Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Jendza @blob witajcie! Właśnie mi mignęły nowe "twarze". Życzę Wam powodzenia w staraniach. 🍀
blob lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dziewczyny trzymam nadal kciuki za testy na dniach, może jest jeszcze za wczesnie🤞
Kiełbaska z grilla...ostatnio taka ochota mnie naszła, to tak jak pisalam chodziłam do lidla i sobie taką na patelni zrobiłam. Tez dobrze weszła 😆
A co do testów owulacyjny, w tamtym miesiącu ładnie mi pokazało, jeden pik i tyle a w tym miałam przez 4 dni turbo ciemna kreskę i bądź tu mądry 😆blob, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
nick nieaktualnyMajuna wrote:@Jendza @blob witajcie! Właśnie mi mignęły nowe "twarze". Życzę Wam powodzenia w staraniach. 🍀
Życzę kreseczek nam wszystkim a brzuchatkom bezproblemowych, zdrowych ciąż 🍀Majuna, Pati2804, Paima, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Dzień dobry 😘
Ja też już zagłosowałam, oczywiście na TAK .
Bardzo jestem za wątkiem zbiorowym, żeby nie rozstawać się z nowymi mamusiami, bo tak dużo wnoszą do naszej grupy 🥰
A co do tego progesteronu, to konsultant na sla.pl, odpisał mi, że trzeba być na czczo, 12h przed badaniem nie jeść, no i z rana robić
A w internecie jest 1 informacja, taka, że nie trzeba, a 2 ,że trzeba być na czczo 😅
Zgaduj zgadula 🫡
A co do weekendu, to narazie to popijam kawusię, ogarniam moją twarz i lecę na siłownię ☺️
Kurde ja też napisałam, że nie trzeba na czczo bo taką informację znalazłam na internecie. A dasz radę zrobić tego proga rano?😁Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Smerfetkaa wrote:Taak? A ja mialam w zaleceniach 7 plus minus 1 dzień
Jak to mówi mój gin - można badać proga 6dpo, ale trzeba miec stalowe nerwy, żeby się nie przejmować jak wyjdzie niskiMajuna, blob, Smerfetkaa, Pati2804, MummyYummy, Speranza :), bonmer lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Nusia28 wrote:U mnie dziś biało na teście, dziś 12dpo.
Testuję dalej 🙂 może jeszcze za wcześnie
Przytulam :* a kiedy masz planowany dzień miesiączki? Dopóki nie przyszła to nie wszystko stracone:)Nusia28 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ale zgłodniałam! Też bym zjadła gulasz z kaszą 🤤 a taka kiełbka z ogniska. PMS na pełnej to bym zjadła wszystko 😂
Dziewczyny niedługo będę chciała zacząć robić testy owu. Powiedzcie mi ile dni wcześniej przed ewentualną owulacją zaczynacie testować?😁Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
KejtKa wrote:
Oto i ona!
Zapraszam do glosowania 😁
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedUv2NkIQPly2833abMm0W8hiTGTS_TbsrBHJhnBzJBowvFA/viewform?usp=sf_link
Zagłosowane, oczywiście na TAK 🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 10:56
KejtKa, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Liyss🧚🏻 wrote:Ale zgłodniałam! Też bym zjadła gulasz z kaszą 🤤 a taka kiełbka z ogniska. PMS na pełnej to bym zjadła wszystko 😂
Dziewczyny niedługo będę chciała zacząć robić testy owu. Powiedzcie mi ile dni wcześniej przed ewentualną owulacją zaczynacie testować?😁
Jak długie masz cykle?Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:Przytulam :* a kiedy masz planowany dzień miesiączki? Dopóki nie przyszła to nie wszystko stracone:)
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Jendza wrote:A to nie sprawdzałaś się testami owu? Kurcze ja to z córką zaszłam bez problemu, dla mnie te testy owulacyjne to abstrakcja. Nie rozumiem czemu nie wychodzi. Nie chodzę jeszcze na żadne monitoringi, postawiłam na razie na te testy i owulka wypadła teraz w 14dc wcześniej w 16dc... Mierzę progesteron 7dpo i jest powyżej 15 więc powinno być ok. I czemu nie zachodzę? Za stara już jestem?
Ja miesiąc w miesiąc czuję intensywnie owulację. W 4cyklu potwierdzałam u ginekologa. Kazał działać tamtego dnia, a nie pykło 😉
W 5cyklu starań nie czułam owulacji. Byłam pewna że cykl na straty. Ale w 31 dniu dalej nie było @.
I pojawiły się slabiuuuuutkie dwie kreski.
Czy jesteś za stara? Nie 😄
Który to cykl starań?Fermina, Pati2804, pp2018, blob, Jendza, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Testy owulacyjne powinno się robić o tej samej porze? I 2h nie pić przed, prawda?
Fermina lubi tę wiadomość
-
Nusia28 wrote:U mnie dziś biało na teście, dziś 12dpo.
Testuję dalej 🙂 może jeszcze za wcześnieNusia28 lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny trzymam nadal kciuki za testy na dniach, może jest jeszcze za wczesnie🤞
Kiełbaska z grilla...ostatnio taka ochota mnie naszła, to tak jak pisalam chodziłam do lidla i sobie taką na patelni zrobiłam. Tez dobrze weszła 😆
A co do testów owulacyjny, w tamtym miesiącu ładnie mi pokazało, jeden pik i tyle a w tym miałam przez 4 dni turbo ciemna kreskę i bądź tu mądry 😆
Ja miałam teraz w 7 dpo, bo zaczęłam wcześnie prawie tak ciemną jak testowa a po przerwie, wczoraj (10 dpo) bladziutka.🤣 Gdyby nie to, że wiem, że owu nie było to bym zwątpiła. -
blob wrote:Tak, ale jak widzisz, że kreska ciemnieje, możesz robić czesciej w ciągu dnia
Ale nie z porannego moczu 🙂 najlepiej z drugiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 11:06
Fermina, blob lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja robiłam rano i wieczorem a nawet po południu jak kreska ciemniała 😅
U mnie najgorzej 2h wytrzymać bez picia. Ciągle coś piję.😅Pati2804, pp2018, blob, grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:U mnie najgorzej 2h wytrzymać bez picia. Ciągle coś piję.😅
pp2018, Fermina lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny trzymam nadal kciuki za testy na dniach, może jest jeszcze za wczesnie🤞
A co do testów owulacyjny, w tamtym miesiącu ładnie mi pokazało, jeden pik i tyle a w tym miałam przez 4 dni turbo ciemna kreskę i bądź tu mądry 😆
My dziś zjedliśmy taką gotowaną 😄😄
Już nie mogę się doczekać sezonu grillowania 🤩Pati2804, Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaima wrote:Ja miesiąc w miesiąc czuję intensywnie owulację. W 4cyklu potwierdzałam u ginekologa. Kazał działać tamtego dnia, a nie pykło 😉
W 5cyklu starań nie czułam owulacji. Byłam pewna że cykl na straty. Ale w 31 dniu dalej nie było @.
I pojawiły się slabiuuuuutkie dwie kreski.
Czy jesteś za stara? Nie 😄
Który to cykl starań?Pati2804 lubi tę wiadomość