Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
blob wrote:Już nalalam do kubka wody 😉
Świetnie! Małe postępy ale zawsze do przodu! Nasze drugie połówki też powinni pić wodę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 11:28
Pati2804, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
MummyYummy wrote:Dziewczyny, mam wyniki:
Wcześniejsze:
obrazek html
Beta się podwoiła, kalkulator pokazuje 145%.
Te TSH nie jest jakieś za niskie? Teoretycznie koło 1 powinno być.
TSH jest wspaniale!
Gratuluje przyrostu!MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Ja kocham wieś i kocham miasto. W tym momencie do tego drugiego mam za daleko jak na moje wymagania ale za to nie muszę sprawdzać jaka jest jakość powietrza bo zawsze jest prima sort. A co do wyjazdu, to my planujemy w przyszłości Hiszpanię w systemie: pół roku tu, pół tam. Mąż już ćwiczy słówka. 😅
-
Smerfetkaa wrote:Od dzisiaj pijesz wodę Kochana! Za tydzień proszę dać znać jak postępy z wodą 😀 dorzuć cytrynę, lepiej wchodzi z nią 😀
Smerfetkaa, blob lubią tę wiadomość
-
Jendza wrote:Zerknęłam w Flo (to prowadzę od początku starań, ovufriend stosowałam przy pierwszej córce i przypomniałam sobie o nim w polowie stycznia dopiero ) to taki 3 intensywny cykl starań gdzie mam dużo serduszek, wcześniejsze dwa jakieś lajtowe bo może z 3 stosunki tam są. To był czas kiedy myślałam, że zajdę w pierwszym cyklu
Więc w sumie 5cs, ale 3cs dokładny i przemyślany. Drugi cykl też stosuje zioła ojca sroki (w pierwszym cyklu piłam nr3 cały cykl, teraz w tym cyklu dołączyłam te na drugą fazę cyklu), w tym cyklu wzięłam miovelia nac. I to też jest 2 cykl z testami owulacyjnymi. Dłuższy czas brałam suplementy, teraz od tygodnia mam takie rzeczy w dupiu bo już tracę nadzieję i godzę się z tym, że nie uda mi się zajść. (mówiłam, że do cierpliwych nie należę )
O to faktycznie porządnie podeszłaś do tematu.
A byłaś u ginekologa w tym czasie?
Wiadomo, pewne powie to samo co większość: "statystycznie dla polskiej pary rok starań to zupełna norma" 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 11:30
-
@Mummy wszystko pięknie. 🤩🤩🤩
Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Pati2804 wrote:Hiszpania? Wow 😍 nie byłam, ale słyszałam że pięknie tam 🙂 wyjedziecie tak po prostu rekreacyjnie czy w jakimś konkretnym celu typu praca ? Bo zastanawia mnie to że pewnie nie łatwo znaleźć lokum na pół roku tam i przeżyć🙈 no chyba że ktoś ma więcej pieniążków odłożonych 🙂
Chcielibyśmy regularnie wyjeżdżać na jesień i zimę. Mąż pracuje zdalnie, ja dążę do tego, żeby też tak pracować. Najtrudniej będzie znaleźć coś dla nas i psów bo to jest 100 kg zwierza 😅Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:A czy Mamrot był pity? 😀
Taaak! Na ławce 😅
Z ławeczka zadzierasz? Ciulu nie myty? HahahMajuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Jendza wrote:Zerknęłam w Flo (to prowadzę od początku starań, ovufriend stosowałam przy pierwszej córce i przypomniałam sobie o nim w polowie stycznia dopiero ) to taki 3 intensywny cykl starań gdzie mam dużo serduszek, wcześniejsze dwa jakieś lajtowe bo może z 3 stosunki tam są. To był czas kiedy myślałam, że zajdę w pierwszym cyklu
Więc w sumie 5cs, ale 3cs dokładny i przemyślany. Drugi cykl też stosuje zioła ojca sroki (w pierwszym cyklu piłam nr3 cały cykl, teraz w tym cyklu dołączyłam te na drugą fazę cyklu), w tym cyklu wzięłam miovelia nac. I to też jest 2 cykl z testami owulacyjnymi. Dłuższy czas brałam suplementy, teraz od tygodnia mam takie rzeczy w dupiu bo już tracę nadzieję i godzę się z tym, że nie uda mi się zajść. (mówiłam, że do cierpliwych nie należę ) -
Wcześniejsze:
obrazek html
Te TSH nie jest jakieś za niskie? Teoretycznie koło 1 powinno być.MummyYummy lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Fermina wrote:Chcielibyśmy regularnie wyjeżdżać na jesień i zimę. Mąż pracuje zdalnie, ja dążę do tego, żeby też tak pracować. Najtrudniej będzie znaleźć coś dla nas i psów bo to jest 100 kg zwierza 😅
Fermina, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ale zgłodniałam! Też bym zjadła gulasz z kaszą 🤤 a taka kiełbka z ogniska. PMS na pełnej to bym zjadła wszystko 😂
Dziewczyny niedługo będę chciała zacząć robić testy owu. Powiedzcie mi ile dni wcześniej przed ewentualną owulacją zaczynacie testować?😁
Jak zaczynasz pierwszy raz to chyba zaczęłabym od razu po miesiączceLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Kurde ja też napisałam, że nie trzeba na czczo bo taką informację znalazłam na internecie. A dasz radę zrobić tego proga rano?😁Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Nusia28 wrote:Termin miesiączki w poniedziałek ale żadnych objawów żeby miała przyjść a zawsze już wcześniej bolał mnie brzuch.
To tym bardziej trzymam ✊🏻Nusia28 lubi tę wiadomość
Na spotkanie idę spacerem, u mnie piękna wiosenna pogoda.
A ja wodę zaczęłam pić jak dostałam na święta nowy zegarek. Żeby uzyskać 100% wykonanych zadań muszę spełnić konkretne punkty i w nim właśnie mam minimum 2 litry wody.Fermina, Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Pisałyście o wodzie, ja też mało piłam ale kupiłam sobie soda stream i jak wolicie gazowaną to wchodzi jak złoto, czasem jak mam coś ochotę na słodki napój to sobie dolewam syrop malinowy albo syrop z Liptona. Ja wypijam dziennie dwie takie butle po 840ml. Jedna w pracy, a druga po. W weekendy jeszcze więcej, bo w domu nie piję kawy, albo jedną, a w pracy dwie kawy i ta butelkę wody.
Fermina, blob lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pati2804, Malinowysorbet, Paima, Fermina, MummyYummy, notsobadd, CoffeeDream, pp2018, KejtKa, Suzie, Speranza :), Liyss🧚🏻, blob lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
blob wrote:No właśnie wiem, że to ważne, a tak slabo mi idzie:( czasem lecę na samych kawach, to wielki błąd
Skądś to znam, jeszcze w grudniu tak żyłam. W pracy kawa kawę kawą poganiała, a po powrocie do domu potrafiłam wypić tylko kilka łyków wody, żeby popić supleblob lubi tę wiadomość
Wcześniejsze:
obrazek html
Te TSH nie jest jakieś za niskie? Teoretycznie koło 1 powinno być.
Wszystkie wyniki wyglądają bardzo dobrze 😍MummyYummy lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".