X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.

Edit: a przeczucia ciągle mam dobre i nie mam pojęcia o co mi chodzi, bo wszystkie znaki wskazują wręcz przeciwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 14:02

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.

Dwie godziny to takie minimum :) wiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy :P

Fermina, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U naszej Pati takie działanie okazało się skuteczne 🥺♥️✊
    Czuje ze u Was też tak będzie 🙂🍀✊

CoffeeDream, MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czuje ze u Was też tak będzie 🙂🍀✊

Jak sie czujesz kochana? Przeszły troche stresy? <3

Pati2804 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No powiem Wam, że u mnie "wesoło". Na te bóle brzucha trochę pomagała mi kąpiel i z rana byłam już dwa razy. Za tym drugim odcięło mi kory przy wyjściu 🤯 Zdążyłam tylko zawołać Męża, że mi słabo, zaczęło mi się kręcić i szumieć w głowie, pamiętam, jak jeszcze wyjmował mnie z wanny i przykrywał ręcznikiem, a później ciemność... Obudziłam się na podłodze w przedpokoju z jego głową nad swoją... No zafundowałam chłopu emocje, chociaż zachował zimną krew, dzieci nawet nie zdążyły wyjść ze swoich pokojów i ogarnąć, co się dzieje.

Nie wiem, może ta kąpiel była za gorąca... Chociaż wydawało mi się, że jest dokładnie taka, jak zawsze. Ostatni raz taką sytuację miałam za dzieciaka w kościele, na zapach tych wszystkich kadzidełek 🤭

I zgadnijcie, jakie myśli podsuwa mi mózg staraczki? 🤪

No to tak brzmi "filmowo". W scenariuszach często jak bohaterka jest w ciąży to najpierw mdleje a potem się zastanawia dlaczego. :D Oby Ci już brzuch odpuścił!

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
    O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
    Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki :)

Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testy :P i oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić :P tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi :) )

Fermina, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dwie godziny to takie minimum :) wiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy :P

Ja też często budzę się około 3 i muszę do łazienki, dzień wcześniej kończę pić wodę o 22 i wtedy o tej 3 robię test 🙂

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    No to tak brzmi "filmowo". W scenariuszach często jak bohaterka jest w ciąży to najpierw mdleje a potem się zastanawia dlaczego. :D Oby Ci już brzuch odpuścił!

Dzięki ♥️No fakt, jak z filmu 😅

Fermina lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Fermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki :)

Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testy :P i oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić :P tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi :) )

@Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić … :)

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym :D Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
    Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
    Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
    3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy cytologię można wykonać po domniemanej owulacji? Siedzę i myślę, czy cytologią nie zmniejsze sobie szans, jeśli jutro ją wykonam 🙄 myślę czy nie przełożyć o kilka dni.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Witam się po przerwie, trochę psychicznie mnie ostatni cykl przeorał, więc musiałam odpuścić na jakiś czas, nie odzywałam się tu, ale podczytywałam. Gratuluję nowych ⏸️, bo widziałam że się pojawiły ❤️

@Pati2894 czekamy na informacje i trzymamy mocno kciuki, wszystko będzie dobrze 🤞

Ja po wczorajszej wizycie u gina trochę znowu nastawiłam się pozytywnie, wczoraj też pierwszy raz robiłam zastrzyk z ovitrelle, jestem z siebie dumna 😁Są dwa pęcherzyki więc ginekolog pytała jak się zapatruje na bliźniaki i czy podajemy zastrzyk czy nie 😆
    Nie chce się nastawiać na nic, ale wiadomo nadzieja jest ☺️w poniedziałek idę sprawdzić czy pęcherzyki pękły i zobaczymy co dalej
    A ja chciałabym ♥️. A tu w każdym cyklu z Clo i Ovi tylko jeden pęcherzyk. Nawet bez leków miałam jeden dobrej wielkości.

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ja też często budzę się około 3 i muszę do łazienki, dzień wcześniej kończę pić wodę o 22 i wtedy o tej 3 robię test 🙂

I udaje Ci się potem jeszcze zasnąć? Bo ja to pewnie już nie zasnę i będę trollem w pracy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić … :)

Na wszystko znajdę 20 innych przyczyn :D może to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
    O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
    Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba

Jak masz zapas testów to sikaj, kto Ci zabroni - na pewno nie my :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym :D Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
    Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
    Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
    3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.

Hej hej, zapisane - trzymamy mocno 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, czy cytologię można wykonać po domniemanej owulacji? Siedzę i myślę, czy cytologią nie zmniejsze sobie szans, jeśli jutro ją wykonam 🙄 myślę czy nie przełożyć o kilka dni.

Cytologię można w każdym momencie byle nie podczas miesiączki :) Cytologię można wykonywać nawet w ciąży, więc spokojnie :)

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na wszystko znajdę 20 innych przyczyn :D może to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*

Tak się domyślam, że to Twój mechanizm obronny.
    Mam ogromną nadzieję, że pozytywnie się zaskoczysz 😊😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy dupka otrivelle itp przepisuje Wam ginekolog taki na nfz? Czy trzeba chodzić do kliniki niepłodności?
    U mnie w bocianie sam monitoring by wyszedl 750zł jako wizyta z usg kurde dużo. Zastanawiam się czy są ginekolodzy którzy przyjmują w ramach funduszu i znają się na niepłodności.

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ