę wiadomość
🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
notsobadd wrote:Witaj 😊 trzymam kciuki za udany cykl!
Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie, u mnie też starania od 09.2023 i też mam w planach teraz pierwszy cykl z clo 😁
U mnie Clo miał pomóc występującej juz owulacji, ale co z tego będzie? Na monitoringu mialam 2 ladne pecherzyki, ale tylko na lewym jajniku bo prawy niedomaga 🤪
Trzymam kciuki, byleby za dużo nie myśleć a się uda🫡notsobadd, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👧🏼 29l.
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Robie herbatkę czerwoną z laską cynamonu, plastrem pomarańczy, goździkami i miodem i pędzę! 😁🤤
Majuna lubi tę wiadomość
-
KsiążkowaEmilka wrote:U mnie Clo miał pomóc występującej juz owulacji, ale co z tego będzie? Na monitoringu mialam 2 ladne pecherzyki, ale tylko na lewym jajniku bo prawy niedomaga 🤪
Trzymam kciuki, byleby za dużo nie myśleć a się uda🫡
No to mam ogromną nadzieję, że coś z tego będzie
Kiedy planujesz testować? 😁KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Rachelka23 wrote:Muszę Was doczytać. Trochę mi to zajmie,.bo piszecie jak szalone.
@Prezesoowa lekarz zleciła mi tylko część z tych badań z pierwszej strony.
Glukoza 86 mg/dl (norma 70-99)
TSH 1.637 ùlU/ml (norma 0.35-4.94)
Prolaktyna 12.16 NG/ml (norma 5.18-26.53)
Insulina 6.84 mU/l (norma 3.00-17.00)
AMH 7.02 ( norma dla mojego wieku 0.41-6.96)
Progesteron 0.25 ng/ml (norma <0.30 w tej fazie) ale lekarz stwierdziła, że za niski. Był to 13 dc.
Badanie nasienia OK.
Dziś po wizycie (cykl stymulowany Clo) - 11 dc
Endometrium 7 mm
Pęcherzyk na lj 20 mm
Pęcherzyk na pj 14 mm
Jutro Ovitrelle, a od środy Duphaston.Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
KsiążkowaEmilka wrote:Przebrnęłam przez wszystkie wypowiedzi i mogę powitać wszystkie Panie🌸
🐒 (nie)przewidywana na niedziele/poniedziałekKsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:No to mam ogromną nadzieję, że coś z tego będzie
Kiedy planujesz testować? 😁
Jak na razie jedyne co czuje to nadchodzadzą 🐒, bóle brzucha i piersi... ale jak jej nie będzie w niedzielę to na poniedziałek rano mam już gotowy test😅 A Ty?
Na kiedy w ogole dziewczyny szukujecie testy? Marzec juz w połowie i liczymy na dwie kreski✊🏼👧🏼 29l.
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
KsiążkowaEmilka wrote:Jak na razie jedyne co czuje to nadchodzadzą 🐒, bóle brzucha i piersi... ale jak jej nie będzie w niedzielę to na poniedziałek rano mam już gotowy test😅 A Ty?
Na kiedy w ogole dziewczyny szukujecie testy? Marzec juz w połowie i liczymy na dwie kreski✊🏼
Ja dopiero zaczynam cykl, dziś 3 dc także testowanie będzie kwietniowe
A te Twoje bóle brzucha i piersi to wcale nie muszą być okresowe… 🙈KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dobry wieczór.. niestety wycięło mnie na trochę chyba początek grypy paskudztwo nie zdążyłam nadrobić ale tule jeśli któraś z was potrzebuje i witam nowe osoby... buziaki dka was dziewczyny trzymam kciuki że testujace
KsiążkowaEmilka, Rachelka23, Majuna lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Pati2804 wrote:Kciuki ✊🍀
Zauważyłam dziś, że owulację mam zawsze z lewego jajnika 🧐. Nie naprzemiennie. Na prawym zawsze mały pęcherzyk 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 20:41
Zbuntowana lubi tę wiadomość
🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
Cieszę się, że tu zawitałam, przynajmniej nie będę męczyć koleżanki z pracy moimi owulacjami i wizytami u ginekologa🤣🤣 ona ma juz dwie dziewczynki, więc nie w glowie jej moje problemy
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️ -
Rachelka23 wrote:Dziękuję ♥️ Ale nie nastawiam się. Poprzedni cykl z Clo też z pęcherzykiem i nic. Wcześniejsze dwa naturalne też z pęcherzykami i nic 😔. Chyba powinnam odpuścić. Może wtedy się uda.
Zauważyłam dziś, że owulację mam zawsze z lewego jajnika 🧐. Nie naprzemiennie. Na prawym zawsze mały pęcherzyk 😏
Ja też mam zawsze z lewego... z prawego mialam usuwany naworwor (torbiel) i mimo że jest, to nie chętnie mu współpracować.
Pecherzyki są zawsze, owulacja zawsze a jakoś się nie udajeRachelka23 lubi tę wiadomość
👧🏼 29l.
🧔🏻♂️ 33l.
*zdrowy 🐎
💒 07.2023r.
Starania od 09.2023r.
❤️❤️❤️