Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina wrote:Tak, już stwierdziłam, że tak zrobię. Jutro pojadę i będzie wszystko wiadomo. Chociaż jestem przerażona, że dodatnie IgM może się utrzymywać 120 dni i wtedy ciągle ponoć jest ryzyko dla płodu. Staram się nie iść w czarnowidztwo ale chciałabym już mieć te wyniki i być pewna co dalej.
To zrozumiałe, pracuje na codzień w przedszkolu i miałam podobną sytuacje, wiec tym bardziej trzymam kciuki! 🌷🫂Fermina, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Taak, tylko jak już bym zrobiła to ktoś musiałby to zjeść 😅 a ja próbuję ograniczyć słodkości choć łatwo nie jest.
Żeby nie zwariować to trzeba zjeść coś słodkiegoteraz jak piekę jakieś ciasto to w mini keksówce i musi nam wystarczyć
CoffeeDream, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:U mnie miał być maraton bo dni płodne, a było raz przed ovu i koniec bo zapalenie pęcherza wjechało. Także liczę że wystarczy taka ilość 🙏🏻🤩
Kciuki trzymam żeby się udało 🤞🏼🤞🏼Smerfetkaa, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Żeby nie zwariować to trzeba zjeść coś słodkiego
teraz jak piekę jakieś ciasto to w mini keksówce i musi nam wystarczyć
No pewnie 😜 zjem sobie czasami kawałek czekolady do kawki. Ale przyznam dawno nic nie piekłam. Ostatnio na Święta i teraz też chyba tak będzie 😄 -
Sosenka93 wrote:Hej,
czekam w labie, robię dzisiaj pakiet tarczycowy. Ciekawe jak wyjdzie. Ostatnio TSH było blisko 2,5 przy letroxie 75 więc tak se ta.
Miłego dnia dziewczyny. -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Wkurza mnie ten Enel med. Od początku miesiąca próbuje dorwać mojego gina, żeby umówić się na cytologię i nie pojawiają się żadne nowe terminy. Nie wiem o co chodzi... Będę musiała pójść do kogokolwiek w takim razie. 🙄
Jutro w z kolei mam USG transwaginalne. Trochę się stresuję przez to, że ostatnio cytologia wyszła nieczytelna.
Rozumiem stres.. Wierzę, że leki pomogły i teraz będzie już wszystko dobrze🤞
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hej, Dziewczyny!
Życzę wszystkim miłego dnia ♥️ Widziałam, że u wielu z Was zapowiada się intensywny tydzień, także życzę dużo siły 💪 U nas podobnie, choć przed nami jeszcze leniwy poniedziałek ♥️ Tylko ten projekt skutecznie spędza mi sen z powiek... Albo to już bezsenność ciążowa 🤣 Oby!
@Pati, wywołuję Cię do tablicy - jak się czujesz i od kiedy zauważyłaś, że stałaś się rannym ptaszkiem?😉
@Prezesoowa, cieszę się, że z bratem już lepiej 💪 Oj, moja mama pod kątem zdrowotnym też jest niereformowalna, także wyobrażam sobie, co czujesz 🙄 Ja już nie mam siły do przekonywania jej do badań profilaktycznych - "jak nic się nie dzieje, to po co?" 😡 A już nie wspomnę o takich, które powonna robić z uwagi na swoją historię chorób.
Trzymam kciuk za tatę, żeby się poprawiło ✊ A wiadomo, co się dzieje? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie mów, Kochana. Oby ten trudny czas szybko się skończył ♥️
Też myślałam o tym podrażnieniu i chyba rzeczywiście to to, bo już jest lepiej. A z tym objawami... Te piersi niby brzmią dobrze, bo zaczęły boleć w takim dziwnym momencie. Ale poza tym nic... A jak u Ciebie z objawami?
@magdalena, też kiedyś przerabiałam takie trudne chwile na widok dzieci w wózkach, także przytulam 🫂 U mnie wtedy największym problemem był fakt, że nie mogłam zacząć się starać, a jak już ruszyliśmy to jest lepiej. Może rzeczywiście ta wizyta u gina pozwoli Ci na nowo nabrać sił i uwierzyć, że czeka Cię poznanie smaki macierzyństwa 2.0 ✊♥️💪
@notsobadd, rzeczywiście średnia pobudka... Przytulam 🫂 U mnie na razie cisza, bo wszystkie osoby z naszego otoczenia, które mogłyby mieć aktualnie dzieci, to albo są w ciąży, albo właśnie urodziły 😅 Także chociaż pod tym kątem mam trochę oddechu w staraniach. Tylko tak się zastanawiam, czy to pisać, bo pewnie jak napiszę, to zaraz gruchną niespodziewane wieści 🤭MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja miałam i mam do teraz ale okazało się że to ciałko krwotoczne czyli przerośnięty pęcherzyk który nie pękł.. to nic groźnego , ma się wchłonąć. A jak mocno boli to no spe mam brać . Mam nadzieję że u Ciebie to nie będzie to.. ✊🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:23
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Miałam nie robić w tym cyklu owulakow, ale ze kupiłam i leżały to stwierdziłam, że zrobię dla sportu 😅
Wnioskuję, że dzisiaj pik? Jeśli tak, to ❤️ z rana musi wystarczyć, bo mąż już mi uciekł. 🙈
Edit: wczoraj i dziś lekkie kłucie w lewym jajniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:31
elektro96, Fermina, Chochlik12, notsobadd, Pati2804, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Widzę, że to Wasz 1cs, więc spokojnie 😊 Może akurat się zaskoczysz.
Lidlomix fajna sprawa. Też czasami myślę o tym urządzeniu, ale na razie jeszcze pasuję 😜 rok temu kupowałam robota kuchennego, więc mąż by mi nie pozwolił 😅
No mi sie zepsuł mikser, blender ręczny i blender kielichowyStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny jak ja zaczęłam wpisywać do fitatu to mi uświadomiło, że za dużo jem 🤪 ale kurde ja kocham jeść..
Chciałam zrobić badanie 7DPO i wg jednej apki będzie to 8DPO a wg innej apki 6DPO bo wtedy mam termin. Nic zrobię proga i estradiol i zobaczymy. Najwyżej będą niemiarodajne wyniki 😪
W tym cyklu nie robiłam testów, nie obserwowałam śluzu ani nie patrzyłam na kalendarz 🙈 i powiem Wam czułam taki cudowny luz w głowie.. nawet nie zaznaczalam serduszkowania z mężem wiec nawet nie pamietam kiedy co i jak. Ale taki miesiąc luzu tak nam pomógł na głowę, że jestem za to wdzięczna 🤞🏻Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:
Wygląda obiecująco 🤞 🤞 🤞CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Wygląda obiecująco 🤞 🤞 🤞
No zobaczymy, chociaż w tym cyklu śluzu mam mniej niż zawsze. Pewnie to po tych globulkach... Chociaż niby biorę w tym cyklu Fertistim i wiesiołek. Ten śluz jest po prostu bardziej wodnisty niż rozciągliwy. 🙄 -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:No zobaczymy, chociaż w tym cyklu śluzu mam mniej niż zawsze. Pewnie to po tych globulkach... Chociaż niby biorę w tym cyklu Fertistim i wiesiołek. Ten śluz jest po prostu bardziej wodnisty niż rozciągliwy. 🙄
A sprawdzałaś w środku jaki jest ? -
Fermina wrote:Wg mnie pierwszy!
Sprawdzałam ceny badań igg i igm na rumień. Diagnostyka i Alab ok 180 zł a u mnie w szpitalu 77
W alab jest promocja na badania, więc wyjdzie mniejsza kwota, w weekend patrzyłam właśnie badania na borelioze.
Po 15 jade do rodzinnego czy mam rumień czy jednak to tylko alergia na ugryzieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:38
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:
Moja historia pików jest identyczna jak Twoja, nawet test ten sam (przez moment pomyślałam, że wrzuciłam tu swoje zdjęcie, haha 😂) trzymam kciuki za nas ♥️♥️CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
CoffeeDream wrote:No zobaczymy, chociaż w tym cyklu śluzu mam mniej niż zawsze. Pewnie to po tych globulkach... Chociaż niby biorę w tym cyklu Fertistim i wiesiołek. Ten śluz jest po prostu bardziej wodnisty niż rozciągliwy. 🙄
Mam tak samo jak ty w tym cyklu. Śluzu mało, a do tego jest bardziej wodnisty niż rozciągliwy, ale ponoć wodnisty to też dobrze. No i tym razem nic nie czuję.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️