X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy jak się czujesz? Jak u Ciebie sytuacja? Chyba jednak siknę z Tobą 21. W tym cyklu już nic mnie bardziej nie dobije :)
    Czekam na Twój test I MummyYummy ✊🍀😘

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No i upieczone 😅 aż wyszło z foremek 🙈 ledwo zdążyłam zdjęcie zrobić, bo szanowny małżonek się już do nich dobrał 🤣

IMG-0225.jpg
    Ja robię w tą sobotę ..🤤😁

Prezesoowa, KejtKa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, gadacie o jedzeniu.. Ja miałam dzisiaj po pracy wesoło lecieć po lidlomixa (moje marzenie od ja wiem 2/3 lat). I co? Oczywiscie, ze zle spojrzeliśmy na gazetkę i w promocji był do soboty. Mój był dziś w lidlu już i już ich oczywiście nie ma. :( Smutyyyy. Ale trudno, zamówienie na allegro. Tylko na allegro 200 zł drożej niż w lidlu w tej promce.

W ogole powiem Wam, że już mam dość czekania, ogolnie na wszystko. Będziemy sie budować, na papiery czekamy od lipca. Samochód moj od 1 listopada u mechanika. Z dzieckiem za 1 razem też nie wyszło i kurde no, nawet głupiego lidlomixa nie moge mieć ot tak. Jeszcze jutro powinnam dostać okres, może na niego chociaż nie będę czekała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 12:53

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, miałyście kiedyś przedłużający się ból jednego jajnika? Każda z nas inaczej odczuwa czas około owulacji, ale ja mam właśnie takie kłucie/ból/ciągnięcie/dyskomfort od lewego jajnika już od kilku dni. Przed okresem miałam plamienie, potem przy okresie i już jestem dzisiaj w 11 dc i dalej boli. W czwartek byłam u ginekologa na badaniu, zrobiła mi też usg (miała słaby sprzęt, więc dała mi skierowanie na dodatkowe usg jeszcze), wg niej nic nie widać, kazała zrobić betę (brak ciąży), brać nospe i ibuprofen przez 3 dni. Dziś mija 3 dzień i nie jest lepiej..

We wtorek miałam iść na monitoring cyklu. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje. Nie mam bólu przy oddawaniu moczu. Czuję się ogólnie taka rozbita, zmęczona, bez energii.

Ah... i przyszły mi testy owulacyjne, żel Ritex Kinder Wunsch i odgrzebałam z szuflady Afrodytę-mini mikroskop (tester płodności ze śliny lub śluzu szyjkowego). Używałyście to kiedyś? Kobiecy organizm to niesamowite dzieło stworzenia :)))

@Prezesoowa, przytulam. Musiało to być bardzo trudne. Jak dobrze, że masz w sobie siłę i odwagę, aby płakać i aby się z nami tym dzielić.

@KejtKa, ale pyszności!!! Ja dziś próbuje robić keto naleśniki z serka mascarpone.
    Ja miałam i mam do teraz ale okazało się że to ciałko krwotoczne czyli przerośnięty pęcherzyk który nie pękł.. to nic groźnego , ma się wchłonąć. A jak mocno boli to no spe mam brać . Mam nadzieję że u Ciebie to nie będzie to.. ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    A po owulacji mogę sobie stosować termofor na brzuch bez wyrzutów sumienia na ten pęcherz? Już mi ciut lepiej, termofor pomaga 😍

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Chyba i ja się skuszę na te bułki 🥖. Uwielbiam z samym masłem je jeść 😄

Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczynki,
    A po owulacji mogę sobie stosować termofor na brzuch bez wyrzutów sumienia na ten pęcherz? Już mi ciut lepiej, termofor pomaga 😍

Byle nie był zbyt gorący :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że odpoczęłaś psychicznie :)

Brak objawów to też dobry objaw 🤞 i ten ból piersi brzmi dobrze 🤞 :)

Może to jakieś podrażnienie i wystarczy porządnie nawilżyć przez kilka dni? Takie 🔥🔥🔥 działania to powinny być owocne :D

Z bratem już chyba ciut lepiej, jest obstawiony lekami i siedzi w domu czekając na wizytę u chirurga naczyniowego. Swoją drogą, że jest niereformowalny w tylu kwestiach, że to aż szkoda klawiatury.. Z bratem lepiej, to z kolei tacie się pogorszyło, ja nie wiem kiedy ta kiepska passa się skończy... :/
    Dla taty również zdrówka życzę dużo 🍀 mam nadzieje ze to nic poważnego..

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana dopiero odczytałam , wychodzi na to że owu byla dzień przed skokiem temperatury 😘 udostępnij wykres i pogadamy na priv 🙂

No właśnie ale nie pokrywa mi się to z pikiem itd :)
    Udostępniłam Ci, jak się zapoznasz to czekam na wiadomość na priv 😘

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Byle nie był zbyt gorący :)

Ok! To teraz będę chłodniejsze brać 😃

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co do Simsów to połowę weekendu spędziłam grając i mówiłam do męża, ze chociaż w Simsach mam 6-cioro dzieci i jestem milionerką :D

Objawy wyglądają obiecująco :) trzymam mocno kciuki :*

Jeja, jak dawno nie grałam 🥹 widzę, że mamy identyczny simsowy model rodziny 🤣 dużo siana i dzieci 🤣

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Hej dziewczyny. Przykro mi, że przez weekend miałyście dużo negatywnych emocji. Oby kolejne dni były lepsze.

Ja miałam dobry weekend, urodziny siostry, niespodzianka dla niej, czas z moimi siostrzeńcami, a do tego byliśmy na squashu. No i moim tortem wszyscy byli zachwyceni ❤️
    To cudownie 🥰 nie każdy ma talent do pieczenia, np ja nie mam więc zazdroszczę 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Narobilyscie smaka... I jak tu trzymać dietę 😅 w weekend byłam o mały krok od zrobienia cynamonek. 🙈

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny, które szamajcie ananasa, żeby wesprzeć implementację :D do jakiego dnia cyklu go jecie? Do owulacji?

Dobre pytanie, ja akurat nie jem, ale jeżeli ma wesprzeć implantację to po owulacji raczej też powinno się jeść :)

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ehh, gadacie o jedzeniu.. Ja miałam dzisiaj po pracy wesoło lecieć po lidlomixa (moje marzenie od ja wiem 2/3 lat). I co? Oczywiscie, ze zle spojrzeliśmy na gazetkę i w promocji był do soboty. Mój był dziś w lidlu już i już ich oczywiście nie ma. :( Smutyyyy. Ale trudno, zamówienie na allegro. Tylko na allegro 200 zł drożej niż w lidlu w tej promce.

W ogole powiem Wam, że już mam dość czekania, ogolnie na wszystko. Będziemy sie budować, na papiery czekamy od lipca. Samochód moj od 1 listopada u mechanika. Z dzieckiem za 1 razem też nie wyszło i kurde no, nawet głupiego lidlomixa nie moge mieć ot tak. Jeszcze jutro powinnam dostać okres, może na niego chociaż nie będę czekała.

Widzę, że to Wasz 1cs, więc spokojnie 😊 Może akurat się zaskoczysz.

Lidlomix fajna sprawa. Też czasami myślę o tym urządzeniu, ale na razie jeszcze pasuję 😜 rok temu kupowałam robota kuchennego, więc mąż by mi nie pozwolił 😅

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    W dobrych warunkach najwytrwalsze plemniki przezywają do 5-7 dni, wiec jeśli stosunek był w sobotę to do dzisiejszej owulki powinny przetrwać :) Ale ❤️❤️ po piku nie zaszkodzi ;) i

U mnie miał być maraton bo dni płodne, a było raz przed ovu i koniec bo zapalenie pęcherza wjechało. Także liczę że wystarczy taka ilość 🙏🏻🤩

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Jeja, jak dawno nie grałam 🥹 widzę, że mamy identyczny simsowy model rodziny 🤣 dużo siana i dzieci 🤣

W Simsach 4 wkurza mnie to trochę, że tak łatwo można się dorobić :P teraz z dziećmi już jest trudniej, bo dołożyli różne etapy rozwoju i trzeba się więcej przy nich narobić zanim pójdą do szkoły :P
    Wcześniej też długo nie grałam, bo tak się zacinała gra, że szok - widać, że weszła jakaś optymalizacja, bo teraz nic a nic się nie dzieje, a komputera nie zmieniałam :D

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Narobilyscie smaka... I jak tu trzymać dietę 😅 w weekend byłam o mały krok od zrobienia cynamonek. 🙈

Domowe cynamonki na pewno dużo lepsze niż niewiadomego pochodzenia :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ten Enel med. Od początku miesiąca próbuje dorwać mojego gina, żeby umówić się na cytologię i nie pojawiają się żadne nowe terminy. Nie wiem o co chodzi... Będę musiała pójść do kogokolwiek w takim razie. 🙄
    Jutro w z kolei mam USG transwaginalne. Trochę się stresuję przez to, że ostatnio cytologia wyszła nieczytelna.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Domowe cynamonki na pewno dużo lepsze niż niewiadomego pochodzenia :)

Taak, tylko jak już bym zrobiła to ktoś musiałby to zjeść 😅 a ja próbuję ograniczyć słodkości choć łatwo nie jest.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ