Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.
Edit: a przeczucia ciągle mam dobre i nie mam pojęcia o co mi chodzi, bo wszystkie znaki wskazują wręcz przeciwnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 14:02
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Serio 2 godziny? Ja to zawsze 4 trzymam jak głupia.😅 ale chyba się 2 raz w życiu dorobiłam infekcji pęcherza. Coś ten cykl cały nieudany, wszystko nie tak.
Dwie godziny to takie minimumwiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy
Fermina, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:U naszej Pati takie działanie okazało się skuteczne 🥺♥️✊
CoffeeDream, MummyYummy, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Czuje ze u Was też tak będzie 🙂🍀✊
Jak sie czujesz kochana? Przeszły troche stresy?Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
MummyYummy wrote:No powiem Wam, że u mnie "wesoło". Na te bóle brzucha trochę pomagała mi kąpiel i z rana byłam już dwa razy. Za tym drugim odcięło mi kory przy wyjściu 🤯 Zdążyłam tylko zawołać Męża, że mi słabo, zaczęło mi się kręcić i szumieć w głowie, pamiętam, jak jeszcze wyjmował mnie z wanny i przykrywał ręcznikiem, a później ciemność... Obudziłam się na podłodze w przedpokoju z jego głową nad swoją... No zafundowałam chłopu emocje, chociaż zachował zimną krew, dzieci nawet nie zdążyły wyjść ze swoich pokojów i ogarnąć, co się dzieje.
Nie wiem, może ta kąpiel była za gorąca... Chociaż wydawało mi się, że jest dokładnie taka, jak zawsze. Ostatni raz taką sytuację miałam za dzieciaka w kościele, na zapach tych wszystkich kadzidełek 🤭
I zgadnijcie, jakie myśli podsuwa mi mózg staraczki? 🤪
No to tak brzmi "filmowo". W scenariuszach często jak bohaterka jest w ciąży to najpierw mdleje a potem się zastanawia dlaczego.Oby Ci już brzuch odpuścił!
Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
nick nieaktualnyFermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki
Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testyi oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić
tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi
)
Fermina, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dwie godziny to takie minimum
wiadomo, że najlepiej po nocy, a ja się właśnie zastanawiałam jak to zrobić jak ja często wstaję ok. 3 na siusiu i potem po 5 już wstaję do pracy
Ja też często budzę się około 3 i muszę do łazienki, dzień wcześniej kończę pić wodę o 22 i wtedy o tej 3 robię test 🙂Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Fermina - grunt to dobrze przeczucia, mówi się, że kobieta wie, zanim pojawią się jakiekolwiek znaki
Zakładam, że to dotyczy staraczek, a nie każdej kobiety, chociaż pamiętam, że ja byłam w ciąży to ciągle ta myśl o ciąży wpływała mi do głowy, aż nie mogłam się jej pozbyć i poleciałam do nocnej apteki po testyi oprócz takiego dziwnego uczucia ciężaru w dole brzucha, który mam też teraz to nie miałam żadnych objawów (pamiętam, że się żaliłam mamie, że się czuję jakby mi ktoś cegłe w podbrzusze włożył i nie mogę nic z tym zrobić
tyle, że teraz mam tam mięśniaka i pewnie mi gnojek psikusa robi
)
@Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić …Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym
Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Witam się po przerwie, trochę psychicznie mnie ostatni cykl przeorał, więc musiałam odpuścić na jakiś czas, nie odzywałam się tu, ale podczytywałam. Gratuluję nowych ⏸️, bo widziałam że się pojawiły ❤️
@Pati2894 czekamy na informacje i trzymamy mocno kciuki, wszystko będzie dobrze 🤞
Ja po wczorajszej wizycie u gina trochę znowu nastawiłam się pozytywnie, wczoraj też pierwszy raz robiłam zastrzyk z ovitrelle, jestem z siebie dumna 😁Są dwa pęcherzyki więc ginekolog pytała jak się zapatruje na bliźniaki i czy podajemy zastrzyk czy nie 😆
Nie chce się nastawiać na nic, ale wiadomo nadzieja jest ☺️w poniedziałek idę sprawdzić czy pęcherzyki pękły i zobaczymy co dalej🧑 38. 🧔 41
1 ciąża 2008 r.
30 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
Drożny jeden jajodów - lewy.
21.06.2025 ⏸️
_________ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:@Prezesoowa, coraz więcej Twoich objawów daje mocno do myślenia 🤪 ale widzę racjonalizm 100%, każdy potrafisz wytłumaczyć inaczej 🤪 ale ja tam coś czuję, że możesz się w tym cyklu pozytywnie zdziwić …
Na wszystko znajdę 20 innych przyczynmoże to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNusia28 wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
O pierwszej ciąży też się dowiedziałam jak okres tydzień się spóźniał i zaczęły piersi boleć, ale mam takie dziwne wrażenie że powinnam to czuć 😔
Już mnie dziś myśl naszła żeby siknąć ale za wcześnie jednak chyba
Jak masz zapas testów to sikaj, kto Ci zabroni - na pewno nie myPati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBee90 wrote:Hejka. Wracam po jakimś czasie ale chyba mam chorobę dwubiegunową bo wydawało mi się że pisałam już w wątku styczniowym
Tak czy siak proszę o wpisanie 20.03. Dziś mam termin miesiączki.
Od grudnia robiłam sobie przerwę od wszystkiego oprocz supli. I grudzień i styczeń monitoring owulka była. Jak się nie uda w kwietniu to następnym razem idę do kliniki niepłodności.
Od 3 dni bolą piersi brzuch dzisiaj mocno na @ plus pryszcze na brodzie od wczoraj także pewnie niedługo przyjdzie.
3mam kciuki za resztę staraczek i szczęśliwych przyszłych mam żeby ciąża przebiegała łagodnie.
Hej hej, zapisane - trzymamy mocno 🤞 -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Dziewczyny, czy cytologię można wykonać po domniemanej owulacji? Siedzę i myślę, czy cytologią nie zmniejsze sobie szans, jeśli jutro ją wykonam 🙄 myślę czy nie przełożyć o kilka dni.
Cytologię można w każdym momencie byle nie podczas miesiączkiCytologię można wykonywać nawet w ciąży, więc spokojnie
CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Na wszystko znajdę 20 innych przyczyn
może to chroni moją głowę przed sfiksowaniem do reszty :*
Tak się domyślam, że to Twój mechanizm obronny.
Mam ogromną nadzieję, że pozytywnie się zaskoczysz 😊😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny, czy dupka otrivelle itp przepisuje Wam ginekolog taki na nfz? Czy trzeba chodzić do kliniki niepłodności?
U mnie w bocianie sam monitoring by wyszedl 750zł jako wizyta z usg kurde dużo. Zastanawiam się czy są ginekolodzy którzy przyjmują w ramach funduszu i znają się na niepłodności.