SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️

Miłego dnia 🤗

Przytulam za biele, nadal nie puszczam kciukow, dopóki okresiwa nie ma, szanse są 💚💙🩷💛💜

KsiążkowaEmilka, Fermina, Vienna, Rachelka23, Prezesoowa, Zbuntowana, Malinowysorbet, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🌞

Dziś nie mamy żadnych zapisanych testujących, ale mam nadzieję, że trafi się nam jakaś niespodzianka ✊✊✊

Połowa miesiąca za nami: 7 z 23 testujących przyniosło nam wspaniałe wiadomości w postaci 👶 :D

(Do „statystyki” nie liczyłam dziewczyn, które nie podawały informacji ani tych, które mają testy powtarzać)

Mam nadzieję, że ten wspaniały wynik 30% sukcesu zostanie z nami do końca miesiąca, a może uda się go poprawić? ✊
    No i pół miesiąca z Tobą jaki prowadzącą! Dziękuję za Twoje zaangażowanie w prowadzenie wątku 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 08:39

notsobadd, Prezesoowa, Zbuntowana, elektro96, ultramaryna_, Majuna, Paima, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny 😘
    Ja uciekam do labu. Tyle wykupiłam tych badań, że szok 🙈 Na pewno będę Was prosiła o pomoc w interpretacji, Wy się znacie najlepiej 🤪

Obudziła mnie dzisiaj ulewa🤨 Ale właśnie się rozpogadza i jest całkiem ciepło, więc może wleci jakiś spacer, chociaż przez chorobę jestem dalej mega osłabiona 😩

Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No i pół miesiąca z Tobą jaki prowadzącą! Dziękuję za Twoje zaangażowanie w prowadzenie wątku 🩵

No wlasnie, dziękujemy! @Prezesoowa na prezydenta forum 😁🤪

Prezesoowa, Zbuntowana, elektro96, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Takie AMH może już świadczyć o PCOS, lekarz na USG nic nie widział? Dobrze by było zrobić te androgeny, bo glukoze i insulinę masz bardzo ładną :)

Lekarz nic nie zauważyła na USG. Twierdzi, że wszystko ok, jajniki w porządku. 😏
    Pati2804 wrote:
    Udało się! Pierwszy całkowicie samotny zastrzyk w brzuch wykonany . Ale aż mi niedobrze ze stresu.. albo to mdłości nadchodzą 😒 mąż przy mnie siedział i dopingował mi "no dawaj dawaj, to mała igła" 🤣il a ja czaiłam się żeby się wbić chyba z minute, po czym mówi "daj, zrobię Ci ten zastrzyk" I w tym momencie zdałam sobie sprawę, że kiedyś będę musiała sama sobie zrobić na pewno i się wbiłam 🙈 ale to były dla mnie emocje, ale jestem z siebie dumna że przełamałam ten strach w końcu 😎 dla niektórych może to być śmieszne że tak to przeżywam ale dla mnie to były emocje prawdziwe 😅
    Pamiętam mój pierwszy zastrzyk Ovi 🤣. Jakie ja miałam siniaki na brzuchu. A kolejny już był ok. Mała igła, nic nie boli - tak sobie to tłumaczę. I nie patrzę jak wbijam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 09:00

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w weekendzik 🫡🩵
    A ja chciałabym się dowiedzieć o dziewczyn pijących olej z wiesiołka, czy on rzeczywiście pomógł wam w poprawie śluzu?
    Ja mam chyba problem, tzn mam na uwadze to, że jestem dopiero 2 miesiące po odstawieniu AH i jeszcze organizm się nie wyregulował, ale ten mój śluz, to mało go jest..sama nie wiem, teraz przez 5 dni był bardziej wodnisty, ale w kolorze mleczny, no i przez 2 dni rozciągliwy, ale też nadal mleczny, szyjka już wczoraj wysoko twarda i raczej zamknięta, czy to znaczy ,że była owulacja?
    Mierze temperaturę, aczkolwiek nie wiem czy jest to wiarygodne, bo teraz miałam nocną zmianę, więc mierzyłam codziennie ,po przebudzeniu o 13:00 i od 3 dni spada temperatura.
    A dziś zmierzyłam o 8.30, po przebudzeniu i też spadła o 0,2
    Albo ta owulacja dopiero będzie? Inna aplikacja, przepowiada mi na jutro/poniedziałek, testy owulacyjne też były negatywne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2024, 09:18

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Udało się! Pierwszy całkowicie samotny zastrzyk w brzuch wykonany . Ale aż mi niedobrze ze stresu.. albo to mdłości nadchodzą 😒 mąż przy mnie siedział i dopingował mi "no dawaj dawaj, to mała igła" 🤣il a ja czaiłam się żeby się wbić chyba z minute, po czym mówi "daj, zrobię Ci ten zastrzyk" I w tym momencie zdałam sobie sprawę, że kiedyś będę musiała sama sobie zrobić na pewno i się wbiłam 🙈 ale to były dla mnie emocje, ale jestem z siebie dumna że przełamałam ten strach w końcu 😎 dla niektórych może to być śmieszne że tak to przeżywam ale dla mnie to były emocje prawdziwe 😅

Brawo 🤩 Twoje emocje są zupełnie zrozumiałe, to naturalne, że mamy opory przed wbijaniem sobie igieł w ciało 😝 Znam to uczucie doskonale, w poprzedniej ciąży robiłam sobie zastrzyki z insuliny i pierwsze kilka razy też było ciężkie 🙈 Ale później mi to spowszedniało, i u Ciebie na pewno będzie tak samo 🤗

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ❤️

Zbuntowana, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🌞

Dziś nie mamy żadnych zapisanych testujących, ale mam nadzieję, że trafi się nam jakaś niespodzianka ✊✊✊

Połowa miesiąca za nami: 7 z 23 testujących przyniosło nam wspaniałe wiadomości w postaci 👶 :D

(Do „statystyki” nie liczyłam dziewczyn, które nie podawały informacji ani tych, które mają testy powtarzać)

Mam nadzieję, że ten wspaniały wynik 30% sukcesu zostanie z nami do końca miesiąca, a może uda się go poprawić? ✊

Witam w słoneczną (jeszcze u mnie) sobotę!

Dopisuje się do statystyk testowania na poniedziałek tj. 18.02🫡
    Brzuch skurcze od paru dni, czuje jakbym miała już dostać miesiączkę ale póki jej nie ma - jest nadzieja.

Sama nie wiem jak to w tym cyklu będzie wyglądać, czy Clo moze mi coś pozmieniać? Owulacje mialam jak zawsze więc może nie...

Bądź co bądź, życzę powodzenia wszystkim i udanego weekendu🌸🌸🌸

Zbuntowana, Prezesoowa, Malinowysorbet, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele 😢 🫂

Miś lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dzień dobry!
    Test zrobiony- bielutko. Testować w tym cyklu już nie będę. Miłego dnia Dziewczyny, ja się biorę za porządki 🙃.

Przytulam Cię mocno :*

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzien dobry... oczywiście te. Jestem z cuejud dumna wiem jak to jest też w ciazy robiłam sobie zastrzyki w brzuch mam bluzne na brzuchu tak jak po cc po usunięciu mięśniaka więc czasem trafiłam w zrost bo też przy stymulacjach miaksm zastrzyki w brzuch ..powodzenia nie stresuj sie bedzie dobrze
    @prezesowa współczuję szpitalnych peryeti z bratem mam nadzieję że z nim ok... no i jak ty się czujesz? A co do 30% nz forum to już bardzo dobry wynik...

Pati2804 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:

🥹❤️

Bałam sie, że przyniosę Wam pecha, ale doskonale sobie radzicie pomimo moich wad 😎

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia życzy Smerfetka 🙌☕️🪄

Zbuntowana, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Miłego dnia dziewczyny 😘
    Ja uciekam do labu. Tyle wykupiłam tych badań, że szok 🙈 Na pewno będę Was prosiła o pomoc w interpretacji, Wy się znacie najlepiej 🤪

Obudziła mnie dzisiaj ulewa🤨 Ale właśnie się rozpogadza i jest całkiem ciepło, więc może wleci jakiś spacer, chociaż przez chorobę jestem dalej mega osłabiona 😩

Trzymam kciuki za badania 🤞 🤞 🤞

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No wlasnie, dziękujemy! @Prezesoowa na prezydenta forum 😁🤪

Oł noł, a to ma być kara czy nagroda? 🤪 🤪

Majuna, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oł noł, a to ma być kara czy nagroda? 🤪 🤪

Nagroda! 🥇 ❤️

Zbuntowana, Prezesoowa, Majuna, notsobadd, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    🥹❤️

Bałam sie, że przyniosę Wam pecha, ale doskonale sobie radzicie pomimo moich wad 😎
    Ejej jskiego pecha ...Prezesowa jesteś super prowadząca i glowa do gory ....

Prezesoowa, Majuna, Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Lekarz nic nie zauważyła na USG. Twierdzi, że wszystko ok, jajniki w porządku. 😏

A pisałaś, że owu masz zawsze z jednego jajnika, czy lekarz szukał przyczyny?

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 16 marca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Miś 🫂🫂🫂

Dobrego weekendu dziewczyny!

Prezesoowa, Pati2804, Miś lubią tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ