X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
Odpowiedz

Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️

Oceń ten wątek:
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje propozycje:

Po Wielkanocy dzieciaczek z jajka wyskoczy.

Kwiecień-plecień dziecko niesie.

Wielkanocne starania o maluszka do kochania.

A po Wielkanocy Nowy Rok dzieciątkiem zaskoczy.

Bee90 wrote:
    Dziewczyny, czy dupka otrivelle itp przepisuje Wam ginekolog taki na nfz? Czy trzeba chodzić do kliniki niepłodności?
    U mnie w bocianie sam monitoring by wyszedl 750zł jako wizyta z usg kurde dużo. Zastanawiam się czy są ginekolodzy którzy przyjmują w ramach funduszu i znają się na niepłodności.
    Mi ginekolog prywatnie, więc i na NFZ powinien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 14:30

Prezesoowa, CoffeeDream, Malinowysorbet, Chochlik12, Pati2804 lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cytologię można w każdym momencie byle nie podczas miesiączki :) Cytologię można wykonywać nawet w ciąży, więc spokojnie :)

Jak zawsze można na Was liczyć 😄 Niby to już wiem, bo oczywiście internet przejrzany, ale i tak człowiek ma jakieś wątpliwości 🙄
    Teraz jakoś mi lżej, dziękuję 😁🩷

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• KsiążkowaEmilka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc u mnie można zapisać 🐒. Niestety tak jak co cykl, wybija 11dpo i dostaje okres, nawet jednego dnia spóźnienia. W takie dni wszystkiego się odechciewa...

👧🏼 29l.
    * wszystko w normie a krótka faza lutealna - 10 dni🤷🏼‍♀️

🧔🏻‍♂️ 33l.
    *zdrowy 🐎

💒 07.2023r.
    Starania od 09.2023r.

❤️❤️❤️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    A więc u mnie można zapisać 🐒. Niestety tak jak co cykl, wybija 11dpo i dostaje okres, nawet jednego dnia spóźnienia. W takie dni wszystkiego się odechciewa...

Tuulee <3

KsiążkowaEmilka lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    🫂mocno

KsiążkowaEmilka, Speranza :) lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:

Przytulam 🫂 Wszystkie wiemy jak to jest i jak boli…

KsiążkowaEmilka, Speranza :), Pati2804, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    Bardzo mi przykro, mam nadzieję że to już ostatnia w tym roku 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:

Przytulam Cię mocno :* mam nadzieję, ze to ostatnia w tym roku :)

KsiążkowaEmilka, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Bardzo mi przykro, mam nadzieję że to już ostatnia w tym roku 🫂

A jak u Ciebie? Gotowa na testowanie? :)

Vienna lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa ja bardzo proszę o zmianę testowania na piątek 🤣 mój mąż się zamienił i ma jutro popołudniówkę, więc by stał nade mną rano przy tym teście, a ja tu w planach mam dla niego niespodziankę gdyby były II kreski 🤣 poza tym jakby była jedna to nie chcę żeby widział jak mi bardzo przykro z tego powodu 😓
    A u Was jak dziewczyny? Robicie testy przy partnerach, czy wolicie same?

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    @Prezesoowa ja bardzo proszę o zmianę testowania na piątek 🤣 mój mąż się zamienił i ma jutro popołudniówkę, więc by stał nade mną rano przy tym teście, a ja tu w planach mam dla niego niespodziankę gdyby były II kreski 🤣 poza tym jakby była jedna to nie chcę żeby widział jak mi bardzo przykro z tego powodu 😓
    Ja zawsze sama 😊 mój nawet nie wie, ile mam negatywnych testów upchanych na dnie szafy…😊

Vienna, Malinowysorbet, Speranza :), Pati2804, notsobadd, CoffeeDream, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 marca 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Kryję się z tym, jakbym co najmniej herę wciągała :P

Vienna, Malinowysorbet, Speranza :), Pati2804, notsobadd, CoffeeDream, Chochlik12, MummyYummy, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Jak sie czujesz kochana? Przeszły troche stresy? <3
    Tak przeszły, dziękuję 😘 pospalam i od razu lepiej 🤪 teraz już tylko jasno brązowe uplawy mam czasami , nic świeżego nie widać całe szczęście a objawy dalej są, choć to też o niczym nie świadczy 😊 🙈 ale o dziwo jestem spokojna i wdzięczna Wam ze mogłam się wygadać i otrzymałam tyle wsparcia i kciukow ! ❤

Jesteście najlepsze !!!!🥺❤🍀

Jak dzisiaj będzie wszystko dobrze po wizycie to wyślę Wam wieczorem wirusy ciążowe aby Was pozarażały 😅😘🍀

Prezesoowa, elektro96, KejtKa, Malinowysorbet, Speranza :), Fermina, notsobadd, CoffeeDream, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KsiążkowaEmilka wrote:
    🫂🫂🫂

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Ja wolę jakoś sama 😅 jak byłaby biel to przemilczę, a jak wejdą dwie kreseczki to po prostu powiem od razu i pokaże test 😁

elektro96, Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak przeszły, dziękuję 😘 pospalam i od razu lepiej 🤪 teraz już tylko jasno brązowe uplawy mam czasami , nic świeżego nie widać całe szczęście a objawy dalej są, choć to też o niczym nie świadczy 😊 🙈 ale o dziwo jestem spokojna i wdzięczna Wam ze mogłam się wygadać i otrzymałam tyle wsparcia i kciukow ! ❤

Jak dzisiaj będzie wszystko dobrze po wizycie to wyślę Wam wieczorem wirusy ciążowe aby Was pozarażały 😅😘🍀
    No to czekamy niecierpliwie 😍
    Wiruski dzisiaj zabieram do domu wiadrami 🪣 🦠 😍

Prezesoowa, Speranza :), Pati2804, notsobadd, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 19 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Będzie dobrze, na pewno ♥️

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zaraz skisnę od tego oczekiwania na wyniki proga 🙄

Speranza :) lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5443.png

Czy właśnie zobaczyłam je na instagramie? Tak.
    Czy mnie to wzruszyło? Tak.
    Czy najchętniej kupiłabym je od razu? TAK.
    🥹🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 15:12

Prezesoowa, KejtKa, Malinowysorbet, notsobadd, CoffeeDream, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 19 marca 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Kurczę, zaraz skisnę od tego oczekiwania na wyniki proga 🙄

A gdzie robiłaś ? w diagnostyce?

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ