X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Tak, już stwierdziłam, że tak zrobię. Jutro pojadę i będzie wszystko wiadomo. Chociaż jestem przerażona, że dodatnie IgM może się utrzymywać 120 dni i wtedy ciągle ponoć jest ryzyko dla płodu. Staram się nie iść w czarnowidztwo ale chciałabym już mieć te wyniki i być pewna co dalej.

To zrozumiałe, pracuje na codzień w przedszkolu i miałam podobną sytuacje, wiec tym bardziej trzymam kciuki! 🌷🫂

Fermina, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Taak, tylko jak już bym zrobiła to ktoś musiałby to zjeść 😅 a ja próbuję ograniczyć słodkości choć łatwo nie jest.

Żeby nie zwariować to trzeba zjeść coś słodkiego :) teraz jak piekę jakieś ciasto to w mini keksówce i musi nam wystarczyć :D

CoffeeDream, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie miał być maraton bo dni płodne, a było raz przed ovu i koniec bo zapalenie pęcherza wjechało. Także liczę że wystarczy taka ilość 🙏🏻🤩

Kciuki trzymam żeby się udało 🤞🏼🤞🏼

Smerfetkaa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    To zrozumiałe, pracuje na codzień w przedszkolu i miałam podobną sytuacje, wiec tym bardziej trzymam kciuki! 🌷🫂

Robiłaś sobie wtedy te przeciwciała? Wyszło Ci aktywne zakażenie?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Żeby nie zwariować to trzeba zjeść coś słodkiego :) teraz jak piekę jakieś ciasto to w mini keksówce i musi nam wystarczyć :D

No pewnie 😜 zjem sobie czasami kawałek czekolady do kawki. Ale przyznam dawno nic nie piekłam. Ostatnio na Święta i teraz też chyba tak będzie 😄

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Hej,
    czekam w labie, robię dzisiaj pakiet tarczycowy. Ciekawe jak wyjdzie. Ostatnio TSH było blisko 2,5 przy letroxie 75 więc tak se ta.

Miłego dnia dziewczyny.
    Kciuki za wyniki ✊🍀😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wkurza mnie ten Enel med. Od początku miesiąca próbuje dorwać mojego gina, żeby umówić się na cytologię i nie pojawiają się żadne nowe terminy. Nie wiem o co chodzi... Będę musiała pójść do kogokolwiek w takim razie. 🙄
    Jutro w z kolei mam USG transwaginalne. Trochę się stresuję przez to, że ostatnio cytologia wyszła nieczytelna.

Rozumiem stres.. Wierzę, że leki pomogły i teraz będzie już wszystko dobrze :) 🤞

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, Dziewczyny!

Życzę wszystkim miłego dnia ♥️ Widziałam, że u wielu z Was zapowiada się intensywny tydzień, także życzę dużo siły 💪 U nas podobnie, choć przed nami jeszcze leniwy poniedziałek ♥️ Tylko ten projekt skutecznie spędza mi sen z powiek... Albo to już bezsenność ciążowa 🤣 Oby!
    @Pati, wywołuję Cię do tablicy - jak się czujesz i od kiedy zauważyłaś, że stałaś się rannym ptaszkiem?😉

@Prezesoowa, cieszę się, że z bratem już lepiej 💪 Oj, moja mama pod kątem zdrowotnym też jest niereformowalna, także wyobrażam sobie, co czujesz 🙄 Ja już nie mam siły do przekonywania jej do badań profilaktycznych - "jak nic się nie dzieje, to po co?" 😡 A już nie wspomnę o takich, które powonna robić z uwagi na swoją historię chorób.

Trzymam kciuk za tatę, żeby się poprawiło ✊ A wiadomo, co się dzieje? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie mów, Kochana. Oby ten trudny czas szybko się skończył ♥️

Też myślałam o tym podrażnieniu i chyba rzeczywiście to to, bo już jest lepiej. A z tym objawami... Te piersi niby brzmią dobrze, bo zaczęły boleć w takim dziwnym momencie. Ale poza tym nic... A jak u Ciebie z objawami?

@magdalena, też kiedyś przerabiałam takie trudne chwile na widok dzieci w wózkach, także przytulam 🫂 U mnie wtedy największym problemem był fakt, że nie mogłam zacząć się starać, a jak już ruszyliśmy to jest lepiej. Może rzeczywiście ta wizyta u gina pozwoli Ci na nowo nabrać sił i uwierzyć, że czeka Cię poznanie smaki macierzyństwa 2.0 ✊♥️💪

@notsobadd, rzeczywiście średnia pobudka... Przytulam 🫂 U mnie na razie cisza, bo wszystkie osoby z naszego otoczenia, które mogłyby mieć aktualnie dzieci, to albo są w ciąży, albo właśnie urodziły 😅 Także chociaż pod tym kątem mam trochę oddechu w staraniach. Tylko tak się zastanawiam, czy to pisać, bo pewnie jak napiszę, to zaraz gruchną niespodziewane wieści 🤭
    Hej kochana 😘 ja stałam się rannym ptaszkiem jakoś od 5 tygodnia ciąży z tego co kojarzę 🤔 podbrzusze pobolewa i szybki się męczę a tak to dobrze 🙂 dzięki 😘 a jak u Ciebie? Coś zauważyłaś? Jakieś objawy ?

MummyYummy lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem stres.. Wierzę, że leki pomogły i teraz będzie już wszystko dobrze :) 🤞

Dziękuję za wsparcie 🩷 Też mam taką nadzieję... 🙏

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja miałam i mam do teraz ale okazało się że to ciałko krwotoczne czyli przerośnięty pęcherzyk który nie pękł.. to nic groźnego , ma się wchłonąć. A jak mocno boli to no spe mam brać . Mam nadzieję że u Ciebie to nie będzie to.. ✊🍀
    O to ja miałam podobną sytuację w poprzednim cyklu. Cały czas miałam wzdęty brzuch i bolały mnie oba jajniki. Poszłam na usg i okazało się, że mam cystę krwotoczną 3cm i tak samo mi powiedział, że się wchlonie przy najbliższej miesiączce. Niedługo po wizycie dostałam 🐒 i już teraz nie mam takich objawów, więc może już się wchlonelo. W czwartek idę do gina, to będę wiedzieć 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:23

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie robić w tym cyklu owulakow, ale ze kupiłam i leżały to stwierdziłam, że zrobię dla sportu 😅
    Wnioskuję, że dzisiaj pik? Jeśli tak, to ❤️ z rana musi wystarczyć, bo mąż już mi uciekł. 🙈
    IMG-20240318-131940.jpg

Edit: wczoraj i dziś lekkie kłucie w lewym jajniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:31

elektro96, Fermina, Chochlik12, notsobadd, Pati2804, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Widzę, że to Wasz 1cs, więc spokojnie 😊 Może akurat się zaskoczysz.

Lidlomix fajna sprawa. Też czasami myślę o tym urządzeniu, ale na razie jeszcze pasuję 😜 rok temu kupowałam robota kuchennego, więc mąż by mi nie pozwolił 😅

No mi sie zepsuł mikser, blender ręczny i blender kielichowy

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny jak ja zaczęłam wpisywać do fitatu to mi uświadomiło, że za dużo jem 🤪 ale kurde ja kocham jeść..

Chciałam zrobić badanie 7DPO i wg jednej apki będzie to 8DPO a wg innej apki 6DPO bo wtedy mam termin. Nic zrobię proga i estradiol i zobaczymy. Najwyżej będą niemiarodajne wyniki 😪

W tym cyklu nie robiłam testów, nie obserwowałam śluzu ani nie patrzyłam na kalendarz 🙈 i powiem Wam czułam taki cudowny luz w głowie.. nawet nie zaznaczalam serduszkowania z mężem wiec nawet nie pamietam kiedy co i jak. Ale taki miesiąc luzu tak nam pomógł na głowę, że jestem za to wdzięczna 🤞🏻
    Oby to zaowocowało 🥰✊🍀

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Miałam nie robić w tym cyklu owulakow, ale ze kupiłam i leżały to stwierdziłam, że zrobię dla sportu 😅
    Wnioskuję, że dzisiaj pik? Jeśli tak to ❤️ z rana musi wystarczyć, bo mąż już mi uciekł. 🙈
    IMG-20240318-131940.jpg

Wygląda obiecująco 🤞 🤞 🤞

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wygląda obiecująco 🤞 🤞 🤞

No zobaczymy, chociaż w tym cyklu śluzu mam mniej niż zawsze. Pewnie to po tych globulkach... Chociaż niby biorę w tym cyklu Fertistim i wiesiołek. Ten śluz jest po prostu bardziej wodnisty niż rozciągliwy. 🙄

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No mi sie zepsuł mikser, blender ręczny i blender kielichowy
    A to jest pretekst do kupna nowego sprzętu 😁

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No zobaczymy, chociaż w tym cyklu śluzu mam mniej niż zawsze. Pewnie to po tych globulkach... Chociaż niby biorę w tym cyklu Fertistim i wiesiołek. Ten śluz jest po prostu bardziej wodnisty niż rozciągliwy. 🙄

A sprawdzałaś w środku jaki jest ?

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wg mnie pierwszy! :)

Sprawdzałam ceny badań igg i igm na rumień. Diagnostyka i Alab ok 180 zł a u mnie w szpitalu 77 ;)

W alab jest promocja na badania, więc wyjdzie mniejsza kwota, w weekend patrzyłam właśnie badania na borelioze.
    Po 15 jade do rodzinnego czy mam rumień czy jednak to tylko alergia na ugryzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 13:38

CoffeeDream lubi tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wnioskuję, że dzisiaj pik? Jeśli tak, to ❤️ z rana musi wystarczyć, bo mąż już mi uciekł. 🙈
    IMG-20240318-131940.jpg

Moja historia pików jest identyczna jak Twoja, nawet test ten sam (przez moment pomyślałam, że wrzuciłam tu swoje zdjęcie, haha 😂) trzymam kciuki za nas ♥️♥️

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024 🤍
    Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
    Teraz: pause & breathe 😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mam tak samo jak ty w tym cyklu. Śluzu mało, a do tego jest bardziej wodnisty niż rozciągliwy, ale ponoć wodnisty to też dobrze. No i tym razem nic nie czuję.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ