X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłej niedzieli!

Paima, Prezesoowa, Olo323, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Chciałam Wam jeszcze raz bardzo podziękować za wczorajsze rady i przeprosić za tą swoją głupią panikę.
    Naczytałam się i strasznie nakręciłam, ale mnie otrzeźwiłyście, jesteście niezastąpione 🫶🏻 …

Chyba te złe wyniki były jednak „potrzebne”, usiedliśmy wczoraj z mężem i długo gadaliśmy, ustaliliśmy plan działania i nareszcie poczułam spokój. Przede wszystkim zdecydowaliśmy, że nie będę w tym cyklu brała Clo, najpierw mam powtórzyć tą B12 za tydzień i zobaczymy. Przy okazji (podobnie jak Wy🤪) mnie opierd… za łykanie supli w ciemno 😂 Na monitoringu miałam już naturalne owulacje, więc może nie jest tak tragicznie. Popracuję trochę nad dietą, powalczę z estrogenami i zobaczymy.

Życzę Wam miłego dnia 😘

KsiążkowaEmilka, Speranza :), Fermina, Chmurka21, Gregorka, Prezesoowa, Olo323, Rachelka23, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • kopytko Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tą kawą w ciąży? zabijcie mnie, ale jedyne na co czekam od porannej kawy to kolejna poranna kawa. kocham pić kawę(jedną dziennie) i całą otoczkę, luzik, błogość, spokój.
    przestałam pić z ekspresu, bo myślałam, że jest mocniejsza i piłam rozpuszczalna. dziś partner mi powiedział, że właśnie lepsza jest ta z ekspresu. no to piję z ekspresu, całe szczęście😄 czy któraś z Was się orientuje? albo inne przyszłe mamy może napiszą mi jak to wygląda u nich?

Fermina, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻27
    👧🏻❤️6
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Chciałam Wam jeszcze raz bardzo podziękować za wczorajsze rady i przeprosić za tą swoją głupią panikę.
    Naczytałam się i strasznie nakręciłam, ale mnie otrzeźwiłyście, jesteście niezastąpione 🫶🏻 …

Chyba te złe wyniki były jednak „potrzebne”, usiedliśmy wczoraj z mężem i długo gadaliśmy, ustaliliśmy plan działania i nareszcie poczułam spokój. Przede wszystkim zdecydowaliśmy, że nie będę w tym cyklu brała Clo, najpierw mam powtórzyć tą B12 za tydzień i zobaczymy. Przy okazji (podobnie jak Wy🤪) mnie opierd… za łykanie supli w ciemno 😂 Na monitoringu miałam już naturalne owulacje, więc może nie jest tak tragicznie. Popracuję trochę nad dietą, powalczę z estrogenami i zobaczymy.

Życzę Wam miłego dnia 😘

No i kto jak nie mąż potrafi najlepiej wylać kubeł zimnej wody na głowę?🤣🤣

Trzymamy kciuki i przy następnych wynikach czekamy juz na dobre wieści🌸✊🏼

Miłej niedzieli wszystkim
    🌸🌸

notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pochwaliłam się pikiem i był w nocy albo teraz mam:) więc przytulanek nie było i osiągnęłam krytyczny stopień wkurzenia na męża. Ja rozumiem wszystko ale on narzeka jak musi się kochać za często o brać dwa razy dziennie naszykowane tabletki i jeszcze przypominam mu! Już chyba bardziej dosadnie nie byłam w stanie powiedzieć mu że to dziś trzeba. Mimo tego olał to. Powiedział że jest śpiący i dobranoc.
    Wkurzyłam się bo to ja robię testy i widzę same biele, to ja mam torbiele milion leków i je biorę bez gadania. To ja przeżywam koszmar z duphastonem miesiąc w miesiąc. To ja myślę o klinice bezpłodności.

Ale mnie zdenerwował. Wyjeżdżam dziś popołudniu. Dzień z chorym synem więc adios ten cykl.
    Teraz się zastanawiam czy nie odpuścić tego duphastonu bo po co mam się katowac?

Przytulanki były 4dni temu więc szansa prawie zerowa. Ale mi jest przykro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2024, 08:43

Speranza :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej! Pochwaliłam się pikiem i był w nocy albo teraz mam:) więc przytulanek nie było i osiągnęłam krytyczny stopień wkurzenia na męża. Ja rozumiem wszystko ale on narzeka jak musi się kochać za często o brać dwa razy dziennie naszykowane tabletki i jeszcze przypominam mu! Już chyba bardziej dosadnie nie byłam w stanie powiedzieć mu że to dziś trzeba. Mimo tego olał to. Powiedział że jest śpiący i dobranoc.
    Wkurzyłam się bo to ja robię testy i widzę same biele, to ja mam torbiele milion leków i je biorę bez gadania. To ja przeżywam koszmar z duphastonem miesiąc w miesiąc. To ja myślę o klinice bezpłodności.

Ale mnie zdenerwował. Wyjeżdżam dziś popołudniu. Dzień z chorym synem więc adios ten cykl.
    Teraz się zastanawiam czy nie odpuścić tego duphastonu bo po co mam się katowac?

Faceci niestety mogą patrzeć na to trochę inaczej... z jednej strony nie przykładają takiej uwagi do seksu, a z drugiej nie lubią być zmuszani. Wspolzycie podczas starań przybiera trochę inna formę i chyba to ich ( ale nie tylko) zaczyna frustrować. Może trzeba by obrać trochę inna taktykę? Zachęcić go? Wiem że to głupie, bo to jednak kobieta musi o wszystkim myśleć i najwięcej się zamartwiać a do tego dochodzi jeszcze rozkapryszony facet, ale może jakaś bielizna? Zabawy?

Trzymam kciuki🌸✊🏼

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:
    dziewczyny jak to jest z tą kawą w ciąży? zabijcie mnie, ale jedyne na co czekam od porannej kawy to kolejna poranna kawa. kocham pić kawę(jedną dziennie) i całą otoczkę, luzik, błogość, spokój.
    przestałam pić z ekspresu, bo myślałam, że jest mocniejsza i piłam rozpuszczalna. dziś partner mi powiedział, że właśnie lepsza jest ta z ekspresu. no to piję z ekspresu, całe szczęście😄 czy któraś z Was się orientuje? albo inne przyszłe mamy może napiszą mi jak to wygląda u nich?
    Ja piłam w ciąży jedną dziennie. (jak już mi przeszedł wstręt do niej - to chyba było w 2 trymestrze)
    Można pić do 200mg kofeiny więc z ekspresu to nawet chyba dwie, zależy też jak mocne.
    Ja wolałam się przyzwyczaić do jednej - na wszelki wypadek 😛
    I w sumie ten wstręt do kawy w pierwszym trymestrze bardzo pomógł mi zejść z 3 albo 4 do tej jednej więc może organizm chciał mi pomóc żebym się za bardzo nie męczyła 🤪 ale do dzis pamiętam jak nagle miałam ochotę na kawę i jaka ona dobra była po tylu miesiącach 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2024, 09:33

kopytko, Prezesoowa, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    Faceci niestety mogą patrzeć na to trochę inaczej... z jednej strony nie przykładają takiej uwagi do seksu, a z drugiej nie lubią być zmuszani. Wspolzycie podczas starań przybiera trochę inna formę i chyba to ich ( ale nie tylko) zaczyna frustrować. Może trzeba by obrać trochę inna taktykę? Zachęcić go? Wiem że to głupie, bo to jednak kobieta musi o wszystkim myśleć i najwięcej się zamartwiać a do tego dochodzi jeszcze rozkapryszony facet, ale może jakaś bielizna? Zabawy?

Trzymam kciuki🌸✊🏼
    Niestety było zachęcenie wczoraj ale i tak nie wygram z kolegami przy PlayStation. Już bardziej się nie mogłam do niego łasić. Aaaa szkoda gadać. Trudno.

Ja już mam dość. Chyba faktycznie to czas dziękować że mamy jedno i skończyć z tą farsa.

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja również z AZS co stosujesz na dłonie?
    Tak nacodzien lubię krem Linocholesterol A+E,
    A jak się pojawiają rany to ciężko mi cokolwiek z tym zrobić, nie znalazłam jeszcze skutecznego sposobu 🙄
    Używam emotopic i to chyba najlepszy emolient jak dla mnie, i mają super spray przeciwświądowy.
    A jak już jest bardzo źle to niestety sterydy 😕

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona przytulam, też byłam w takim punkcie, weź pod uwagę, że Ty się mocno fiksujesz na staraniach, on aż tak tego wszystkiego nie kuma, faceci myślą, że zajść w ciążę można zawsze, więc 1. pytanie czy on na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że okienko jest dosyć wąskie? 2. czy na pewno chce drugiego dziecka? 3. czy nie czuje się jak koń rozpłodowy?
    Totalnie rozumiem Twoje emocje, porozmawiajcie szczerze, albo postaraj się mówić o staraniach trochę mniej (dwie różne taktyki)

Speranza :), Prezesoowa, Olo323, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:

Piję jedną kawę dziennie bo uwielbiam ❤️
    W pierwszej ciąży położna zawsze powtarzała, że to nie zaszkodzi. Na ile Faktycznie kawa podnosi ciśnienie to nie wiem ale kazała pić bo miałam bardzo niskie, a przez to potworne bóle głowy.

CoffeeDream, kopytko, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopytko wrote:

Można zdaje się do 2 kaw dziennie a nie takich mega mocnych ;). Ogólnie kawa rozpuszczalna jest mniej zdrowa od parzonej. Ja nie piłam w pierwszej ciazy bo miałam paranoję na wszystko (zagrożona) a w drugiej piłam do 2 miesiąca, kiedy przyśnił mi się zmarły wujek i powiedział, żeby absolutnie nie pić. 😅

Speranza :), kopytko, Prezesoowa, Olo323, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Tak nacodzien lubię krem Linocholesterol A+E,
    A jak się pojawiają rany to ciężko mi cokolwiek z tym zrobić, nie znalazłam jeszcze skutecznego sposobu 🙄
    Używam emotopic i to chyba najlepszy emolient jak dla mnie, i mają super spray przeciwświądowy.
    A jak już jest bardzo źle to niestety sterydy 😕

Kupiłam ostatnio w Rossku Bepanthen Sensiderm a już miałam popękaną skórę i ranki i w 3 dni ogarnął sprawę. Byłam i jestem w ciężkim szoku do tej pory.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🤍
    Dziś mojego małżowi śniło sie, że jestem w ciąży i Mu nie powiedziałam, tylko pierwsze napisałam na forum i zaczęłam się ludziom innym chwalić. 🤣 ochh te forum…

Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, CoffeeDream, Gregorka, Paima, Prezesoowa, Rachelka23, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
    • 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻‍⚕️
    • 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
    • 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • AMH: 6,94 🧪
    • Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
    • MUCH ✅
    • Podejrzenie endometriozy❓

👨 On (27 lat):
    • mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
    • Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    • Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
    • Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
    • Morfologia: 2% 😐
    • Żywotność: 74% → 32% 📉
    • HBA: 43% 🥲
    • Lepkość: (++) 🤷‍♀️
    • HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Po tygodniu ovufriend wyznaczyło owulację na.. przedwczoraj 😂 ale na moje to jeszcze nie był ten moment, więc zobaczymy czy aplikacja zmieni zdanie. :P

CoffeeDream, Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Niestety było zachęcenie wczoraj ale i tak nie wygram z kolegami przy PlayStation. Już bardziej się nie mogłam do niego łasić. Aaaa szkoda gadać. Trudno.

Ja już mam dość. Chyba faktycznie to czas dziękować że mamy jedno i skończyć z tą farsa.
    Przytulam🫂 To jest bardzo trudne kiedy dosłownie stajemy na głowie zeby się udało a i tak wszystko idzie nie po naszej myśli...trzymam kciuki za żołnierzyki sprzed 4 dni. Czasami wystarczy jeden silny wariat ;)

Speranza :), Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Zimozielona przytulam, też byłam w takim punkcie, weź pod uwagę, że Ty się mocno fiksujesz na staraniach, on aż tak tego wszystkiego nie kuma, faceci myślą, że zajść w ciążę można zawsze, więc 1. pytanie czy on na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że okienko jest dosyć wąskie? 2. czy na pewno chce drugiego dziecka? 3. czy nie czuje się jak koń rozpłodowy?
    Totalnie rozumiem Twoje emocje, porozmawiajcie szczerze, albo postaraj się mówić o staraniach trochę mniej (dwie różne taktyki)

Hej,

@Zimozielona wiem co przeżywasz, bo u nas było tysiąc kłótni z tego powodu. Niektórzy faceci nienawidzą jakiejkolwiek presji i wtedy jest jeszcze trudniej podczas tych starań. Ja wypracowałam taki system, że rozmawiam z nim jak najmniej o tych staraniach, nie mówię mu kiedy mam jaki dzień cyklu, jakie leki itd. a on mi po prostu nie przeszkadza:D. To znaczy wie, że się staramy i przytulanki są zawsze wtedy kiedy trzeba, ale nie ma spiny i rozmów, że teraz już dzisiaj, za godzinę itd. itp. u mnie taki system się sprawdził, ale każdy w związku musi znaleźć swoją metodę.

Poza tym życzę Wam pięknej niedzieli dziewczyny:). My za godzinkę idziemy na długi spacer. Mam zamiar mega odpocząć dzisiaj

Malinowysorbet, Fermina, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Przytulanki były 4dni temu więc szansa prawie zerowa. Ale mi jest przykro.

Oj kochana jak ja to rozumiem…
    U mnie przez to właśnie że on kompletnie zlewa albo nie rozumie tego że „te dni” nie są cały miesiąc tylko okienko jest bardzo wąskie był mega kryzys. Pierwszy od ogólnie prawie 4 lat bycia razem. Te starania z mojej strony mega zaangażowanie a on twierdzi że jak będzie to będzie, jak nie teraz to w następnym miesiącu się uda. To jest jego podejście a mój zegar tyka…
    Niby porozmawialiśmy ale znów się skończyło kłótnia bo powiedział że koniec tematu i tyle. Błędne koło.
    Też wraca z pracy, pójdzie spać, ostatnio jak była okazja na przytulanie w weekend to poszedł do sąsiada wypili coś sobie wrócił i też poszedł spać.

Przytulam Cię bo wiem co to znaczy 🫂😓

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę 😁 nie sposób was nadrobić ostatnio 😂 ja z mężem miałam sen że byłam w ciąży (jemu że były 5raczki ) mi że 3raczki) usmialismy się rano. Chyba nigdy nie mieliśmy takiej ochoty na ❤️ jak w tym cyklu gdzie muszę do jutra się wstrzymać żeby wiedzieć czy nie będzie czasem hiperstymulacji 😅 ehhh...chyba zakazany owoc zawsze smakuje najlepiej.

Zimozielona nie przejmuj się u nas w zeszłym cyklu było tak na siłę po ovi że to chyba był najcięższy cykl starań pod względem psychicznym i fizycznym .

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 17 marca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 💚 chciałam się poradzić w kwestii badam nasienia mojego parnera. Co prawda dopiero zaczęliśmy starania, ale co do badań, to stwierdziliśmy, że lepiej je zrobić już na początku. No i Byliśmy 8 marca, teraz mam pytanie czy biegunk przez parę dni i jeden dzień wymiotów mogła mieć wpływ też na wyniki ? Dajcie znać, będę wdzięczna 😘

Screenshot-20240314-190331-Samsung-Notes.jpg

Screenshot-20240314-190338-Samsung-Notes.jpg

Screenshot-20240314-190344-Samsung-Notes.jpg

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ