X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.

Edit: a przeczucia ciągle mam dobre i nie mam pojęcia o co mi chodzi, bo wszystkie znaki wskazują wręcz przeciwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 14:02

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.

Dwie godziny to takie minimum :) wiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy :P

Fermina, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U naszej Pati takie działanie okazało się skuteczne 🥺♥️✊
    Czuje ze u Was też tak będzie 🙂🍀✊

CoffeeDream, MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czuje ze u Was też tak będzie 🙂🍀✊

Jak sie czujesz kochana? Przeszły troche stresy? <3

Pati2804 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No powiem Wam, że u mnie "wesoło". Na te bóle brzucha trochę pomagała mi kąpiel i z rana byłam już dwa razy. Za tym drugim odcięło mi kory przy wyjściu 🤯 Zdążyłam tylko zawołać Męża, że mi słabo, zaczęło mi się kręcić i szumieć w głowie, pamiętam, jak jeszcze wyjmował mnie z wanny i przykrywał ręcznikiem, a później ciemność... Obudziłam się na podłodze w przedpokoju z jego głową nad swoją... No zafundowałam chłopu emocje, chociaż zachował zimną krew, dzieci nawet nie zdążyły wyjść ze swoich pokojów i ogarnąć, co się dzieje.

Nie wiem, może ta kąpiel była za gorąca... Chociaż wydawało mi się, że jest dokładnie taka, jak zawsze. Ostatni raz taką sytuację miałam za dzieciaka w kościele, na zapach tych wszystkich kadzidełek 🤭

I zgadnijcie, jakie myśli podsuwa mi mózg staraczki? 🤪

No to tak brzmi "filmowo". W scenariuszach często jak bohaterka jest w ciąży to najpierw mdleje a potem się zastanawia dlaczego. :D Oby Ci już brzuch odpuścił!

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
    O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
    Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki :)

Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testy :P i oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić :P tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi :) )

Fermina, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dwie godziny to takie minimum :) wiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy :P

Ja też często budzę się około 3 i muszę do łazienki, dzień wcześniej kończę pić wodę o 22 i wtedy o tej 3 robię test 🙂

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    No to tak brzmi "filmowo". W scenariuszach często jak bohaterka jest w ciąży to najpierw mdleje a potem się zastanawia dlaczego. :D Oby Ci już brzuch odpuścił!

Dzięki ♥️No fakt, jak z filmu 😅

Fermina lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Fermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki :)

Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testy :P i oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić :P tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi :) )

@Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić … :)

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym :D Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
    Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
    Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
    3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy cytologię można wykonać po domniemanej owulacji? Siedzę i myślę, czy cytologią nie zmniejsze sobie szans, jeśli jutro ją wykonam 🙄 myślę czy nie przełożyć o kilka dni.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Witam się po przerwie, trochę psychicznie mnie ostatni cykl przeorał, więc musiałam odpuścić na jakiś czas, nie odzywałam się tu, ale podczytywałam. Gratuluję nowych ⏸️, bo widziałam że się pojawiły ❤️

@Pati2894 czekamy na informacje i trzymamy mocno kciuki, wszystko będzie dobrze 🤞

Ja po wczorajszej wizycie u gina trochę znowu nastawiłam się pozytywnie, wczoraj też pierwszy raz robiłam zastrzyk z ovitrelle, jestem z siebie dumna 😁Są dwa pęcherzyki więc ginekolog pytała jak się zapatruje na bliźniaki i czy podajemy zastrzyk czy nie 😆
    Nie chce się nastawiać na nic, ale wiadomo nadzieja jest ☺️w poniedziałek idę sprawdzić czy pęcherzyki pękły i zobaczymy co dalej
    A ja chciałabym ♥️. A tu w każdym cyklu z Clo i Ovi tylko jeden pęcherzyk. Nawet bez leków miałam jeden dobrej wielkości.

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ja też często budzę się około 3 i muszę do łazienki, dzień wcześniej kończę pić wodę o 22 i wtedy o tej 3 robię test 🙂

I udaje Ci się potem jeszcze zasnąć? Bo ja to pewnie już nie zasnę i będę trollem w pracy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić … :)

Na wszystko znajdę 20 innych przyczyn :D może to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
    O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
    Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba

Jak masz zapas testów to sikaj, kto Ci zabroni - na pewno nie my :D

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym :D Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
    Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
    Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
    3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.

Hej hej, zapisane - trzymamy mocno 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, czy cytologię można wykonać po domniemanej owulacji? Siedzę i myślę, czy cytologią nie zmniejsze sobie szans, jeśli jutro ją wykonam 🙄 myślę czy nie przełożyć o kilka dni.

Cytologię można w każdym momencie byle nie podczas miesiączki :) Cytologię można wykonywać nawet w ciąży, więc spokojnie :)

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na wszystko znajdę 20 innych przyczyn :D może to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*

Tak się domyślam, że to Twój mechanizm obronny.
    Mam ogromną nadzieję, że pozytywnie się zaskoczysz 😊😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy dupka otrivelle itp przepisuje Wam ginekolog taki na nfz? Czy trzeba chodzić do kliniki niepłodności?
    U mnie w bocianie sam monitoring by wyszedl 750zł jako wizyta z usg kurde dużo. Zastanawiam się czy są ginekolodzy którzy przyjmują w ramach funduszu i znają się na niepłodności.

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ