Nadchodzi wiosna 🌼, ptaszki świergolą 🕊️, że będą maluszki zimową porą ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Spokojnie nic się nie stało 😘
Ja to jestem ogólnie skołowana, jak piszą że nie można, a później odwrotnie, chyba sobie zadzwonię tam do nich poprostu 😆
No, a ten progesteron można zrobić tylko 7dpo? 8dpo już nie? -
Fermina wrote:Przypominam, że mi ginekolog wczoraj powiedział, że jestem całkiem młoda na dziecko a mam 38 lat 🤣
Ale powiedział też, że jak po pół roku nie wyjdzie to jedziemy z badaniami. 😉
Ja mam 33 lata, ale jestem też chora na reumatoidalne zapalenie stawów. Jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie była choroba aktywna, zachorowałam dopiero po odstawieniu córki od piersi. Wydaję mi się, że to może być przeszkodą i utrudniać zajście. Chociaż w sumie nie wiem czemu panikuję, staramy się dopiero 4 cykl... ale do cierpliwych nie należę2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS -
Majlen wrote:Spokojnie nic się nie stało 😘
Ja to jestem ogólnie skołowana, jak piszą że nie można, a później odwrotnie, chyba sobie zadzwonię tam do nich poprostu 😆
No, a ten progesteron można zrobić tylko 7dpo? 8dpo już nie?
Można 8dpo, tyle że uznaje się, że prog osiąga największe stężenie właśnie 7dpoPati2804, blob, Majlen lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Jendza wrote:Ja mam 33 lata, ale jestem też chora na reumatoidalne zapalenie stawów. Jak zaszłam w pierwszą ciążę to nie była choroba aktywna, zachorowałam dopiero po odstawieniu córki od piersi. Wydaję mi się, że to może być przeszkodą i utrudniać zajście. Chociaż w sumie nie wiem czemu panikuję, staramy się dopiero 4 cykl... ale do cierpliwych nie należę
Też nie mam cierpliwości w zaletach.😅
RZs jak wszystko z autoagresji może stanowić problem ale też niczego nie przekreśla, także trzymam kciuki, żebyś już nie musiala czeiać do kolejnego cyklu.Prezesoowa, Jendza, Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dokładnie. Ja się naczytałam o tym progu i miałam załamkę za pierwszym razem, pokazuje to lekarzowi, na co on że bardzo dobry (kit i tak mu nie wierzę teraz) 😅😅😅
Hahah a ja sobie myślałam tak, jak wynik będzie 20 to zapisze się na testowanie, a wyszło 14 a norma w lab od 5 do 18 😀 a jeszcze w tym temacie to podobno on skokowo się pojawia. Więc początkowa wartość może nie być ta ostateczna 😀Pati2804 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Testy owulacyjne powinno się robić o tej samej porze? I 2h nie pić przed, prawda?
Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Oto i ona!
Zapraszam do glosowania 😁
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedUv2NkIQPly2833abMm0W8hiTGTS_TbsrBHJhnBzJBowvFA/viewform?usp=sf_linkFermina, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Nusia28 wrote:U mnie dziś biało na teście, dziś 12dpo.
Testuję dalej 🙂 może jeszcze za wcześnie
Trzymam kciuki!Nusia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kciuki! 🤞🏻Nusia28 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Ja dzisiaj też białość zobaczyłam, 11 dpo... Jeszcze mam iskierkę nadziei. Trzymam za Ciebie i siebie kciukiFermina, Pati2804 lubią tę wiadomość
2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Smerfetkaa wrote:Hahah a ja sobie myślałam tak, jak wynik będzie 20 to zapisze się na testowanie, a wyszło 14 a norma w lab od 5 do 18 😀 a jeszcze w tym temacie to podobno on skokowo się pojawia. Więc początkowa wartość może nie być ta ostateczna 😀
Tak dokładnie, dlatego warto pójść kilka razy i zrobić sobie serię 7, 9, 11 dpo, żeby zobaczyć jak spada. Już tu wczoraj padło, że najlepiej w tym samym labie o podobnych porach, właśnie też ze wględu na te różnice w normach.
@Nusia28 trzymam dalej kciuki!
Ja osobiście pójdę na każdy wątek za Wami, czy to miesięczny, czy zbiorowy. 😊Prezesoowa, Smerfetkaa, Nusia28, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
blob wrote:Jendza nie trać nadziei, kciuki
Ogólnie w tym cyklu jestem nastawiona na nie, po ostatnich porażkach... Aczkolwiek pocieszam się, bo zazwyczaj tak z 3 dni przed @ już miałam różowy śluz albo po stosunku delikatnie widać było nitki krwi. Tak jakby okres się zaczynał ale bardziej tam w środku. Tutaj nic na razie... Może troche zioła sroki w tym pomogły.2015👰🏼♀️🤵🏼♂️ 2016👧🏼 2020🐶 🤒RZS