X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja mam takie pytanie: czy macie jakieś sprawdzone przepisy na tartę?

Najlepiej wytrawną i taką, której podstawą nie jest ciasto francuskie :)
    Postaram się poszukać mam na szybką szarlotkę... mam nadzieję że będzie Ci smakować...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Nie wygląda najpiękniej, ale jest pycha 😅

IMG-0159.jpg
    Wyglada ciekawie

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam ze szpitala i wracam do Was :) Nie nadrobię już ale od jutra postaram się ogarniać co się dzieje. Dziś wypiłam pierwszy kubek Fertisimu, od kilku dni biorę Letrox i mam dobre przeczucia na ten cykl! Umówiłam się też do gina na "przegląd" 20 marca, to będzie 8dc, przy moich 27 dniowych. Powiedzcie, czy wtedy będzie już widać czy będzie owulacja, czy lepiej przesunąć kilka dni później?

Paima, Rachelka23 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Właśnie na obiad zrobiłam pęczotto, ale dzisiaj przy piątku zamieniłam kurczaka na tofu. Tofu użyłam chyba drugi raz w życiu, ale powiem szczerze, że chyba fanką nie zostanę 🤪 Nie wiem, czy po prostu średnio mi smakuje, czy nie umiem go przyrządzić… 🤣 macie jakieś doświadczenia?
    IMG-5426.jpg
    Ale smaka narobiłaś i mnie zainspirowałaś 🥰 Choć ja za tofu też nie przepadam - pasuje mi jedynie w ramenie - ale zamieniłabym na fetę może, aby dodać takiego wyrazistego smaku 🥹

elektro96, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, miłego dnia! 🥰🌞
    Kciuki za testujące ✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 06:37

Prezesoowa, Gregorka, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🌼
    Ja planowałam testować jutro i w środę. Ale nie wytrzymałam i zatestowałam dziś 😅 Niestety biało ⚪ także teraz cierpliwie czekam do środy. Chyba, że wcześniej przyjdzie małpa 🙈

Miłego dnia 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 06:53

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 🌼
    Ja planowałam testować jutro i w środę. Ale nie wytrzymałam i zatestowałam dziś 😅 Niestety biało ⚪ także teraz cierpliwie czekam do środy. Chyba, że wcześniej przyjdzie małpa 🙈

Miłego dnia 🥰
    🫂🫂

Vienna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wyszłam ze szpitala i wracam do Was :) Nie nadrobię już ale od jutra postaram się ogarniać co się dzieje. Dziś wypiłam pierwszy kubek Fertisimu, od kilku dni biorę Letrox i mam dobre przeczucia na ten cykl! Umówiłam się też do gina na "przegląd" 20 marca, to będzie 8dc, przy moich 27 dniowych. Powiedzcie, czy wtedy będzie już widać czy będzie owulacja, czy lepiej przesunąć kilka dni później?

Córka już ok? Dobrze, że w domku ❤️

Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 🌼

Miłego dnia 🥰

🤞🏼🤞🏼 Za środę ☺️

Vienna, Fermina lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Super, że wróciłyście już do domu :) czy z córeczką już wszystko dobrze?
    Jeśli chodzi o monitoring to jeśli masz owu w okolicy 13-14dc to będzie widać czy jakiś pęcherzyk się wysuwa na prowadzenie:)

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Cześć dziewczyny 🌼

Miłego dnia 🥰

Przytulam :* czekamy w takim razie do środy, oby wredota nie przyszła wcale ✊ a jak Twoje samopoczucie? Czujesz się jakoś inaczej?

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Ja też chyba musiałabym stąd zniknąć.. okres był popłakałam i stwierdziłam że koniec nie robie testów owu nie mierze zadnej temp i zabezpieczamy sie teraz dwa cykle aż zrobię rezonans... no ale stwierdzilam ze te 5 dni zaraz po okresie to gumek nie trzeba.. miałam owulacje przynajmniej tak mi sie wydaje i zaś te myśli a kiedy zatestować a od kiedy liczyć a co liczyć a teraz już zaraz potem... mój łeb pęka.... 😱😵‍💫

Pati jak ktoś Ci robi zastrzyki to mozecie dawać w ramię lub udo, ja na ramionach siniaków nie miałam, jak musialam sama to w brzuch dałam a jak mama mi robila to wlasnie w ramiona :)

Przytulam Cię mocno Kochana :* jeśli owu była to zatestuj 10-12 dpo i może być już coś wiadomo :) jeżeli wyjdzie teraz 👶 to widocznie tak miało być 😘
    A czego rezonans będziesz robić? Pewnie pisałaś, ale zapomniałam:(

PaulaG lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam :* czekamy w takim razie do środy, oby wredota nie przyszła wcale ✊ a jak Twoje samopoczucie? Czujesz się jakoś inaczej?
    Jeszcze dwa dni temu powiedziałabym, że tak 😅 przez 4 dni bolał mnie brzuch tak jak na okres. Już myślałam, że dostanę wcześniej. I ogólnie czułam się kompletnie rozbita. Bolała mnie skóra jak przy gorączce i stawy ale gorączki nie miałam. Ale szczerze to przez ostatnie dwa tygodnie mialam bardzo dużo stresu, więc to mógł być wynik tego. Od wczoraj czuję się świetnie, właściwie żadnych objawów ani ciąży, ani zbliżającego się okresu 🤣

Prezesoowa, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞

Dziś nie mamy żadnych zapisanych testujących, ale mam nadzieję, że trafi się nam jakaś niespodzianka ✊✊✊

Połowa miesiąca za nami: 7 z 23 testujących przyniosło nam wspaniałe wiadomości w postaci 👶 :D

(Do „statystyki” nie liczyłam dziewczyn, które nie podawały informacji ani tych, które mają testy powtarzać)

Mam nadzieję, że ten wspaniały wynik 30% sukcesu zostanie z nami do końca miesiąca, a może uda się go poprawić? ✊

Fermina, Pati2804, kopytko, Vienna, Gregorka, Leśneintro, Rachelka23, Suzie, Sparky, Malinowysorbet, Zbuntowana, ultramaryna_, Chochlik12, Majuna, CoffeeDream, PaulaG, Malamia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Jeszcze dwa dni temu powiedziałabym, że tak 😅 przez 4 dni bolał mnie brzuch tak jak na okres. Już myślałam, że dostanę wcześniej. I ogólnie czułam się kompletnie rozbita. Bolała mnie skóra jak przy gorączce i stawy ale gorączki nie miałam. Ale szczerze to przez ostatnie dwa tygodnie mialam bardzo dużo stresu, więc to mógł być wynik tego. Od wczoraj czuję się świetnie, właściwie żadnych objawów ani ciąży, ani zbliżającego się okresu 🤣

Brak objawów to bardzo dobry objaw ✊

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się! Pierwszy całkowicie samotny zastrzyk w brzuch wykonany . Ale aż mi niedobrze ze stresu.. albo to mdłości nadchodzą 😒 mąż przy mnie siedział i dopingował mi "no dawaj dawaj, to mała igła" 🤣il a ja czaiłam się żeby się wbić chyba z minute, po czym mówi "daj, zrobię Ci ten zastrzyk" I w tym momencie zdałam sobie sprawę, że kiedyś będę musiała sama sobie zrobić na pewno i się wbiłam 🙈 ale to były dla mnie emocje, ale jestem z siebie dumna że przełamałam ten strach w końcu 😎 dla niektórych może to być śmieszne że tak to przeżywam ale dla mnie to były emocje prawdziwe 😅

Fermina, kopytko, Gregorka, Prezesoowa, notsobadd, Rachelka23, Sparky, Malinowysorbet, Zbuntowana, elektro96, ultramaryna_, Majuna, bonmer, CoffeeDream, PaulaG, Malamia lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coreczka o wiele lepiej, dziękuję za pytania. Jeszcze trochę leczenia przed nami ale szaleje w domu jak zwykle :)

@Vienna przytulam i po cichu mam jednak nadzieję, że @ nie przyjdzie. :)

Dobrego dnia dla Was!

Vienna, Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja też mam nadzieje ze z córcią już dobrze 😘🍀

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Fermina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Udało się! Pierwszy całkowicie samotny zastrzyk w brzuch wykonany . Ale aż mi niedobrze ze stresu.. albo to mdłości nadchodzą 😒 mąż przy mnie siedział i dopingował mi "no dawaj dawaj, to mała igła" 🤣il a ja czaiłam się żeby się wbić chyba z minute, po czym mówi "daj, zrobię Ci ten zastrzyk" I w tym momencie zdałam sobie sprawę, że kiedyś będę musiała sama sobie zrobić na pewno i się wbiłam 🙈 ale to były dla mnie emocje, ale jestem z siebie dumna że przełamałam ten strach w końcu 😎 dla niektórych może to być śmieszne że tak to przeżywam ale dla mnie to były emocje prawdziwe 😅

Brawo! Robiłam sobie te zastrzyki 1.5 mca po złamaniu i doskonale pamiętam te emocje. Teraz już pójdzie z górki!

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja idę się kąpać i spać. 😴
    Ostatnio za dużo czytam na forum historii i pytań o brak objawów, puste jajo płodowe i zaczynam sobie wkręcać bo u mnie też objawy prawie żadne. 🙄 a już było tak dobrze.. I miałam taka czysta głowę, muszę chyba ograniczyć się do naszego forum i lutowego bo tylko Wy dajecie mi codzienna dawkę energii i tylko tu czuje się bezpiecznie i mam spokojna głowę 😘
    Dziękuję że jesteście ❤ jednak nigdzie nie jest tak miło i przyjaźnie jak tutaj u nas i u dziewczyn z lutowego ❤🍀
    Nie wiem co ja zrobię jak skończy się marcowy wątek bez Was...😭😭

Trzymam kciuki rano za testujące i spokojnych snów 😘😊✊
    Pati, kochana nie martw się! takie nakręcanie niestety nie jest dobre. ja też mało co czuję i myślę sobie różne rzeczy, ale staram się od razu otrząsnąć, przecież każda z nas przechodzi to inaczej🫂
    ja też się martwię co będzie jak skończy się ten wątek, tak się zadomowiłam, czytam tylko ten.. dziwnie będzie, jak bez ręki. 🥺

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • Miś Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Test zrobiony- bielutko. Testować w tym cyklu już nie będę. Miłego dnia Dziewczyny, ja się biorę za porządki 🙃.

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ